| Autor |
Zpráva |
Gerda
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 09:28 - Změnil/a: Gerda
- Nahlásit
jablunka
Jablu ještě ta holčina dohledala v knize ledvinový zeleniny a ovoce, kopíruju ti její vzkaz:
ahoj, tak tady nekolik potravin na ty ledviny:
broskve, nektarinky: posiluji imunitu, cisti krev a ledviny
jahody: povzbuzuji chut k jidlu
kiwi: cisti krev, pusobi mocopudne a podporuji traveni bilkovin
maliny: mj. podporuji chut k jidlu
merunky: podporuji chut k jidlu, pusobi mirne mocopudne
ostruziny: pomahaji pri zanetech moc. mechyre
cerveny a cerny rybiz: cisti krev a pusobi mocopudne
svestky, mirabelky, slivy: povzbuzuji chut k jidlu, doporucuji se pri problemech mj. s ledvinami
VESKERE OVOCE PODAVAT HODNE ZRALE AZ PREZRALE, IDEALNE S HNEDYMI SKVRNAMI NA POVRCHU
zelenina:
cinske zeli: je vhodne pri ruznych dietach, protoze nenadyma, obsahuje hodne vitaminu
mrkev: klasika, vhodna take pri dietach
spenat: pozor na spenat, obsahuje kyselinu stavelovou, ktera vaze vapnik a podporuje tvorbu mocovych kamenu, proto by se mel spenat podavat pouze s mlecnym produktem, ktery by mel mit nizky obsah mlecneho cukru - idealne syr cottage
v zadnem pripade nezkrmovat koprivy (zabranuji prijimani bilkovin a nesmi se podavat pri omezene fci ledvin), to same fazolove klicky, lilkovite rostliny (rajcata, papriky - pro psy jedovate, obsahuji solanin)
spirulina (modra rasa) - pusobi vyborne jako kura a da do poradku imunitni system; pusobi jako detoxikator v jatrech a ledvinach
chlorela (zelena rasa) - taktez velmi vhodna pro celkovou detoxikaci a regeneraci organismu
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 09:57
- Nahlásit
Gerda
Díky moc,všecno,krom kiwi a jahod,bude na zahradě.Ale modrou řasu asi taky nevypěstuju.
brut
Díky moc.
PetraK
držim KRÁSNÝMU OTIKOJ palce!
Ty nezklameš.
Jsem přesvědčená, že pravdu bude mít Fifijofka a Otik se srovná.Otik je mladej, zvládne to.
Díky moc,já taky doufám.
Možná je to můj pocit,ale zdá se mi,že je ta změna jídelníčku trochu znát.zdá se klidnější(trochu) a od čtvrtka se napočůral.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 10:12
- Nahlásit
jablunka
Ale modrou řasu asi taky nevypěstuju
se voptej na blů jak na to..předpokládám,že modří už vědí
a od čtvrtka se napočůral.
tak to máme i něco společnýho..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 10:22
- Nahlásit
jablunka
Ty nezklameš
na mě se můžeš spolehnout!
že je ta změna jídelníčku trochu znát.zdá se klidnější(trochu) a od čtvrtka se napočůral
GŮŮT, GŮŮT SUPR GŮŮT
hele - nejni libeček náhodou na ledviny nebo tak něco?? Brůtofka by myslím věděla, já jí to myslím psala v souvislosti s tím , jak byla loni nemocná. Libeček mám, mohla bych ti případně odkopnout a zkusit poslat nebo tak nějak.
Dej Otikoj hudlana na čelo.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 10:22
- Nahlásit
davidkova renata
se voptej na blů jak na to..předpokládám,že modří už vědí
To bych si musela vzpomenout nejdříf na heslo co sem si dala k nový registraci.
Ty si debíííííííííííííííííl!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 10:23 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit
PetraK
hele - nejni libeček náhodou na ledviny nebo tak něco?? Brůtofka by myslím věděla, já jí to myslím psala v souvislosti s tím , jak byla loni nemocná. Libeček mám, mohla bych ti případně odkopnout a zkusit poslat nebo tak nějak.
Pokud bude,libeček se mi snad podaří vypjestovat.
Hubana sem Otíkovi vyřídila.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 10:30
- Nahlásit
jablunka
Ty si debíííííííííííííííííl!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ty vogo...další styčnej bot mezi mnou a Otíkem... začínám se pomalu bát ti řeknu..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 10:32
- Nahlásit
davidkova renata
začínám se pomalu bát ..
děte se honem číhnout do zrkadla. Ale... neptala bych se ho radši, kdo je nejkrásnější
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 10:46
- Nahlásit
davidkova renata
PetraK
ty vogo...další styčnej bot mezi mnou a Otíkem... začínám se pomalu bát ti řeknu..
děte se honem číhnout do zrkadla. Ale... neptala bych se ho radši, kdo je nejkrásnější
Mezi náma děfčaty............i váhou se mu pomalu začíná blížit,díky těm dijétám.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 11:13
- Nahlásit
PetraK
nejni libeček náhodou na ledviny nebo tak něco??
libecek - ten je ale na zlucnik a moc. mechyr, ne na ledviny
http://www.balkonovekvetiny.cz/libecek-lekarsky.ph p
Upozornění
Silice působí dráždivě na ledviny, proto se při těžším postižení ledvin nesmí používat.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 11:15
- Nahlásit
Gerda
Upozornění
Silice působí dráždivě na ledviny, proto se při těžším postižení ledvin nesmí používat.
Díky moc. Hele,já sem upa blbá,páč já ho kvůlivá ledvině taky nesmím.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 11:17
- Nahlásit
jablunka
ona mi to holčina posílá na ajsko, tak ti to jen kopíruju, libeček by mě jinak taky nenapad, že je bekanej na ledviny...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 11:20 - Změnil/a: brut
- Nahlásit
jablunka
libeček můžeš použít, ale jen v omezeném množství.... tzn. nedáváš ho denně, ale jen jednou za týden a to v množství max.1 kávovou lžičku. On má ještě mimo jiné dezinfekční účinky. Tuhle radu jsem dostala od bylinkáře... jo a to množství se odvozuje od váhy. Takže na mých 60kg je to 1 kávová lžička max. ... Otík bude mít tak 12 i s postelí, takže bych to viděla na špetku, ovšem, pokud ho spaříš, tak může mít i o něco víc, páč ty silice z něj vyplavíš ven.... a mluvím o listech ne o kořenu
davidkova renata
a já furt, komu jste podobná... no, Otík mně nenapadl, ale když říkáte....
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 11:39
- Nahlásit
brut
Otík bude mít tak 12 i s postelí
Náhodou.......má 23 a snad se nám podaří zase nabrat,páč jinak má doživotně zahradu.Fčera sem byla totiž pomluvena,že jednoho z těch svej psů nekrmím.
Že jó.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 11:54
- Nahlásit
jablunka
brut
Že jó
jehehééé, jehehééééé ešče že nejsem sešívaná jako ondynoj Stahyjofka, popraskaly by mi stahy
no s tim libečkem sem to teda evidentně zmotala
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 17:47
- Nahlásit
Dívala jsem se znovu na tu souvislost maso-ledviny a bohužel je to pravda pořád, i u lidí nadbytek masa zatěžuje ledviny, takže ta dieta s minimem masa bohužel bude asi nutná ((
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 17:50
- Nahlásit
makrel
No u nás už bohužel ne.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 17:53
- Nahlásit
jablunka
já vím
Napsala jsem to tu jen, protože holky daly odkaz na staré téma a Nori má teď problém s ledvinama, teda její pes, tak tam asi bude nutná úprava stravy. A taky jsem se na to v poslední době ptala a dívala.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 17:55
- Nahlásit
pokud mohu poradit co bylo řečeno mě, tak by se při problémech s ledvinama mělo krmit 1/6 - 1/5 masa
|
bea
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 12:37
- Nahlásit
Teta krmila 7 let knírače se selháváním ledvin touto dietou:
na 20 kd psa
15 dkg masa (srdce, kuře .atd - ne vepřové
35 dkg kořenové zeleniny - vařit v neslané vodě
Pejsa se dožil 17 let.
|
bea
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 12:52
- Nahlásit
Ještě si teta vzpomněla, že do misky vodou se mu dával měsíční kámen, který se myl každý třetí den a měl dvoje homeopatika - to už si ale ne název nevzpomíná.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 06:56
- Nahlásit
Ahoj,
bohužel taky právě bojuji u své feny s touto zákeřností, tak sem přidám své zkušenosti. Také vařím, neboť dietní granule jí nechutnají.
Držím se receptury (Nefrologie a urologie psa a kočky, J.Kučera), už tu byla zmíněna. Hmotnost je po uvaření.
Vaječná dieta: 160g vařených vajec, 250g vařených brambor, 10 g másla, 70 g mrkve + Ipakitine + 1tbl B-komplex
Masová dieta: 100 g masa drůbeží/ hovězí, 30g vajec, 10g másla, 70 g mrkve + ipakitine + B-komplex
+ rýže, mohou být i těstoviny
Připravím tuhle základní směs (podle konzultace s urologem je vhodnější maso kuřecí či krůtí) a do ní různě přidávám např. trochu olivového či pupalkového oleje, ovesné vločky, pohankové vločky... Místo Ipakitine dávám přípravek pro lidi Ketosteril, který snižuje hladinu močoviny a dodává potřebné bílkoviny bez přítomnosti fosforu.
Byla bych velmi opatrná s krmením vnitřnostmi, před tím mě veterinář varoval, obsahují sice spoustu cenných látek, ale zároveň také hodně fosforu, který je na škodu.
Také nedávám moc žloutků.
Žádná sůl a koření je snad samozřejmostí.
Ledviny jsou svinstvo, je to boj, který většinou skončí prohrou, bohužel.
U lidí je poslední záchranou transplantace, která se u psů zatím u nás, myslím že ani v Evropě, nedělá.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 18:59
- Nahlásit
Echjo, brzy povalim se Slecnou Sadlo na krev, ted aspon varim dle receptu vyse uvedenych. Drzte nam palce.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 19:55
- Nahlásit
Fifi
držíme, dej pak vědět jak jsme dopadli
|
RETRKM
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 08:35
- Nahlásit
držím všem pisatelům výše hodně úspěchů. My jsme svůj boj před týdnem vzdali. Naše hodnoty z rozboru krve kreatinin 770, močovina 89 a P 9. Smutné je že nám pošla roční fenka labradora s PP. Psal jsem chovatelce aby doporučila sourozencům naší Asty rozbor krve. Přiznám se, že mne její přístup zklamal, protože jsem ve skrytu duše čekal na jednání třeba o slevě na další štěndo od ní, ale ona se nám doposud neozvala. Tak třeba touto cestou alespoň narazím na nové majitele hnědých labradorů ze stanice Black Moravia. Bylo jich 13... Věřte že bych dal cokoliv za to aby mohla byt zase zpátky na dvoře
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 09:01
- Nahlásit
RETRKM
ježiši tak můj bobek měl nedožitých 11 let na westíka taky málo ale rok???
ale ty hodnoty jsou fakt děsné, moc si to zase nepamatuju, ale močovinu měl asi 36
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 09:05
- Nahlásit
jo a fosfor měl 2,9 ale to měl v prosinci, to byl ještě relativně OK, běhal, nevypadal jako nemocný
|
RETRKM
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 10:42
- Nahlásit
asi 10 dní byla bez břinku a nedojídala granule, ale to ani její kamarádi (druhý labrador a zlaťák). Vždyť bylo hnusný horko a taky jsem si myslel že je "zažraná" a zklidnila se. Za týden už nebylo co řešit...
|
moll
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 11:24
- Nahlásit
gabifi
jo - přesně tuhle dietu mi poradil vet jako štřící pro 11-letou fenu, jen je ještě doplněná o lžíci co nejkvalitnějšího olivového oleje na zlepšení či udržení stavu cév. a to maso mám napsané, že má být "bílé" - na prvním místě ryby, pak králík, kuře, krůta, o hovězím ani zmínka.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 12:08
- Nahlásit
RETRKM
no my to věděli od června-července a bojovali jsme s tím do února...
|