Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Přemnožená klíšťata??
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Pihatka
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 14:49
- Nahlásit

kinta

Skoro to vypadá, že Brňáci nemakaj a tráví pracovní dobu na internetu Já bych si to bez chemickýho ošetření netroufla, i když ji během venčení pravidelně sleduju a odhazuju z ní klíštata, přece jen se mi jich vždy několik schová do srsti a nenajdu je..a díky obojku se nezakousnou..

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 14:55
- Nahlásit

kinta

jako pihatka, taky si to bez přípravku netroufnu. to prostě všechny nesklepnu a z každé prochajdy by si minimálně jedno donesla. což odmítám řešit a i když je to sajrast, přijde mi to míň nebezpečný než hrozna bolerky apod

kinta
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 15:02
- Nahlásit

Pihatka
PeKrato

Jj, já si též myslím, že obojek zase koupíme, ale já osobně těm různým krevsajícím potforám nechutnám, tak jsem si říkala, že to prubnu i u pesa. Navíc mám bílého krátkosrstého, tak klíště objevím brzo. Což samozřejmě nijak neřeší, kdyby měl klíště nakažené.
Prostě uvidíme, no.

makrel
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 15:11
- Nahlásit

PeKrato
i když je to sajrast, přijde mi to míň nebezpečný než hrozna bolerky apod
a navíc je to i proti blechám, takže my dáváme pořád.

Pihatka
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 15:19
- Nahlásit

taky mám z borelky strach..kdyby existoval stejný princip ochrany pro lidi,klidně budu chodit s obojkem

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 15:22
- Nahlásit

kinta
jseš na tom stejně jako já, pořád jsem vymýšlela něco přírodního a skončila jsem setjně u spotů

Pihatka
kde pracuješ? bo jestli by ty lidský obojky smrděli stejně, tak bych s tebou nechtěla sedět někde v kanclu ))))

allík
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 15:27
- Nahlásit

Zaboha nevím, kde jsem to četla, ale někde bylo, že pokud má pes klíště, který je nakažený, tak se ty sajrajty přenáší až po 36 hodinách. Takže já prohlížím po každý procházce a pokud náhodou najdu nějaký zakousnutý, tak okamžitě vyndavám.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 15:32
- Nahlásit

allík
cituji: Čím déle klíště nebo jeho vývojové stadium saje krev, tím je větší možnost přenosu borelií. Pokud je klíště přisáto dlouho, borélie se následně v těle namnoží a člověk onemocní tzv. lymskou boreliózou. Jsou dvě varianty – 20% skutečně onemocní s klinickými příznaky a celých 80% má jen zvýšené hladiny protilátky proti borelii.

takže máš v podstatě pravdu

Pihatka
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 15:53
- Nahlásit

PeKrato

nosila bych jedině Scalibor, ten není vůbec cítit oblepila bych ho diamanty a ještě bys mi ho pak záviděla

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 15:56
- Nahlásit

Pihatka
hmm, luxusní šperk

Pihatka
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 15:56
- Nahlásit

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 16:06
- Nahlásit

Já mámk čokle proti borelioze očkovaný. A co encefalitýda, tu taky může pes chytit?

Monty
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 16:18
- Nahlásit

já mám pocit, že je to rok od roku horší a horší. Teď používáme exspot, pár klíšťat na těle měl, ale byly uschlé, ale co je fakt divné, že na hlavě měl pokaždé napité

Roxana
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 16:41
- Nahlásit

Tak v Praze je klistat fakt pozehnane, Frontline nezabira uz nejakou tu sezonu, Advantix bohuzel taky ne
Jinak namaceni ve vode ucinnost pipety nesnizuje (pokud je to vic nez dva dny po aplikaci), samponovani jo.
Ockovani u psu je psu mozne proti borelii, proti encefalitide ne, u lidi je to obracene.

allík
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 16:49
- Nahlásit

Ach jo, tak jak je to teda s tím šamponem?

Roxana
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 17:03
- Nahlásit

allík
sampon odmastuje kuzi, tim snizuje ucinnost pipety. Jak presne moc, je asi otazka.

Tony
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 21:37
- Nahlásit

allík v návodu na exspot je tuším, že šamponování účinek snižuje (našla jsem to na netu). Já loni dávala Duowin letos exspot - na klíšťata zabraly oba, ale zdá se mi, že lepší byl ten Duowin (po exspotu se asi týden občas drbala - i když na kůži neměla nic).

pawLINka
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 22:09
- Nahlásit

zuzanarosakova
Celou diskuzi jsem nečetla, proto se omlouvám, jestli to tady už bylo...

Kiltix je opravdu cítit (tak strašné to ale zase není..), proto jsem přešla na Scalibor, který není cítit vůbec.

Dines
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 22:16 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

http://www.svet-bydleni.cz/bydleni-1/prislusenstvi /novinka-naramek-co-zaplasi-komary-.aspx
http://www.eshop-rychle.cz/divotvornazahrada/eshop /0/0/5/1075-Repelentni-naramek-proti-hmyzu ještě lepší a levnější...

Monty
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 10:32
- Nahlásit

včera jsem zase vytáhla dva klíšťáky
mě se zdál nejúčinější obojek scalibor, ale pak se mi začal hafan nějak moc škrábat, tak nevím jestli to nebylo z toho obojku

pawLINka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 10:37
- Nahlásit

Monty
No bohužel znám případy psů, kteří Scalibor mít nemohou. Rodičů pes si rozškrábal uši, od známé měla fenka olezlý krk...

Já mám Scalibor na 4 psech už několikátý rok a jsem spokojená stejně jako spousta lidí v mém okolí... Je to případ od případu...

Monty
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 10:43
- Nahlásit

pawLINka
Monty ho jeden rok měl a v pohodě a po tom druhém se začal škrápat. Ale možná to nebylo z toho obojku, protože jak jsem mu ho sundala, tak se škrápat nepřestal. Asi ho ještě jednou vyzkouším a uvidím. Ikdyž na ty klíšťata už asi nic 100% nezabírá

pawLINka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 10:51
- Nahlásit

Monty
No u nás zabírá Scalibor na 100% - proti klíšťatům teda, s blechama je to horší.

Monty ho jeden rok měl a v pohodě a po tom druhém se začal škrápat
Tohle se stalo kamarádce - fena ho měla několik let a v pohodě a další rok se začala taky škrábat. Už jí ho raději nezkoušela nasazovat. Teď tedy bohužel řeší jak obojek nahradit...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 11:06
- Nahlásit

Ještě mě napadlo doporučení pro ty, co kupují obojky.

Objednávám zásadně přes internet, protože v různých éšopech mívají slevy, akce apod. a i když ne, tak obojky vyjdou většinou mnohem levněji než u veterináře nebo v běžném zveráku...
Mě letos vyšel 1 obojek o cca 130 Kč levněji než u zdejšího veterináře. Poštovné jsme měli zdarma, protože jsme objednávali za více než 1000 Kč...

Cesmina
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 12:56
- Nahlásit

pawLINka
V kterém obchodě si objednávala? Dodávku zdarma již od 1000 Kč moc obchodů nemá.

Jinak já stříkala BioKillem a ted maji obojek na prirodni bazi (jsou dva mali, takze jim jeden obojek nad 60 cm rozdelim a mam usetrino) nejaky Bio Band nebo co a zatím v pohodě.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 18:39
- Nahlásit

Cesmina
to mě zajím tyhle "bioobojky". Smrděj taky ?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 18:48
- Nahlásit

Cesmina
Tak lžu, bylo to zdarma nad 1750,-- Kč. Brala jsem toho povícero, tak jsem to moc neřešila. A je to spokojenypes.cz

Cesmina
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2010 19:19
- Nahlásit

zuzanarosakova

Ze začátku voní bylinkově a po pár dnech vyčuchnou a nebo si zvyknu. Cítím mix máty a bůh ví čeho. Ve složení je i citronová esence. Na www.mujpes.cz to mají i se složením.

Měla jsem známku AromaPet Flea and Tick Control, ale to nám skoro vůbec nefunguje, takže do dvou týdnů, když se zase objevily klíšťata jsem minulý rok přidávala bylinný obojek Trixie a tento rok Beaphar antip. obojek Bio Band. Vše údajně přírodní. Obojky nám v kombinaci se známkou zatím vcelku fungují. Naopak pangamin nic moc. Ale je to teprve dva roky, co zkouším přírodní věci, kvůli svojí fence.

allík
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 19:34
- Nahlásit

Tak, pokud by to někoho zajímalo, tak dle mého veterináře, který mi prodává exspot, šampon účinek nesnižuje, pokud tím psa neumyjete 6 - 12 hodin po aplikaci

Monty
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2010 13:17
- Nahlásit

já už fakt nevím co mám dělat, po včerejší procházce lesem jsem zase našla 4 živá klíšťata a to má ex spot na sobě tři týdny

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání