| Autor |
Zpráva |
Ppjotra
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 23:13
- Nahlásit
belinda....diky za podporu...jsem fakt rada ze tady lidi chapou jak mi je desne z toho vseho. Porad si vycitam, ze za to muzu ja, hlavne ja, ze jsem si ji takto rozmazlila...Tak ted vzhuru do boje....DRZTE NAM PALCE...
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2011 23:21
- Nahlásit
Ppjotra
no právě Soph je westík, malé plemena dospívají dříve a už si toto žraní, nežraní drží pěkně dlouho
držíme a vy nám prosím taky, asi jsme podobné povahy, tak chápu jak na tom jsi
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 00:12 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
zuzanarosakova
To je Woriček na tý fotce? Samojedi se mi děsne líběj i když jsou to hajzli - jo, je to po tom, co jsi tady četla ode mne? No jasně, když začne dělat vyrvál kvůli slepici kolem - to bych ho taky zabila. A z vodítka už se asi do konce života kvůli lovu nedostane Ale jinak je to zlatíčko. Tak jemného, něžného pejska by člověk pohledal Je to děsná lízajda a vtěrka Když se on jde za mnou ukázat, pomazlit - tak našlapuje jak princeznička, s výrazem:,,můžu, paničko, máš chvilku?" Berňák na mne vlítne, že ryju hubou v záhoně a ještě má z toho děsnou prdel
Ještě k tomu jídlu: Jojonextramlska po jidle nám taky funguje, vždycky po jídle valí ke skříni, kde jsou schovaný - taková u nás neexistuje, alespoň já ještě na nic nepřišla. Sušenosti taky rád přenechá Berrymu... Nechá mu polovinu syrových žeber...Co má teda rád je Pribiňák. Ale to zase asi nebude nejlepší, cpát ho Pribiňákem po každém jídle Ty dostávají jen jako vyjímečnou odměnu - po tůře, po slušném chování na cvičáku Já vím, že na fotkách nevypadá vychrtle Ale je to Kostěj nesmrtelný (o pánev by si člověk skopnul palec )
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 09:58
- Nahlásit
Ppjotra Porad si vycitam, ze za to muzu ja, hlavne ja, ze jsem si ji takto rozmazlila...
tak to je úplně nejlepší bejt z toho všeho ve stresu, když máš vedle sebe docela empatický zvíře, který bude mít nejspíš tendence prožívat to se tebou.. pokud vyklepaně dáváš psovi jídlo a jsi u toho nervní, pak bych si od tebe nevzaůa žrádlo ani já.
Takže se pěkně na všechno vyprdni, připrav jídlo jinde než je pes, pak ho pusť k misce a běž čučet na druhej konec domu na nějakou komedii, za dvacet minut jdi jen s klidem otočit zbytek z misky do záchoda. Hlavně klid, pže výčitkama a nervama už fakt nic nezmůžš
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 10:07
- Nahlásit
Pokud je pes zdravý, tak bych se s tím vůbec nepárala a krmila tak jak tu psali ostatní-nechceš, nejez.A psychika majitele hraje obrovskou roli, i když si to člověk neuvědomuje.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 10:43
- Nahlásit
makrel
jo to máš pravdu, dneska jsem si to uvědomila, ikdyž já prostě stres a nervozitu neumím skrýt, ikdyž bych moc chtěla
|
chihuahuacrazypassion
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 10:49
- Nahlásit
To jsem jeden čas se svojí čivavou měla taky,odmítala všechno žrát dostala superprémiové granule chvíli je jedla a pak se zhnusením chodila kolem misky.Ale je pravda že krmení měla neustále k dispozici,a v tom byl taky ten problém. Prostě se naučila že žrádelko je kdykoliv k dispozici tak co se za tím honit.Pomohlo to že jsme prostě v čase krmení nasypali do misky granule,a když nechtěla žrát prostě jsme žrádélko sebrali a dostala ho až v další čas krmení.Jestli to u vás také takhle funguje doporučuju udělat to co mi.Hlavně žádné přemlouvání aby si pejsek laskavě zobnul granulku,prostě sebrat a dát v další čas krmení. Hodně štěstí !!!
|
Ppjotra
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 10:50
- Nahlásit
Ja vim ze kolem toho nemuzu delat tyjatr. Rano jsem ji dala do misky, sedla ke kompu a vubec jsem si ji nevsimala, natahla k misce cumak, odvratila se a sla lehnout do pelechu a hnipala. Nesezrala ani drobek, tak jsem to pleskla do WC a nazdar. Nedala jsem nic najevo po dvaceti minutach jsem to odnesa a smitec. Koukala na me podivne, ale vubec jsem na to nejak nereagovala. Ted jdeme ven na cely odpolko ven, tak uvidime vecir...
|
chihuahuacrazypassion
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 10:56
- Nahlásit
No takto by se to mělo dělat,ale nepůjde to hned,chce to prostě párkrát trénovat jako nový povel.Musí se naučit že žrádlo není poříd k dispozici,tak je lepší ho papat v čase krmení
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 10:59
- Nahlásit
Ppjotra
jo to může trvat nějakou dobu, než se přehodí na režim, že se nic neděje, zvlášť, když se před miskou začala už schovávat.
Monty
já to v praxi taky vždycky neumím, ale u žrádla už jsem se to naučila
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 11:08
- Nahlásit
makrel
hm, no já se to asi nikdy nenaučím, jsem asi psychicky labilní
|
Ppjotra
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 19:21
- Nahlásit
Ahoj vsem tak jsem se vratili z vejletu domu a ne a ne a ne...na misku se ani nepodivala.... Zkusim jeste okolo 10ty vecer...ale nepredpokladam, ze by to bylo k necemu. Takze 2 den bez jidla
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 19:26
- Nahlásit
Ppjotra
tak to je fakt masakr
to bych fakt psychicky nezvládla...
My zkoušely formou výcviku a něco málo snědlo. Dneska jsem byla s menší na očkování, tak jsem řekla vetovi ať jí veme krev, ať mám klid v duši, bohužel jsem byla tak nervózní, že jsem se ho zapomněla zeptat na tu nežravost
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 19:34
- Nahlásit
Ppjotra
To je v poho, mě to pes vydržel nežrat i 5 dní.
|
Ppjotra
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 19:35
- Nahlásit
No jsem z toho ....no....ne uplne vpoho, ale snazim se zachovat klid. Verim ze fakt dobrovolne hladem nepojde...nezbejva nez zatnout zuby. Fakt je ale taky to, ze sla hned chrapat asi jak je vylitana...litala jak torpedo, kravka, nevim, kde na to bere energii...je mi z toho fakt smutno mam o ni strach
|
Ppjotra
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 19:39
- Nahlásit
Maya
Ahoj...a po tech 5ti dnech se nazral a sezral to co predtim nechtel? Ona ani k te misce nesla, kdyz ji videla ze ji to tam davam, cucela z pelechu a ani se nehla....preciz uz musi mit hlad, ne? Nedostala cely den nic ani pamlsek, proste nic. Jeste se ji scvrkne zaludek a nebude chtit uz vubec nic potom, se bojim....chjo
|
Ppjotra
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 19:40
- Nahlásit
Monty
Ahojda a mas uz vysledky z ty krve nebo musis cekat? My je mely za cca pul hodiny po odebrani krve tak se prave ptam....
|
Ppjotra
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 19:55
- Nahlásit
Jeste teda premyslim, ze bych koupia nejaky novy grancle a zkusila to na novy znacce granuli...nemate nejaky navrh, co chutna nezravym pesum?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 20:02
- Nahlásit
Ppjotra
Jj, pak sežral trochu i to co předtím nechtěl, většinou některý dny nežral vůbec, někdy alespoň trochu, pak se naučil občas dojídat na ty mlsky, já teda tady zkoušela víc druhů granulí, některý fakt nechtěl vůbec, s některýma to bylo lepší, celkem žral Pro Pac a Anf, jako kvalita nic moc, ale alespoň mu to trochu jelo, dneska bych asi zkusila spíš ty nabušený granule, psům většinou chutnaj, jako Orijen, Artemis, Olivers atd., to tu dřív nebylo, taky jsem často míchala do granulí lžičku konzery paštikoidní, aby to nešla vybrat, to žral asi nejlíp.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 20:05
- Nahlásit
Ppjotra
budou zítra, vet má zítra od 17 - 19 hod. do té doby se asi zblázním, snad jen zbytečně hysterčím, jak říkám, udělala jsem je pro svůj klid v duši, radši vyhodím prachy zbytečně, než abych se pak mlátila, že jsem nejednala dříve.
V únoru jsem musela nechat utratit svého milovaného skoro 11 letého westíka Montyho na chronické selhání ledvin tak se teď šíleně bojím, ale nejsou to rodina a Monty to měl bohužel dědičné
|
Ppjotra
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 20:20
- Nahlásit
Maya
Ja prave mam ted Enovu, neni to uplne nejaka spicka ale nejni v tom psenice, soja ani kuku, zato je tam dost rejze, nicmene je jako jedny z mala zrala cca mesic v kuse...tedkonce jsem krajela veprovy srdicko pro nasi lidskou veceri a mohla se zvencnout, jak moc chtela taky, ale nedostala nits....sla jsem dala do misky grancle a dokonce sla k misce a cucha si...ale otocka a uz zase valenda v posteli...se zblaznim...no dnes jiz nenabidnu ani prd....mrcha rozmlsana...!!! Zacinam si zvykat a uz tak nesilim, spis o to vic doufam...
|
Ppjotra
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 20:25
- Nahlásit
Monty
Jasny, heled jistota je jistota, ja byla dokonce u tri veterinaru - jeste ze bydlim v Praze, byt z maleho mesta, kde je jen jeden...nevim, nevim...hlavne se vsici 3 shodi na tom, ze je to nejspis rozmlsanosti nebot zadne jine klinicke priznaky nejakeho moribundusu proste nema...To me mrzi s tim pejsankem, ale urcite mel super zivot....
Tak hlavne dej vedit jak jste dopadli....je to fakt sila s tema pejskama....Clovek v dobry vire dela co muze a pak prijde takova vec a uz se neda delat nic
|
Ppjotra
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 20:27
- Nahlásit
Maya
Ja do tech granuli michavala kde co..aji rozpusteny sadlo aji maslo...to vylizala a nazdar...vim ze to smysl u ty nasi echt mlsounky fakt nema...
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 20:52
- Nahlásit
Ppjotra
možná kdyby taková byla od malička, tak neřeknu ani půl slova, ale ona byla nehorázná popelnice, snědla úplně všechno co jsem jí dala, jen mrkev ne, ale tu stejně nemůžeme kvůli bílé barvě srsti
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 20:57
- Nahlásit
Ppjotra
jestli ti nebude zejtra ani snídat, tak pak přes den zkus těma granulema pamlskovat - někdy stačí jen pár dní a pes se rozežere, bo pro něj ty grancle tímhle jakoby stoupnou na ceně
|
Ppjotra
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 21:05
- Nahlásit
Monty
No vsak ta nase taky do dubna letosniho roku zbastila cokoliv, tohle zacalo cca mesic pred haranim a dotedka to neskoncilo...presne - kdyby byla nezrava odmala tak take tolik nehystercim... ale fakt v dubnu se sekla a temer ze dne na den...skoda, mozna by bylo super ji do ty jeji hlavinky videt....aby clovek vedel v cem to vezi....nebo kdyby umela mluvit...
Hlavne nechapu jeste jednu vec, ze dneska 2x srajdila kdyz vcera nezrala...!?
|
Ppjotra
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 21:09
- Nahlásit
Baysha
No vis my jsme to zkousely uz drive kdyz nejake grancle nechtela normane zrat a co myslis...ze je prijimala jako pamlsky za cviceni? Hm...udelala spravny cvik, sedla a cekala co ze za to dostane...pri poznani, ze je to granule uplne "zvadla" a se zkamanym vyrazem odvratila hlavu, samozrejme ji nevzala....dneska jsme cvicily na micek....kdyby tak micky nahrazovali denni krmnou davku...
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 21:23
- Nahlásit
Ppjotra
no snad se nám ty kopretinky zase jednou rozežerou, doufám, že je zdravá, ale i přesto z ní nechci mít atletickou westičku, do robustnosti má hodně daleko
|
Ppjotra
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 21:58
- Nahlásit
Monty
Obe holt musime pevne doufat....a aspon se takhle podporovat, je to lepsi nez v tom byt uplne sam, zeju...
|
Ppjotra
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2011 22:01
- Nahlásit
Jinak teda se stala zajimava vec, jelikoz jsem vlastnikem jeste dvou fretiku...dopnovala jsem jim misky, krmim je kotecima granclema a par se jich vysypalo po podlaze a hle, lady nezrava zdobla ty koteci mikro granule..a evidentne s vekou chuti ?! Byly teda asi jen 3 ale cumim jak blazen....a nechapu
|