Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Bylinky-léčebné použití
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
makrel
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:58
- Nahlásit

zajda007
Kdybys chtěla vojtěšku,dej vědět, mám jí doma lán Dnes čerstvě posekána.
No ty jo a já to kupuju za těžké prachy v obchodě

Neessi
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:01
- Nahlásit

makrel
ostropestřec je i na slinivku

no jistě ! Na játra,žlučník,slinivku i slezinu.
Nejlepší je ostropestřec v semenech,ale pokud to dáváš psovi,tak nemá na to rozdrcení ty správný stoličky jako člověk,takže je lepší rozvařit 5 minut buď ve žrádle ,nebo ve vodě .Léčebně je to 15 semen 2krát denně,preventivně na trávení 5 semen .Pokud je chycená slinivka tak nepodávat tinkturu ( alkohol)

Neessi
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:03 - Změnil/a: Neessi
- Nahlásit

zajda007
Kdybys chtěla vojtěšku,dej vědět, mám jí doma lán

no to je hezký,ale nejúčinnější je až na konci července !

zajda007
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:03
- Nahlásit

Stačí říct, nasuším na konci července

makrel
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:03
- Nahlásit

Neessi
Nejlepší je ostropestřec v semenech,ale pokud to dáváš psovi,tak nemá na to rozdrcení ty správný stoličky jako člověk,takže je lepší rozvařit 5 minut buď ve žrádle ,nebo ve vodě .Léčebně je to 15 semen 2krát denně,preventivně na trávení 5 semen .Pokud je chycená slinivka tak nepodávat tinkturu ( alkohol) Díky, má exokrinní insuficienci. tvorbu žaludečních šťáv nezvyšuje?

makrel
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:04
- Nahlásit

zajda007
fakt bys mi usušila? to bych si pro ni i přijela .Doufám, že i ta co prodávají v obchodě byla sbíraná ve správnou dobu

zajda007
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:07
- Nahlásit

Posekat se to stejně musí, pro zvěř to už nikdo nechce, pálíme to. Jen mi to prosím připomeň

makrel
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:08
- Nahlásit

zajda007
Posekat se to stejně musí, pro zvěř to už nikdo nechce, pálíme to. Jen mi to prosím připomeň Tak proč to pěstujete?

Neessi
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:09
- Nahlásit

makrel
tvorbu žaludečních šťáv nezvyšuje?
Samotný ostropestřec ne,ale zlepšením jaterních funkcí obecně zlepšuje i trávení.Rozhodně nevyvolává zvýšenou sekreci žal.kyselin.Ten žaludek sem tam zneutralisuj klidně i tím Gavisconem,nic tím nezkazíš.

makrel
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:09
- Nahlásit

Neessi
My už máme H+ blokátory

zajda007
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:11
- Nahlásit

Se to pěstuje samo. V létě to budou dva roky, co jsme si pořídili barák i s velkou zahradou. Předchozí majitelé to měli pro králíky. Kousek jsem zrušila kvůli záhonkům a ostatní zůstalo. Abych se toho zbavila,musela bych poorat a začít pěstovat něco jinýho,není čas,mám pár bio záhonků a dost času trávím ve vinohradu. A tak kosíme a kosíme ...

makrel
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:12
- Nahlásit

zajda007
no ještě byste to mohli prodávat do výkupu bylin, ale to se asi nevyplatí, co?

Neessi
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:12
- Nahlásit

makrel
My už máme H+ blokátory

OK

makrel
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:13
- Nahlásit

Neessi
Když už jsme u toho, nemůžou mu nějak uškodit?

zajda007
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:13
- Nahlásit

To to radši spálím, ale tobě nasuším.

Neessi
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:14
- Nahlásit

zajda007
Abych se toho zbavila,musela bych poorat

přesně tak,vojtěška je nezmar. Ale častým sekáním se za 5 let taky zničí.

zajda007
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:15
- Nahlásit

Tak ještě pouhé tři roky budeme kosit

Neessi
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:16
- Nahlásit

makrel
nemůžou mu nějak uškodit?

neměly by.Ale zásada je : občas vynechat .

makrel
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:17 - Změnil/a: makrel
- Nahlásit

Neessi
neměly by.Ale zásada je : občas vynechat . Jako ty blokátory? To mi nikdo neřekl, jak často vynechat? A omlouvám se, že tě zneužívám k poradně po netu...

bea
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:23
- Nahlásit

Když tedy o bylinkách, ale jedná se o kočku - co by bylo dobré při začínajících špatných ledvinách?

zajda007
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:25
- Nahlásit

Á taky kočkařka. A co má konkrétně za diagnózu,jak se problémy projevují.

Neessi
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:25
- Nahlásit

makrel
To mi nikdo neřekl, jak často vynechat
Zkus to zatím nějak cyklicky-třeba každý 10.den .On si každý organismus časem zvykne na určitou podporu a proto si potřebuje vzpomenout na stav bez této pomoci.Nikterak to neublíží ,naopak to bude budit imunitu.

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:27 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

makrel
Ja se v bylinkach nevyznam pravubec jako Neessi, pridam jen postreh z praxe - jak psove sami vyciti, co jim udela dobre.
Slecna Sadlo si sama po dvou operacich a strachu nasem z funkce ledvin a traveni a ke svymu obcas prekyselenymu zaludku sama naordinovala jeden plevel v zahrade. Kdyz se na tom pasla jak koza nekolik dni, sla jsem si to nahledat a ejhle. Jen jsem cumela, kolik to ma lecebnych ucinku - http://www.liberherbarum.com/minor/cz/Pn0311.htm
A jak toho svizela sleduju dal, tak se na netu i doporucuje na chronicky zanet slinivky u lidi - tak to uz fakt cucim.

makrel
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:40
- Nahlásit

Fifi
A jak toho svizela sleduju dal, tak se na netu i doporucuje na chronicky zanet slinivky u lidi - tak to uz fakt cucim.
To je taky zajímavý článek

Neessi
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:54
- Nahlásit

Fifi
toho svizela sleduju dal, tak se na netu i doporucuje na chronicky zanet slinivky u lidi -

Ale makrelovic psék nemá zánět,prostě přestal štěpit tuky a nestrávené vyjdou ven ! Ne jako tvoje Sádlíčková,která má překyselení z přežrání ( zrovna jako ta moje Bóba) Takže tam ta svízel je na místě.

makrel
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:56
- Nahlásit

Neessi
No on v podstatě neštěpí nic, první výsledky testů byly katastrofální, teď už byla horší jen amyláza. Takže to překyselení dělaj ty tuky?

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 20:00
- Nahlásit

Neessi
Ale makrelovic psék nemá zánět,prostě přestal štěpit tuky a nestrávené vyjdou ven
Tak vidis, ze tomu nerozumim.. jen, ze makrela psala neco o podpore slinivky - tak me to napadlo, kdyz to pisou, ze i k tomu to je dobry. Uz zase prcham.
Sádlíčková,která má překyselení z přežrání
Pchchhhhhhh, to teda Sadlo se neprezira, to ji nedovolim. Jen je prostorove vyznamna - a naahodou uz ma i skoro pas.

Neessi
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 20:06
- Nahlásit

makrel
Takže to překyselení dělaj ty tuky?
Taky ,ale uvolnění žal.kyselin je v podstatě reflex organismu na příjem potravy.Jistě,že jsou potraviny,které tu kyselost dokáží vyvážit -neutralisovat,jako třeba smetana.Ta je taky tučná,ale neutralizuje.
A když teď o tom tak přemýšlím,tak ta svízel by sem tam taky neuškodila navíc podporuje lymfatickou drenáž ,takže čistí organismus.

Neessi
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 20:08
- Nahlásit

Fifi
Jen je prostorove vyznamna - a naahodou uz ma i skoro pas.

Hele,já mám doma to samý jen v jiným kožichu,ale pas jsem zatím nenašla

makrel
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 20:09
- Nahlásit

Neessi
Jemu právě ta neutralizace potravinama nestačila, hlavně v noci jsem mu třeba každý den musela dávat sodu, proto dostal ty blokátory

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání