| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 12:10
- Nahlásit
Vím, že téma granulí už tady většině leze na nerva, neboť se tu pravidelně objevuje stále dokola. Já složitě hledala granule, které budou hlavně chutnat těm našim nežravkám a po tom co jsem je objevila, mám stejně zase problém s berňákem, který po nich ne, že by měl přímo srágoru (i když stačí mu dát jako mlsku rohlík a už ji má :rolleyes ale jde pořád hodně měkkýma bobkama, kterýma si ke všemu zalepí zadek. Jde mi hlavně o to, že se bojím problémů s análníma, pokud nebude mít tvrdší bobky Máte někdo granule, po kterých vám pejsek hezky bobkuje??
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 12:14
- Nahlásit
worick
když krmím granulema krmím nutra gold a psi na nich dobře prospívají.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 12:26
- Nahlásit
worick
Mě psi dobře bobkujou po všech.
kejtlin
Kde bereš Nutra Gold? Chtěla jsem je teď zkusit a bylo mi řečeno v jednom obchodě, že nejsou a zatím nebudou.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 12:35
- Nahlásit
Maya
u nás ve velkoobchodě www.tenesco.cz tuším, mám to 200m od domova.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 13:18
- Nahlásit
worick
krmím Orijen a bobky v pohodě. nejsou úplně tvrdý, ale to podle mě z podstaty granulí ani nejde. pro obzvláštnění a taky kvůli análkám dávám jednou za čas kuřecí skelety za syrova, případně hovězí mleté s kostí. to jsou pak bobky jak šutr
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 13:32
- Nahlásit
PeKrato
Já chtěla právě krmit Orijenem - říkala jsem si, že tyhle vypadají nejlíp (taky mně nachytali na reklamu ) jenže ty moje potvory nežravé, na to měli jiný názor a nechtěli je
Přestali mi taky žrát maso úplně, nechtěli syrové, ale pak už ani vařené. Teď jsem po nějaké době zase koupila nějaké vepřové ořezy z žeber, tak třikrát (ne po sobě)už měli na oběd syrové a zase jim chutnaly. Jenže pokaždé z toho byla srágora
To hovězí mleté s kostma by mohlo zabrat, myslíš od Vetamixu?
Ovšem netuším, jestli to budou chtít.....
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 13:40
- Nahlásit
worick
Orijen mají prýže hodně bílkovin, že to taky není dobře, tak si nevybereš znám to, taky se orientuju podle toho, co mi fenka žere. Orijen naštěstí jo a s chutí. bobky jsou potom fakt ucházející. srajdu z masa nemívá teda nikdy. každopádně ty skelety kuřecí jsou právě spíš o kostech, na tom je masa málo. to hovězí jsem měla jen dvakrát zatím, od kámošky, co dělala u řezníka. takže to bylo jen na zkoušku a teď mám smolíka, už tam nedělá. vetamix jsem nezkoušela, nemůžu odebrat tak velké množství, co požadují.
pokud ti ale psiska nechtějí žrát ani maso s kostma a nebo z toho mají srajdu, tak těžko radit
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 13:45
- Nahlásit
worick
)už měli na oběd syrové
Jak to myslíš "na oběd" ? Ty krmíš v poledne?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 13:53
- Nahlásit
kejtlin
Hm, velkoobchod, tak to nic pro mě.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 14:02 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Biluška
Jo, třikrát denně. Jsem doma, tak mi to nevadí a oni jsou na to už tak nějak naučení. Hlavně je to proto, že mají po jídle nejvíc rozlítáno a u berňáka se bojíme torze, tak aby měli menší porce. Už jsem dumala, jestli to u psa není třeba špatně - možná je stejně jako kočkovité víc stavěný na to - napráskat se jednou denně a lehnout?? Chtěla jsem to alespoň zkusit, jestli se to trávení nezlepší, ale Tom o tom nechce ani slyšet
Je fakt, že oni se nažerou a okamžitě (nevím vážně proč vždycky po jídle )jdou spolu blbnout
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 14:03
- Nahlásit
Maya
můžeš brát i maloobchodně, není to problém
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 14:06
- Nahlásit
worick
Je fakt, že oni se nažerou a okamžitě(nevím vážně proč vždycky po jídle), jdou spolu blbnout
to je normální, taky nevím proč, ale moje psiska dělají to samé, takže je vždycky po jídle zavřu na 2 hod aby měli klid.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 14:43
- Nahlásit
worick
Jo, třikrát denně
No tak to sis sama odpověděla na to, proč nechtějí žrát .
Zdravý dospělý pes má žrát jednou denně, jsou na to takhle stavění. Tím, že je cpeš třikrát denně jim neustále zaplácáváš žaludek, který to prostě nemůže strávit. Logicky z toho plyne, že pes nechce žrát - pořád je nasycený od předchozího žrádla. Začni krmit normálně jednou denně a uvidíš jak jim pojedou i ty nejpitomější granule.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 15:10
- Nahlásit
kejtlin
Ale problém je asi doprava, bydlím daleko, jeden pytel sem tam mi asi těžko přivezou a jestli jsem to dobře pochopila, poštou neposílají.
To je jedno, musím se ještě porozhlídnout po Nutra Gold, když to mají tady, tak to přece musí mít i jinde, někam to dodávat musejí.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 15:24
- Nahlásit
Biluška
Logicky z toho plyne, že pes nechce žrát - pořád je nasycený od předchozího žrádla - jasně, to mě právě taky napadlo, ale ještě jsem zapoměla napsat (co už jsem různě psala několikrát), že samojed je nežravka od mala a on tu denní dávku granulí prostě není schopný najednou sežrat. Zkoušeli jsme jeden čas stáhnout to na krmení 2x denně, ale najednou tolik v misce nesežere i tak sní tak 3/4 dávky a když ho krmíme jen 2x, tak sotva polovinu. Zkusím na to ale zase najet, třeba si konečně roztáhne žaludek. Tohle krmení je prostě styl ,,modelka" - častěj a trochu a pak je vyžle. Možná to vyřeší i berňákův průjem. Ale na jednou denně nepůjdu - to už je pro něho fakt riskantní, já je nemám kam zavřít, aby nelítali.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 15:32
- Nahlásit
worick
to už je pro něho fakt riskantní, já je nemám kam zavřít, aby nelítali.
To nemají žádný kotec? Nebo nějakou kůlnu, chodbu či tak něco?
i tak sní tak 3/4 dávky a když ho krmíme jen 2x, tak sotva polovinu.
Třá tu dávku máš moc velkou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 15:43
- Nahlásit
Já to chápu, můj pes jako mlaďoch taky nechěl žrát, ale já se s ním moc nebavila, nesnědl, dostal to příště, takže to vypadalo tak, že jedl obden. Ale dávat mu víckrát denně mě teda nenapadlo, a hlavně ani by mě nehlo.
Spíš jsem mu dala do granulí kousek konzervy a naučila ho, že když to sežere, dostane mlsku.
Ale stejně se mi rozežral až z příchodem druhého psa, za to teď je z něj poplenice, sežere všechno, co není přibitý a popravdě, ta nežravost byla mnohem lepší!!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 16:26
- Nahlásit
Maya
S mlskama za odměnu jsem to taky zkoušela, ale nakonec jsem stejně vyměknula a dala jsem mu ji, i když misku nesežral. On totiž samojed umí dělat šílené ,,psí oči" Zeptám se .,,Wori, opravdu už to papat nebudeš, ani malinko? Vem si ještě trošku, jo?" A on si sedne proti mě, dá mi packu na koleno a upřeně mi kouká do očí s výrazem:,,prosím tě nenuť mě, já už vážně nemůžu!" No, kámen by se ustrnul....
Biluška
Ne, kotec nemají, jenom boudu. A zavřít je do zahradního domku, tak se zblázní - vůbec by chudáci nepochopili, proč tam musí být zavření A v baráku mi vydrží max. 20minut a i to možná přeháním
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 16:43
- Nahlásit
Biluška
no já tedy krmím dvakrát denně už sto let a psi žerou jak prokoplí, a rozhodně to nehodlám měnit, už jsem zažila jednu torzi a další riskovat nehodlám
takže o četnosti krmení to myslím není...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 17:19
- Nahlásit
Ebony
Myslíš, že psi co žerou dvakrát denně torzi nedostanou?
worick
mám absolutně jasnou představu v čem je chyba, ale říkat ti ji nebudu, bysme se pohádali a za to to nestojí
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 17:29
- Nahlásit
Biluška
ahoj, no já už jsem taky najela na krmení 3krát denně-jeden den hladovka. Ajda doga měla torzi a ač vím, že to není podmíněno množstvím stravy, přece jen se pravděpodobnost snižuje ....snad.
JINAK GRANULE-nemůžu si vynachválit ten sportmix-kupuju pro velká plemena.Všichni psi v rodině mají tuhou stolici
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 17:48 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit
hally001
i a ač vím, že to není podmíněno množstvím stravy, přece jen se pravděpodobnost snižuje ....snad.
Právě, že jsem o torzi slyšela tolik info co si navzájem odporují, že fakt nevím. Snad akorát na tom pohybu po žrádle se shodují všichni. Někdy říkají, že vznikne při plném žaludku, jindy naopak při poloprázdném (což by teda znamenalo, že krmit víckrát v malých dávkách je právě špatně). Už jsem slyšela i to, že nepostihne psa v dobré psychické formě a pozitivně naladěného.... čemuž teda vůbec nevěřím.
Taky z ní mám strach, hlavně při canisterapii kdy se psi v jednom kuse staví na zadní, aby dosáhli k posteli, sežerou piškot, skočí dolů, jdou k další posteli, postaví se na zadní, sežerou.... Zrovna Lilátko má takový hluboký, široký hrudník Mám z toho strach a nevím jak tomu předcházet
|
impact
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 18:10
- Nahlásit
Biluška
Nech ji kuchnout a preventivně žaludek přišít.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 18:11
- Nahlásit
impact
Prosím tě už nepij
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 18:13
- Nahlásit
Biluška
Prosím tě už nepij
Vet z nedaleké vesnice to běžně radí a několikrát udělal.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 18:23
- Nahlásit
Biluška
Myslíš, že psi co žerou dvakrát denně torzi nedostanou
myslím, ale hlavně jsem přesvědčená, že ti, co nežerou granule jí spíš nedostanou
Prosím tě už nepij
no, psalas, že o torzi víš skoro všechno, tak bys měla vědět, že se psům žaludek preventivně přišívá
|
impact
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 18:23
- Nahlásit
Strejda
Já nejsem vet.
Biluška
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 18:33
- Nahlásit
Ebony
no, psalas, že o torzi víš skoro všechno, tak bys měla vědět, že se psům žaludek preventivně přišívá
Slyšela jsem o tom, tím "prosím tě už nepij" jsem chtěla říct, že šance, že takovou operaci nechám udělat je asi tak stejně pravděpodobná jako že nechám vykastrovat štěně, aby nedostala rakovinu Popřípadě bych mohla nechat dětem preventivně vyoperovat slepé střevo
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 18:38
- Nahlásit
worick
Zeptám se .,,Wori, opravdu už to papat nebudeš, ani malinko? Vem si ještě trošku, jo?" A on si sedne proti mě, dá mi packu na koleno a upřeně mi kouká do očí s výrazem:,,prosím tě nenuť mě, já už vážně nemůžu!"
Hele, bych ho nekdy chtela mit u sebe v polepsovne. Abych prosinkovala pejsacka o shamani papanicka - kulobelo! Nechces, nezer, daj si ostatni. A dalsi zradlo to samy, on by si to rychle, mazanek, rozmyslel. 3x denne krmit dospelyho psa mi prijde opravdu hodne. Rano u nas lehka snidane - kefir, zeleninka, jajco, cottage, jogurt ci tak neco a pak az vecir. Zkus se nad tema obedama zamyslet, vynechat je + mozna dat psisko/a vysetrit, aspon krev, zda nemaji nejaky jiny problem.
A jestli beres jako prevenci torze krmit 3x denne, a pak je nechas skotacit - tak to je nesmysl, prece.
Co se torze tyka, tuk tuk, nesetkala jsem se s ni u domacich psu - ale uz se to tu probiralo tolikrat. Dle myho to clovek neovlivni, co se ma stat, stane se. Misky vyvyseny, na zemi, krmit granule, nekrmit granule, maceny/nemaceny, klid po zradle, litani po zradle, blabla. Pak se pes napije vody a je to.
Ale sory, ze sem neporadila s granulema.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 18:41
- Nahlásit
Biluška
Se nehádejte. To byl ftip
Fifi
Hele tak nějak. U nás to funguje "co si nesežeru, to nemám".
|