| Autor |
Zpráva |
Kláásek
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 18:24
- Nahlásit
První jsem měl Křížence Bernáka a to druhé už si nevspomínám asi to bylo s velkým švícarským hodná pěkná fenečka ale udělal jsem chybu pořídil jsem si ji k vořechovi který je naučený utíkat a naučil ji to taky dělal jsem co jsem mohl pečlivě jsem zapravoval díry kreré v plotě udělala pak když už to nešlo postavil jsem kotec s vysokým plotem ale nějakým kouzlem jakoby s tama zmizela ale zase se vrátila atak to šlo dál až jednou jsem ji vyděl při činu vyskočila na boudu a skočila tak jsem ji přivázal ale ukousla si šnůru a ten den co jsem po ní našel jen roztrhaný postroj na kterém byla už se nevrátila asi myslivec Pak jsem dlouho smutnil a když to přešlo tak jsem nevěděl jestli dalšího psa chci ale vyrovvnal jsem se s tím a ted mám roční fenkukřížence německého ovčáka a zlarého retrývra je to zlato a zásadně neutíká
|
janakou
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 18:58 - Změnil/a: janakou
- Nahlásit
Tak se připrav na to, že malamut bude v umění zdrhnout 1000x vynalézavější než si vůbec dokážeš představit.
A ještě dotaz: PROČ PRÁVĚ MALAMUTA????
|
Kláásek
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 19:24
- Nahlásit
JANAKOU
To zdrhání mě právě trochu vyvádí z míry.No Malamut se mi vždy líbil jak je oddaný svému majiteli je to prostě takoví důstojný pes a taky hodně sportuju myslím že by se mu to líbilo.
|
janakou
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 19:37
- Nahlásit
Malamut je všechno možné, ale oddaný majiteli je poslední co bych o něm řekla. Ano, miluje lidi, ale oddanost jako třeba u německého ovčáka u něho rozhodně nečekej.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 19:42
- Nahlásit
Kláásek
no, my máme plot vysoký tak něco přes 1,2 m a nikdy se nepokusila utéct, ale více utíkají psi, každopádně oddaný rodině bych řekla že to spíše souvisí s tim, že svojí rodinu miluje, jenže oddanost jako poslušnost a závislost na pánovi tam neni, malamut, stejně jako akita kterou ted mam má svojí nezávislost, dokáže ti pěkně ukázat, že tě vlastně vůbec nepotřebuje, že je samostatná, rozhodně nebude čekat na žádný povel jako to berou ovčáci jako hru taky je to velkej lovec to jsme v malamutce nikdy nedokázali potlačit a vlastně jsme se o to potom už ani nepokoušeli, parták je to super ale má prostě svojí hlavu, takže na tebe vždycky něco vymyslí
|
janakou
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 19:50
- Nahlásit
ankaras
Přesně tak, malamut je rád že tě vidí (nejlépe když u toho neseš misku se žrádlem), ale kdyby ses týden neukázala, tak se z toho nepo.. a uloví si sám.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 19:55
- Nahlásit
janakou
jj je to pravda, já takhel co jsem se doslechla jsem zjistila, že jsme měli nad míru hodnou malamutku a že prý takové štěstí taky každej nemá , ale lovkyně to byla někdy to bylo nepříjemný, třeba když zakousla kotě , ale bohužel nedá se nic dělat, taky mi jednou k ohništi když jsme dělali buřty přinesla mýho králíka ! , bohužel se u toho tvářila tak nadšeně že se taky nedalo nic dělat to se asi nezlomí ani tlakem, my se teda o to nepokoušeli protože neutíkala a nelovila v okolí
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 20:09
- Nahlásit
janakouMalamut je všechno možné, ale oddaný majiteli je poslední co bych o něm řekla. Ano, miluje lidi, ale oddanost jako třeba u německého ovčáka u něho rozhodně nečekej.
oddanost je naozaj vacsinou v slovniku severanov dost malo sa vyskytujuce slovo. ja konkretne hovorim za haskacov, ktorym, povedala by som, je toto slovo dost hodne cudzie
ano, su to psi, ktori maju radi ludi, spolocnost, aj spolocnost inych psov, ale zaroven su to anarchisti, ktori si radi robia veci po svojom a vtedy, ked to chcu oni. ja ich nazyvam spolocenski nezavyslaci
Přesně tak, malamut je rád že tě vidí (nejlépe když u toho neseš misku se žrádlem), ale kdyby ses týden neukázala, tak se z toho nepo.. a uloví si sám.
tak tak, velakrat sa divam na toho nasho a hovorim si: esteze dobre, ze byvame v penaleku, a potrebuje nas aspon v case podavania zradla
|
Kláásek
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 21:15
- Nahlásit
Tak to jsem si nemyslel věděl jsem že to nejsou žádní závisláci na lidech ale že až tak ty lidi nepotřebují jsou to zajímaví psi.No nebo mě furt dneska vrtá hlavou jak ty severská plemena můžou být takoví lovci jako samozdřejmě je to šelma ale když jsou ve spřežení tak přece se nemůžou jen tak vrhnout za srnou a mašera táhnout za sebou nebo jo??
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 21:31
- Nahlásit
Kláásek
s tou nezávislostí je to taky hodně ovlivněný smečkou, jak máš haskouny ve větší smečce tak oni si spolu prostě vystačí a hotovo když máš pak jednoho tak je to taky rozdíl, my měli jenomj jednu fenku a moc se s ní těmhle sportům nevěnovali, protože jí tenkrát pořizovali naši a já se pak jenom tak přizpůsobila takže to ti poradí někdo jinej stim taženim, ale asi je dobrý třeba někoho navštívit a malamutáky si omrknout
|
janakou
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 21:39
- Nahlásit
Kláásek
Ale oni se vrhnou a jak rádi.
|
Kláásek
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 21:51
- Nahlásit
no tak to je teda s nima špatný a na ostatní psi se chovají jak?
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 22:02
- Nahlásit
Kláásek
no tak to je teda s nima špatnýa na ostatní psi se chovají jak?
ono je to o názorech, někdo tvrdí že je to i výchovou, někdo prostě tvrrdí, že to mají v sobě, jak chování ke psům i to útěkářství je hlavně na člověku ale prostě se musí počítat s tim, že malamut neni plemeno na "výcvik" má prostě svojí hlavu a nemá cenu ho lámat, pak se to odrazí i v jeho chování jak k lidem, tak ke psům ale já ho 100% doporučuju mam ráda tyhle plemena, co mají svojí hlavu, ale chce to pevný nervy někdy
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 22:07
- Nahlásit
janakouAle oni se vrhnou a jak rádi.
no, ak su moc zmagoreni do tahania, tak maju na ociach klapky a nevrhnu sa
Kláásek
a na ostatní psi se chovají jak?
to zavisi hodne od socializacie a od toho ako sa k tomu postavis ty
v principe z popisu povahy by ako smeckove psi nemali mat s inymi psami nejaky extra problem, moj sa tvari bud kamaratsky alebo neutralne, ale po nose si brnkat nenecha, nepodriadi sa len tak, no do konfliktu nutne nejde, radsej odide -ale jednak, je na ine psi odmalicka socializovany a dvak, vie, ze od toho som tam ja, aby som riesila nejake potencialne koflikty
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2009 22:13 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
ankarasale prostě se musí počítat s tim, že malamut neni plemeno na "výcvik" má prostě svojí hlavu a nemá cenu ho lámat, pak se to odrazí i v jeho chování jak k lidem, tak ke psům
toto neviem, ci celkom rozmumiem: ako sa to odrazi na jeho chovani k inym psom?
ono, severania nie su na "klasicky" drilovy vycvik alebo sportovu kyno, ale to neznamena, ze sa nedaju vycvicit. My napr. mame zvladnutu zakladnu poslusnost, mame canisterapeuticke skusky, boli sme na lavinovom sustredeni a chystame sa skusat stopu a agility. Jedine, kde je u nas problem je to nestastne lovenie a tym padom privolacka - odvolanie od zveri
ale suhlas, ze su to psi, ktori maju vlastnu hlavu a nema cenu ich lamat: clovek, ktory pracuje so severanom musi hodne dbat na jeho spravnu motivaciu, co nie je vzdy lahke a nie vzdy sa to podari, lebo su to vychcanci prvej ligy. moj sa dokaze neskutocen zatat, urazit, nespolupracovat, a na druhy den je ako masielko, ale treba s nim jednat v rukavickach, ziadne nasilie, nutenie, tresty...v podstate ho musim presvedcit, ze to co chcem ja chce aj on
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2009 10:37
- Nahlásit
Bela
já jsem se asi špatně vyjádřila to jsem myslela celkově, jako že malamuta ten výcvik tak nebere například jako ovčáka a nemá cenu ho za něco trestat, musí se s ním mí trpělivost a když se s nim špatně jedná a chování k němu je hrozný, tak pak se to někde odráží
v podstate ho musim presvedcit, ze to co chcem ja chce aj on
to jo ale jaký u toho dokáže házet ksichtíky, co?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2009 11:49
- Nahlásit
ankaras
jj, uz som to pochopila
ale jaký u toho dokáže házet ksichtíky, co?
boze, keby len ksichtiky, ale moj pri tom este aj pinda! Pes s nazorom - vrchol!
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2009 20:08
- Nahlásit
heh, tusim sme nasimi "recenziami" Klaaaska uspesne odradili
btw, pred casom sem chodilo zopar SH a malamutakov, kde ste kto?
|
Kláásek
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2009 20:35
- Nahlásit
Odradili to není to správné slovo s píš znejistěli z hlediska toho lovu protože mám za barákem pole kde je zajíců nespočet.
|
janakou
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2009 21:00
- Nahlásit
Kláásek
Malamut loví a to tak že velmi. Jestli ho chceš jenom proto že se ti líbí, tak to ještě zvaž. Sportovat se dá se spoustou plemen daleko jednodušších na výchovu.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2009 21:31
- Nahlásit
Kláásek
néé, bože, odradit tě nikdo nechce, třeba zrovna ty budeš mít toho, co se zajíců nevšimne a nebo ho tak zvládneš vychovat, já bych šla do malamuta hned a znova ale nemohla bych mu dát tolik pohybu, sice ten náš (našich) pohyb taky neměl a byla naprosto v pohodě a dožila se 13 let, ale vím, že jí to chybět muselo a znova bych to tomu hafanovi neudělala já už na to koukatm trochu jinak, s tim mym špuntem už ted nachodíme hodně kilometrů a je to super i pro mě ted teda začínají moje nervy pracovat, protože naše princezna si začíná připadat v 7 měsících jako ta co nad ní nemam žádnou kontrolu , ale snad to taky zvládneme, já bych to viděla tak, že bych hledala info, info, info a když se na to připravíš tak to zmákneš v pohodě
Bela
boze, keby len ksichtiky, ale moj pri tom este aj pinda!
jo,t o mi hodně chybí, to "vykládání"
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 10:38
- Nahlásit
Kláásekdradili to není to správné slovo s píš znejistěli z hlediska toho lovu protože mám za barákem pole kde je zajíců nespočet.
ono, clovek musi byt na tie lovecke spady pripraveny a musi s nimi ratat. da sa s tym pracovat, ale u niektorych psov tie lovecke pudy fakt prerazaju (vid. ten moj dezo ), proste musis vediet do coho ides, aby si potom nezostal prekvapeny, ze pes zdrha za zverou. Mojh vo volnom terene prakticky nic ine nezajima, len sliedenie kde by aku zver vycuchal, vyduril, ponahanal
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 11:08
- Nahlásit
Bela
Kláásek
jj, jde o informace a připravit se na to, co se může všechno čekat a tak takhle jsem to udělala s americkou akitou a je fakt, že mi to hodně pomohlo zezačátku každej si stejně musí najít svůj způsob, co jim s pejsanem vyhovuje a pak uvidíš že to bude super, jinak povahově fakt doporučuju teda pokud nechceš pejska, aby hltal všechny tvoje slova
|
Kláásek
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 21:38
- Nahlásit
No tak jako nejde ani tak o to že mi uteče na procházce za zajícem kde to rychle vzdá a vrátí se větší problém je že by mi utekl ze zahrady dostal se přes plot zajíci by mu utekli a on by se nemohl dostat spátky pokud by se vůbec vrátit chtěl
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2009 11:42
- Nahlásit
Kláásek
a plot máte jak velkej? s tim jsme problémy nikdy neměli a na mých 160 cm výšky mam náš plot k pasu a nikdynebyla snaha od ní utéct, ale říká se že víc utíkavý jsou psíci než fenky
|
Kláásek
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2009 13:48
- Nahlásit
Tak to nevim jak je vysoký ale podle mě tak těch 160cm a ještě do kopce
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2009 13:51
- Nahlásit
Kláásek
tak to stačí to bych řekal,že se vůbec bát nemusíš a uvažuješ o fence nebo o psíkovi? my teda měly fenku a ted zase fenku, jsou takový čistotnější mi přijdou a nemají tendenci utíkat , ale ono je to spíš od jedince k jedinci a s PP?
|
Kláásek
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2009 14:38
- Nahlásit
Jako ještě ted né hned až časem a nevim pohlaví já přemýšlel o útulkáčkovi takže tam budu vybírat spíš podle povahy.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2009 20:10
- Nahlásit
Kláásek
ty jo tak to potom budu držet pěsti, stránky na malamuty v nouzi máš? kdyžtak pak řekni, vím o hodně malamutů v útulkách
|
Kláásek
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2009 20:34
- Nahlásit
Jo Malamuty v nouzi znám tak dík za potřebné info
|