Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Přemnožená klíšťata??
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
Monty
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2010 13:28
- Nahlásit

hm, sotva jsem to dopsala, tak jsem našla další dvě

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2010 13:39
- Nahlásit

Monty
Me zabiral exspot v kombinaci s pangaminem 7 tydnu. Pak pes donesl 6 klistat jen z 20minutoveho rychlovenceni, dala jsem novej exspot a jsme zase uz 4.tyden bez klistat.

Monty
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2010 13:55
- Nahlásit

Maky a Trix
fakt? a těch pangaminů je více druhů, ne? jestli jo, tak jaký jsi používala a kolik jsi ho dávala a kolik má kg tvůj hafan?
Pokud ani to nezabere, tak se asi vrátíme k obojku

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2010 13:59
- Nahlásit

Davam obycejnej pangamin v zelenym obalu,Vitalita,nebo tak nejak. Davam 2-3tablety denne, na sestikilovyho psa.

Monty
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2010 14:06
- Nahlásit

Maky a Trix
díky moc za radu
vyzkouším to a snad to zabere.
Můj má osm kilo, tak bych měla dávkovat asi 3 - 4 tablety denně?
A myslíš, že by to nevadilo kdybych mu to přidávala do žrádla? On by ty tabletky sám od sebe nesežral, tak mu to nechci každý den cpát do tlamy. To by nemělo vadit, ne?

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2010 14:17
- Nahlásit

Ja mu to davam vecer do strouhany zeleniny nebo do tvarohu.

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2010 14:38 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit

Monty
Já loni vyzkoušela hodně spotů včetně ex spotu a nefungovalo nic, ani v kombinaci s pangaminem, ten dávám v zimě i v létě. Jsou prostě místa, kde jsou klíšťata ještě větší sviňky než jinde. Spoty jsem zavrhla, fungují nám jen obojky.
Edit: Jo, a ten pangamin mi pes žere i samotný, zkus to, některým chutná.

Monty
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2010 14:52
- Nahlásit

corgi
tak to jsi mě nepotěšila bydlím v Ostravě a tam jich je až až a Monty jich má abnormálně hodně. Zkusím ten pangamin, jestli pomůže a když ne, pak ještě jednou asi vyzkouším scalibor, ale jak už jsem psala, minulý rok jsem ho sundala, Monty se strašně škrábal (měl zánět kůže) tak snad to nebylo z toho obojku
jo a samotný mi ho na sto pro nesežere on je strašná fajnovka, on jen tak něco nesežere

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2010 14:56
- Nahlásit

Monty
Nám nakonec zabral obojek Sergeant's líp než Scalibor, ale to je samozřejmě individuální. Taky někomu může vadit, že je navoněný (něco jako vanilka). Pokud měl pesan vyrážku pod tím obojkem, tak bych radši vzala jiný.

Monty
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2010 14:59
- Nahlásit

corgi
a kde jsi ho kupovala? u veta?
vanilka mi teda vůbec nevadí, tu já naopak moc ráda
Vyrážku neměl, jen se moc škrábal, tak jsem mu ho raději sundala, nepomáhalo to, tak jsem šla k vetovi a ten diagnostikoval zánět kůže, tak to asi neměl z toho obojku

Monty
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2010 15:34
- Nahlásit

no super, tak teď jsem vytáhla deváté klíště během dvaceti hodin, kdyby aspoň byly mrchy mrtvé, ale oni žijí

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2010 15:37
- Nahlásit

tak my jsme aplikovali před týdnem po dvou měsících zas Advantix a zatim vůbec nic (dokonce ani lezoucí), tak snad to vydrží...

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2010 20:50 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit

Monty
Mám ho od veta, ale už jsem ho viděla i na eshopech. Loni jsem přestala počítat při 42 klíšťatech - se spotama, podotýkám. To byl pro mě důvod pořídit obojek, i když jsem ho předtím nechtěla, jako že psovi zničím hřívu apod.

Monty
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2010 10:24
- Nahlásit

corgi
tak jsem včera objednala Scalibor, když nepomůže tak koupím ten Sergeant's. Mám westíka, takže má drsnou srst a nějak mu ty obojky srst neničí

Žanetka
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2010 18:27
- Nahlásit

Minulý rok jsme kupovali spot-on frontline a žádný zázrak. Letos jsme vyzkoušeli advantix a musím říct, že jsem překvapená, pes se mnou lítá po lese a po loukách, cachtá se ve vodě a klíšťák ani jeden. Akorát měl po aplikaci na krku dost ,,zmaštěnou" srst.

jana33
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2010 18:38
- Nahlásit

Žanetka
To po třech dnech zmizí. Já dávala dneska Advantix po dvou měsících, pesani absolutně bez klíštat,ale nechtěla jsem čekat, až se mrchy začnou zakusovat. Je jich fakt hafo

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání