Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Přemnožená klíšťata??
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 11:08
- Nahlásit

nezdá se vám, že jsou přemnožená klíšťata? Včera se mi pes proběhl trávou a lezlo mu po hlavě 17!! mají na sobě ampule proti kl횡atům a blechám, takže klíšťata se do nich nezakusujou, ale lezou na ně a pséci nám je nosej domů. Nevíte, co zabírá, aby klíště na pséka vůbec nelezlo? Dik

Pihatka
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 11:16
- Nahlásit

taky se mi zdá,že jsou přemnožený!psice má obojek Scalibor a taky se nezakusujou,ale leze to po ní hromadně!lítá ve vysoké trávě a keřích a vždy vyleze plná lezoucích klíšťat...vlezly by jí snad i do očí a do tlamy,kdybych to z ní nesundávala..taky by mě zajímalo,zda je nějakej prostředek,aby to na psa nenalezlo vůbec...

worick
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 11:26 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Jestli to loni byl s klíšťaty děs, tak ani nemluvím letos Každý den tahám každému psu minimálně 8ks zacuclých a to nepočítám ty, co z nich jen sbírám...Panička blbka chtěla ušetřit tak jsem koupila Frontline ve spreji, že je budu stříkat podle potřeby. Už jsem je na ně vyfučela celý (každý den jsem přidávala minimálně po třech střikách) a ani ň to nepomáhá. V úterý jdem konečně na veterinu na přeočkování, tak nám snad něco nabídnou. Psiska to tahání neberou nijak tragicky, ale po tom, co chudák Woriček - háklivý na ouška - měl dvě až skoro uvnitř a pak jsme jedno museli tahat až s řas na oku - tak to už začínal být i znechucený. A já se bojím, že z takového kvanta chytí minimálně borelku
Já to tedy nepoužívám - na mne klíšťata nejdou, ale nepomohl by nějaký repelent, co používají lidi? A nevím, jestli to může mít pes na srsti - ani nevím, to se u lidí stříká i na tělo nebo jen oděvy? Když by to nevadilo člověku na kůži, tak snad ani psu....

rain
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 11:28
- Nahlásit

Záleží vyloženě na oblasti, moji hafani letos neměli ještě ani jedno a to chodíme ven často, já taky nic.
Ale přítelovi rodiče mají dům hned vedle Bělského lesa (Ostrava) a i když je posekaná zahrada, prakticky pokaždé pak na sobě nějaké najdu o psech ani nemluvím....

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 11:31
- Nahlásit

Jsem z Brna a fenu mám ošetřenou pipetou exspot a nenosíme domů teda vůbec nic. Před ošetřením na ni taky lezli hodně, ale teď je klid. A taky jsme pořád v lese, na loukách apod. Takže jak píše rain, asi jste v nějaké zamořené oblasti

denyk
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 11:40
- Nahlásit

U nás v severních čechách je jich taky hodně
Uvažuju o tomhle, nemáte s tím někdo zkušenost?
http://www.psihratky.cz/hracky-pro-psy/eshop/7-1-P ECE-O-PSA/52-2-OSTATNI/5/304-Flea-Tick-Controller

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 11:53
- Nahlásit

My máme pipety Advantix a koupila jsem ted ještě obojky Kiltix, že jim je budu dávat jen na procházky, ale je to takovej smrad, že se to vůbec nedá!

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 11:54
- Nahlásit

denyk
to vypadá zajímavě, ale nezblbne z toho ten pes? Nevnímá to taky ty vlny??

worick
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 12:13 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

rain
PeKrato
Nóóó my jsme tady totiž na zdravém vzduchu! Má to háček, že i klíšťatům velmi vyhovuje, tak jen doufám, že jsou taky úplně zdravá Že vám pochcípali klíšťata na Ostravsku se po zprávách z poslední doby o ovzduší v Ostravě ani nedivím, spíš se divím, že ještě všichni žijete Brno nebude o moc lepší - je to taky velké město

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 12:20
- Nahlásit

worick
tak aspoň nějaké výhody to sebou nese ty města

Mika
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 12:24
- Nahlásit

zuzanarosakova

pipety by sa s obojkami kombinovat nemali - aby tej chemie uz na psa nebolo moc...ak mystifikujem, tak ma opravte, ale mna na to vetka upozornila.
Dva roky dozadu som psovi kapala Duowin, letos sme presli na Advantix a zatial som tahala jedno jedine kliste - sme taky z Brna, ale je pravda, ze v nejakom extra hustom poraste este nebehal.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 12:27
- Nahlásit

Mika
pipety by sa s obojkami kombinovat nemali

taky mám tuhle informaci a zní mi to logicky. účinné látky jsou v obojím a zbytečně tak psa zatěžuješ. spíš bych zkusila jinou pipetu, když stávající nefunguje. na mou čubinu taky nefunguje všechno.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 12:35
- Nahlásit

Mika
PeKrato
pipety by sa s obojkami kombinovat nemali

šmarjá, to jsem ráda, ty obojky strašně smrděj :-D už jim je nikdy nedám! My jsme z Prahy (teda z Průhonic) a je tu klíšťat jak na...

staropramen
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 12:38
- Nahlásit

I tu jich je jak nasráno

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 12:38
- Nahlásit

zuzanarosakova
pokud nefunguje ten Dvantix spolehlivě, zkuste tak měsíc po jeho aplikaciněco jiného. minulé léto jsem vyzkoušela snad tri druhy a fungoval spolehlivě jen jeden, už zmíněný exspot. ale je to fakt děsně individuální, chce to vyzkoušet.

denyk
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 12:40
- Nahlásit

zuzanarosakova
Snad ne, podle toho, co tam píší...já mu nechci dávat ty chemický s....y. Tak hledám alternativu. Měla jsem i obojek od Héry-ty jsou napušťené přírodní silicí, pes smrděl tak nějak citrónově, mám ho v bytě, hodně mi to vadilo.
Potom jsem se ještě dívala na stránky od Baron-a tam mají nejěký levandulový kapičky do uší.....

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 12:44
- Nahlásit

PeKrato
jako ona ta pipeta asi funguje, protože se ty klíšťata do psů nezakusujou, jen po nich (asi znechuceně) lezou :-D asi je to prostě tim, že je jich tady tolik, tak to asi neni možný, aby na ty pséky ani nevylezli.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 12:49
- Nahlásit

zuzanarosakova
no když funguje spolehlivě, neměli by na něj právě ani lézt

allík
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 13:03
- Nahlásit

Používám stejný přípravek jako PeKrato a spokojenost veliká. Akorát se chci zeptat, jak moc se můžou psi s tímto přípravkem koupat? Resp. jak dlouho to vydrží, když se pes často ráchá ve vodě a jestli to přežije i umytí šamponem?

Dáška
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 13:12
- Nahlásit

A nemůže to být tak, že jak ty klíšťáci sedí a číhají s těma nožičkama nataženýma, že se prostě chytnou a pak až zjistí, že je to fuj?

takhle číhaj, svině:

Nám funguje jenom exspot.

Holky eště nemaj nic, jsme v lese každý den a zatím jsem tahala z jedné jedno a z druhé dvě klíšťata. Asi jich tu máme méně.

makrel
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 13:20 - Změnil/a: makrel
- Nahlásit

worick
Že vám pochcípali klíšťata na Ostravsku se po zprávách z poslední doby o ovzduší v Ostravě ani nedivím, spíš se divím, že ještě všichni žijete
ehm
Nicméně my máme taky pipetu (Bob Martin) a našla jsem pouze jedno klíště uschlé a to asi proto, že jsem přešvihla dobu, kdy se měla dát další pipeta.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 13:27
- Nahlásit

allík
na exspot se právě může bez problémů koupat. mám doma kachnu kříženou se psem, takže to pro mě je docela důležité. jen teda před aplikací a po aplikaci by pár dní neměla jít do vody. nevadí ani šampon, pokud psa teda nedrhneš každej den

Pihatka
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 14:09
- Nahlásit

tak já asi bydlím v jiném Brně, kde je klíšťat jak nas..nejch nejvíc se pohybujem kolem Vinohrad a Líšně a leze to po ní teda nahusto...

allík
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 14:12
- Nahlásit

PeKrato

hele a to s tím šamponem víš stopro? Mě se totiž o víkendu zbláznil přítel a vykoupal jednu čubu šamponem. Myslela jsem, že ho zabím. No a včera jsem jí jedno klíště vyndavala. Chystala jsem se zajet k veterináři, ale protože ho mám 25 kiláků, tak bys mi ušetřila cestu

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 14:12
- Nahlásit

Pihatka
jsem z Židenic, do Agátek a na Klajdu chodíme denně a jsme bez klíšťat. ani po ní žádná nelezou a to před aplikací lezla houfem. takže exspot opravdu funguje

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 14:14
- Nahlásit

allík
já jsem apilkovala exspot v úterý a v sobotu po výletě v bahně prostě musela jít do vany a čistá voda nestačila. navíc jsem ji brala spešl šamponem, co mi zbyl z loňska z léčené demodexe a to je hodně účinnej sajrajt. a klíšťata nemáme vůbec.

Pihatka
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 14:19
- Nahlásit

PeKrato

fakt ti po ní ani nelezou? tak to půjdu příště do Exspotu asi taky..my máme Scalibor a i když jdu jen mezi barákama v trávě,tak jí lezou po čumáku...natož třeba na Klajdě..

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 14:22
- Nahlásit

Pihatka
před apilkací jsem to z ní setřepávala co 5 minut, hrozný. teď máme úplnej klid, nic po ní ani neleze. asi to fakt funguje dobře, jsem ani netušila, dokud si tady člověk nepřečte

allík
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 14:30
- Nahlásit

PeKrato

Tak to bude asi tou lokalitou. Mě po psech klíšťata občas lezou, ale zpravidla se nezakusujou. Exspot jsme používali celý minulý klíšťácký období a vyndavala jsem jestli 3, tak je to hodně

kinta
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 14:36
- Nahlásit

Pihatka
PeKrato

My jsme taky z Brna, konkrétně z Kameňáku (New Lískovec), zatím nemáme žádné chemické ošetření, cpu ho Pangaminem, na prochajdách z něho sundám tak 2-3 a tři jsem zatím vytahovala. Tak uvidím.
A zdravím Brňáky.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání