| Autor |
Zpráva |
Viki
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 17:10
- Nahlásit
Herpes se dá taky očkovat (fena před krytím a druhá várka před porodem), ale má bohužel víc kmenů, takže to nemusí stačit. Jako prevence herpesu je ideální co nejvíce posilovat imunitu, chovám, ale naštěstí herpes se nám vyhýbá, ale je pravda, že do psů cpu od bylin přes homeo a aloe, tedy vše co podporuje imun.syst. Krmím pouze nativně. Další výhodou u mě je, že bydlíme na polosamotě, kde je minimální výskyt dalších psů. Teď mě čeká pár kynoakcí tak se trochu děsím. Naposledy jsem si z Prahy přivezla "kotcový kašel" a to i přes očkování chytla celá smečka. To byl opravdu zážitek, ti první se toho zbavili celkem v klidu, ale ti poslední už asi bojovali s retroviry a průběh byl horší.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 17:16
- Nahlásit
Vikitak to je super,ze se proti tomu da aspon ockovat,imunitu posilujeme kapslema hlivy ustricne,kotcovy kasel preockovavam,zatim musim zaklepat a nic!i kdyz vim,ze jsou asi ctyri druhy psincoveho kasle,no,ale stejne parva,to je sileny svinstvo,jako doufam,ze vetove jsou normalni a budou aspon o tom informovat!
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 17:17
- Nahlásit
Viki
My taky herpes očkujeme, a zatím musím zaťukat, dobrý. Ale možná to taky bude tím, že bydlíme na samotě a cizí psi tu nechodí. Kotcový kašel jsem si taky odněkud loni dotáhla, a samozřejmě to většina chytla i přes očkování...Krmím pouze "masem" a bylinkama apod.
kruci to vypadá, jak když opisuju, ale je to tak
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 17:21
- Nahlásit
Ebonyuz jsi zkousela ockovat proti tomu tetanu?pry je to nejlepsi jak stene meni zuby,ja amina nenechala,no a proti tomu herpesu muzu ockovat i stareho hajana????ten ma slabou imunitu po tom operacnim zakroku,jak mel ten nador na prostate,tak jestli nemas zkusenost.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 17:25
- Nahlásit
Ebony
a stopro na to? Tady teď celkem řádil herpes, nebo co to bylo, jak nemáš pitvu, tak nevíš...
A jestli jí zemřeli ještě doma, tak jim asi žádná vakcína nepomůže...
Stopro na parvu,to je potvrzené a byly po očkování.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 17:33
- Nahlásit
jablunkajezisi pani,tak to je smutny teda!a po ockovani jo???takze normos vakcina nezabira???tak proti cemu se to ockuje,kdyz tohle nezabere?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 17:42
- Nahlásit
nemethova5 Já očkuju proti tetanu už asi 8let.
Proti herpesu se očkují jen březí feny.
Stopro na parvu,to je potvrzené a byly po očkování
no, tak a teď babo raď.....
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 17:55
- Nahlásit
Ebonyuz osm let?no ja premyslela o tom,ze bych nechala prave amina,herpes je jen pro brezi feny,takze pro hajana ne?
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 17:57
- Nahlásit
Trixovi se taky rozjela parva až po prvním očkování...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 17:57
- Nahlásit
Maky a Trixco to?a v pohode?
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 17:58
- Nahlásit
nemethova5
žije. ze začátku dost bídně, ale nakonec je z něj vcelku zdravej pes...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 18:00
- Nahlásit
Maky a Trixnema zadne nasledky????to uz bych mela obavu.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 18:04
- Nahlásit
nemethova5
obavu o co? Nemá. Jen sníženou imunitu, ale ta se mu pěkně rovná a už je nemocnej pořád méně a méně často...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 18:34
- Nahlásit
Maky a Trixobavu o to,ze bude slaby,ze nebudu mit takovou imunitu jakou by mel mit,tak aspon tak,ze je mu uz super.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 18:42
- Nahlásit
nemethova5
mohla jsem ho nechat chcípnout...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 18:46
- Nahlásit
Maky a Trixjezisikriste,vy jste nejaka vztahovacna,takhle jsem to vubec nemyslela!ja to myslela tak,ze bych byla asi z toho na dne,co dal a aby se z toho,co nejrychleji dostal,a jestli si myslite,ze jsem to jako napsala ve zlem,tak jste na omylu,dobre uz v tomto tematu se nebudu vyjadrovat!
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 18:52
- Nahlásit
nemethova5
nejsem vztahovačná, jen jsem to myslela tak, že každá varianta pro mě byla lepší, než kdyby chcípnul. A když jsem ho nesla k vetovi, nějak jsem nepřemejšlela nad tím, co by kdyby, zajímalo mě jen, jestli je někdo schopnej ho zachránit. tak v klidu, pak to vypadá, že vztahovačnost je problém někoho jinýho.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 18:55
- Nahlásit
nemethova5
Maky a Trix
krysařice šerina měwla jako 10ti týdenní coronavirózu, kamarádka naháčka v necelém roce parvu a taky je zachránil obě a jsou bez následků.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 18:55
- Nahlásit
Maky a Trixtak jsem to myslela,za kazdou cenu bych ho chtela zachranit,proto se pidim,zajima me to.jen jsem si myslela,ze nechcete o tom psat,asi jako,ze se nemam starat,v pohode,ja vim,ze bych stejne silela.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 18:57
- Nahlásit
kejtlinahoj,prave se ptam proto,protoze bych asi nervacila a silela bych,nevedela bych co mam delat.proste bych byla hystericka.
|
Viki
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 19:00
- Nahlásit
Ebony opisuje Já tetan neočkovala, jen lidem co si u nás brali štěndo a mají i koně jsem to doporučovala, nyní ale snad raději všechny naočkuju.
Nevím kdo zmiňoval tu hlívu... ta je taky výborná.
Pes co přežil parvu na tom nemusí být tak zle, horší jsou asi následky po psince. Kdysi jsem měla čubinu co překonala parvu. Dostala tenkrát megadávky léčiv, parvu přežila, ale následkem byla nabouraná játra a slinivka. Dostávala se z toho hodně dlouho a nakonec odešla na osteosarkom. Druhí štěně (briard) mi parvu nepřežilo, obě byly také očkované, ale kdo pamatuje "staré časy" ví, co jsou obě nemoci za svinstvo. Doufám, že nás nečeká nějaká vlna nových kmenů
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 19:01
- Nahlásit
nemethova5
v pohodě. Klidně se ptej... stálo nás to hodně tisíc, pes od tý doby nemohl žádný grancle, nic, proto jsme přešli na syrový a fakt bys na něm nepoznala, že byl někdy takhle nemocnej.
|
Viki
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 19:02
- Nahlásit
Kejtlin : Corona se dá léčit dobře a parva u staršího psa už je taky celkem zvlýdnutelná, nejhorší je to u štěňat do 3 měsíců a u RTW, ti patří mezi disponovaná plemena a přeočkovávají se víckrát než jiná plemena. Ještě, že ta naše už má 11let.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 19:04
- Nahlásit
nemethova5
já taky byla hysterický a kamarádka byla zrovna na týden u mě, když se to stalo její feně, ráno jsem vstala šla do obýváku, tam všichni psi navolno jako obyčejně až na to, že kdybys vzala sud sraček a sud blitek a nalila to na podlahu, smrad strašnej, já tam jen stála a řekla týýý woe, přišla kamarádka a začaly sme pátrat, který psi to byli, bylo to neuvěřitelný, aby to udělala jen jeden malej, přišli jsme na ni, jak se klepe v rohu, byla divná, tak jsem kamarádce řekla, at´ ji zabalí do deky, rychle jsem setřela mopem a už jsme svištěly, byla moc špatná, 6 dní na kapačkách, u mě doma teda, jen ji jezdil vet kontrolovat, žílu jí nemohl napíchnout, jak byla špatná.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 19:12
- Nahlásit
Viki
a u RTW, ti patří mezi disponovaná plemena a přeočkovávají se víckrát než jiná plemena.
Fakt? sem nic takovyho zatim neslysela a rtw ockuju jako ostatni plemena. Odkud mas tohle info?
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 19:51
- Nahlásit
kejtlinno ty vole,ty mi davas!tak to bych asi poznala hned,jak to popisujes,no,moc pekny pohled to teda nebyl,netroufam si rict,co bych tak asi delala?krome toho hysterceni.
Maky a Trixtakze barfujes?tim padem ma uz do konce zivota nabourane streva?ze to stalo moc penez o to zadna,to si dovedu predstavit,taky bych udelala vse proto,aby to psik prezil.
Vikitu hlivu psum davam ja,kapsle.ja si myslela,ze bude neco nabourane,jatra to je jasny,to je takova cistirna odpadu,jsi mela briardika???no ja si myslim,ze nas nove kmeny jeste cekaji,priroda se ucinne brani,najdes lek na jednu nemoc,prijde druha,a jeste horsi,to si clovek nevybere.
|
Viki
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 20:15
- Nahlásit
Fifi: To je mezi staršími chovateli a vety co to plemeno znají vcelku známá věc. Je možné, že nyní, kdy opravdu s parvou potíže nebyli se na to pozapomnělo, ale zkus se poptat pamětníků a zkušených chovatelů. Nebo tu je zmínka - http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cac he:exJf-bCiaPgJ:www.avetum.com/docs/parvo.doc+rotv ajler+predispozice+parvoviroza&cd=1&hl=cs&ct=clnk& gl=cz&client=firefox-a
|
Viki
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 20:17
- Nahlásit
nemethova5: Briardíka jsem měla jen chvilku, odešla mi na tu parvu v cca 11 týdnech, zrovna tento týden to je 18 let (
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 20:23
- Nahlásit
Není to hoax, určitě to psal Dr. Havelka, přišlo mi to přímo od chovatelky-manželky, mluvila jsem s ní,chtějí informovat co nejvíce, chovatelů, protože je potvrzený úhyn několika vrhů na parvu - já ty chovatele znám taky, nejsou to žádní začátečníci, je samozřejmě otázka, co tyto úhyny spojuje atd...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 20:25
- Nahlásit
Vikito je skoda,uz je to dlouho,jenze clovek na zadne svoje zviratko nezapomina.
|