| Autor |
Zpráva |
Grin
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 16:03
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
Za jak dlouho vám bude dělat další testy, aby se vidělo, jak na tu dietu reaguje?
Říkal čtyři až šest týdnů, takže pokud se rapidně nezhorší, půjdu až za šest, abych jó viděla, jak to postupuje.
Tak to teď máte v rodině dvě štěnata,co?
no kéž by, byla by sranda, ale já se s tátou vidím jednou za měsíc cca na hodinu, jenom si občas voláme. Já jsem viděla jenom fotky, on mého viděl 2x, protože jsem mu ho přivezla ukázat do práce. Hoši se asi blíž neseznámějí, jelikož se víc kvůli tatínkový manželce nevídáme.
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 16:06
- Nahlásit
Grin
Hoši se asi blíž neseznámějí, jelikož se víc kvůli tatínkový manželce nevídáme.
Aha, tak to je škoda, moje máma má 8,5měs. hovawarta a s mým psem, kterýmu je 10 měs. jsou největší kámoši.
Já mám taky "macechu",už odmala, ale žádná moje kámoška to teda není
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 16:14
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
To ráda věřím, že se k sobě mají, když jsou velikostně ve stejný kategorii Ti moji dva se ještě pořád úplně nemusej, čubí krysařička se ho bojí a zbytečně na něj vyjíždí, a malej (kterej má už 15 kg tzn. pětkrát víc než ona) ji ale taky nenechá chvíli napokoji. Ale už se začínají trochu smečkovat, hlavně v době poleního klidu, kdy se dojde z prochajdy a odpočívá se, jako teď Grin si tahá na koberci uzlíček a Trix vedle něj leží a sluní se na koberci
Já mám macechu asi rok, a ta idea macechy je mi celkem jedno,
ale tahle paní je teda jako ta z popelky.
|
ata
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 16:27
- Nahlásit
Grin
No, hlavně nebrat forte, ten když jsem mu dávala, tak stačil jeden týdně, takže jsem přešla na klasickej. Je fakt, že kokr váží 12kg, takže třeba dávat jednou za dva tři dny.
http://www.docsimon.cz/zbozi/b-komplex-zentiva-tbl -30
tento bohatě stačí, můžou jej i děti, jestli ti půjde rozpůlit, tak stačí půlka, jinak bych jej asi dávala fakt obden
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 18:30
- Nahlásit
ata
děkuju.. to je nevýhoda malýho psa, dnes mi v lékárně vážili ten ostropestřec, připadala jsem si jako blbec
|
ata
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2011 18:34
- Nahlásit
Důležitý je, aby to pomohlo, pak klidně budu vypadat jako blbec, pro naše miláčky přece všechno Jsem zvědavá na další testy, játra jsou na dlouhou trať, ale pokud je jinak v pořádku, věřím, že bude o.k.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2011 12:05
- Nahlásit
ata
Dneska jsem jí ten granulovanej ostropestřec cpala do jablka nakrájenýho na malilinkatý kostičky a pak jsem ji vzala ven a cvičili jsme. To bylo nadšení! a ani si nevšimla, že tem nějaký léky jsou!!
|
ata
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2011 13:37
- Nahlásit
Bony byl někdy podezíravej, takže musel vždycky dostat první kousek bez léku (ten většinou prozkoumal a když něco našel, tak bravurně vyplivl) a další zbaštil i s lékem, ani nevěděl jak. Ale když byl malinkej, tak jsem mu mohla dávat jakýkoliv tabletky jen tak, to sem mu jenom řekla, dáš si kokinko?
Jinak se zátěží (cvičením) opatrně, jenom tolik, kolik snese. Bony strašně rád aportoval a vlastně nosil tenisáky až do samýho konce, jen poslední dny si ho nechal hodit jenom jednou, ale byl spokojenej, že mohl donést tenisák.
|
Hani
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2011 13:43
- Nahlásit
Kde jste koupili ten granulovanej ostropestřec? A proč raději nepoužíváte tinkturu? Jakou dávku ostropeřce by jste doporučili pro pejsana 4,7 kg? A kolik b-komplexu a jak často dávat. Díky.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2011 18:41
- Nahlásit
Hani
Kde jste koupili ten granulovanej ostropestřec?
na netu, http://shop.pejskar.cz/ostropestrec-mariansky-125g -granulat-pro-psy-kocky-kone-24788/
A proč raději nepoužíváte tinkturu? protože je hořká, a bála jsem se že mi to nebude chtít žrát.
Jakou dávku ostropeřce by jste doporučili pro pejsana 4,7 kg?
ten granulovanej tam píšou cca 0,1g/denně na 1kg váhy psa - tzn na 4,7 kg psa asi 0,5g denně.
A kolik b-komplexu a jak často dávat. Tady to psala
ata - hlavně nebrat forte, ten když jsem mu dávala, tak stačil jeden týdně, takže jsem přešla na klasickej. Je fakt, že kokr váží 12kg, takže třeba dávat jednou za dva tři dny.
http://www.docsimon.cz/zbozi/b-komplex-zentiva-tbl -30
tento bohatě stačí, můžou jej i děti, jestli ti půjde rozpůlit, tak stačí půlka, jinak bych jej asi dávala fakt obden
|
Hani
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2011 22:26
- Nahlásit
Děkuji za odpověď, a kdybych chtěla používat tinkturu, jakou byste mě poradili? Může být i lidská? A kolik kapek?
|
ata
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2011 08:38
- Nahlásit
Já jsem používala i ten ostropestřec klasickej lidskej, ale existují nějaký veterinární prášky, kde je už všechno (ostropestřec i b-komplex) jenom nevím, jak se jmenují, takže se jedině zeptat veta, ten určí i dávkování.
Můj vet mi totiž ani ten ostropestřec neporadil, to až kamoška, ty druhý prášky mě nabízel ten druhej, jenže jsem už měla koupený klasický.
|
ata
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2011 17:19
- Nahlásit
Grin
Tak jak to vypadá po delší době?
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2011 17:39
- Nahlásit
Psíček
psíčku neser
ata
hele pořád stejně, čuba je dobrá, krmíme hills L/D, dostává ostropestřec i b-komplex, nic jinýho nedávám teda, ani ten sanicell. Pamlskuju ovocem, zeleninou,ale když chci aby fakt makala (třeba u klikru) dávám jí kuřecí maso vařený, mám teda strach, ale zatim na ní vůbec neni znát že má nějakej problém, viz foto z dneška
|
ata
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2011 20:41
- Nahlásit
Vypadá dobře
A na testech jste ještě nebyli? Mě by zajímalo, jestli hodnoty klesaj.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2011 10:48
- Nahlásit
ata
nebyli, půjdem ale asi už brzo.. koncem května tak asi. Vim že vet tomu chtěl dát tak ty 3 měsíce.
|
petra b
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2011 23:35
- Nahlásit
Používá někdo dlouhodobě na problémy s játry Essentiale forte?
|
ata
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2011 15:01
- Nahlásit
petra b
Můj pes měl po něm průjem, ale může se podávat dlouhodobě.
|
petra b
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2011 20:15
- Nahlásit
ata Díky, jen mě to zajímalo, dávám ho vždy spolu s atb léčbou na posílení jater.
|
Holly
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 10:56
- Nahlásit
petra b
užívali jsme. Fenka měla těžce poškozený játra, zřejmě chytla otrávenou krysu. Játra se obnovit nedají, jen zpomalit další odumírání.... Bylo nám řečeno, že doba přežití je 2 roky. Žila ještě 4 roky. Dávali jsme essential, ostropestřový kapičky a byla na dietě.
|
Jura z Brna
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 13:34
- Nahlásit
Naší malé dvouleté maltézačce diagnostikovali asi cirhózu jater. Už ji léčíme na záněty, poškození jater, otravu, teď diagnostikovali cirhózu. Zatím má nasazeny antibiotika, kortikoidy a Essentiale Forte N. Veterinář jí moc naděje nedává, stále zkouší a po posledním odběru krve a Sono sdělil, že v jeho podmínkách toho víc nezvládne. Je nějaká naděje, než ta poslední? Díky
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 13:45
- Nahlásit
Jura z Brna
Já to nějak nechápu - když má cirhózu, proč bere antibiotika? A příčina cirhózy se ví? A ty záněty, otrava atd., to bylo kdy? Zkus prosím víc popsat časový průběh a příčinnou souvislost těchto jednotlivých onemocnění.
U kterého veterináře se léčíte?
|
ata
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 20:02
- Nahlásit
Jak ji diagnostikovali? Pokud má opravdu cirhozu, tak vás nepotěším....já tak přišla o skoro pětiletého psa. Dá se to zpomalit, ale konec je nevyhnutelný. Takže jaterní dieta, ostropestřec a B-komplex.
|
Jura z Brna
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2013 15:01
- Nahlásit
Cirhóza se prý ze začátku chová jako zánět, proto ty antibiotika. Vždycky se po nich do dvou dnů§ zlepšila, po dobrání cca za týden byla do dvou dnů opět v .... Tak to trvalo asi dva měsíce, výsledky krve se postupně lepšili. Teď dobrala v pátek (12.4.), byla furt v pohodě a v nedělu začala opět bloumat jako bez duše, v pondělí jsme s ní šli na veterinu (Vančurova v Židenicích), dostala injekci od bolesti a odebral ji opět krev s tím, že nechá zkusit žlučové kyseliny. V úterý tak nějak pospávala, ale večer už vypadala, že je nějak mimo. Ve středu ráno už plakala, takže znovu na veterinu s tím, že měla moc nízkou teplotu - 34 stupňů, chtěl jsem něco od bolesti a pak přišli výsledky žlučových kyselin - 49,3. No a veterinář sdělil, že on je dfc. v koncích, že teď už by se muselo na kliniku. Tak jsme večer jeli k chovatelce a stavili jsme se ne Jemelkové, kde jí dali infůzi, opět rozebrali krev a přes rentgen zjistili ještě další problémy. Tak nám pak telefonovali a my se nakonec rozhodli ve prospěch Bellinky, nikoli náš.
Měla zvětšené srdíčko (asi geneticky resp. normální srdíčko ale v malinkém tělíčku), otok plic, jaterní ecefalotii, nějakou virózu do toho a už pak byla v bezvědomí. Asi nás už neslyšela, když jsme se s ní loučili. Už jí nic nebolí. Nepřišli na to, z čeho to bylo, a dneska už je to jedno, stejně by to nepomohlo, ale nejspíš otrava. Prý by ani nepomohla biopsie jater v začátku. Možná bychom ale zkrátili její trápení (a naše ostatně taky)
|
ata
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2013 15:43
- Nahlásit
Tak to je mi moc líto.....já psa léčila pět měsíců, než se vůbec zjistila pravá příčina....také jsme ze začátku léčili zánět, otravu a on byl jak na houpačce, chvíli dobrý, pak to šlo zase z kopce....a právě díky žlučovým kyselinám se na to přišlo....s tím se už opravdu nedá bohužel nic dělat. Už ji nic netrápí.
Tou biopsií by se zjistil akorát problém jater, ale pokud je hodnota kyselin vysoká, je to prostě už jasný....
Taky chodím na Vančurovu a klinika by už stejně nepomohla, Pelikán si se mnou tehdy užil ažaž...
|
Jura z Brna
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2013 20:30
- Nahlásit
My už tam chodili ještě v době, kdy tam fungovali pan a paní Való. No a k Pelikánovi od začátku. Myslím že dělal co mohl. Ještě že máme olíka, sice starýho (12) a nemocnýho epilepsií, bez zubů a ochrnutou prdelí, ale bez něj by to bylo špatný. Teď čekáme, kdy chovatelka bude mít novou fenku a malou, nebo jestli bude dřív Yorki. V každým případě chceme mít zase dva
|