Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / ,Bobkotvorné" granule?
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 14:19
- Nahlásit

Ono se ovšem najde celkem dost rozporuplných věcí, např. tady http://www.acvs.org/AnimalOwners/HealthConditions/ SmallAnimalTopics/GastricDilatationVolvulus/
je
2006 study also determined that dogs fed dry dog foods that list oils (e.g. sunflower oil, animal fat) among the first four label ingredients predispose a high risk dog to GDV.

Ebony
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 14:54
- Nahlásit

Maya
právě že je to tak rozporuplný, tak nikdo nemůže říct, že torze je dědičná, navíc tady píšou celkem to, co říkám já, velké množství krmiva najednou a hluboký krudník...ale vím i o jezevčíkovi, co měl torzi, i když nakonec jezevčíci mají hrudník "až na zem", tak proč vlastně ne

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 15:05
- Nahlásit

Ebony
ale vím i o jezevčíkovi, co měl torzi, i když nakonec jezevčíci mají hrudník "až na zem", tak proč vlastně ne
Vím o malým kníračovi co ji měl a nepřežil. Hluboký hrudník určitě neměl, bylo to spíš takový tintítko

Roxana
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 15:16
- Nahlásit

Ebony
asi jsem to napsala prilis zjednodusene "torze je dedicna", v zasade souhlasim s tim, ze se dedi vlastne "dispozice" - zas na druhou stranu existuji rodiny/linie, kde je vyskyt torzi vyssi nez v jinych ..
ale muzu se samozrejme pokusit dohledat k tomu vic, snad bude nejaka "verohodna" studie ..

Ebony
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 15:18
- Nahlásit

Biluška
četlas ten článek? píše se tam o hloubce hrudníku vzhledem k proporcím těla určitého psa...ale samozřejmě nic není tak jednoznačné, u ničeho, natož u torze...

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 15:28
- Nahlásit

Ebony
četlas ten článek?
ne, já englicky neumím.
píše se tam o hloubce hrudníku vzhledem k proporcím těla určitého psa...
To by se potom mohlo vztahovat na jakéhokoliv psa, třá i krysařík může mít hluboký hrudník vzhledem k ostatním proporcím a za plemeno predisponované k torzi bych ho určitě nepovažovala.
Beru to tak, že stát se to může u jakéhokoliv psa, ale mohutné plemena mají tak nějak větší šanci.

Nori
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 21:05 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit

Trošku mi worick připomínáš sebe, mě spíše připadá, že je máš trochu rozmlsané... Best choice žerou.. a hned objednáváš další granule (AG či Belcando).. Usaď se už na jedné značce, přidej Probican a nedívej se na ně jak žerou, odejdi pryč. a přijď pro misku za chvíli, seber a krm 1-2xdenně. Žádné pamlsky! U mě to pomohlo, ale více až Barf, protože s těch střídání zřejmě dost zánět žaludku a střev... Určitě platí (aspoň u mě) čím více pohybu, tím větší hlad.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 21:17
- Nahlásit

Náš pes měl pořád průjmy a vetka doporučila Royal Canin sensitivity control. Od tý doby už půl roku průjem neměl. Kadí vyloženě bobky, granule jsou tvrdší než ty co měl před tim (RC mobility support). Aby neměl uplně tvrdé kozí bobky, namáčim granule 20min před krmenim.

worick
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 21:30
- Nahlásit

Nori
Jak jsem psala - Best choise žerou - tedy samojed nijak žravě, spíš smlouvá, aby to nemusel dojíst - teď se to zase nějak s tím žraním zhoršuje...., ale nové granule chci zkoušet hlavně kvůli tomu průjmování, jestli se to nezlepší. Pamlskujem jen piškotama a teďka místo kousku sušených plic po snídani, dostávají poloviční porci granulí a žebra nebo kuřecí stehna či skelet, neboť jim to momentálně chutná. Tak nadšená, že jim zase jede maso, jsem přinesla od řezníka hrtany - dala jsem jim jeden napolovic - ani se ho nechytli. Jednu polovinu jsem po hodině uklidila - ta druhá tam ležela dva dny, až jsem ji vyhodila taky. Probiotika měli, ale u berňáka se průjmy ještě zhoršili, vlastně měl ho permanentně. Ostatně myslím, že na průjem moc dobře nepůsobí, stejný efekt pozoruju i na sobě. Snad u zácpy? Teďka je to tak nějak střídavě oblačno. Zakázala jsem Tomovi dávat jim večer na granule kapsičku - protože mi připadá, že ten průjem by mohl být i z ní. Ale tu jim pravidelně nedával, jen občas. No, pohyb na to nemá vliv, možná až tak na druhý den - když jdeme běhat, tak večeří mizerně. Jsou naučení, že u jídla jsme s nima, pokud odejdu - přestanou jíst a jsou nervní, co se děje, to to nezlepšuje. Teď krmíme 2x denně s tím, že bohužel podle předpokladu samojed sní tak polovinu denní dávky a ani berňák většinou celou nesní. Čekala jsem, že si třeba trochu ,,roztáhnou" žaludky, ale zatím to nevypadá...

worick
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 21:35
- Nahlásit

zuzanarosakova
co já bych dala za tvrdé bobky..... Royalky jsme měli taky, ale nějaké ty pro velká plemena - že jsou větší a nutí je to kousat. Tyhle jsme nezkoušeli. Přestali jsme s nima, jelikož berňák je stejně nekousal a jak byly velké - tak se dusil a nechtěl je žrát a taky, že Royalky tu hodně lidí kritizovalo kvůli nějakým Éčkám.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 22:02
- Nahlásit

worick
no jsem taky četla ty kritiky. Ptala jsem se na to veterinářky a řikala, že jsou dobrý. Přemýšlela jsem o Orijen, ale zase, když Rocky po RC tak hezky bobkuje konečně, tak se mi ho nechce zas rozhodit. A druhej pes má RC mobility support kvůli tomu že má dvakrát operovaný loket a doporučili nám to nezávisle dva veti. Tak snad nejsou ty RC tak nebezpečný s těma ečkama

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 22:10
- Nahlásit

worick

jo a taky mi vet řekla, že může bejt pes alergickej na Alavis. Přestala jsem ho dávat a super.Před tim měl průjem po čemkoli, co jsem mu dala kromě granulí. (piškot, sýr, tyčinku, kost) a ted dá všechno.

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání