Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / BARF a prošlapy :(
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
corgi
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2009 16:43 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit

Už s tím oxiduju na tématu Klasická strava, ale takhle sem možná mrkne víc lidí, co mají s prošlapy zkušenosti. Zdá se mi, že se pesovi začínají dělat prošlapy - podle fotek ještě v srpnu měl rovné nožky a teď mírně prošláplé, plus se mi zdá, že občas ve stoje vytáčí tlapy, když si chce ulevit. Někde se stala chyba, to je mi jasné. Jídelníček mám, myslím, celkem rozumně sestavený, nepřeháním to s mléčnými výrobky, jen minulý měsíc jsem vzala víc srdcí - ta prý mají moc fosforu, takže jsem se snažila to dohnat větším množstvím skořápek (místo 1 vejce týdně jsem dávala týdně skořápky ze dvou) a dodávala jsem i vit.C. + sem tam jogurt, tvaroh, jako obvykle. Teď mi jde o to, jestli prošlapy jsou POUZE z nedostatku vápníku, nebo jestli může být pes zakopaný i jinde? Kloubní výživu nedávám, jen občas sulc z nožek, jinak kůže dostává, hrtany občas sušené na žvýkání. Jako přídavky má FitBarf od Barona a Roboran, obojí cca. 3-4x týdně. Tak co dál? Když mi vet doporučí podávat nějakou kalciovou bombu, mám mu věřit? Nebo stačí běžné přípravky typu MicroMinerál od Barona (ovšem co to tam je za poměr Ca:P? 15:0,8? To nějak nechápu...)?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2009 16:48
- Nahlásit

corgi
a jsou to opravdu prošlapy?mají je většinou větší a těžší plemena. kolik je pejskovi a kdy si je začala pozorovat?

jana33
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2009 16:57
- Nahlásit

corgi
Hele prošlapy z nedostatku vápníku se dělají štěňatům v růstu,ne dospělýmu psovi. Můžeš pro jistotu nechat psovi vzít krev a zjistit poměr vápník a fosfor a pokud by byl poměr špatnej,tak nasadit čistej vápník od Caniny, Calcium citrát,ale u dospělýho psa bude podle mě problém jinde

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2009 17:07
- Nahlásit

corgi
Kopiruju odvedle:
Koukla jsem na fotky a vidím zhruba toto: V srpnu nohy jak tyčky, úplně rovné. V listopadu prošlapy Někde se děje chyba!
Tak prihod ty fotky, co se ti nezdaji.

corgi
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2009 18:30
- Nahlásit

kejtlin
a jsou to opravdu prošlapy?
No nevím, leda že by se na všech fotkách zrovna blbě postavil, což se mi zdá divný...

jana33
prošlapy z nedostatku vápníku se dělají štěňatům v růstu,ne dospělýmu psovi
No je mu rok a půl, teoreticky už by měl být hotový, tak nevím. Trochu měkké uši má odjakživa, to nespravily ani nejrůznější kloubní výživy, ale tohle právě pozoruju až teď - a jak citovala Fifi, fotky z léta OK, ale když kouknu na fotky z listopadu, zdaj se mi nožky křivý.

corgi
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2009 18:40
- Nahlásit

Fotka ze srpna:

Fotka říjnová:

Nezdá se mi, že by jenom blbě stál, dneska jsem ho fotila na zahradě a vypadalo to stejně. Akorát tam byla tráva, tady je to líp vidět.

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2009 18:46
- Nahlásit

corgi
Nemalujes zbytecnyho certa? Ja tam nic extra nevidim, foto zepredu nemas?

Ebony
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2009 18:57
- Nahlásit

corgi
Trochu měkké uši má odjakživa, to nespravily ani nejrůznější kloubní výživy
klobní výživa změkčuje chrupavku, ta ti na stání uší opravdu nepomůže
já nevím, jak mají mít nohy corgi, ale taky mi tam nic nepřijde, ale zeptej se Jitky, co má cardiganku, ta taky tuším něco s nohama řešila

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2009 19:42
- Nahlásit

Podle mýho názoru bys musela u dospělého psa malého vzrůstu tu stravu hoooodně flákat, aby začal mít prošlapy - kvůli stravě. To by se musel fakt začít výrazně odvápňovat a to takhle podle mě nejde. Nemůže to být z něčeho jiného? Úraz, třeba si nějak záhadně ulevuje, něco takovýho?

corgi
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2009 19:48
- Nahlásit

Fifi
Ja tam nic extra nevidim, foto zepredu nemas?
No jako že by to bylo nějak extrémně šikmý, to ne. Ale zase bych to nerada řešila, až to bude extrémně šikmý.

Ebony
klobní výživa změkčuje chrupavku, ta ti na stání uší opravdu nepomůže
No tak to svýmu vetovi poděkuju...

VerčaZ
Úraz, třeba si nějak záhadně ulevuje, něco takovýho?
O žádném úrazu nevím, pohybuje se normálně, řekla bych přímo krásně. Pak se postaví a když na něj koukám zepředu, tak vidím, že po chvíli vybočí tlapky ven. Ale nijak extrémně. U cardigana by se to asi neřešilo, ale tohle je pemík - a navíc ty nohy měl fakt rovnější!

corgi
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2009 20:03
- Nahlásit

Ještě mě napadlo, jestli mu třeba nedávám nějakou zeleninu, která by odvápňovala, ale nemůžu na nic takového přijít.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2009 20:13
- Nahlásit

corgi
dej sem fotku zepředu, nic tam ale extra nevidím, nemá ani dispozice-malá velikost a váha.

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2009 20:17
- Nahlásit

corgi
Ty hele, nesil. Na fotce srpnovy nejsou sice videt packy, ale pes ma ukazkovy vystavni postoj. Na fotce rijnovy nema predni kolmo k zemi, jestli si že po chvíli vybočí tlapky ven. tak nemusi jit vubec o proslapy ale geneticky dany vyboceny pacicky do stran.

Tutuli
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2009 20:27
- Nahlásit

Je pravda, že fronta cardigana a pembroka je celkem dost rozdílná, ač se to laikům nemusí zdát. Vytočení tlapek u cardigana je plemenný standard, u pembroka by to být nemělo. Je pak jen otázka, jak moc ty tlapky u cardiganů mají být vybočené, na to má každý jiný názor. Standard říká mírně, ale každý si to vykládá jinak. Je fakt, že se mi taky furt zdálo, že má Auri tlapky vytočenější (dávala jsem jí na to GAG od Caniny + vit. C, ale stejně to vůbec nepomohlo).
Ale jak jezdím po světě a poznávám psi v jiných zemích a setkávám se s významnými chovateli, tak jsem to přestala řešit, protože jsem přišla na to, že je to vlastně OK a trápila jsem se tím zbytečně.

corgi
Ale máš pravdu, že pokud by prošlapy a vytočené tlapky měl, byl by to u pemíka problém. To by byla škoda, na těch fotkách to ale není moc dobře vidět. Myslím, že to ale nejlíp poznáš ty, protože ho vidíš neustále a můžeš to porovnat, jestli byly ty nohy lepší než teď, tak to není dobré, ale těžko říct, kde se stala chyba, vždyť už je v podstatě vyvinutej, ke změnám v kostře už by docházet nemělo.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2009 20:30
- Nahlásit

Fifi
myslím, že je nemá vybočený, je to focený trošku zezadu a zešikma, ne úplně z profilu-myslím ta druhá fotka, myslím, že má nohy zcela v normě.
corgi
jestli najdu fotky kolie, která má opravdu prošlapy ptž ji mám až od 4 let a její výživa byl v mládí až do 4 let šrot převážně pšeničný a měla do tá doby než přišla ke mě nadváhu 20kg tak ti ukážu co jsou prošlapy, ale neumím sem vložit fotku, bo jsem počítačový blb.

worick
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2009 22:39 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Ebony
kloubní výživa změkčuje chrupavku, ta ti na stání uší opravdu nepomůže - já jenom k tomuto - logicky, když si to sem napsala a já se nad tím zamyslela, asi máš pravdu! Já jenom, že mi na nepostavené uši poradkyně chovu taky ,,poradila" kloubní výživu a.....no, nepostavili se! Už asi vím i proč. Díky.corgi
Trošku se mi ty nožky prošláplé zdají a nevím jak jste na tom od té doby s vahou? Nepřibral trošku? Myslím, že u tohoto plemena je byť jen jedno kilo navíc vidět a hlavně problém. Ale u tebe si nemyslím, že by jsi tohle podcenila (já to podcenila u sebe a teď mám problém s pohledem do zrcadla )

Vikula
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2009 23:04
- Nahlásit

Mám takový pocit, že máte problém s překyselením žaludku.Nadbytek nebo nedostatek kyselin způsobuje špatné vstřebávání vápníku.Jestli není problém tady.

rain
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 06:06
- Nahlásit

No tak nám vetka na prošlapy dala akorát kloubní výživu a vitamíny, že prý vápník ee (podvyživené 4 měs. štendo).

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 07:45
- Nahlásit

worick
na nepostavené uši poradkyně chovu taky ,,poradila" kloubní výživu
Nám to radil náš vet, který má jinak celkem rozumné nápady! Uši stojí, ale ještě v pubertě plandaly, a měkkčí jsou pořád.
Trošku se mi ty nožky prošláplé zdají a nevím jak jste na tom od té doby s vahou? Nepřibral trošku?
On se drží celkem na stejné váze, jen teď na zimu jsem ho chtěla trošku přikrmit. Ale jak jsem pochopila, je ještě teplo, tudíž jsem zas přestala. Měl 13,5 a má 14 - no to je rozdíl většího bobku

Vikula
Mám takový pocit, že máte problém s překyselením žaludku.Nadbytek nebo nedostatek kyselin způsobuje špatné vstřebávání vápníku
To máme Tak že by byl problém tady? No to je výborné, z toho by totiž plynulo, že jsem úplná kráva, protože mu neléčením překyselení způsobuju odvápnění...

rain
na prošlapy dala akorát kloubní výživu a vitamíny, že prý vápník ee
Tak to je zvláštní, já vždycky myslela, že se to řeší vápníkem. No a v tom vitamínovém přípravku není vápník? To asi bude, ne?

rain
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 08:04 - Změnil/a: rain
- Nahlásit

corgi
No já právě taky začla otázkou jestli jí mám začít dávat vápník a ona že ne - jestli jsem to dobře pochopila tak v tom smyslu že to má ze špatného (žádného) krmení a teď dostává kvalitnější granule, tak si tělo veme co potřebuje a kdybych ho do ní cpala ještě dodatečně tak jí to vstřebávání rozhodím (o poměru s fosforem nic neříkala, ale tipuju že to asi měla na mysli). Taky jsem všude četla že na prošlapy vápník a teď se dozvím že ne... No ale minimálně tvaroh jí určitě přidávat budu.

Vikula
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 08:17
- Nahlásit

corgi
Zkus se zeptat veta, u lidí právě tohle způsobuje odvápnění kostí.

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 08:29
- Nahlásit

Vikula
Každopádně jsem u veta hned v pondělí. Jen by mě teď tedy zajímalo, co si od něj mám vzít - když mi dá vápník, jestli vzít vápník, nebo radši kloubní výživu, nebo co? Napadlo mě koupit od Barona MicroMinerál a nechat ho psovi volně přístupný - píšou tam, že pes si vezme, kolik potřebuje. Ale nějak mi tam nesedí ten poměr Ca:P - ve složení totiž píšou 15%Ca a 0,8%P

Grenay
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 08:45
- Nahlásit

corgi
Pokud se nepletu, tak tento poměr je tam právě proto, že jsou to vitamíny přidávané k masu, tj. vyrovnání opačného poměru z masa.

Vikula
Jak se u psa pozná překyselení žaludku? Obecně mají psi kyselejší prostředí, ale že by pes mohl trpět na pálení žáhy, to jsem nikdy neslyšela. Jak se to projevuje?

Vikula
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 08:49
- Nahlásit

Grenay
To nevím jak se projevuje, to psala corgi, že má její pes překyselený žaludek , zeptej se jí.

Vikula
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 08:57
- Nahlásit

corgi
jestli to bude problém s kyselinami, tak vám asi nepomůže přidat víc vápníku, protože se prostě nevstřebá.Asi bude nejdůležitější srovnat kyseliny, u lidí jsou na to gely nebo jiné přípravky.Vám vet nic k léčbě nenabídl?

Kaccka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 09:09
- Nahlásit

corgi
zeptej se veta taky na vit. D, ten je zasadni pro spravny vstrebavani vapniku a srovnavani hladiny vapniku a fosforu, treba by to pomohlo

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 09:13
- Nahlásit

Grenay
že by pes mohl trpět na pálení žáhy, to jsem nikdy neslyšela. Jak se to projevuje?
Nevím, jestli by se to dalo nazvat pálení žáhy. Už jako štěně měl problém vydržet nalačno. Ostatní corgaři říkali, že je to celkem normální, tak jsem to moc neřešila. Jenže jemu to vydrželo doteď - nalačno blinká bílou pěnu. Ne pořád, když byl na granulích, bylo to tak 1x za týden nebo 14 dní. K tomu na granulích často průjmy, nebo během procházky všechno od tuhého bobku až k vodě. Navíc neustálé pojídání trávy. Po přechodu na BARF trávu nepase, průjmy nemívá, jen občas nalačno blinká tu pěnu, hlavně když je dávka převážně masová. Vet doporučil omezit svalovinu, přidat přílohy a vlákninu. Dal nám homeopatika, která měl brát asi 3 měsíce 3x denně, což jsem nezvládla, měl to tak měsíc. Během té doby blinknul asi jednou, takže to asi pomáhalo. Teď mi na problémy s trávením poradila Tutuli mořskou řasu, kterou jsem ještě nestihla koupit, ale rozhodně ji zkusím.

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 09:17
- Nahlásit

Kaccka
zeptej se veta taky na vit. D, ten je zasadni pro spravny vstrebavani vapniku a srovnavani hladiny vapniku a fosforu
Ten by měl mít v rybách, vnitřnostech a roboranu, tak snad nedostatek nemá.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 09:25
- Nahlásit

corgi
to jo, to by mel, ale nekdy jsou s tim i tak problemy, tak jsem to radsi zminila, kdyz to tu jeste nepadlo, ale snad to neni vas pripad . Kazdopadne ale listicka je moc pekna

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2009 09:27
- Nahlásit

Kaccka
Kazdopadne ale listicka je moc pekna
No na té druhé fotce moc ne, je to krátkým objektivem, kouká tam jak vykuk. Ale na té první je čerstvý CZ Junioršampion, se musím pochlubit Holt za rovné nohy to dostal...

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání