| Autor |
Zpráva |
marco007
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2010 22:16
- Nahlásit
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s Britem care?
A co říkáte na velmi nízké dávkování,které doporučuje výrobce?
Měli by mít stravitelnost přes 95% proto jsou tak nízké.
A tím vychází cenově velmi dobře.
Děkuji.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2010 22:26
- Nahlásit
http://www.cz-pes.cz/diskuse/3_8649_0.html
http://www.cz-pes.cz/diskuse/2_10817_0.html
|
Helcak
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2010 17:30
- Nahlásit
Dobrý den,
krmíme granulemi Brit Care pro štěňata a jsme velmi spokojení. Náš pejsek je hodně aktivní, takže mu dáváme o něco větší dávky než jsou doporučené.
|
Fíková
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2010 14:32
- Nahlásit
Dobrý den, tak já taky přidám aktuální zkušenost...na Brit care jsme zkusili přejít (z Proplanu)z důvodu různých kožních problémů u pejska a co se chuti týká, byl fakt spokojenej a bagroval misku ráno i večer!! pak jsem se ale o tom bavila nezávisle na sobě se dvěma veterináři (bez toho, že by mi nutili jiné granule, bavili jsme se spíš jen tak ze známosti) a ti říkali, že Brit je výrazně míň kvalitní než ten Proplan a že obsahuje hodně umělých složek, což způsobuje, že právě psům tak chutná, protože je víc uměle dochucovaný...te´d zkoušíme Calibru, která je teda prý zas o něco výš - takový střed - pejsan je na ní OK ale je fakt, že si dá jen když má fakt hlad...že prostě někdy sní všechno a někdo ne, kdežto ten brit mu asi voněl víc....
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2010 14:54 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Fíková
to teda nevim, mi přijde brit kvalitnější. V calibře je kukuřice, brit care má základ v jehněčím a jestli si dobře pamatuju, tak má i toho "masa" proti calibře víc sakra, trapnej překlep
Brit je výrazně míň kvalitní než ten Proplan a že obsahuje hodně umělých složek
proplan
Kuřecí maso (20%), rýže (15%), kukuřice, dehydrované drůbeží bílkoviny, kukuřičný lepek, pšenice, živočišný tuk (konzervovaný směsí tokoferolů), vedlejší výrobky živočišného původu, řepná dužina, rybí tuk, sušená vejce, pivovarské kvasnice, fosforečnan vápenatý, chlorid draselný, chlorid sodný, uhličitan vápenatý, minerální látky. Síran měďnatý pentahydrát (měď = 12 mg/kg), seleničitan sodný (selen = 0,15mg/kg). Vitamín A 21000 m.j./kg, vitamín D3 1600 m.j./kg, vitamín E (α-tokoferol) 500 mg/kg, vitamín C (kyselina askorbová) 100 mg/kg. S antioxidantem - směs tokoferolů bohatá na extrakty přírodního původu.
calibra
drůbeží maso a produkty drůbežího původu (>25%), rýže, kukuřice, drůbeží tuk, sušená jablka, kukuřičný gluten, drůbeží hydrolizovaný protein, přírodní chuť, lososový olej, pivovarské kvasnice, minerální látky, DL-methionin, L-lysin, prebiotika (mannan-oligosacharidy, frukto-oligosacharidy), chelátová měď, chelátový zinek, organický selen, vitamin A, vitamin D3, vitamin E (alfa-tokoferol), extrakt z juky.
brit care
jehněčí maso a produkty jehněčího původu, rýže, drůbeží tuk, lososový olej, přírodní chuť, rýžové otruby, sušené cukrovkové řízky, pivovarské kvasnice, sušená vejce, extrakt z juky, sušená jablka, minerální látky, glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, DL-methionin, L-lysin, mannan- oligosacharidy, frukto- oligosacharidy, síran měďnatý pentahydrát, niacin, pantotenan vápenatý, kyselina listová, cholinchlorid, biotin, vitamín A, vitamín D3, vitamín E (alfa-tokoferol)
já teda bych z nabízeného volila brita
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2010 15:45
- Nahlásit
kachna_
Já zase ne, ty vedlejší výrobky na prvním místě jsou teda pro mě nepřekonatelný problém. To už radši tu kukuřici.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2010 15:58
- Nahlásit
Mayajá reagovala na to, že Brit je výrazně míň kvalitní než ten Proplan a že obsahuje hodně umělých složek, což způsobuje, že právě psům tak chutná, protože je víc uměle dochucovaný
jen se podívej na dochucovadla v tý proplance.
a pak na te´d zkoušíme Calibru, která je teda prý zas o něco výš
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2010 16:46
- Nahlásit
Psíček
Dobrý den, krmíme také a jsme velmi nespokojeni. Dva pejsci nám již uhynuli.
To někteří psi běžně mezi11až16lety dělají kachna_
Calibru máme včíl,teda mám pro velepsi jehněčí srákulí pravda ubylo,ovšem očekávala sem od ní víc,nebo spíš po ní mín(to sou hromady z kyla granclí na den máme 4laovna někdy i víc)pes furt jak deska.(ovšem může to být psem že jo)
|
marco007
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2010 22:02
- Nahlásit
Prosím Vás
Jěhněčí maso a produkty jehněčího původu je jehněčí moučka pro ty kteří to nevědí..
A co se týče srovnání Brit care a Calibra je to velmi podobné krmivo vyrobené na stejné lince.Liší se trochu ve složení ale celkově je BC o kapánek kvalitnější..a srovnávání pro plan a Brit care je trapný rozhodně není pro plan kvalitnější to jen veterináři asi zaspali dobu pro plan na ty lepší rozhodně nemá a za ty prachy bych šel raději do ničeho jiného jako např.do zminovaného BC který aspon není nabitý pšenicí a kukuřicí.
|
marco007
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2010 22:12
- Nahlásit
Kachna ...a to ještě tam máš staré složení pro planu protože dnešní proplan jako hlaní zdroj sacharidů má na druhém místě pšenici což je o dost horší a meně stravitelný jako rýže a ještě k tomu je to významný alergen.Pro mě osobně pro plan nic moc.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2010 23:06
- Nahlásit
marco007
Jěhněčí maso a produkty jehněčího původu je jehněčí moučka pro ty kteří to nevědí..
Jakmile jsou uvedeny vedlejší produkty, jsou do moučky při zpracování dle legislativy EU povoleny zpracovat celá těla včetně kopyt, srsti apod.
Kde to povoleno není, je přesně deklarováno jak se příslušná ingredience jmenuje a rozhodně ten název neobsahuje vedlejší produkty.
Pochybuju, že to výrobce nezpracuje všechno, když to má uvedeno ve složení na pytli.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2010 11:02
- Nahlásit
prsknu to sem, kdyz je to zivy... co myslite o natural trainer? dnes sem koupila 2kg kocce, protoze nam doslo a nic jinyho bych autobusem asi neodtahla... kocici + psi budou kvalitativne asi odpovidat. Je to moc velkej odpad nebo po 2kg mi to s cicou nic neudela?
|
Fíková
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2010 13:09
- Nahlásit
Tak to vidíte...my teď máme Calibru jehněčí, tak ji zkusíme aspoň ty tři měsíce a ukáže se, jakej bude pesan fešák!
Je teda fakt, že po Purině měl nejlesklejší srst a nejhezčí bobany!
Teď si dával Calibru zatím jen měsíc, barvu má celkem OK a zase tu srst má takovou jemnou ( předtím - i na tom Britu měl takovou hodně štětinatou a píchací ) a hlavně!!! teď zatím nemá žádnou vyrážku ani nic podobnýho..ale je fakt, že teď se taky venku nekoupe nikde v rybníku...
ale ty vedlejší produkty - to je teda nechutný - to jsem ani vůbec nevěděla....
|
marco007
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2010 21:25
- Nahlásit
označení např. "jehněčí a produkty jehněčího původu" je označení
> vyplývající ze stávající legislativy (767/2009). Jedná se o jehněčí moučku,
> která je v produktech Brit Care obsažena dle typu v 25 - 35%.
takže moučka jako moučka.
Inf.mám přímo od výrobce.
|
marco007
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2010 21:39
- Nahlásit
jasně jsou na trhu o něco lepší krmiva jak BC ale ty dosahují skoro jednou takové ceny..myslím že Pro plan Eukanuba nebo Hills nejsou lepší krmiva podle složení snad i horší a přitom jsou o dost draší..Takže když srovnám cenu a kvalitu BC vyjde mi to jako celkem fajn krmivo.
|
marco007
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2010 21:40
- Nahlásit
natural trainer vypadá že bude kvalitní krmivo..záleží jak kočičce sedne a čím jste krmila před tím?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2010 07:24
- Nahlásit
marco007
driv byl na acane, zatim uvidime, jako nahrazovat to nechci. jen me zajimalo zda tu nekdo ma zkusenosti s tou psi verzi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2010 08:21
- Nahlásit
marco007
Doporučuji tu legislativu prostudovat. Vím, že toto výrobce tvrdí, ale není to pravda.
A moučka není jako moučka, je moučka masová, moučka masokostní a moučka, kterou používá výrobce BC, tedy moučka s vedlejšími produkty.
A s tou cenou, pokud to spočítám, tak kilo BC stojí okolo 85 Kč, srovnatelné granule bez vedlejších produktů 90-100 kč za kilo, mě už to zase až takový rozdíl nepřijde.
|
marco007
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2010 21:33
- Nahlásit
jehněčí maso a produkty jehněčího původu je technické označení produktu, který je používán pro výrobu některých krmiv. Jedná se o měkké tkáně těl zvířat, ze kterých je vyráběna jehněčí moučka.
|
marco007
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2010 21:37
- Nahlásit
děkuji všem za Vaše názory.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2010 18:55
- Nahlásit
marco007
Vedlejší výrobky nejsou zpracovány z měkkých částí těl, ale z celých těl.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2010 18:56
- Nahlásit
marco007
Ale aby se neřeklo, tak cituju
Maso a výrobky živočišného původu:
všechny masité části poražených teplokrevných suchozemských zvířat v čerstvém stavu nebo
vhodným způsobem konzervované, dále veškeré výrobky a vedlejší výrobky, vzniklé při zpracování těl nebo části těl teplokrevných suchozemských zvířat
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2010 21:21
- Nahlásit
Maya
absolutne souhlasim. je to jak pises. to je prani vsech vyrobcu pouzivajicich vedlejsi produkty, aby tomu mohli zacit rikat moucka a odpad se jim v tom ztratil. hlavne, neni moc vyrobcu v teto cenove kvalite, kteri pouzivaji vedlejsi produkty, jak jsi spravne napsala to srovnani cen.
|
Pet24ra
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2011 10:02
- Nahlásit
Dobrý den,
pokud byste měl někdo zájem a máte dobré zkušenosti u svých miláčků, tak prodám 2 konzervy Grand 850g (s drůbežím masem, krocanem), ks po 50Kč, předání osobně v centru Prahy, byl to špatný výběr pro mé pejsky, prostě jim nechutná Trvanlivost až do února a června 2013, v případě zájmu se ozvěte na maxova.petula@seznam.cz, díky
|