| Autor |
Zpráva |
makrel
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 17:24
- Nahlásit
Zajímá se tady někdo o léčbu bylinkama? Nemyslím preventivní přidávání kopřivy atd., ale opravdu léčebné využití.
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 17:56
- Nahlásit
Odvar ze světlíku je super na výtok z očí.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 17:57
- Nahlásit
makrel
Zajímá se tady někdo o léčbu bylinkama? Nemyslím preventivní přidávání kopřivy atd., ale opravdu léčebné využití
ano-asi už 40 let.
|
zajda007
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 17:59
- Nahlásit
Jj, pokud to jde, snažím se zdravotní problémy nejdřív zkusit řešit pomocí bylinek a jiných přírodních produktů a to u zvířat i u lidí.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:04
- Nahlásit
Neessi
a můžu poprosit o nějaké rady? Především bych potřebovala vědět, která knížka, popř. webové stránky mají správné informace, protože jsem zjistila, že se to dost liší.
|
malinka
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:08
- Nahlásit
Zajímá se tady někdo o léčbu bylinkama?
Jj i používám.
|
zajda007
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:09
- Nahlásit
A hledáš něco konkrétního? V knížkách nebývá všechno.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:09
- Nahlásit
malinka
Takže stejná otázka, které knížce nebo stránkám věřit?
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:11
- Nahlásit
Pro všechny: hledám konkrétně něco na zklidnění střev, podporu funkce slinivky, ale nesmí to zároveň podporovat vylučování žaludečních šťáv. Pokud teda něco takového existuje. Nebo samostatně, ale nesmí to tedy být projímavé a nesmí to zvyšovat překyselení. Zatím jsem našla jako zásadotvornou vojtěšku, ale u té je omezení při slouhodbém používání
|
zajda007
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:12
- Nahlásit
Mám toho dost v hlavě Jedinou knížku,kterou mám je Zelená lékárna a věřit se dá Jonášovi. Jinak v Brně je jedno dobrý bylinkářství a mám taky oblíbenou zdravou výživu, kde mi vždycky pomůžou něco vymyslet.
|
zajda007
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:14
- Nahlásit
No, pak mám taky jen ty nejlepší zkušenosti s výrobkama firmy Energy. Nechci, aby to vypadalo jako reklama, mám je fakt vyzkoušený. Mají i spešl leták, co se na co používá u zvířat,kdyžtak ti ho můžu poslat.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:14 - Změnil/a: makrel
- Nahlásit
zajda007
Já mám taky v hlavě pro lidi takové ty klasiky, ale když se zaměřím na to trávení, tak tam už se ty informace dost liší
To bys byla hodná, mrknu se.
|
zajda007
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:18
- Nahlásit
Mrkni sem http://www.energyvet.com/cz/menu_x20x.asp
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:20
- Nahlásit
makrel
koukni na stránky Energy - už rok a půl se dávám jima dohromady (po léčbě boreliózy kdy mě trávení totálně rozhodili antibiotika) a fungujou.... u zvířat jsem zatím nezkoušela...
Jinak na trávení a zklidnění žaludku ideální zázvor, máta
|
zajda007
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:22
- Nahlásit
Už začli dělat i spešl vetrinární řadu svých přípravků, na žádost zákazníků a i veterinářů.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:23
- Nahlásit
zajda007
Dívala jsem se na ten odkaz, ale trochu se takových kombinovaných přípravků bojím, že tam bude něco co mu nesedne. Musela bych tam asi napsat přesně s čím má problémy, jestli by to pro něj bylo vhodné.
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:24
- Nahlásit
makrel
odkaď jseš? mám jednu známou která mě do toho navrtala dokáže poradit
|
zajda007
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:25
- Nahlásit
Určitě bych to neřešila zakoupením přípravku jen tak. Můžeš si do Energy zajít, objednat se tam a nechat si to napasovat přímo na míru. Ty přípravky se i kombinují a já si teda netroufám něco vymýšlet.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:27
- Nahlásit
zavrelka
Jsem OV
zajda007
Asi jedině tak..nebo sehnat nějakého hodně dobrého bylinkáře a nakombinovat sušené.
|
zajda007
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:28
- Nahlásit
Zkus jim napsat dotaz do veterinární poradny, spolupracuje s nima Dr.Chmelař, který i pracoval na vývoji těch přípravků.
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:32
- Nahlásit
Bohužel já i ona jsme Brno-venkov, bylinky "ordinuje" nebo spíš doporučuje (protože nic nenutí) při osobní návštěvě - mě teda protože už se nějaký čas známe tak i po telefonu, a co vím tak se dala i na studium medicíny ne VŠ ale nějaké to zdravotnické minimum.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:33
- Nahlásit
zavrelka
No tak třeba budu mít někdy cestu do Brna ....
|
zajda007
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:34
- Nahlásit
Zkus přímo poradnu dr.Chmelaře http://www.medistat.cz/ENERGY/Zvirata.html
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:36
- Nahlásit
makrel
bych potřebovala vědět, která knížka, popř. webové stránky mají správné informace, protože jsem zjistila, že se to dost liší.
s webovkama ti neporadím a s knížkama je to podobné -máš pravdu,že se to hodně liší.Hlavně se všude u každé bylinky píše mnoho druhů účinků na mnoho chorob a to není dobrá cesta k tomu,aby si člověk udělal představu ,k čemu slouží. Kdysi jsem vlastnila (někomu půjčila a nevrátil) knihu : Nemoci a bylinná léčba. Byl to německý překlad a bylo to naprosto geniálně napsané. Prostě nemoc nebo příznaky nemoci a k tomu byla vždy jedna hlavní a účinná bylinka,včetně toho jak se sbírá,suší,maceruje nebo jak se z ní dělá mast. Když jsem to v době studijí porovnávala s farmakologií,tak jsem žasla,kolik věcí se tam shoduje. Od té doby jsem nakoukla do mnoha knih o léčbě bylinkami a co autor,tak jiný názor.Pořád se učím a letama zjišťuji,že nejlíp mají bylinnou léčbu vypracovanou Číňané . Takže bych ti poradila kouknout do čínské bylinné léčby http://www.cinske-byliny.cz/,trochu se tam rozhlédnout,pak se trochu kouknout kolem sebe s kapesním herbářem a bylinky dobře poznávat ( to by ses divila,jak si je lidi pletou) a k nim hledat jejich hlavní účinky.Ale abys nebyla zklamaná,tak jednu "bibli" ti poradím : Korbelář,Endris "Naše rostliny v lékařství vydalo to Avicenum v r.1981. To je moc chytrá knížka ze které můžeš 100% čerpat.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:40
- Nahlásit
Neessi
Děkuji za doporučení. A nějaké vlastní zkušenosti s ohledem na to, co hledám:hledám konkrétně něco na zklidnění střev, podporu funkce slinivky, ale nesmí to zároveň podporovat vylučování žaludečních šťáv. Pokud teda něco takového existuje. Nebo samostatně, ale nesmí to tedy být projímavé a nesmí to zvyšovat překyselení. Zatím jsem našla jako zásadotvornou vojtěšku, ale u té je omezení při slouhodbém používání??
|
zajda007
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:47
- Nahlásit
Puškvorec,andělika??
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:51
- Nahlásit
zajda007
u puškvorce píšou, že zvyšuje sekreci žaludečních šťáv a to právě nechceme.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:52
- Nahlásit
makrel
zklidnění střev, podporu funkce slinivky, ale nesmí to zároveň podporovat vylučování žaludečních šťáv.
Napadá mne ostropestřec s dietou bez tuků .Ta vojtěška k tomu by neškodila ( nasušená,namletá na prášek a přidávat do jídla po lžičkách)
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:53
- Nahlásit
Neessi
ostropestřec s dietou bez tuků
ostropestřec je i na slinivku? dietu a enzymy bere. Vojtěšku jsem koupila a dostává ji teď třetí den, jednou denně do žrádla.
|
zajda007
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2010 18:56
- Nahlásit
Kdybys chtěla vojtěšku,dej vědět, mám jí doma lán Dnes čerstvě posekána.
|