Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / ,Bobkotvorné" granule?
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2010 19:46
- Nahlásit

Já zase četla, že torze je dědičná a se způsobem stravy nemá nic společného.
Navíc nemyslím, že by zrovna samojed k ní měl sklony. Můj vlčí špic vždycky po jídle hodí záda a válí se ze strany na stranu a protahuje se. Nebo klidně když jde zrovna kolem jeho kámoš, lítá po jídle kolem plotu. Nikdy jsem se s torzí nesetkala, ani u žádného známého, a to mají větší psy a nikdy je po jídle neomezovali.
Asi na tý dědičnosti něco bude.

Ebony
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2010 21:17
- Nahlásit

a já zase četla, že se se psema nemá chodit moc ven, protože to nepotřebují takže třeba když se nebudou hýbat, tak žádnou torzi nedostanou

miisha
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2010 21:26
- Nahlásit

MayaEbony

nemáte číst nic, pak ste moc chytré

Ebony
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2010 21:29
- Nahlásit

miisha
jo, kéž by

pawLINka
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2010 21:29
- Nahlásit

Ebony
Chyba paní, torzi nedostanou, když jim nedáte vůbec nažrat.

Ebony
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2010 21:40
- Nahlásit

pawLINka
kruci, že jste mi to neřekla dřív! Víte kolik jsem mohla ušetřit !!!

Hyena
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2010 21:43
- Nahlásit

Ebony
kruci, že jste mi to neřekla dřív! Víte kolik jsem mohla ušetřit !!!
No kdybyste se zeptala matky Davídkové, tak vám rovnou řekne, že už dávnou krmí Nánu akorát jednou v roce....

grooggy
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2010 21:47
- Nahlásit

Bodie torzi měl a to dostával nažrat 3x denně...

Hyena
jednou v roce na vánoce :-D

miisha
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2010 21:50
- Nahlásit

a co takhle spapat pejsky láskou? hlasuju pro

worick
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 07:43 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Maya
myslím, že to, že je torze taky dědičná by mohlo být, protože něco je asi špatně, když se tohle stane. Připadne mi normální, že pes žere a běhá (na něco najednou vystartuje atp) Že jsou náchylnější některá, povětšině velká plemena se ví taky - psiska jsme přehnaným šlechtěním zmršili ve více ohledech...
Ne, ne, nemyslím torzi u samojeda (ten je jen nežravka), ale u berňáka.
I když - cooo?! grooggy - Bodie měl torzi?? Akita?
Tak nevím Mayo, tuším si budem muset dávat pozor i s těma našima špicema

Tak, včera hoši nedostali oběd, ale až večeři. Celý večer se tvářili děsně hladově a pořád čekali, kdy jim jako ten oběd proboha míním dát?
S manžou jsme se o tom celý večer hádali, protože jsme zjistili, že nám to úplně rozhodí zažité postupy. Večeři dával vždycky on, teďka to budem muset stáhnout z půlnoci cca na 20tou hodinu - to často ještě není z práce doma a když dorazí, většinou jde v telce něco, co chce sledovat. Takže před tou osmou budu muset krmit zase já. A na to mi řekl, že by se na to potom mohl vybodnout, aby za nima chodil ještě o půlnoci, když nemusí krmit. Jenže oni už od 23h stepujou, že za nima dojde. A kočky, to je ještě horší: hlavně teď v zimě jdou s ním ven právě až o té půlnoci, nažrat se a vyvenčit a potom už se zavírají do pracovny na noc, protože jdeme všichni chrnět. Bude tam muse asi v tu noc stejně chodit a vymyslet si pro psy nějakou zábavu
Psům se nemá měnit zažité, protože je to může psychicky rozhodit. Mají rádi stereotypy. Nějak tu večeři budeme muset poposunovat a poměnit ,,nenápadně"...
Jsem rozhodnutá to zkusit.
Máte někdo přehled kolikrát denně váš pes srandí? Naše psiska právě 3x, takže vlastně po každém jídle za nějakou dobu. Může i tohle být ten problém. Možná, že když mu to tam bude ležet delší dobu, třeba to tuhne...?
miisha
Já je prakticky láskou papám pořád - ráno - to máme hlavní ,,muconění" - se pak na obchůzce zahrady snažím celou dobu dostat chlupy z krku a očí

Silwuska
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 07:50
- Nahlásit

worick
Máte někdo přehled kolikrát denně váš pes srandí

Moji psi dostavaju zrat raz denne, vecer, a kakaju raz denne, poobede ked pridem s prace...niekedy az vecer...

worick
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 07:57
- Nahlásit

Silwuska
Moji psi dostavaju zrat raz denne, vecer, a kakaju raz denne
je fakt možné, že v tomhle bude ,,zakopaný pes" - u nás.

Strejda
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 07:58
- Nahlásit

worick
Máte někdo přehled kolikrát denně váš pes srandí?
Dvakrát až třikrát.

makrel
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 08:04
- Nahlásit

worick

Taky dvakrát až třikrát, ale krmím 3x denně ze zdrav. důvodů

Silwuska
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 08:07
- Nahlásit

worick
Akoze sa ti zda ze vela kakaju??? Ale teda ja krmim masom, a je v tom velky rozdiel oproti granulam...to mi kakali viacej...

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 08:35
- Nahlásit

worick
Já krmím jednou denně + nějaký mlsky a kadí mi minimálně 2x, někdy 3x, tam bych problém neviděla.
S těma stereotypama to není tak horký, možná pár dní by byli rozhozený a pak by si zvykli na jiný. I když s kočkama by to mohlo být horší.
Tak co jim v půlnoci místo jídla donést jen nějakou mlsku? Na takový mlskový stereotyp si zvyknou rychle.
Já dávám psům mlsku večer když je zavírám do kotce a jen jednou se mi stalo, že jsem zapomněla, tak jsem je zavřela bez toho a psi rejdili ještě půl hodiny po kotci a hledali kam jsem jí položila, protože nevěřili, že nic nedostali.

Roxana
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 09:41
- Nahlásit

worick
ad torze - ta je dedicna nepochybne, u akit pak bohuzel nijak nevyjimecna ...

worick
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 10:56
- Nahlásit

Roxana
u akit pak bohuzel nijak nevyjimecna ... - to čumím jak puk - to by mě fakt nenapadlo
Maya
Tak co jim v půlnoci místo jídla donést jen nějakou mlsku? - tak o tom nepochybuj mlaska tam bude určitě, ale ještě ten čas spolu musí ztrávit nějak zajímavě, aby se jako měli na co těšit. Oni jak jsou nežravky, ani z těch mlsek nejsou nějak na větvi
Strejda
makrel
Dvakrát až třikrát
Taky dvakrát až třikrát

jé, děcka neštvěte mně , já už doufala, že jsem přišla věci na kloub a zase prd....

Roxana
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 11:47
- Nahlásit

worick
to čumím jak puk - to by mě fakt nenapadlo
proc? torzi jsou ohrozena hlavne velka plemena s hlubokym, prostornym hrudnikem ..

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 12:31
- Nahlásit

worick
A co dáváš za mlsky? Neznám třeba psa, který by se nemohl utlouct po sušeným mase Wanpy nebo Jerky.

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 12:32
- Nahlásit

Roxana
Já se trochu divím jako worick, mě teda nepřijde, že by akita měla nějak prostornější hrudník než samojed a i rozdíl ve výšce bude minimální, ne? Neřeknu vlčí špic, ten je přece jen trochu menší...

Noemi
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 12:38
- Nahlásit

A co zkusit přidávat Psyllium do granclí? Asi by to chtělo smíchat s konzervou, protože je to prášek a na suchých granulích by to asi nedrželo....

Roxana
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 12:47
- Nahlásit

Maya
že by akita měla nějak prostornější hrudník než samojed a i rozdíl ve výšce bude minimální, ne?
nevim, jak samojed a jeho telesne proporce a nachylnost k torzi, kazdopadne akiti samec vypada nejak takle (prumerne dejme tomu 69cm v kohoutku, +/- 55-60kg):

Strejda
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 13:00
- Nahlásit

Noemi
A co zkusit přidávat Psyllium do granclí?
Máš nějaké zkušenosti u psa?

Roxana
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 13:14
- Nahlásit

Strejda
nektere firmy psyllium do granuli pridavaji, namatkou tusim RC a Acana ..

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 13:30
- Nahlásit

Roxana
Pěkný akiťák.
No samojed vypadá takto, kdo ho neprošahá, neví, asi tak Worick by mohla pohovořit o šířce hrudníku.

výška 57 +- něco píšou

Ebony
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 13:32
- Nahlásit

Roxana
ad torze - ta je dedicna nepochybne
zajímalo by mě na jakém základě je to založené, už jsem o torzi četla skoro všechno, a každej tvrdí něco jiného. Já se zařizuju dle svého selského rozumu a po svých zkušenostech. Je mi jasný, že když bude mít tatík s hlubokým hrudníkem potomka taky s hlubokým hrudníkem a budou mít oba torzi, tak ano, je to dědičný, je tam dědičná dispozice ve stavbě těla. Ale jako samotná torze, že je dědičná? Chtěla bych vidět nějaký výzkum, kde je to vědecky podložené. Tady ty pavlačový drby jsou jinak celkem k ničemu.
Jinak aby nevznikla mílka, můj pes umřel na torzi ve svých skoro 14ti letech a neměl žádný potomky, takže nemám osobní důvod být zaujatá.

Noemi
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 13:48
- Nahlásit

U psa ne, u lidí (hlavně postarších) ano a pozitivní.... Rozhodně to není tak drahý špás, aby to nestálo za vyzkoušení a nemyslím, že by to mohlo nějak uškodit, pokud by to nezabralo.

Silwuska
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 14:05
- Nahlásit

Noemi
U psylia si treba davat ale velky pozor na prisun tekutin...hlavne ked sa to ma podavat k suchej strave ako su granule...pes by mal potom vypit minimalne 3dcl a viac vody...

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 14:08
- Nahlásit

Ebony
Ano, máš pravdu, i když je zajímavý, že to můžou mít i mini plemena. Možná že jako na svojí výšku mají taky prostorný hrudník? http://www.peteducation.com/article.cfm?c=2+1571&a id=402

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání