| Autor |
Zpráva |
makrel
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:58
- Nahlásit
zajda007
Kdybys chtěla vojtěšku,dej vědět, mám jí doma lán Dnes čerstvě posekána.
No ty jo a já to kupuju za těžké prachy v obchodě
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:01
- Nahlásit
makrel
ostropestřec je i na slinivku
no jistě ! Na játra,žlučník,slinivku i slezinu.
Nejlepší je ostropestřec v semenech,ale pokud to dáváš psovi,tak nemá na to rozdrcení ty správný stoličky jako člověk,takže je lepší rozvařit 5 minut buď ve žrádle ,nebo ve vodě .Léčebně je to 15 semen 2krát denně,preventivně na trávení 5 semen .Pokud je chycená slinivka tak nepodávat tinkturu ( alkohol)
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:03 - Změnil/a: Neessi
- Nahlásit
zajda007
Kdybys chtěla vojtěšku,dej vědět, mám jí doma lán
no to je hezký,ale nejúčinnější je až na konci července !
|
zajda007
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:03
- Nahlásit
Stačí říct, nasuším na konci července
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:03
- Nahlásit
Neessi
Nejlepší je ostropestřec v semenech,ale pokud to dáváš psovi,tak nemá na to rozdrcení ty správný stoličky jako člověk,takže je lepší rozvařit 5 minut buď ve žrádle ,nebo ve vodě .Léčebně je to 15 semen 2krát denně,preventivně na trávení 5 semen .Pokud je chycená slinivka tak nepodávat tinkturu ( alkohol) Díky, má exokrinní insuficienci. tvorbu žaludečních šťáv nezvyšuje?
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:04
- Nahlásit
zajda007
fakt bys mi usušila? to bych si pro ni i přijela .Doufám, že i ta co prodávají v obchodě byla sbíraná ve správnou dobu
|
zajda007
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:07
- Nahlásit
Posekat se to stejně musí, pro zvěř to už nikdo nechce, pálíme to. Jen mi to prosím připomeň
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:08
- Nahlásit
zajda007
Posekat se to stejně musí, pro zvěř to už nikdo nechce, pálíme to. Jen mi to prosím připomeň Tak proč to pěstujete?
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:09
- Nahlásit
makrel
tvorbu žaludečních šťáv nezvyšuje?
Samotný ostropestřec ne,ale zlepšením jaterních funkcí obecně zlepšuje i trávení.Rozhodně nevyvolává zvýšenou sekreci žal.kyselin.Ten žaludek sem tam zneutralisuj klidně i tím Gavisconem,nic tím nezkazíš.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:09
- Nahlásit
Neessi
My už máme H+ blokátory
|
zajda007
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:11
- Nahlásit
Se to pěstuje samo. V létě to budou dva roky, co jsme si pořídili barák i s velkou zahradou. Předchozí majitelé to měli pro králíky. Kousek jsem zrušila kvůli záhonkům a ostatní zůstalo. Abych se toho zbavila,musela bych poorat a začít pěstovat něco jinýho,není čas,mám pár bio záhonků a dost času trávím ve vinohradu. A tak kosíme a kosíme ...
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:12
- Nahlásit
zajda007
no ještě byste to mohli prodávat do výkupu bylin, ale to se asi nevyplatí, co?
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:12
- Nahlásit
makrel
My už máme H+ blokátory
OK
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:13
- Nahlásit
Neessi
Když už jsme u toho, nemůžou mu nějak uškodit?
|
zajda007
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:13
- Nahlásit
To to radši spálím, ale tobě nasuším.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:14
- Nahlásit
zajda007
Abych se toho zbavila,musela bych poorat
přesně tak,vojtěška je nezmar. Ale častým sekáním se za 5 let taky zničí.
|
zajda007
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:15
- Nahlásit
Tak ještě pouhé tři roky budeme kosit
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:16
- Nahlásit
makrel
nemůžou mu nějak uškodit?
neměly by.Ale zásada je : občas vynechat .
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:17 - Změnil/a: makrel
- Nahlásit
Neessi
neměly by.Ale zásada je : občas vynechat . Jako ty blokátory? To mi nikdo neřekl, jak často vynechat? A omlouvám se, že tě zneužívám k poradně po netu...
|
bea
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:23
- Nahlásit
Když tedy o bylinkách, ale jedná se o kočku - co by bylo dobré při začínajících špatných ledvinách?
|
zajda007
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:25
- Nahlásit
Á taky kočkařka. A co má konkrétně za diagnózu,jak se problémy projevují.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:25
- Nahlásit
makrel
To mi nikdo neřekl, jak často vynechat
Zkus to zatím nějak cyklicky-třeba každý 10.den .On si každý organismus časem zvykne na určitou podporu a proto si potřebuje vzpomenout na stav bez této pomoci.Nikterak to neublíží ,naopak to bude budit imunitu.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:27 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
makrel
Ja se v bylinkach nevyznam pravubec jako Neessi, pridam jen postreh z praxe - jak psove sami vyciti, co jim udela dobre.
Slecna Sadlo si sama po dvou operacich a strachu nasem z funkce ledvin a traveni a ke svymu obcas prekyselenymu zaludku sama naordinovala jeden plevel v zahrade. Kdyz se na tom pasla jak koza nekolik dni, sla jsem si to nahledat a ejhle. Jen jsem cumela, kolik to ma lecebnych ucinku - http://www.liberherbarum.com/minor/cz/Pn0311.htm
A jak toho svizela sleduju dal, tak se na netu i doporucuje na chronicky zanet slinivky u lidi - tak to uz fakt cucim.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:40
- Nahlásit
Fifi
A jak toho svizela sleduju dal, tak se na netu i doporucuje na chronicky zanet slinivky u lidi - tak to uz fakt cucim.
To je taky zajímavý článek
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:54
- Nahlásit
Fifi
toho svizela sleduju dal, tak se na netu i doporucuje na chronicky zanet slinivky u lidi -
Ale makrelovic psék nemá zánět,prostě přestal štěpit tuky a nestrávené vyjdou ven ! Ne jako tvoje Sádlíčková,která má překyselení z přežrání ( zrovna jako ta moje Bóba) Takže tam ta svízel je na místě.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 19:56
- Nahlásit
Neessi
No on v podstatě neštěpí nic, první výsledky testů byly katastrofální, teď už byla horší jen amyláza. Takže to překyselení dělaj ty tuky?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 20:00
- Nahlásit
Neessi
Ale makrelovic psék nemá zánět,prostě přestal štěpit tuky a nestrávené vyjdou ven
Tak vidis, ze tomu nerozumim.. jen, ze makrela psala neco o podpore slinivky - tak me to napadlo, kdyz to pisou, ze i k tomu to je dobry. Uz zase prcham.
Sádlíčková,která má překyselení z přežrání
Pchchhhhhhh, to teda Sadlo se neprezira, to ji nedovolim. Jen je prostorove vyznamna - a naahodou uz ma i skoro pas.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 20:06
- Nahlásit
makrel
Takže to překyselení dělaj ty tuky?
Taky ,ale uvolnění žal.kyselin je v podstatě reflex organismu na příjem potravy.Jistě,že jsou potraviny,které tu kyselost dokáží vyvážit -neutralisovat,jako třeba smetana.Ta je taky tučná,ale neutralizuje.
A když teď o tom tak přemýšlím,tak ta svízel by sem tam taky neuškodila navíc podporuje lymfatickou drenáž ,takže čistí organismus.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 20:08
- Nahlásit
Fifi
Jen je prostorove vyznamna - a naahodou uz ma i skoro pas.
Hele,já mám doma to samý jen v jiným kožichu,ale pas jsem zatím nenašla
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 20:09
- Nahlásit
Neessi
Jemu právě ta neutralizace potravinama nestačila, hlavně v noci jsem mu třeba každý den musela dávat sodu, proto dostal ty blokátory
|