| Autor |
Zpráva |
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2009 11:07
- Nahlásit
corgi
me se prave libi jak kouka A dodatecne gratuluju k JCh, nejen za nohy si to zaslouzil
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2009 11:21
- Nahlásit
corgi
mě ještě napadlo, psala jsi, že zhubnul, nemohl se prostě trošku přestavět? Co já vim, třeba mu pohubnul hrudník... Já vim, že to píšu blbě, ale lepší termín nemám.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2009 11:24
- Nahlásit
kachna_
psala jsi, že zhubnul, nemohl se prostě trošku přestavět?
Spíš ještě mohutní, možná mate hříva, ale zdá se mi, že ten hrudník se mu spíš zvětšil než zmenšil. A udělal se mu takový "lalok" a "torby" - prostě se z něj stává muž po vzoru jeho otce, to byl medvěd.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2009 16:09
- Nahlásit
Fifi
foto zepredu nemas?
Dneska jsem udělala foto zepředu, ale zrovna ve chvíli, kdy si "neulevil" - nohy rovné jak tyče, ale nazvala bych to úzký postoj vpředu. Což tedy nepovažuju ani tak za věc výživy jako spíš stavby těla obecně... Tak nevím. V pondělí holt nakráčím k vetovi, kdyby nic, tak si aspoň koupím odčervítko
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2009 16:34
- Nahlásit
corgi
Jestli ty ho jenom moc nepozoruješ
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2009 16:35
- Nahlásit
corgi
- taky si myslím mně přijde naprosto OK
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2009 16:48
- Nahlásit
corgi
Nejsem sice expert na front od pemíků, ale mě se to zdá OK.
Nad tím překyselením žaludku bych se ale asi zamyslela, to by mohlo dávat smysl, jak to tu kdosi zmínil. Jestli by pomohla ta řasa, to těžko říct, my jsme měli jinou diagnózu. Možná by to chtělo dávat ty homeopatika, ale to jsi psala, že moc časově nestíháš, že?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2009 16:51 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
corgi
já bych spíš než veta "otravovala" poradce chovu a chs. nafoť milého corgiho na stole (přikrytym kobercem) z boku a zpředu v postoji, přihoď letní fotku a čekej
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2009 18:45
- Nahlásit
Dines
Dyť je to taky mý jediný dítě!
Tutuli
Možná by to chtělo dávat ty homeopatika, ale to jsi psala, že moc časově nestíháš, že?
No vono by to asi chtělo, ale musí se dávat 3x denně 3 měsíce - což by znamenalo zapřáhnout přítele, který běžně zapomíná sám obědvat, natož aby psovi vstříkával nějakou vodičku do tlamy...
kachna_
já bych spíš než veta "otravovala" poradce chovu
No tak té dotyčné můžu klidně napsat, i když se obávám nulové reakce. To spíš naše chovatelka si ráda pokecá, ale ta má zas takový ten přístup "to je v klidu". I když popravdě řečeno, je to přístup zřejmě správný - taky jsem nevěřila, že se prořeže P1 a ejhle! V 15 měsících vylezla...
|
KacaS
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2009 20:15
- Nahlásit
S prošlapy bohužel neporadím, ale musím říct, že je to nádherná lištička
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2009 20:39
- Nahlásit
corgi
já na těch fotkách prošlapy nevidím, ale pro tvůj klid bych to konzultovala s odborníkem.
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:32
- Nahlásit
kejtlin
pro tvůj klid bych to konzultovala s odborníkem
No problém nejspíš bude v tom, takového odborníka najít, navíc někoho, kdo opravdu poradí. Přece jen jsou corgi spíš málopočetné plemeno a málokdo chová delší dobu a má dost zkušeností.
corgi
Napadla mě třeba Ing. Síbrtová, ta chová pemíky dlouho, ale nevím, jaké s ní máš vztahy. Vím, že jsou lidi, co s ní příliš nevychází.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 09:55
- Nahlásit
Tutuli
Napadla mě třeba Ing. Síbrtová, ta chová pemíky dlouho, ale nevím, jaké s ní máš vztahy. Vím, že jsou lidi, co s ní příliš nevychází.
Copak s ní, s ní celkem vycházím (otec mého psa je "ze Síbrtů"), ale s jejím manželem ne Ona je právě konzultant pro WCP...
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 10:00
- Nahlásit
corgi
Aha, to mě nenapadlo, že zrovna ona je konzultant, mě jen napadalo, že poradce pro všechny je Iva.
s jejím manželem ne
A kdo ano?
Teda já jsem s ním párkrát mluvila a v pohodě, osobně s ním špatnou zkušenost nemám, ale jinak samozřejmě vím, jak to je.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 10:07
- Nahlásit
Tutuli
jen napadalo, že poradce pro všechny je Iva.
Jojo, to je pravda. No tak mohla bych jí nějakou fotečku poslat, co mi na to poví
|
vlkXY
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 14:39
- Nahlásit
no mě napadá...má ty "prošláplý" packy citlivé na dotek?respektive když mu na ně zatlačíš bolí ho to?a co kolena?kdyby měl nedostatek Ca měl by zřejmě i jakoby opuchlé klouby což je dobře znatelné právě na kolenou...a samozřejmě by ho to boleno na omak...a když říkáš žš nemá problémy s pohybem tak to mi k nedostatku Ca nesedí už vůbec....jinak Ca ze skořápek není pes schopen vztřebat...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 15:28
- Nahlásit
vlkXY
Ca ze skořápek není pes schopen vztřebat...
Rozdrcené skořápky zakapávám citrónem, to prý pomáhá. Jinak má samozřejmě dostatečný poměr kostí a zeleniny, plus ten Roboran, ve kterém vápník taky je. No nevím, možná ho fakt jenom moc sleduju. Byla jsem teď 14 dní na neschopence, takže jsem ho měla pořád na očích
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 15:37
- Nahlásit
corgi
Jinak má samozřejmě dostatečný poměr kostí a zeleniny, plus ten Roboran, ve kterém vápník taky je.
Právě! Právě, že ty nekrmíš jen tak halabala. Podle mě prošlapy bude mít pes, na kterýho se fakt prdí, ale hodně prdí. Pokud ho krmíš takhle a nemá třeba nějakej jinej problém, kterej by mu prošlapy (nebo nedostatek Ca) způsobil, tak si myslím, že ve stravě problém není!!!
|
vlkXY
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 15:46
- Nahlásit
corgi
Rozdrcené skořápky zakapávám citrónem, to prý pomáhá
to sice ano ale pořád to není to nejlepší a navíc si myslím, že tvůj hafan je plně ok pokud tohle celé je jen podle toho že se ti zdá, že má prošlapy, tak bych to smetla pod stůl...podle mě mu nic není
je fešnej
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2009 16:15
- Nahlásit
VerčaZ
Pokud ho krmíš takhle a nemá třeba nějakej jinej problém, kterej by mu prošlapy (nebo nedostatek Ca) způsobil, tak si myslím, že ve stravě problém není!!!
Zkusím ještě pořešit to překyselení žaludku. Homeopatika sice možná fungovala, ale podávat je 3 měsíce 3x denně, to fakt nezvládnu. Seženu ty řasy a uvidíme...
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2009 13:10
- Nahlásit
corgi
Ja by som ako zaklad dala spravit ten rozbor krvi...je to najlepsi sposob ako zistis nejaky nepomer...stoji to par korun a je to presne...
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2009 14:48
- Nahlásit
corgi
Jéééé, ten jéééé....
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2009 16:17
- Nahlásit
Pumpa
Copa, pani, se vám nezdá?
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2009 16:20
- Nahlásit
corgi
Prošlapy mohou souviset i s nadměrnou zátěží. jinak si myslím že tvůj corgi má karpy v pořádku.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2009 17:40
- Nahlásit
Dneska jsem navštívila veta a ten prošlapy neviděl, jen možná trošku měkčí tlapy. Vápník nedoporučil, dal nám nějaký vitamínový zázrak z mušlí nebo z čeho. Ten žaludek jsme probírali, řasu prý můžu klidně zkusit, ale funguje to podle něj spíš tak, že je to ta vláknina, co žaludek zaplní a uklidní, než že by to mělo vyloženě nějaký léčebný efekt. Asi přidám ještě víc listové zeleniny, jestli tedy jde o vlákninu. Co se týče podávání homeopatik, poradil mi, že mám nejdřív dostatečně zpracovat přítele (ten by to totiž musel v poledne psovi vnutit), pak si můžu přijít pro další várku - jinak to prý nepůjde
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2009 11:02
- Nahlásit
corgi
panííí, naopak, jsem tohle žvíže ještě neviděla naživo, je roztomiloučkej
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2009 16:22
- Nahlásit
Pumpa
Se někde sejdem a já ti ho naživo půjčím, abys pochopila, že za roztomilým kukučem je prohnaná liška Co třá MVP Praha 1. 5.?
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2009 16:54
- Nahlásit
corgi
Jen by mě zajímalo, jestli ses ptala na souvislost kyselin v žaludku a vstřebávání vápníku u psa.Funguje to stejně jako u lidí, nebo to mají trochu jinak?
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2009 16:58
- Nahlásit
corgi
si dycky něco naplánuju, třá Letňany a nakonec prt...
Ale už bych kurňa někam vyrazila, aby má amatérsky kynologická dušička nezakrněla. Někdy bych chtěla Clarka vystavit, abych věděla, jestli připadá světovej jenom mně nebo jestli je opravdu "pěknej". Ale máme problém, že nevíme, jak na to, za prvé, a za druhé, nevím, který výstavy se mohu účastnit, když máme vyřazující vadu.... a teď vlastně ani nevím, proč jsem se na to tady někdy nezeptala....
Je to fešák, dyž já musím mít tele ne psa, jsem na ty telátka nějak fixovaná...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2009 17:54
- Nahlásit
Vikula
jestli ses ptala na souvislost kyselin v žaludku a vstřebávání vápníku u psa
Já jsem to spíš položila tak, jestli by nebylo rozumný řešit dál to překyselení, což teda vet řek, že to není nic tragickýho, ale zasloužilo by si to řešit, což se rozvinulo v tu debatu o příteli, který neumí podat homeopatika. Takže jsme to v podstatě neprobrali. Ale řekla bych, že to bude stejné, jako u lidí - vápník se těmi kyselinami zřejmě rozpustí na bůhvco a pes ho nevstřebá, jestli to dobře chápu.
Pumpa
nevíme, jak na to, za prvé, a za druhé, nevím, který výstavy se mohu účastnit, když máme vyřazující vadu
Jak jako nevíš jak na to? Vyžaduje nějaký spešl postoj, nebo co? A s tou vadou - no nevím, ale mám dojem, že se můžeš zúčastnit čeho chceš, ne? Výstava je jedna věc a uchovnění druhá. Nebo to tak není?
|