Hekko
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2014 19:01
- Nahlásit
PetraK
Našla jsem si, kolik by měla mít denně bílkovin (2-3,5 g na každý kg hmotnosti psa) a kolik by měla mít maximálně fosforu (normální dávka je 89 mg na kg hmotnosti, mělo by se snížit podle toho, na kolik procent fungují ledviny, a creatin/urea vyletí při poklesu výkonu pod 25 %, takže jsem počítala čtvrtinu).
Pak jsem si našla obsahy bílkovin a fosforu v tom, co jí dávám - kuřecí/krůtí maso, hovězí maso, vaječné bílky, vaječné žloutky, vařené brambory, zelenina.
A protože jsem magor, narvala jsem to do excelovské tabulky, která mi vždycky spočítá obsahy bílkovin a fosforu podle toho, kolik masa, vajec a brambor psovi navážím do misky. To dělám vždycky na celý den.
Zeleninu dávám mixovanou (s trochou oleje), zvážím vcelku jednotlivé složky a pak to rozpočítám na několik dní, aby měla denně cca těch 120 g zeleniny.
Jako doplňky stravy jí přisypávám pivovarské kvasnice (Pangamin, žere to s chutí) a kapsle omega 3 rybího tuku.
Ta tabulka vypadá takhle. V každém dni ten první řádek zadavám, druhý a třetí jsou mezisoučty, na konci se mi to sečte a porovná s krajními hodnotami.
|