Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / zánět dělohy
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
pajda222
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 08:31
- Nahlásit

u zánětu dělohy teplota klesá že?

makrel
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 08:34
- Nahlásit

pajda222
to jsem ještě neslyšela.U zánětu by spíš když tak měla stoupat, nebo ani nemusí, ale klesat ne.

corgi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 09:09
- Nahlásit

V PPČ 9/2010 bylo téma pyometra, jediné, co jsem tam teď našla o teplotě bylo "často není zvýšená".

kachna_
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 09:20
- Nahlásit

pajda222
je to zánět, tam logicky nemá co klesat

corgi
mi to připomnělo Cimrmanna - četl jsem o tom v učitelských novinách.

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 10:15
- Nahlásit

makrelU zánětu by spíš když tak měla stoupat, nebo ani nemusí, ale klesat ne.
kachna_
je to zánět, tam logicky nemá co klesat

Sadlo melo necelych 37 st. Ale to uz byl stav mirny sepse tesne pred operaci uzavreny pyometry.

Baysha
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 10:18
- Nahlásit

Přesně tak, když teplota klesá, tak už je to hodně špatný...

Hani
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 11:07
- Nahlásit

pokud je to pyometra, tak na nic nečekat a urychleně jít s pejsanem na operaci, aby nebylo pozdě. Měli jsme to také a na operaci se dostali za pět minut dvanáct, a fence to již prodloužilo život o 7 let.

corgi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 11:27
- Nahlásit

kachna_
mi to připomnělo Cimrmanna - četl jsem o tom v učitelských novinách
Správně!
Bohužel, v reálu musím UN číst každý měsíc a můžu vás ubezpečit, že kdyby tam byl článek o tom, že má být na školách zavedena lázeň, tak se tomu už ani nepodivím......

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 17:12
- Nahlásit

Hani
pokud je to pyometra, tak na nic nečekat a urychleně jít s pejsanem na operaci, aby nebylo pozdě.
Pri otevreny pyometre samozrejme. Pri uzavreny si clovek ani nemusi niceho vsimnout, kdyz mas magorku, ktera neda nic najevo.
pajda222
Proc se vlastne ptas?

Hani
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 17:57
- Nahlásit

Fifi u nás už byla uzavřená, ale fenka to svým chováním dávala na vědomí a tím si zachránila život dodnes.

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 18:08
- Nahlásit

Hani
u nás už byla uzavřená, ale fenka to svým chováním dávala na vědomí a tím si zachránila život dodnes.
Tak ona snad neni nejdriv otevrena a pak uzavrenapyometra. Od zacatku to byva bud jedno nebo druhy, ne?
A bud rada, ze to fenka najevo dala - ta nase blbka taky, ale opravdu az na posledni chvili - zadny klasicky priznaky typu nadmernyho piti se az do posledni chvile nekonaly, to samy nezravost, apatie.
Az pak najednou hypotermie, tachykardie, do ty doby si hrala na hrdinku mezi ostatnima fenama. A podotykam, to je cuba domaci, pod neustalym mazlenim a tak. Tukam hlavou o stul, prezila a snad jeste nejaky rok (mesic) tu pobude.

pajda222
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 18:24
- Nahlásit

fena se tak dva, tři dny o dost víc líže, možná i víc pije, ale to se neví tak jistě, jelikož je to pes venkovní a tudíž není pod dozorem, mám podezření i na močák. Někdy když stojí, tak jakoby z ničeho nic mírně přidřepne.

makrel
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 18:29
- Nahlásit

pajda222
radši bych s ní zašla na veterinu

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 18:32
- Nahlásit

Baysha
když teplota klesá, tak už je to hodně špatný...

tož to můžu potvrdit,sice u kočky,ale asi to bude stejný..btw. nedala to

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 19:03 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

pajda222
mám podezření i na močák.
I to muze byt zanet mocaku, i to muze byt zanet delohy. Dej zitra vedet, jak dopadlo sono a dalsi vysetreni u veta. A kdyz ses ptal/a na pokles teploty - tak kolik ste namerili?

pajda222
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 19:19
- Nahlásit

naměřili 37,6
Někde jsem četl, že má mít mězi 38 a 39.
Pamatju si, už je to ale dost let, že když měla naše první fenka zánět dělohy, bylo to hrozně rychlí, vím, že jsme ji měřili teplotu a mysleli si, že to nic není, že teplotu nemá, ale vet říkal, že ji má právě moc nízkou.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 19:22
- Nahlásit

pajda222
naměřili 37,6

to je hrozně málo
nemůže být nakrytá? nižší teplota je příznak blížícího se porodu.

makrel
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 19:37
- Nahlásit

kejtlin
naměřili 37,6
to mi nepřipadá nějak moc málo

pajda222
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 19:43
- Nahlásit

kejtlin
o určitě ne, je to měsíc, co hárala a to by měla i jiné příznaky, březí fenu ještě poznám.

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 19:46
- Nahlásit

pajda222
Fyziologické rozmezí tělesné teploty se u dospělých psů pohybuje mezi 37,5 až 39,0 °C
Zalezi na plemeni atd. Jestli se tak dva, tři dny o dost víc líže, možná i víc pije, ale to se neví tak jistě, jelikož je to pes venkovní a tudíž není pod dozorem, tak o cem se jeste medituje? Pokud to neni fena tvoje, tak doporuc - mela byt uz na veterine.

pajda222
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 19:50 - Změnil/a: pajda222
- Nahlásit

doporučím, aby zítra navštívili veta, nebo jim ji vezmu a odvezu ji sám. Já osobně mám jen psy, takže s čubinama zkušenosti moc nemám.

všichni příbuzní mě maj za cvoka, jelikož žiju jen psy a musím se přiznat, že s každým prdem lítám na veterinu, takže si myslej, že zas jen přeháním.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 20:02
- Nahlásit

pajda222
o určitě ne, je to měsíc, co hárala a to by měla i jiné příznaky, březí fenu ještě poznám.

byl to jen nápad neříkám, že nepoznáš březí fenu
asi bych ale taky jela k vetovi

pajda222
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 20:22
- Nahlásit

hlavně, když hárá, mám ji u sebe v kotci, jelikož oni nemaj podmínky na to, aby zajistili bezbečí

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 20:53
- Nahlásit

pajda222
Jak je ta fena stará? A přestala hárat před měsícem?

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 21:19
- Nahlásit

Vlčáčková
OT - jak je na tom Bekus s pocuravanim? Jeste stale nebo uz nic nebo uz lecite pokastracni inkontinenci?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 21:29 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Zatím to řeším tím, že jsem míjela v nepřítomnostech s veterinářem. Bekynka se zase jednou počůrala o víkendu. V 5 jsem VSTALA Z POSTELE pustila jí ven, v 10 hodin louže jak malý moře.
Koukala jsem zase na net a vykoumala cush. syndrom. Chlupy jí padají, počůrává se, dost pije, podle mýho má nafouklé bříško. Nevím. Chlupy jí padaly i dřív víc než Astřičce. Zkusím to říct veterináři.

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 21:33
- Nahlásit

Vlčáčková
V 5 jsem VSTALA Z POSTELE
No a? ona pod sebou nacurano? Ja se desila, ze to samy potka Sadlo, nastesti byla jen nejakou dobu po operaci unavena fakt tak, ze nestihla vstat a rict, ze chce v noci curat. Stalo se dvakrat jeste za dob stehu ci kratce po a pak pohoda. Zato z ni padalo chlupu po nejaky dobe, sem vyfurminatorovala snad denne pul kyblu - holt hormouny jsou potvory

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 21:38
- Nahlásit

Fifi
Ne, pod sebou nemá načůráno nikdy, vždycky je načůráno u dveří (až na jeden případ, kdy bylo načůráno u okna).
Když jí pohladím, tak z ní sjede cucek chlupů. Nemusím ani česat.

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 21:55
- Nahlásit

Vlčáčková
Koukala jsem zase na net a vykoumala cush. syndrom.
Zkusím to říct veterináři.
Tomu, co ji nasel agresivni nador, kterej mizi? Proc hned cushing (muze byt, nemusi!)? Nezlob se, ale vse, co pises - pocuravani, ztrata srsti /linani masivni - bezny jevy po kastraci. A jestli koumes fence diagnozu po netu - na to se vybodni, to je jak koumat sobe chorobu v Domacim lekari. Nech ji udelat rozbor krve, sono pripadny dalsi - a uvidis.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 22:06
- Nahlásit

Fifi
Máme rozbor krve, moče, sono, rentgeny. A nic. Vše OK. Já mám asi fenu-simulanta nebo co.
S tím nádorem bych mu to neměla za zlé. Vycházel jen z rozboru toho, co vyteklo ze struku. Neodebíraly se vzorky, taky jak, když se neoperovalo, takže na histolku to nešlo.

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání