| Autor |
Zpráva |
Gwen a Dinulka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 19:49
- Nahlásit
A tohle je mamina Dinulky a těch dvou prcků
|
Gwen a Dinulka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 19:53
- Nahlásit
a jedno grónské spřežení
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 19:56
- Nahlásit
Gwen a Dinulka
na tom spřežení to jsou úplně všechno grónský psi?
|
Gwen a Dinulka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 20:01
- Nahlásit
ankaras
jo, to první, to jsou komplet gróňáci
oni můžou mět jakoukoli barvu, zakázaný jsou akorát albíni
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 22:52
- Nahlásit
Gwen a Dinulka
ankaras
Dinulka už za necelých 6 let svýho života byla kdeco: kříženej hasky, kříženej malamut (to bych oboje ještě brala), již zmiňovaná akita (zatím pořád chápu), polární vlk (noooo....), čuvač, samojed, divnej německej ovčák.....
si nemyslete, my už byli - čaučau, husky, vlčák, belgický ovčák a dokonce jeden akitáckej kámoš - bernský salašnický pes
mas tam celku dobru pestrost vyberu, my sme vacsinou len NO ale uplne najcastejsie vlk
jeden chlalcek dokonca dostal hysak, ze pomoc vlk, a to bol Tesak este len male stena
Dinule se jen tak netoulá, loví to,co vidí, po stopě nejde...
tak to mas dobre, moj je prave fanaticky stopar a vtedy prepne - nevnima nic, nepocuje, nereaguje....dost brutal
ale inac s nim problem nie je, kamarat so vsetkymi, na jesen sme spravili CT skusku
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 22:58 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Gwen a Dinulka
ankaras
Bela
Koukám že se tu shrocujou nějaký vlci... tak tady nesmíme chybět
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 23:05
- Nahlásit
Fajka
se se tu shrocujou nějaký vlci
tak vitaj!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 23:16
- Nahlásit
Bela
To já jen že vlk je nejčastěji typovaný plemeno naší Fajuš a občas se mě stává že tak 4-5 letý děti křičí s hrůzou v očích Mámííííííí tady jde vlllllk !!!
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 07:15
- Nahlásit
Bela
ty si měla taky americkou akitu? máš foto?
Gwen a Dinulka
jsou fakt zajímavý
Fajka
však tak fajuška vypadá, jako vlk z nějaký pohádky , holt vezmi červenej čepeček na vycházky
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 11:36
- Nahlásit
ankarasty si měla taky americkou akitu?
ee, akitu som nemala. Mala som velmi davno cierneho nemeckeho spica, potom mix spica a SH a ked nam toho zastrelili pred 2ma rokmi, tak sme si doniesli Tesaka
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 11:40 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
takze presuvam
domisek
Člen # Zasláno: 8 Led 2009 21:14
no já jsem zvědavá jestli budeme mít výletového huskounka, zatím se mu nijak utíkat nechce z čehož jsem dost překvapená, ale ono to asi přijde, ikdyž na tom budeme pracovat, aby ne. V podstatě mě překvapuje ve spoustě věcí. Cvičení se mu moc líbí a v létě pokud vše bude OK bychom měli jít na zkoušky. Balónek je fajn, ikdyž teď radši čuchání a pejskování. Dneska jsem mu koupila pískací bumerang, tak pro ten lítá jako blázen, líbí se mu víc než balónek. Jo a taky je výborné přetahování na buřtících
ako je tvoj teraz stary? Moj do 7 mesiacov mohol aj v lese navolno, az raz sa rozhodol, ze co tak skusit nejaky samostatny vyjazd, sibol prec a 3 hodiny ho nebolo, za tmy! Vratil sa cely mokry, vyhukany, cely happy ze nas vidi, ale nezanechalo to na nom ziadne psychicke nasledky, co by mu branili v dalsich samostatnych vyjazdoch. takze pusteny na volno je velmi nevyspytatelny, vacsinou je na 20 m stopovacke, ale aj s tou sa mu uz podarili zdrhnut, co bolo este horsie, bo sa zamotal a 2 noci stravil niekde v hustine v lese. A zase bez poucenia.
Najhorsie na tom je, ze on dokaze v sekunde zmiznut ako gafor: jeden moment sa mi mota pri nohe a ked sa obzriem - psa nikde proste magor
ale inac mame fakt dobru poslusnost, zakladne skusky zvladol v pohode, a na jesen sme robili canisterapeuticke
Inac, ani Tesak nebol moc na balonky, ale postupne som ho k tomu priviedla, v ramci hry. doteraz ma dni, ze trikrat a dost, zavisi velmi od nalady, ako u neho vsetko . Jeden den slape ako hodinky, a druhy den je z neho total ignorant a anarchista
Tiez by som s nim chcela skusit cousring, ale vacsinou su u nas treningy v teplejsom obdobi, co zase pre neho az tak vhodne nie je. tak robime rekreacne CCros, skj a hlavne hodne trekujeme vacsinou neorganizovane
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 11:48
- Nahlásit
Bela
zastřelili?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 11:53
- Nahlásit
ankaras
uhm, nejaky psycho s puskou. Dokonca v pritomnosti mojho syna...
nejake spomienkove foto Robinka: http://amaguk.rajce.idnes.cz/Robinko/
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 11:54
- Nahlásit
Bela
ježiš, ten je k sežrání
to bych toho člověka snad utloukla
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 11:59
- Nahlásit
ankarasto bych toho člověka snad utloukla
no ved, a najhorsie je, ze spravodlivosti sa nedovolas
ježiš, ten je k sežrání
ja sa doteraz na tie fotky nemozem pozerat, bo hned slzim
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 14:30
- Nahlásit
Bela
to chápu, taky ještě někdy se rozeřvu nad Almou , ale už je to lepší, Ayrin mě hrozně zaměstnala a vyplnila to místo
|
domisek
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 14:39
- Nahlásit
Bela
díky za přesunutí a zdravím ostatní. Je mu 9 měsíců. Já čekám jestli zdrhat bude, ale zatím je to kupodivu docela závisláček a utíkat se mu vůbec nechce. Na poslouchání pracujem, ikdyž teď je to trošku horší. Já vzhledem k tomu, že s ním nejspíš nebudu tahat, ikdyž to určitě zkusím, chtěla bych s ním dělat prostě všechny aktivity, co jdou a budou bavit. No a ta moje diskuze byla vlastně o tom, že jsem zjistila, že teď ve tmě a v zimě se skoro žádná aktivita nekoná, nebo nejsem schopná jí najít a procházkování a cvičení mi přišlo málo. Tak jsem chtěla vyzkoumat, co kdo dělá s pejsany přes zimu, případně jestli někdo nechce blbnout a procházkovat s námi. Jinak my v rámci tréninku cvičíme i prvky obrany a moc mu to jde.
Ještě se zeptám, náš je strašně přátelský ke psům, takže má tendenci za každým běžet, řešíte to někdo a pokud ano jak se Vám povedlo z Vašeho pejsana udělat nevšímavého ke psům?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:49 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
domisek
a preco nie tahat? ved nemusite pretekat, my to tiez robime len rekreacne a pre radost, ziadne velke vykony ani zavody
Jinak my v rámci tréninku cvičíme i prvky obrany a moc mu to jde.
a co konkretne? haskaci moc na tieto veci nie su...ja by som skor s nsim chcela skusit stopu, aby som vyuzila ten jeho vecne cmuchajuci, sliediaci nos
nase prechadzky vyzeraju z velkej casti takto:
a tu Tesak vystavuje:
Ještě se zeptám, náš je strašně přátelský ke psům, takže má tendenci za každým běžet, řešíte to někdo a pokud ano jak se Vám povedlo z Vašeho pejsana udělat nevšímavého ke psům?
tak to sa mi nepovedlo , ale ani sa o to nejak velmi nesnazim, len to korigujem a krotim ho, aby nevybiehal bez mojho dovolenia. Haskaci maju v povahe priatelskost k inym psom, tie tisicrocia smeckoveho zivota maju v genoch
a jeden ksicht z dneska
|
domisek
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 15:59
- Nahlásit
Bela
No já bydlím na sídlišti, tak vzhledem k okolí tu nemám moc kde by se to dalo provozovat, ale zkusit si to určo chceme, včera jsem dostala tip se jít kouknout na diskuzi a na závody, jen to asi nebude naše priorita, spíš jen tak občas
Já vím, že na obrany moc nejsou a jsem překvapená, že ho to zatím baví, uvidíme kam až se dostane, zatím jsme na začátku, takže revír a kouše do rukávu.
Stopičku taky trénujeme a zatímmu moc jde, tak určitě budeme rozvíjet.
No tak já se s tím zatím peru, tu přátelskost vím, že mají a jsem za ní ráda, samozřejmě mu i občas dopřeju vyblbnutí, ale potřebuju to zkorigovat, kvůli výcviku a kvůli normálnímu fungování, přeci jen tady v Praze na sídlišti je spousty psů.
Fotka super, jak je sem vkládáš?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 17:08
- Nahlásit
domisek
aj my byvame na sidlisku, ale hned za domom mam les a za nim luku, ani sa nezda, ze sme v meste
ale potřebuju to zkorigovat, kvůli výcviku a kvůli normálnímu fungování, přeci jen tady v Praze na sídlišti je spousty psů.
ono sa to upravi aj vekom, ale jasne, ze to treba usmernovat, moj by sa tiez stale najradsej radostne vrhol skoro na kazdeho psa, ktoreho stretneme
o vkladani fotiek je tu aj samostatna tema, ale v strucnosti: 1. fotka musi byt zavesena niekde na nete
2. ked pises odpoved, tak hore nad oknom mas medzi tlacidlami take farebne - stvorceky a trojuholnik, na to klik, otvori sa ti okienko, kam skopirujes URL obrazku, klik ok, a to je vsetko
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 17:09
- Nahlásit
Gwen a Dinulka
A tohle je mamina Dinulky a těch dvou prcků
Gwen, to je uzasna fotka, nemozem sa na nu vynadivat
(cim fotis?)
|
Gwen a Dinulka
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 18:29
- Nahlásit
Bela
Gwen, to je uzasna fotka, nemozem sa na nu vynadivat
tak to jsme dvě
teda, ne že bych nějak nekriticky obdivovala svou fotku, ale ta čubinka je prostě moje srdeční záležitost....
(cim fotis?)
Nikon D50
|
domisek
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 19:52
- Nahlásit
Bela
taky tu máme les a na procházky je super, bohužel na tahání ne, protože je hojně využíván všemi z okolí.
No budeme na to pracovat, jsem zvědavá jaké budou výsledky.
Díky za návod na fotky, později to zkusím.
|
Gwen a Dinulka
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 20:51
- Nahlásit
jsem prolízala jedno svý netový odkladiště fotek a našla zcela maličkou Dinulku
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 23:36
- Nahlásit
Gwen a Dinulka
ta je úžasná ( teda ne že by jako dospělá nebyla, ale ...)
Jinak jedno štěnítko z předcházející stránky se podobá malému australáčkovi...
|
Gwen a Dinulka
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2009 07:37
- Nahlásit
brut
ta je úžasná ( teda ne že by jako dospělá nebyla, ale ...)
...ale v tý době byla ještě i hodná (na ostatní fenečky :lol
Jinak jedno štěnítko z předcházející stránky se podobá malému australáčkovi...
... to světlý....
nj, myslím, že většina čtyřtýdenních štěňat je volně zaměnitelná se stejně starými štěňaty několika jiných plemen
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2009 10:21
- Nahlásit
dobrý ráno, taky jsem hodím malou alminu
|
Peta Minami
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2009 12:15 - Změnil/a: Peta Minami
- Nahlásit
mate krasny pesany - my jsme zase lisky
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2009 14:48
- Nahlásit
Gwen a Dinulka
ale v tý době byla ještě i hodná (na ostatní fenečky :lol
no jo, ale vždyť víš, že ona je všude pánem teda paní a ty ostatní jí nesahaj ani po drápek
... to světlý....
nj, myslím, že většina čtyřtýdenních štěňat je volně zaměnitelná se stejně starými štěňaty několika jiných plemen
přesně tak, jen australáci mají většinou touhle dobou maličko tmavší kresbu flíčků
|
Gwen a Dinulka
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2009 19:30
- Nahlásit
brut
no jo, ale vždyť víš, že ona je všude pánem teda paní a ty ostatní jí nesahaj ani po drápek
Ne, že to před ní řekneš, už tak je dost namyšlená
|