Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Přirozená ledvinová dieta?? - poraďte.
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
corgi
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2014 16:30
- Nahlásit

Hekko

Tak a teď vydržet

Hekko
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 07:12
- Nahlásit

Držíme, držíme. Jessie je vzorný pacient, sežere, co jí předložím.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 12:16
- Nahlásit

Hekko
Hurá, zase máme laboratorně zdravého psa.
tak ale to gratuluju!! šikovný, obě.

A jak jsi teda sestavila jídelníček - můžu se zeptat? určo by se mohlo hodit někomu dalšímu mít nápovědu, vodítko, kudy na to. Protože tohle asi není úplně legrace.

Hekko
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2014 19:01
- Nahlásit

PetraK
Našla jsem si, kolik by měla mít denně bílkovin (2-3,5 g na každý kg hmotnosti psa) a kolik by měla mít maximálně fosforu (normální dávka je 89 mg na kg hmotnosti, mělo by se snížit podle toho, na kolik procent fungují ledviny, a creatin/urea vyletí při poklesu výkonu pod 25 %, takže jsem počítala čtvrtinu).

Pak jsem si našla obsahy bílkovin a fosforu v tom, co jí dávám - kuřecí/krůtí maso, hovězí maso, vaječné bílky, vaječné žloutky, vařené brambory, zelenina.

A protože jsem magor, narvala jsem to do excelovské tabulky, která mi vždycky spočítá obsahy bílkovin a fosforu podle toho, kolik masa, vajec a brambor psovi navážím do misky. To dělám vždycky na celý den.

Zeleninu dávám mixovanou (s trochou oleje), zvážím vcelku jednotlivé složky a pak to rozpočítám na několik dní, aby měla denně cca těch 120 g zeleniny.

Jako doplňky stravy jí přisypávám pivovarské kvasnice (Pangamin, žere to s chutí) a kapsle omega 3 rybího tuku.

Ta tabulka vypadá takhle. V každém dni ten první řádek zadavám, druhý a třetí jsou mezisoučty, na konci se mi to sečte a porovná s krajními hodnotami.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání