| Autor |
Zpráva |
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 17:41
- Nahlásit
Eldoguero
tak to už jsme dvě
...ehm.. tři!
jinak todle je ale na blicího smajla ,kterej tu už dávno chybí ,přestože ho imrvére někdo nutně potřebuje!!!
Tímhle vším se snaží chovatel - majitel eliminovat stupeň DKK na nejvyšší povolenou výši (u tohoto plemene 3/3 max
pak si kup psa s PP,ty vole....
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 17:49 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit
davidkova renata
šiš, pardon pani, jasně, že tři, to je zase prekérka
Tímhle vším se snaží chovatel - majitel eliminovat stupeň DKK na nejvyšší povolenou výši (u tohoto plemene 3/3 max
jo to ja na blicího smajlíka pětkrát za sebou, jen bych nerada, aby vznikla mejlka, že je to tak všude, ono tohle celý co jsem uvedla je specialita několika chovatelů ne celýho plemene, ale to nic nemění na tom blicím smajlovi pochopitelně
Po pravdě, třá pes s trojkama si ve většině případů ani neškrtne, ale vyjímky jsou taky to je jasný. On je navíc ještě problém v tom, že toto plemeno se rentgenuje pár let, takže se moc nedají čekat zázraky zatím. Ale pomalu jsou cítit tlaky, že by se časem měli pouštět do chovu jen psi do dvojek, stejně jako třá u NO.
Ještě add PP - konkrétně u tohoto plemene není moc bezPP zvířat a upozorňuju, že ti bezPP jsou většinou bezPP právě proto, že se jejich rodiče nějak nevešli do podmínek chovu (třá i ta DKK)
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 17:52
- Nahlásit
Eldoguero
že je to tak všude
atak to je mi jasný! hele kámoška si kdysi chtěla nutně koupit americkýho boxíka,nevim už vodkama,ale celkem dost inzerovali..takže táta měl 4/4 a když se kámoška podivila proč že jako na něm chovaj,tak řekli proč ne,dyk von i běhá u kola tu a tam..si ho nekoupila podotýkám
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 17:53
- Nahlásit
Eldoguero
že by se časem měli pouštět do chovu jen psi do dvojek, stejně jako třá u NO.
Kterejmzto v jistej okamzik tez slevili na trojky.
Jinak blinkaci smajl tu chybi dlouho. Ja jen cumim, terosky maj do chovu max 1/1, jinak cus bus, rtw dvojky a pak kombinovat s negativnem... U tech vetsich vemen je to asi slozitejsi, kdyby vyrazovali na dkk, tak nebude chovna zakladna a vemeno vychcipe, zeano, dyk ty uplne obri rtg nedelaji radsi vubec.
davidkova renata
A to ja si casem zase koupim.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 17:55
- Nahlásit
Fifi
A to ja si casem zase koupim.
no to já eště nevim bo sem už geront
ale ty víš jak sem to myslela..mě prostě přijde humáč vědomě chovat na psech s tak vysokou DKK
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 18:00
- Nahlásit
davidkova renata
mě prostě přijde humáč vědomě chovat na psech s tak vysokou DKK
Vo tom zadna. Ale ono je posouzeni a posouzen snimku, ale to bych byla uz upa OT, tra jen par klubu si jede OFU, coz je skoda.
Dozajista, tak nakej vorech to jisti, na duchod, cistotnej a milej.
A ja mam asi prisnejsi hlediska mne vadi i opakovany kryti a tak, a tak radsi tu drzim mlc.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 18:02
- Nahlásit
davidkova renata
Ono totiž tyhle hodně osvalený plemena nemívají i s vyšími stupni vážnější pohybový problémy. Jasný je, že 4/4 už je fakt hodně (mimochodem asi vím, o kterém psu mluvíš, kdysi jsme si po něm taky chtěli vzít štěně a taky nás tohle zarazilo )
Fifi
O NO vím, taky to pro plemeno byl fakt super nápad co já vím, tak třá hovíci maj taky do 1/1 jinak většina plemen do 2/2
U tech vetsich vemen je to asi slozitejsi, kdyby vyrazovali na dkk, tak nebude chovna zakladna a vemeno vychcipe
ani ne tak větších, jako málopočetných, ale i tam by se měli používat v chovu psi pokud možno s co nejnižší DKK a kombinovat s neg protějškem - je to i doporučení klubu (zatím to není striktní nařízení, takže pokud někdo bude chtít nakrýt fenu 3/3 psem 3/3 je to sice nevhodné, ale klub spojení posvětí)
dyk ty uplne obri rtg nedelaji radsi vubec.
pani omyl, od roku 2011 se mohou zařazovat do chovu jen psi s DKK max 3/3, ti, kteří mají čtyřku už nebudou dále v chovu využívání. Je to ve stanovách Moloss clubu a je to i dodržováno. Jinak jak jsem psala výše, pokud má třá fena DKK měla by být kryta neg. psem
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 18:04
- Nahlásit
Eldoguero
pani omyl, od roku 2011 se mohou zařazovat do chovu jen psi s DKK max 3/3, ti, kteří mají čtyřku už nebudou dále v chovu využívání. Je to ve stanovách Moloss clubu a je to i dodržováno. Jinak jak jsem psala výše, pokud má třá fena DKK měla by být kryta neg. psem
Tak nevim, jak v jakym klubu, ale ND a IW se prece nerentgenujou?? Nebo ano?
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 18:06
- Nahlásit
Fifi
ono je posouzeni a posouzen snimku
jé tak o tom bych mohla též vyprávět, ale bylo by to fakt na asi tisíc stránek a to bych psala jen o pár plemenech
davidkova renata
ty si blbkááááá
humáč vědomě chovat na psech s tak vysokou DKK
osobně jsem taky proti chovat na psem s DKK 3/3 a krycí psi by vůbec měli být max 1/1 ale víme jak to je ...
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 18:09
- Nahlásit
Fifi
ty nespadají do Moloss clubu, pokud jejich klub od ledna 2011 nedodržuje nařízení (nechovat na psech se 4. stupněm DKK) porušují stanovy ČMKU
Vím o klubech, který toto sice mají ve stanovách, ale uchovní i nerentgenované psy - což teda je už úpa na blicí smajlík
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 18:22
- Nahlásit
Eldoguero
ty nespadají do Moloss clubu
Sak sem psala, jak v kterym klubu, nekde to holt radsi nezjistujou vubec, cili vlastne nic neporusuji? . Ale to je fuck, kazdemu, co jeho jest.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 18:31
- Nahlásit
Fifi
Já mám takovej pocit, že ty kluby, který nerentgenujou, tak nově právě porušujou nějakou nadřízenou vyhlášku. Stupeň DKK a samo další podmínky chovu atd. si může klub vymyslet jak chce, ale nadřízený inštanci by odporovat neměli. Ale odporujou některý, zatím se to nijak neřeší ...
Ale to je fuck, kazdemu, co jeho jest.
jo jo aneb sraní do vlastního hnízda je každýho starost
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 19:57
- Nahlásit
Eldoguero
Já mám takovej pocit, že ty kluby, který nerentgenujou, tak nově právě porušujou nějakou nadřízenou vyhlášku
No nevím, kdyby se něco tímto porušovalo, jistě by na to už někdo poukázal, těch plemen bez jakýchkoliv povinných zdravotních testů je celkem dost, např. špicové mají rtg pouze doporučený, nikoliv povinný, tudíž se běžně chová na nevyšetřených psech a ani netušíš, zda jsou fakt nevyšetřený nebo majitel rtg zatajil kvůli blbému výsledku, což se fakt stává.
A totéž platí u těch malých o patelách.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 20:07
- Nahlásit
Maya
Já myslím, že ne. Jako příklad uvedu AD, která spadá buďto pod Moloss club nebo pod Klub málopočetných dogovitých plemen. Moloss club rentgenuje už nějakou dobu, ještě nedávno se ovšem do chovu pouštěli i jedninci např. 3/4, od ledna 2011 platí nařízení, že do chovu nesmí být použit jedinec se 4. stupněm DKK, protože jinak se dle zákona jedná o TÝRÁNÍ CHOVEM. Toto se lze dočíst i na stránkách ČMKU například.
KMDP však měl sice ve stanovách toto znění, ale uchovňoval i psy nerentgenované, tedy i ty, kteří mohli mít v rtg čtyřky (ne všichni, pod tímto klubem jsou uchovněni i psi zdraví). Nově musí být všichni psi, kteří mají být použiti v chovu, rentgenování na DKK a to do stupně max 3/3 (ostatní viz výše).
Jak je to s patelami fakt nevím, předpokládám,že těžké postižení je také týrání chovem (v případě využití v chovu), ovšem jestli na to někdo poukázal, to nevím. Je fakt, že např. o spondylóze platí totéž a vyšetřuje se na ni jen minimum plemen
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 22:05
- Nahlásit
davidkova renata
inak todle je ale na blicího smajla
hele mámo nech si to, bo my se s Eldorádovou chytneme za ruce a pudeme do Dokonalova.... Přidáš se?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 22:27
- Nahlásit
Eldoguero
Už jsem to našla, myslíš zřejmě toto:
.Do chovu nejsou připuštěni zejména psi, kteří mají vady, jež je z chovu vylučují. Jedná se např. o slabé povahy, vrozenou hluchotu nebo slepotu, zaječí pysk, rozštěp patra, značné vady chrupu a anomálie čelistí, oční choroby jako PRA, epilepsii, kryptorchismus, monorchismus, albinismus, nesprávné zbarvení, jakož i zjištěné těžké dysplazie kyčelních a loketních kloubů, eventuelně luxace pately (čéšky). Chov na těchto jedincích lze považovat za týrání chovem, ke kterému nesmí dojít.
Psi, kteří nejsou zcela dědičně zdraví, nemohou být zařazováni do chovu.
Já nevím, mě to přijde dost vágní na to, aby díky tomu musely být rtg povinný, aby se zjistilo, zda se netýrá chovem.
A celkem nechápu, co v tom výčtu dělá nesprávné zbarvení????
Aby nedošlo k mýlce, já jsem pro povinný vyšetření a nějaký argument pro klub by se mi hodil, ale toto se mi prostě moc nezdá.
Celkem by mě zajímalo jak se k tomu staví ČMKU, asi nijak, když jí chov na nevyšetřených psech nevadí.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 22:38
- Nahlásit
Maya
jo jo to jsem myslela, máš pravdu v tom, že je to příliš všeobecně vzato a tím pádem hodně záleží na každým klubu jak si to přebere, ale těžké dysplazie kyčelních a loketních kloubů, když jsme u té DKK - jsou celkem jasně daný - řekla bych, že 4/4 už je dost těžký případ. Podle mě by na to ČMKU měla víc hledět, ale zatím to vypadá, že padlo jen nařízení a kluby dělejte jak myslíte.
Ale, když teda zůstanu u tý DKK, tak pokud nějaký klub uchovní psa s DKK řekněme 4/4, tak se jednoznačně dopouští týrání chovem.
Ostatní je tak nějak divně popsáno, to je fakt. Zbarvení myslím, že je tam dost zbytečně, to přesně stanovuje standard a pes s odchylkou by měl být automaticky nestandardní, že jo i když ... nechci být konkrétní raději
Pumpa
to musíme co nejdřív, půjde s námi danajasa prej sežene autobus, budeme mít pohodlí
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 22:44
- Nahlásit
Eldoguero
půjde s námi danajasa prej sežene autobus, budeme mít pohodlí
jen houšť a vječí kusy, naše řady se budou rozšiřovat, až to tady osídlíme
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 22:51
- Nahlásit
Pumpa
až to tady osídlíme
zabereme celou tuhle planetku
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 00:11
- Nahlásit
Eldoguero
No já myslela spíš to, že v tomto znění znamená chov na nestandardně zbarvených jedincích týrání chovem, což už je fakt mimo zdraví rozum.
Jako souhlasím, že podle tohoto chov na 4/4 je týrání chovem a asi by šlo se proti tomu ohradit, ale mě jde o chov na nevyšetřených jedincích, kdy nevíš, jestli mají čtyřky nebo ne a tím pádem jestli týráš chovem nebo ne, prostě jsem myslela, jestli by nebyla páka na klub, aby konečně zavedli povinný vyšetření, tak se mi to zdálo nadějný z toho co jsi psala, ale podle tohoto textu se mi to bohužel moc nezdá.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 08:43
- Nahlásit
Eldoguero
Pumpa
děcka, f kolik nám jede ten busík? ))
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 10:32
- Nahlásit
Maya
tomto znění znamená chov na nestandardně zbarvených jedincích týrání chovem
jo to pes s velkou náprsenkou je rozhodně moc týranej
Jinak já nevím jak moc se stran ČMKU "po tom jde" nebo to opravdu nechali v rukách klubů, ale co já vím, tak hodně se řešilo, že dost plemen z Moloss clubu spadá zárověń i do KMDP, kde se uchovňovali nerentgenovaní psi, bylo kolem toho hodně zle. Nevím jaká je situace teď aktuálně (můžu zjistit jestli chceš), ale vím, že tam byla podaná i nějaká stížnost. Četla jsem vyjádření, k tomuto tématu, kde bylo jasně psáno, že pes, který nemá vyšetření na DKK nesplňuje podmínky zařazení do chovu a proto by neměl být do chovu puštěn, ovšem tuším, že se to netýká psů uchovněných před tímto nařízením.
Nevím jaká je situace v jiných klubech a u jiných plemen, ale popravdě např.u AD nebo KD si nerentgenovaný jedinec v zásadě ani neškrtne, totéž psi s 2/2 a více. Feny do 2/2 se většinou nijak neřeší, zvlášť pokud jsou kryty neg. psy.
Bohužel ale existují i podvody ohledně rtg a tak člověk nemá jistotu ani, když má pes ofiko zapsaný neg. rtg pokud tedy toho psa - majitele nejlíp osobně nezná
davidkova renata
musíme to naplánovat ňáko rozumně, abysme nepřijeli na noc
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 11:23
- Nahlásit
Eldoguero
Aha, tak to si myslím že tam u vás šlo spíš o porušení nařízení, že při více klubech pro jedno plemeno musí mít všichni shodné podmínky, nelze tedy, aby se u jednoho klubu vyšetřovalo a u druhého ne, po tom CMKU dost šlo, aby si kluby ty podmínky sjednotily, to vím, ale to se nás netýká, my máme jen jeden klub.
totéž psi s 2/2 a více
che, to u nás taky, proto dle mnohých je lepší nevyšetřený jedinec, s tím krýt nemá většina problém, ale 2/2 to neeee, ani za boha, proto taky komu vyjde víc jak 1/1, tak to doma šoupne do šuplíku a dělá že nikdy na žádném rtg nebyl
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 11:56 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit
Maya
Ono šlo spíč o to, že druhý klub měl stejná nařízení ve stanovách, ale praxe byla jiná. Stížnost se týkala toho, že v době, kdy měli povinnost rentgenovat uchovňovali stále i nerentgenované jedince.
Existence jediného klubu má občas i své nevýhody
Pokudle mnohých je lepší nevyšetřený jedinec, s tím krýt nemá většina problém, ale 2/2 to neeee, ani za boha, proto taky komu vyjde víc jak 1/1, tak to doma šoupne do šuplíku a dělá že nikdy na žádném rtg nebyl
d je klub jen jeden je to na jednu stranu blbý, páč
což teda neznamená, že u nás se to nedělo
ale tak u nás teď máme jinou kratochvíli, bohužel tak lehce přehlíženou klubem
Nebudu konkrétní tady na foře, páč vždycky, když do něčeho rejpnu, tak se to obrátí proti mě z jistých důvodů a co já vím kolik kolemjdoucích chodí vokolo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 12:35
- Nahlásit
Eldoguero
Kolemjdoucích chodí kolem hodně a i tam kde by je nikdo nečekal. Alespoň v něčem máme my nechovatelé výhodu, můžeme krafat o čem chcem kde chcem.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 12:53
- Nahlásit
Maya
Pravda pravda já si otevřela párkrát hubu ...
naposledy se mi to nevyplatilo celkem nedávno, páč mám zrovna štěňata - odrostlý - chápeš asi
Bohužel, nemám hmatatelný důkaz, takže s tím nemůžu nic dělat
Ale říkám si, že jednou přijde den ...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 14:20
- Nahlásit
Eldoguero
Ono kolikrát i když máš hmatatelný důkaz, tak je ti to na houby. Vlastní zkušenost. Ale to už je na jinou debatu a akorát bych se rozčílila a psiska by mě pak museli uklidňovat.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 21:58
- Nahlásit
Maya
akorát bych se rozčílila a psiska by mě pak museli uklidňovat.
neblbni, by z toho byli v diskomfortu a tahali by tě zase po jinejch fórech
|