Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / zánět dělohy
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Gerda
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2010 18:36
- Nahlásit

Hipík a Tonička a Rozinka
jojo, vím, i to mám na paměti, mařka neni sama doma, je tam s mámou, ta by mi hned volala, kdyby se jí čuba zdála nějaká divná.

pajda222
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2010 19:17
- Nahlásit

Tak zánět dělohy to není, jen je trochu přistydlá.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2010 19:26
- Nahlásit

pajda222
Ano? Tak to je dobře. Tak jí vemte domů, ať je v teple, ne?

Člen
# Zasláno: 29 Zář 2010 19:39
- Nahlásit

pajda222
Tak zánět dělohy to není, jen je trochu přistydlá.

Gratuluju

Na zánět močáku a u mě i ledvin, psům i mě výrazně pomohly kanadský brusinky v tbl...

psům jsem dávala tyhle:
http://www.docsimon.cz/zbozi/swiss-max-brusinky-75 00mg-30tbl

sobě, při zánětu ledvin tyto silnější:
http://www.docsimon.cz/zbozi/swiss-mega-brusinky-5 0cps

U psů jsem zánět močáku chytla v začátcích a obešli jsme se bez dalších léků, ovšem konzultovala jsem to s vetkou a nechávala udělat rozbory.

U sebe jsem to chytla až když jsem se v práci zlomila v pase a málem pozvracela šéfa . Tam jen brusinky nepomohly, ale velmi ulevily a urychlily léčbu.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2010 19:48
- Nahlásit

Stojí za zvážení, zda je lepší nechat vzniknout zánět a nechat operovat oslabenou starou fenu na poslední chvíli, nebo ji nechat vykastrovat, když je jěště v relativně dobré kondici a je tím pádem je menší riziko komplikací...
čus)))
tak já zkušenost s bývalou fenou měla..teda se zánětem v 6 letech a přesto bych nánu prostě kuchat jen tak nedala ani omylem,patrně to souvisí s mým odporem k doktorům a operacím celkově.Nejde o případnou změnu povahy,ta u té předešlé nenastala ani omylem,byla pořád stejně praštěná,ale skutečně se mi příčí uspat,rozřezat a vykuchat úpa zdravý zvíře jen tak aby někdy náhodou..Mj velký příznivec kastrací je ta obvodačka jak u ní ondá tvoje maminka byla v Břevnově..ta nechá kastrovat vše co se jí octne doma,asi nějaká úchylka,má ted cca 2 letou čubu boxera,samosebou jí nechala vykastrovat páč by jí doma dělala háráním bordel a to vona nesnese.Takže výsledek je ten,že čuba se pochcává takovým stylem,že v bytě je v kenele,kterou má vystlanou novínama co jí snášej všichni známí.Čubu do konce života bude dopovat nějakejma hormonálníma práškama,jejichž název jsem štastně zapomněla,aby nechcala tak strašně moc.Prý se to občas stává,že si tělo tedy nedokáže vyrobit jakési hormony co tohle ovlivnují..nevim esi to tak je či ne,tohle mi řekla osobně a je to info 14 dní starý.No tak to mi teda posol bulvu

Člen
# Zasláno: 29 Zář 2010 20:10 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

No jo, říká se tomu pokastrační inkontinence, postihne prý asi 10% především velkých fenek i psů.

Z mých psů tím trpí pouze Žofka (cca 6kg). Bere na to 1/2 Ovestinu denně. O. je lidská hormonální substituce, se stejným složením, ale o 2/3 levnější než veterinární lék.
Zkoušela jsem i homeopatika, ale ta bohužel zabrala jen částečně.

Žofka z toho svýho počůrávání byla opravdu hotová a mě taky nebavilo každej den nacpávat pračku prostěradlama a pelechama. A bych jí dorazila tím, že ji izoluju od ostatních psů... to taky nešlo.

Já si nemyslím, že preventivní kastrace je ideální řešení. V situaci, kdy je tolik nechtěných psů, a fenek postižených rakovinou reprodukčních orgánů a pyometrou, ji pouze považuji za menší zlo...

pajda222
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2010 20:11
- Nahlásit

Vlčáčková
to nejde, je to velký a nevychovaný hovádko, které ničí vše, co vidí. A navíc by se ji pak špatně vracelo do zimy

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2010 20:16
- Nahlásit

V situaci, kdy je tolik nechtěných psů
tedle argument neberu páč nejsem kretén kterej si nedokáže uhlídat háravou fenu,takže to je pro mne skutečně bezpředmětný.
fenek postižených rakovinou reprodukčních orgánů a pyometrou j
tohle je těžký..psi trpěj i spoustou jinejch onemocnění,tak to prostě je..
OT už seš přestěhovaná?

Člen
# Zasláno: 29 Zář 2010 20:30 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

davidkova renata

Mimochodem, dospěla jsem k závěru, že Tonička musí mít anděla strážnýho jak hrom.

1) Za 5 12 jí zachránili před smrti sepsí ze zánětu dělohy

2) Po operaci rakoviny se zdálo, že má recidivu a já si nechala týden na to než ji dám uspat. Po týdnu nádor (nebo co to bylo) zmizel.

3) pak 1. záchvat mrtvice, Tonča se otřepala běhěm pár dnů

4) letos na jaře, díky mojí nepozornosti, spadla z pěti metrů na kamennou podlahu. Viděla jsem to a říkala si, že to nemohla přežít. Rozklepaná jsem ji šla sebrat, ale nenašla jsem ji... běhala s ostatníma na zahradě... a vůbec nic jí nebylo

5) asi před 14 dny najednou kvikla a upadla na bok. Měla strašně smutný oči, vzala jsem ji do náručí a zavřela se s ní sama v pokoji. Myslela jsem, že přišla její chvíle... Nechala jsem ji chvilku ležet a pak jsem jěště udělala test s piškotem, na ten se vrhla jak ďas . Byl to další záchvat mrtvičky, nasadila jsem po konzultaci s vetem Ergotop, kterej brala týden a jednorázově jsem jí dala B komplex Forte. Teď je jak rybička...
Já vím, že jednou to přijít musí. Ale to nic nemění na tom, že Tonka je ta nejneuvěřitelnější a nejstatečnější holka na světě

PS: omlouvám se za OT

Baysha
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2010 20:30
- Nahlásit

davidkova renata
nejsem kretén kterej si nedokáže uhlídat háravou fenu
nojo, ale to seš ty, žejo - na druhou stranu je taky dost kreténů, co třá pustí hárafku volně po dědině tam je to opravdu menší zlo, si myslim...

Člen
# Zasláno: 29 Zář 2010 20:33 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

davidkova renata
tedle argument neberu páč nejsem kretén kterej si nedokáže uhlídat háravou fenu,takže to je pro mne skutečně bezpředmětný.

já to na tebe ani nemyslela , byl to argument pro mě, protože jsme se skutečně bála, že bych se 4 psama a venku s nízkým plotem, za takovýho kreténa, kterej psa neuhlídá byla, i proto jsem nechala vykastrovat Rozinku.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2010 20:39
- Nahlásit

letos na jaře, díky mojí nepozornosti, spadla z pěti metrů na kamennou podlahu. Viděla jsem to a říkala si, že to nemohla přežít. Rozklepaná jsem ji šla sebrat, ale nenašla jsem ji... běhala s ostatníma na zahradě... a vůbec nic jí nebylo

5) asi před 14 dny najednou kvikla a upadla na bok. Měla strašně smutný oči, vzala jsem ji do náručí a zavřela se s ní sama v pokoji. Myslela jsem, že přišla její chvíle... Nechala jsem ji chvilku ležet a pak jsem jěště udělala test s piškotem, na ten se vrhla jak ďas

ty vado! Nesmrtelná Tonka))))) fakt je,že kořínek teda má!
venku s nízkým plotem
seš teda přestěhovaná???? jakej plot?? jaký venku?????
dyštak meylem třá ...
Baysha
na druhou stranu je taky dost kreténů, co třá pustí hárafku volně po dědině tam je to opravdu menší zlo, si myslim...
ale jo,s tim souhlasim,akorát že já mluvila vo sobě a vo Náně a to ,že nějakej kretén pustí hárafku po dědině jaxi neni důvod pro mne ,abysem já nechala vykastrovat svojí čubu
jinak na kastrace útulkáčů nahlížim taky stylem,že holt radši menší zlo..

Člen
# Zasláno: 29 Zář 2010 20:43
- Nahlásit

davidkova renata

jěště jsem tu, až budu přestěhovaná, tak ti samozřejmě podám hlášení

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2010 20:45
- Nahlásit

tak ti samozřejmě podám hlášení
no proto..ptaly se po tobě holky od Libo..že prej ses ani nestavila,mám pozdravovat))

Člen
# Zasláno: 29 Zář 2010 20:56
- Nahlásit

davidkova renata

já to měla dost náročný... s Ivou jsme si písly sms a já slíbila, že se ukážem, ale.... Moc holky od nás všech pozdravuj , a od Toničky specielně tu tetu, který vykradla tašku se sušenkama

LucieS
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2010 21:08
- Nahlásit

Díky za tip na brusinky, s močákem teď bojujem .

Gerda
Když mě taky napadlo úplně preventivní sono, tak mi vet řekl, že jeden den můžeš vidět úplně klidnou dělohu a za dva dny tam může být rozjetý zánět, v některých případech. Že to prostě nemusí být všespasující záchrana. Takže bych ty příznaky asi viděla na "nezdá se mi" a "je nějaká divná", a pak hned k vetovi....

Gerda
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 11:29
- Nahlásit

Tonka je prostě bojovník, indiánskym jménem - Ta, co se již mnockrát přežila. Někdy bychom tě rádi viděli. Laskavě! ))

LucieS
Takže bych ty příznaky asi viděla na "nezdá se mi" a "je nějaká divná", a pak hned k vetovi....
jasný, naštěstí mám dvě vet nemocnice dost blízko, dojezd 10-15 minut, kdyby něco. Na sono s ní stejně půjdu, chci nechat kouknout před zimou na srdce, navíc boulička u cecíku je maličko větší, chci se s vetem poradit, jestli něco dělat, nebo ne. Po hárání je teď úplně čerstvě.

Janis
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2010 12:10
- Nahlásit

Biluška
Nechápu onu ironii Biluško, zřejmě máte nějaké komplexy. Bude dobré se léčit, třeba by Vám pomohla právě ta čína. Ono vysmívat se něčemu, co pomáhá, to je zvláštní, slušně řečeno.
Že by z Vaší strany farmaceutické lobby na průmyslové léky?

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2010 12:23
- Nahlásit

Janis
Nechápu onu ironii Biluško, zřejmě máte nějaké komplexy. Bude dobré se léčit, třeba by Vám pomohla právě ta čína. Ono vysmívat se něčemu, co pomáhá, to je zvláštní, slušně řečeno.

Koukám, že už ti biokalcium zatemnilo mozek úplně, co? Essi ono to náhodou nemá nějaké vedlejší účinky Třá na klesání inteligence

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2010 13:32
- Nahlásit

Janis
anebo že by obráceně?? nebo jsou kastrace zadara??

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2010 14:05
- Nahlásit

Jsem zabržděná, asi. Ale teď mi došlo. Nejsou ta Tonička a Rozinka fenky z té tlupy pěti odhozených feneček z jižních Čech?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2010 14:12
- Nahlásit

Vlčáčková
vodpovim za šárku ta než přijde...
tonička ne,tu má cca přes dva roky z nějakýho útulku "na dožití"
a Rozinka jo

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2010 14:13 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

davidkova renata
Dík. tam mezi nimi totiž taky byla Tonička. Jo a Rozinka byla která z nich? Nebyla to ta jediná neflekatá, zrzavá?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2010 14:16
- Nahlásit

Vlčáčková
Nebyla to ta jediná neflekatá, zrzavá?
myslim,že nějaký fleky má,ale uš se f tom ztrácim))))

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2010 14:17
- Nahlásit

davidkova renata
Byly tam buď bílý, krátkosrstý s flíčkama skoro puntíkama a jedna zrzavá dlouhosrstá, která vypadala úplně jinak.

Člen
# Zasláno: 1 Říj 2010 14:21
- Nahlásit

Vlčáčková

Rozinka jo , to je maminka těch puntíkatých holek ze Šumavy. Tonička je jen shoda jmen. Tu mou jsem si už jako starou přivezla před třemi lety z Chomutovského útulku.

Další šumavskou holku Dášenku si vzala moje kamarádka z práce, a Bobinku zase kámoška její maminky .

Šumavská Tonička je u kamarádky Pavly, co to celý zpunktovala, a Zuzanka je v rodině někde u Č. Budějovic. Všechny holky jsou v pohodě

Člen
# Zasláno: 1 Říj 2010 14:23 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

jedna zrzavá dlouhosrstá, která vypadala úplně jinak.

To je právě Bobinka , někde vyštrachám fotky z nového domova a dám je sem.
Bobinka byla chvíli u mě i s Rozinkou v dočasném azylu. Děsně špatně jsem snášela, když jsem Bobi dávala do jiné, i když důkladně prolustrované rodiny.
Rozinka už zůstala u nás. Letos jěště přibyla Žofka po mámě. Takže Hipík má na starý kolena doma tři buchtičky, svědčí mu to

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2010 14:26
- Nahlásit

Škoda, že se musely, holky, rozdělit. Tehdy, když nebyl, kdo by si je vzal, jsem přemýšlela, kam se narvat do mojí stavby. Protože tady není plot a bylo stále rozestavěno, ačkoliv byla už střecha, nebyl strop a nebyly okna a dveře. Byla jsem pak ráda, že se holky udaly. Moc se mi líbily, potvory flekatý. Dobře, že se mají fajn.

Člen
# Zasláno: 1 Říj 2010 14:34
- Nahlásit

Vlčáčková
Škoda, že se musely, holky, rozdělit.

No, možná ani ne. Bobinka Rózu docela mordovala... Rozinka si to nechala líbit, ale nijak po jejím odchodu netruchlila.

Bobí se jako jedináček v nové rodině asimilovala velmi rychle a užívá si to .

Dášeňka byla zřejmě v původní smečce otloukánkem. Byla hodně zjizvená a plachá. Teď se má jak v bavlnce a je opravdu spokojená.

U Zuzky a Toničky to nemohu z osobní zkušenosti posoudit, ale co jsme si psali s novými majiteli, tak holky nijak rozdělením netrpěly.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2010 14:40
- Nahlásit

No tedy. Tak to moje holky po sobě truchlí, už když zavřu dveře. Hned je mela. A Vlčáček se sámo přidává.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání