| Autor |
Zpráva |
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2009 12:15
- Nahlásit
Poraďte mi prosím někdo, kdo jezdíte s hafanem na kole. CHci objednat postroj od Manmatu. Může takový být? Viděla jsem totiž, že většinou hafíní když běží s pánečkem na kole, mají takovej plnější, něco takovýho :
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2009 12:25
- Nahlásit
ankaras
Manmat dělá obojí, jak guard (končí v půlce zad) tak sled (dlouhý končí u kořene ocasu)
Zaleží na tom jak moc pes táhne a jak je ovladatelnej. Manmat dělá oba dva typy
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2009 12:27
- Nahlásit
Fajka
Manmat dělá obojí, jak guard (končí v půlce zad) tak sled (dlouhý končí u kořene ocasu)
Zaleží na tom jak moc pes táhne a jak je ovladatelnej. Manmat dělá oba dva typy
tak to jo, jsem se nedívala, no, tak to asi vypadá, že objednáme ten, co máte vy a pak kdyžtak doobjednam i ten druhej, ale asi teda bude stačit ten kratší, protože Ayrina tahoun jako haskouni rozhodně nebude
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2009 12:31
- Nahlásit
ankaras
protože Ayrina tahoun jako haskouni rozhodně nebude
jo taky si myslím
Taky sem objednala nejdřív ten krátkej a na ten dlouhej se už asi nedostane, páč úplně stačí a vyhovuje
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2009 12:37
- Nahlásit
Fajka
Taky sem objednala nejdřív ten krátkej a na ten dlouhej se už asi nedostane, páč úplně stačí a vyhovuje
jj, tak ho objednam , já právě koukala na fotky a viděla jsem před kolem hafíny všechyn s tim delšim, tak jsem nevěděla, jestli to třeba neni potřeba
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2009 12:44
- Nahlásit
ankaras
viděla jsem před kolem hafíny všechyn s tim delšim
no jo to už je pro ovladatelný tahouny
ale na zaučení Ayrin i tebe bych rekla že tenhle je lepší varianta...
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2009 12:49
- Nahlásit
Fajka
ale na zaučení Ayrin i tebe bych rekla že tenhle je lepší varianta...
dobrá , já hlavně musim vyprat znova obojky i vodítka je to humus samý bláto a musim objednat obojek, ale fakt nevim jakej chtěla bych zase od rogz, jenže ty mají šířku 2,5 a to je málo, potřebovala bych tak 3 a 4 cm už jsou zase moc, to mi přivezla poradkyně na tu vycházku ukázat a to je moc silný zatim
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2009 12:58
- Nahlásit
ankaras
musim objednat obojek, ale fakt nevim jakej
no jo no .. babo raď
já hlavně musim vyprat znova obojky i vodítka je to humus jj sem na tom po včerejšku podobně
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2009 13:04
- Nahlásit
Fajka
jj sem na tom po včerejšku podobně výletík jsem si přečetla u tebe a mrkla na fotky Sandra nafotila pěkný, ta Ryuška musí být zvíře je bohová a pak se mo moc líbí ten ovčák a jak jste to ušlápli všichni? dobrý? co se třeba dělalo za ty úkoly?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2009 13:30
- Nahlásit
ankaras
na kolo by som ti skor doproucila postroj sled nez guard. podla mna je rozhodne vhodnejsi, ak teda chces, aby pes tahal pred tebou a nielen bezal popri tebe pri kole
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2009 13:45
- Nahlásit
ankaras
a jak jste to ušlápli všichni? dobrý? co se třeba dělalo za ty úkoly?
písnu ti to k nám at to sem nemotám
Bela
jj záleží na tom jakej tahoun Ayrin bude... Fajuš je tak napůl, na treku dokonce chvílem ašla vzorově u nohy s Ipáckým pohledem a kvůli té ovladatelnosti.. spíš občasné neovladatelnosti mám ten guard
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2009 14:02
- Nahlásit
Fajka
a pouzivas ho aj na kolo? lebo je predsa len trochu rozdiel ist so psom trek a nechat ho tahat kolo, resp. bezat pred nim
Fajuš je tak napůl, na treku dokonce chvílem ašla vzorově u nohy s Ipáckým pohledem
co si mala v puse piskot
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2009 14:10
- Nahlásit
Bela
kolo jsem zkoušela jen párkrát ale u nás to moc nejde samej kopec nahorů a dolů žádná přijatelná rovina a Fajuš prostě klasickej tahoun a magor do pohybu není takže tahá jen chvilku a pak se přiřadí vedle a běž vedle nohy nebo kola
co si mala v puse piskot
níc jen jsme poslední dobou trénovaly chůzy u nohy na prověšeným vodítku a tak mě asi chtěla ukázat že už umí a netřeba trénovati
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2009 14:57
- Nahlásit
Fajka
akže tahá jen chvilku a pak se přiřadí vedle a běž vedle nohy nebo kola
tak jo, pre beh popri kole je guard asi lepsi, a na tahanie sled
níc jen jsme poslední dobou trénovaly chůzy u nohy na prověšeným vodítku a tak mě asi chtěla ukázat že už umí
sikovna
moj dnes opat raz hviezdil na cvicaku, chodzu pri nohe bez vodita aj otocky - proste na jednicku
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2009 11:03 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
Našla jsem pěknýho kříženečka
jo , moment, chybka haskounka
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 21:20
- Nahlásit
v útulku už je celá rodinka všichni moc krásní
http://www.psiutulek.strakonice.eu/pg000.html
|
Gwen a Dinulka
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2009 17:02 - Změnil/a: Gwen a Dinulka
- Nahlásit
ankaras
Poslala jsem to dál
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2009 17:22
- Nahlásit
Gwen a Dinulka
ahoj , díky jsou kouzelný, doufám, že se tam moc dlouho neohřejou
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2009 07:59 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
http://www.volny.cz/marsovice.utulek/fotogalerie1. htm
na neoficiálních stránkách mají i videjko
|
wami
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2009 15:33 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Kamarád veterinář mne prosil o pomoc, jedné z jeho klientek se vrátilo štěně malamuta a protože jí dělá ve smečce problémy, ráda by ho darovala... Viz níže informace z jejího e-mailu:
Dobrý den,
pejska mi vrátili ze "zdravotních důvodů". Jmenuje se Bak a rodiče jsou oba s PP. Je temperamentní a potřebuje dostatek pohybu. Proto je vhodný pouze ke sportovně založeným lidem. Lidé, kteří ho vrátili, byli staršího věku, ale tvrdili, že mají s malamuty zkušenosti. To se bohužel nepotvrdilo. Nedokázali ho ani udržet na procházce. Jeho veškerý pohyb byl po zahradě a tak měl až moc velký přebytek energie. Momentálně je ve smečce tří psů. Podřizuje se oběma fenám, ale u té starší je problém. Ona se do něj naváží a on to ne vždy dlouho vydrží. Takže se bitce čas od času nevyhneme. Jinak je mazlivý, přítulný, ale v kombinaci s jeho temperamentem si člověk na jeho projevy lásky musí dávat pozor, aby ho neporazil nebo nepoškrábal.
Ještě se nám ho podařilo darovat k lidem s malou holčičkou. Ti nám ho však také vrátili, protože po holčičce neustále skákal. Neměli se psy zkušenosti, a tak ho raději vrátili. Pokud by šel k dětem, musel by si pomalu pod dohledem přivykat i na menší členy rodiny.
Umí základní povely a cvičíme ho v tahu. Problém je chůze na vodítku. Vzhledem k tomu, že máme tři psy, tak s nimi momentálně chodíme běhat se saněmi nebo pneumatikou. Bak také tahá na kole. Pouze Bak. Procházky se nekonají. To by si ho nový majitel musel naučit sám. Už jsem ho ale venku na vodítku měla a po důsledném vedení to po 10 minutách pochopí a přestane tahat.
Co by mohl být problém je, že je hrozně ukňučený. Cokoliv se mu nelíbí, hned spustí. Nový majitel by se musel obrnit trpělivostí.
No stručně řečeno, bude nejlepší na tahání, ale je hodně fixován na lidi a je velmi společenský a vyžaduje lidskou pozornost a častý kontakt.
kontakt: 732 91 30 65, ham.waw@post.cz
P.S. Malamutík je na sev. Moravě...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 09:58
- Nahlásit
wami, ako je psik stary?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2009 21:18
- Nahlásit
Bela
není mu ještě rok, cca 8-10 měsíců (nevím přesně, resp. mi vypadlo, jestli mi vet do telefonu říkal 8 nebo 10 )
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2009 12:11
- Nahlásit
wami
diki za info.
Ak je to este stale aktualne, inzerovala by som psika aj v nasich koncinach - hlavne u nas na fore a cez moje majling listy.
Este by som pre uplnost iformacie potrebovala vediet, kde konkretne sa hafik nachadza (ak sa to moze zverejnit)
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2009 16:55
- Nahlásit
Bela
Ak je to este stale aktualne
řekla bych, že je... ale pro další info bych radši psala na mejl paní, já ji neznám osobně, jen jsem se teď ptala Mirka, toho veta, a ještě malamutíka neudali...
Este by som pre uplnost iformacie potrebovala vediet, kde konkretne sa hafik nachadza
Karviná
inzerovala by som psika aj v nasich koncinach
diky moc!
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2009 00:40
- Nahlásit
ahojko, wami, mas nejake nove spravy o Bakovi?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2009 07:22
- Nahlásit
Bela
mas nejake nove spravy o Bakovi
ahojky, ne, nevím nic dalšího, jen jsem slíbila pomoc s rozesláním inzerátu...
kdyžtak si napiš přímo paní...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2010 22:31 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Dva malamuti zde: www.utulekosoblazsko.cz - pod č. 0297
a 0298
|
zavča
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2014 18:42
- Nahlásit
Ahoj.
Je tu diskuze ještě funkční? Mám doma svého prvního malamuta, nerada bych, aby strádal. Od kdy je možné ho zapojit do běhání vedle kola? Tahání ještě určitě ne, to až bude starší, ale aby se proběhl a byl spokojený. Jsou mu 4 měsíce a asi týden.
Děkuji za cenné rady.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2014 22:34
- Nahlásit
zavča
pomůže ti v rozhodování trochu tenhle článek?
|
zavča
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2014 12:27
- Nahlásit
birma
Super, díky moc . Přesně tohle jsem potřebovala přečíst .
|