Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Nový kmen parvy..
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2011 15:55
- Nahlásit

Psíček

.aspon ja to vidim stejne teda

no já ne. Zatímco o daních si jasně a srozumitelně můžete najdete, že musíte, páč co se musí, to si společnost ohlídá, tak u něčeho z čeho je dobrej kšeft si myslím, že to tak úplně néjni.

kdo tu první prudil s polem?
s polem sem přišla až po vašem parčiku ,he.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2011 16:31
- Nahlásit

Psíček

ne to ne, ale když už tady bohužel takové choroby máme, tak se proti nim musíme preventivně opatřit, ne se je snažit ignorovat. Můj pes dostal před lety jako dospělý parvu i přes očkování. Stejnou vakcínou, jakou byli ten samý den očkovaní ještě další dva psi. Těm nic nebylo. A to, jestli nový kmen parvy ve skutečnosti je nebo není, nemůžeš říct stoprocentně Ty ani nikdo jiný tady. Nové kmeny chorob se objevují, na tom není nic vyjímečného.
Před časem jsem slyšela v TV zorávách nějakou biomatku, která tvrdila, že nenechala svoje čerstvě narozené dítě očkovat proti standartním chorobám jenom proto, že případné poočkovací následky převyšují riziko nemoci samotné.... je to možná hnusný, ale takový matce bych nechala zacálovat komplet péči v případě, že by dítě onemocnělo.

argosek
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 12:06 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit

Psíček

Nicmene o prospesnosti-skodliosti ockovani probihaji myslim slusne debaty. Dokonce už tuším existuje závazné rozhodnutí soudu o tom, že za určitých okolností může kupříkladu rodič odmítnout očkování svého potomka.

nevim, neorientuju se v tom, ale vyhledem k tomu, ze vakcinace se ma k imunitnimu systemu podobne jako cviceni ke svalu, tak mi to prijde zvlasti. tipl bych si, ze podobna rozhodnuti soudu jsou spis nez na pomeru prospesnosti/nebezpeci vakcinace zavisla na pojeti lidskych prav. jestli mas odkaz na nejaky zajimavy dokument stran nebezpecnosti vakcinace, tak sem prosim hod odkaz.

argosek
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 16:07
- Nahlásit

Psíček

kdy vakcinace nahrazuje treba jen castecne prirozeny imunitni system jedincu a ten pak casem nepracuje spravne, neumi to, coz muze mit mnohe dalsi nasledky v organismu...

o tomhle tematu vime prd oba, ale tahle veta mi, pokud je alespon zakladni povedomi, ktere o ockovani mam, spravne, prijde uplne nesmyslna. jak muze ockovani "nahradit" imunitni system? vzdyt ockovani je zalozeno na tom, ze prave imunitni system je "ucen" a posilovan.

argosek
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 16:30
- Nahlásit

Psíček

ano vime o tom prd, nerad bych tu proto moc rozpitvaval to, na co si mlhave pamatuji, bylo tam vysvetlovano neco ve stylu, ze organismus bez ockovani se setkava s tim ci onim v beznem zivote a bojuje s tim,

to je ale samotny princip ockovani - vystavit imunitni system "tomu ci onomu", aby se s tim naucil "bojovat".

argosek
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 16:51
- Nahlásit

Psíček

zajimavy odkaz, zatim jsem to jen proletel. urcite by me zajimala protiargumentace nejakeho odbornika, protoze i jako na laika na me ten clanek nepusobi moc duveryhodne (byt by nektere jednotlive informace byly pravdive).

Pumpa
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 20:36
- Nahlásit

Psíček

To je foukání mrtvýmu do zadku. Co se týče nenaočkovanýho dítěte, smůla, že má takovou matku, smůla, že když něco chytne může bejt zase smůla pro ostatní děti. Blbý, ale co, lidí je na světě jako s.aček.
Můj pes nedostal parvu z vakcíny, můj pes jí dostal protože šla asi kolem nebo co, nebo jestli existuje Bůh, tak třeba proto, že ten den můj pes zhřešil. Nevím, prostě jí dostal....
Nevím co sem taháš takový ptákoviny, když se bavíme o parvě. Jen mi nejni jasný, kde se tu vzali takový odborníci, kteří přesně vědí, že je to hoax....
sorry, ale nedostatek komunikace mezi lidmi zahubil poměrně veliký civilizace....

Pumpa
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 21:22
- Nahlásit

Psíček

no to nemůžu, proto netvrdím, že to tak není. Téma jsem celý přečetla a vylezlo mi z toho jenom to, že nemůžu na stopro říct, jestli to tak je nebo ne....a že tady parva iks let nebyla neznamená, že nemůže přijít. A to nemůžeš vyvrátit.
Blbý có?

Pumpa
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 22:19
- Nahlásit

Psíček

nic, proto jsou místní debaty tohoto typu úpa zbytečný

andulicka
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 23:34
- Nahlásit

no...Psíček by měl doladit aspoň základy imunologie...a shrnutí s vakcinačního doporučení...psinka a parva co 3 roky a leptospira co půl roku až rok a borelka co rok...zbytek nepamatuju...konkrétní otázky klidně odpovím...akorát u nás zatím na houbelec...protože samostatné vakcíny u nás nejsou dostupné...takže asi z toho zatím nic nebude...jak budu vědět třeba schémata vakcinací a případně značky, tak se ozvu...

Pumpa
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 07:44
- Nahlásit

Psíček

nic nevidím.....

Pumpa
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 09:00
- Nahlásit

Psíček

# Zasláno: 30 Srp 2011 23:09

Pumpa
no vidíš!

nevidím pořád nic....

andulicka
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 17:59
- Nahlásit

Psíčku...protože kdyby se neočkovalo, tak mám ještě teď v ambulaci na kapákách osm štěňat s parvou...a sama ležím s tetanem a vzteklinou ve špitále...

andulicka
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 00:08
- Nahlásit

Psíčku, to není relevantní, ale reálná odpověď...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání