Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / pozor!technická sůl-otrava!
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
nemethova5
Člen
# Zasláno: 14 Led 2010 12:44
- Nahlásit

Pumpamocinky dekujeme,nastesti zadne organy spalene,je fakt,ze na sonu neni uplne vse videt,ale jsem stastny clovek,a ode dneska nenavidim zimu!!!budu jak davidkova,ta ma z toho depky,ja uz taky.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Led 2010 12:48
- Nahlásit

No ty vado!vy máte věci!! Aspoň, že to vzalo tenhle konec!! Chůdě Hajan.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 14 Led 2010 12:48
- Nahlásit

nemethova5

zima ne, ta je sama o sobě pěkná, ale ten hajzl, co s ním ty hovada sypou, ale máme naději, předevčírem jsem slyšela ve zprávách, že už nemaj prachy, tak už snad solit nebudou.... Vždyť si tam pán stejskal, že vysolili a vysypali nekolik stovek tun posypových materiálů

nemethova5
Člen
# Zasláno: 14 Led 2010 12:55
- Nahlásit

Pumpano to je sice pekny,ale co tam davaji za hnusy sajrajty,na to uz nepomysleji,ku.va,jsem desne kvuli tomu nastvana,nejde kolik me to stalo penez,a ne zrovna malo,ale jde o bolest psa,ze se musel tak trapit,zima neni pekna,kdyz jste v rachote a cihate na ty hajzly cikansky deset hodin ze ctrnacti,to moc pekna zima neni,ja furt cekam na ten monitor,uz tri roky a nejsou schopni ho dodat!!!!hlavne at mi nekdo nerika krasny snizek!!!
PetraKpekne hnusny veci,klidne bych se obesla bez nich,a jeste bezmocne cekat,co dal bude,jestli lecba zabere,hajan je chudak sam vyholenej,bricho a packy.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 14 Led 2010 13:02
- Nahlásit

nemethova5

je to těžký, najít na tom nějaký pozitiva, ale minimálně je fajn, že už je pesa na dobré cestě a jedno dobré je taky to, že si třeba teď ostatní daj zvýšenej pozor

já ho ráda mám, protože je-li bílý sníh, zůstává i můj pejs bílý
Tlapky mejem a mažeme bambuckým máslem od Avonu pro paničku, jelikož Indulona došla a ten bejk si jí stejně dycky olízal.....

staropramen
Člen
# Zasláno: 14 Led 2010 13:07
- Nahlásit

Pumpo nejsem štoural,nevyznám se ve veterinárním lékařství jako ty tak nevím kde se může ve střevech vzít krev proto se ptám abych příště nebyl za blbce..

nemethova5
Člen
# Zasláno: 14 Led 2010 13:11
- Nahlásit

staropramento je v poho,ja si to taky nechala na veterine vysvetlit

Pumpa
Člen
# Zasláno: 14 Led 2010 13:15
- Nahlásit

staropramen

pardonek, tak jsem to nemyslela, já nejsem žádnej odborník. Jen jsem na vetce vyrostla, hodně načetla a tak. nechci z nikoho dělat blbce...
tak se omluvuju

nemethova5
Člen
# Zasláno: 14 Led 2010 13:41
- Nahlásit

Pumpano,ale je dobre vedet,ze tu je nekdo,kdo aspon trochu rozumi nemocem atd.,tak jak neco budu potrebovat se zeptam jo?u me je aspon dobre,ze mam fakt dobreho doktora,veta,ze kdyz se ho zeptam,ze mi to rad vysvetli,jinak ja mazu hajovy paciny indulonou rakytnikovou,bambucke maslo ma mati na hubu,no to se nedivim,ze mu to tak chutna,hajan jen blbe mlaska a sklebi se,jinak vy pani mate belouse?

Pumpa
Člen
# Zasláno: 14 Led 2010 15:13
- Nahlásit

nemethova5

tohle bylo totiž ve škole jedno z témat, který mně moc bavilo plus mikračka a farmačka....klidně se kdykoliv zeptej, jen nezaručím, že pokaždé poradím, jelikož tohle fórům se bohužel často hejří nemocema, který jsou míň známý.
U nás mám vety dva, jeden je dvorní "obvoďák" dle mýho špička na běžné psí proublémy a druhýho mám v záloze, kdybych nedejbóže potřebovala chirurga. S lehčími problémy radí doma děda, coby vet v důchodu.
No bambucký máslo mu nejede, tegže mu na tech tlapách chvilku vydrží...
jojo, teď už bezmála dva roky. Ale před tím jsem měla NO, Prince z Walesu a pak jsme si pořídili druhýho němčáka a ten byl proti Welsákovi taková trubka, že jsem vsadila na inteligenci a krásu najednou. Když sem viděla ty oči a ten výraz bělouše, zamilovala jsem se....
A další věc, snad mi tenhle kamarád neodejde na caudu equinu jako věrný přítel Wels....

nemethova5
Člen
# Zasláno: 14 Led 2010 20:42
- Nahlásit

Pumpajezis,jsi mela taky nemeckyho ovcounka,ted mas belouska,no jo no,ti ovcaci maji problemy,hlavne ty pohybovy,noo,z toho mam taky strach cauda equina neni fakt sranda,no jasne,ze se zeptam,jak neco,neboj,ty se mas,vy to mate v rodine,taky bych chtela nejakyho veta v rodine.jo a jinak koleguv ovcounek ma taky obdobny priznaky,ze zacina mit strevni problem,tak hned rano zajde na veterinu,zitra uz jdu do rachoty.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 15 Led 2010 10:44
- Nahlásit

nemethova5

tak hlavně že už je mladej jakž takž v cajku....
No měla, bohužel cauda eq. u něj šla ze dne na den tak špatně, že jeden den byl v cajku a druhej se už nezvedl, jelikož mu nějakej srůst na křížovce scvaknul nervíky. To byl pes na kterým se dalo jezdit, nejen že byl tak trpělivej, ale i tak velkej. na to mám kliku, Clareček se taky vyved...

aje, to je děs, snad to ale podchytil brzo. Včera po tom co jsem tohle přečetla, jsem Clarka na prochajdě furt vokřikovala, jako na potvoru všecko volizoval..... Pak přišel známej, má taky dva čoklisty, hned jsem mu to reprodukovala, ať si dá majzla.....

nemethova5
Člen
# Zasláno: 15 Led 2010 11:20
- Nahlásit

Pumpaja to radsi rikam kazdemu,taky na potkani,at si dava bacha na psi,vis co je ale nejhorsi,ze ty priznaky jsou plizivy,ze to nemusi byt hned,ale pry i pet let se to ve psovy uklada,a jak uz nema kam,tak nastane tento problem,jen jsem z toho hotova,ze ta toxicita je tak obrovska a vsem to je uplne jedno,kdyby jen psi,ale co male decka???

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 15 Led 2010 11:29
- Nahlásit

nemethova5
Zeptej se na technických službách čím to sypou, určitě to bude pro všechny hodnotná informace.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 15 Led 2010 11:52
- Nahlásit

nemethova5

to máš asi všechny rizikovky, alergici a podobně... Ale to bude napřed nespočet otrávenejch psů, až si nějakej papalás spálí pr.el, bude se s tím něco dělat....

To je smutný... ale tady se mi nezdá tak dráždivá, co tak holky psaly na fóru, Clarke i psi v okolí nejsou nijak citliví, Clarkovi praskaj ty krystalky pod tlapama a on je v cajku....

no nevim, je to na prd...

nemethova5
Člen
# Zasláno: 15 Led 2010 13:54
- Nahlásit

Mucholabkau nas technicky sluzby na vse serou,az se stane,ze se neco stane jejich parchantum od papalase,pak se bude neco dit!uz dnes jedu s hajanem do prace,no s tim krasne vyholenym bruchem bude chodit v overalu, bohuzel.
Pumpapani,mate uplne naprostou pravdu!!!!nemam k tomu co dodat.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 15 Led 2010 14:01
- Nahlásit

nemethova5

což mi připomíná, jeden můj pes měl takovou enteritidu z oregana. Nažral se ho blbounek na záhoně. Ty maličaký lupínky se mu přilepily na stěnu žaludku a střev a jelikož byl hafo senzitivní, zůstalo to tam a shnilo, prohnilo. Pak se psisko poblilo i pos.alo, s krví a sliznicí. Měli jsme to taky za pár, ale nakonec všecko ok.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 15 Led 2010 14:36
- Nahlásit

Pumpajezissss,jeste ze hajan nic takoveho nezere!!!to je hnusss,to by me taky nenapadlo!no nic letim do rachoty,tak se tu mejte a davejte bacha na svoje hafy!

Hyena
Člen
# Zasláno: 15 Led 2010 17:24
- Nahlásit

nemethova5
To je dobře, že Hajan nemá nic vážně poškozenýho. Držím palečky, ať se zvotjí co nejdřív.
Jináč mi pořád neleze do hlavy ten propálenej obleček. Zkoušela jsem gůglit a našla jsem tenhle odkaz http://www.veronica.cz/?id=12&i=303 Mimo jiné je tam zmínka o jakýchsi enzymatických prostředcích, které mohou být používány. Pak jsem našla tady složení http://www.kittfort.cz/products/pdf_download/tech_ listy/tl-posypova_sul.pdf Není někdo chemik, aby na to mrkl?

Dáška
Člen
# Zasláno: 16 Led 2010 00:14 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

Hyena
Zajímavý odkaz...
toto je hrubé teda Rozbory ukázaly, že do půdy přímo pod korunou stromu se dostalo vyhrnováním nasoleného sněhu, průsakem, posypem a rozstřikem břečky od 1,16 až do 4,7 kg soli na 1m2.

Sůl škodí i zvířatům, nejvíce to můžeme pozorovat na poškození tlapek našich psů. Volně žijící živočichové ve městě uhynou dříve, než můžeme pozorovat její zdravotní stav, takže nemůžeme zjistit, jaké má na ně vliv solení.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 16 Led 2010 16:36
- Nahlásit

Hyenajo,to druhe,jsem uz tu davala to slozeni,hlavne jsem se nasmala tomu,jak jsem cetla bezpecnostni pokyny,vazeni,poridime svym milackum asi cely overal z neoprenu!!!jinak to nevidim,jinak jsem psala o mem obleku,je zniceny od soli,muzu nafotit,jsem si ho sila sama,je to sila!!!jinak ten prvni odkaz co jsem cetla,taky sila,ale cemu se divim,ze?oni moc dobre vi,jak je to skodlivy,nic se nedeje,jen platte pejskari,kompenzace zadna!!!!je to hnus,uz se ani k tomu vyjadrovat nebudu,jen jsem to tu chtela dat,kdyby mel nekdo obdobne problemy.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 16 Led 2010 16:38
- Nahlásit

Dáškanaprosto s vami souhlasim!oni vi o skodlivosti a nic se nedeje,jak jinak,stat made in bananas!

malinka
Člen
# Zasláno: 18 Led 2010 09:15
- Nahlásit

nemethova5

tak tohle dávájí v Praze.

Technická správa komunikací (TSK) během kalamity po Praze od pátku rozházela 8,5 tisíce tun posypu, z toho asi 90 % čili 7,65 tisíce tun představovaly chemikálie. Jedná se buď o stoprocentní chlorid sodný, nebo o roztok 70% chloridu sodného a 30% chloridu vápenatého.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 18 Led 2010 14:22
- Nahlásit

malinkatak az budete mit pani priotraveneho psa,tak vite na ktere dobraky se obratit.v ostrave je to v bledemodrem.

staropramen
Člen
# Zasláno: 18 Led 2010 17:22
- Nahlásit

Myslím že se bude v takovém případě obracet zbytečně..

malinka
Člen
# Zasláno: 18 Led 2010 22:18
- Nahlásit

nemethova5

já mám štěstí, nejsem Prág. Sem ze západu a u nás jezděj s radlicí a rozhazujou štěrk. A jak píše staropramen, stejně by to bylo na ......

Pumpa
Člen
# Zasláno: 20 Led 2010 12:36
- Nahlásit

Tak prej už v republice nemaj co solit, takže snad to bude ok...

staropramen
Člen
# Zasláno: 20 Led 2010 12:53
- Nahlásit

Co? Už došly silnice?

Pumpa
Člen
# Zasláno: 20 Led 2010 13:41
- Nahlásit

staropramen

ne, ale dojdou, neb už teď vědí, že na opravy nebude...

Žemle
Člen
# Zasláno: 20 Led 2010 14:38
- Nahlásit

staropramen
Pumpa

už teď vědí, že na opravy nebude

jakoby někdy bylo. Hoši na jaře - někdy až na podzim - zalátají krátery, a po zimě jsou ještě větší
To zas bude jízda až ten sníh sleze...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání