Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Rhodéský Ridgeback zvrací
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
sarax
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 13:21
- Nahlásit

mno prej vadí míchat tyhle věci do jedný krmný dávky..jinak se trávěj..takže granule s masem prej úplně ne..najednou..ale jednou mjaso a jednou granule by teda jít mělo aspon pes od psa..bo fena od feny mojí feně to nevadí

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 13:56
- Nahlásit

sarax
mno prej vadí míchat tyhle věci do jedný krmný dávky
Ja se priznam, ze to klidne obcas smicham a neni jedinej problem. Onehda tu myslim Ebony davala sikovnej odkaz na krmeni prave michanim granuli a masa. Je to vlevo v "Nase zkusenosti".

kachna_
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 14:13
- Nahlásit

lancik
Jestli chceš zůstat u granulí, tak zkus změnit značku (Trainer, First mate...), třeba jí nesedne ta jedna značka.
O alergickém psovi "odmala na purině" by ti mohli povyprávět moji rodiče.

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 20:15
- Nahlásit

Psíček
Hezke odkazy. A kdyz uz to rikaj i v juesej, tak to musi byt pravda.

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 20:23
- Nahlásit

Fifi
A kdyz uz to rikaj i v juesej

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 20:30
- Nahlásit

Psíček
Sak pekne, v juesej maji s granulama delsi zkusenost, nezli zde. Kyho vyra, ze zrovna BARFik pochazi tez odtamcad...

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 20:53
- Nahlásit

to je to novy stene od Dejvidkovic, zejo?..
Vona si dala k jmeninam stene?? tak ze gratuluju.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 21:26
- Nahlásit

Fifi
to je to novy stene od Dejvidkovic, zejo?..
Vona si dala k jmeninam stene?? tak ze gratuluju

aha

astarte
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 21:52
- Nahlásit

lancik

A je to klasicke zvraceni nebo spise ublinkava (bezi, pak se zastavi trosku zakasle a je to venku)?

Ebony
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 22:31
- Nahlásit

Fifi
jo, to je ono, já tak krmím skoro všechny psy, až na jednu ovčandu, co má alergii na granule, ta má čistej BARF, a dokonce jsem k tomu dospěla celkem sama, a ten odkaz mě v tom jen utvrdil...

EngieB
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 08:07
- Nahlásit

Fifi
Maso syrový nebo vařený?

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 13:01
- Nahlásit

EngieB
Maso syrový nebo vařený?
Jako co micham s bobulema? Vetsinou syrovy, ale nekdy i vareny (pajsl z jatek).

EngieB
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 13:09
- Nahlásit

Fifi
Dík.

Andreany
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 18:10
- Nahlásit

Psíček
sikovnej odkaz na krmeni pravemichanim granuli a masa. Je to vlevo v "Nase zkusenosti".

Ebony
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 19:37
- Nahlásit

Psíček
mozna by mel obdobne vysledky treba jen na granulich ....terba jen na mase ......
tys to nečetl...

Ebony
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 19:38
- Nahlásit

Psíček
utvrdil, že míchání masa s granulema není jedovatý

Andreany
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 20:21
- Nahlásit

Psíček
Popsal zkušenost, která je jasná a známá, přečti si to pozorněji, já se s autorem ztotožňuji, krmím podobně.

Andreany
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 20:44
- Nahlásit

Psíček
Já nemyslím, že jde o to, jestli jsou ty granule nepostradatelný. Prostě to tak funguje, psi jsou zvyklí mít v žrádle i granule, tak potom když někam jedeš, tak je to nevyvrátí, že dostanou jen granule. Nehledej tom nějakou vědu, každý krmí tak, jak má pocit, že to psovi bude svědčit.

Ebony
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 20:48
- Nahlásit

Psíček
co ti na to mám napsat? máš psa ve vysoké zátěži? protože jinak bys nemohl psát tohle a krmeni granulemi by ho podle me melo asi s mensimi pravdepodobnosti, ale mohlo by to byt taky docela podobny
a tímhle si mě tedy velmi pobavil onen pan sice granulemi krmil, ale ony i ty granule jdou vyvojove dopredu atd atd tatd ...... to snad nemyslíš vážně jak může jít šrot vývojově dopředu to tedy nechápu
já dávám granule pouze jako přílohu, jako balast, a možná, že se tam v rohu třeba krčí i nějakej vitamím
a netvrdím nikde, že jsou tam granule nepostradatelný, ani v článku o není

lancik
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 21:40
- Nahlásit

No a taky z toho vyplyva ze krmit jen granulema je uplne v pohode dostatecny pokud nema clovek doma psa ve vysoky zatezi nakyho zavodnika kterej taha za sebou vyzranyho panicka

Roxana
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 22:01
- Nahlásit

lancik
No a taky z toho vyplyva ze krmit jen granulema je uplne v pohode dostatecny pokud nema clovek doma psa ve vysoky zatezi nakyho zavodnika kterej taha za sebou vyzranyho panicka
sorry, ale fakt mi to neda ta reklamni masirka fakt zabira, co

lancik
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2008 11:59
- Nahlásit

Tak se nauc cist: Ke kvalitním granulím jsem se dostal až za řadu let. Krmil jsem výhradně granulemi a zpočátku jsem byl spokojen. Viděl jsem jen samé výhody. Snadná skladovatelnost, rychlá příprava a hlavně jsem nemusel přemýšlet o složení krmné dávky, protože to už za mne udělali jiní. V té době jsem jezdil limitní sprinty (max. 15 km) a tréninky byly denně maximálně půlhodinové. Na tuto zátěž stačilo pouze zhruba zdvojnásobit výrobcem doporučené krmné dávky a přidat trochu tuku (používal jsem vepřové sádlo). Nevýhody, které to přinášelo, jsem zpočátku nepovažoval za nevýhody, prostě jsem myslel, že je to normální. Z toho vyplyva ze ty granule by byly v pohode dostacujici akorat ze ti psi byli ve vysoke zatezi,normalni pes co ma vetsina z nas doma tim jde vykrmit uplne normane...krm si cim chces

Barča MSC
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2008 12:13
- Nahlásit

Lancik.. za prvé by mě zajímalo, který chovatel nechal štěndům misku se žrádlem celej den?? :: a za druhé.. nevěř tomu, co vše se píše na granulích! Já krmím své psy též granulema a jsem spokojená, na vaření mě nezbjevá dostatek času a ani chuť přiznávám..
Krmila jsem rovněž 5x denně a postupně snižovala:: až na 2x denně u dospělých zvířat! Někdy se stalo, že po velké běhačce a hraní se pak štěndo po jídle pozvracelo neb " bylo rozhozené", ale jinak uč důrazně klid po jídle minimálně na 30 minut!! RR jsou pejskové, co bohužel semo tamo mají torzi a to je pak rpůser.. takže jídlo, napít když chce a lehnout!.. žádné sedni, lehni, k noze.. nato se vykašli a nauč štěně klidu po jídle!! ..
.. vše další má čas::

RenataL
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2008 15:06
- Nahlásit

Nedá mi to - moc se mi líbí, jak reklama a antireklama funguje. U kamarádky chovatelky jsem si ověřila, že co sedí jednomu psu, nemusí vyhovovat druhému a tak stejně končí u kompromisu granule + vařené. Pokud krmím jen granulema, důsledně studuju složení. Cokoliv chemického mi nesmí přes práh a jakmile výrobce uvede jen "EU povolená aditiva", nekupuji. Je to drahé, ale vyplatí se. Nevím, co je u zvířete (pes i kočka) alergie nebo problém se zažíváním. Doplňky krmím podle toho, co momentálně potřebují. Univerzální pravda neexistuje.

RenataL
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2008 15:24
- Nahlásit

Psíček
Prosím číst celé... mluvím o aditivech. barviva, konzervanty, voňavé nástřiky, butylhydroxytoluen a další vychytávky. A ano, střídám vařené a granule, protože někdy prostě nemám čas a chuť vařit a někdy to ani nejde. Ale když granule, čtu složení. A to na obalu. A pokud možno v originále. České překlady občas vynechávají.

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2008 15:33
- Nahlásit

Psíček
Ze jsem tak smela, cim krmis ty? Sveho psa.

RenataL
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2008 16:05
- Nahlásit

Psíček
Takové granule existují, ale nejsou levné a nejsou snadno k sehnání. A už vůbec ne v supermarketu. Levné jídlo opravdu může být hnus. Od toho je na obalech složení, abych si vybrala, co je ještě přijatelné

Ebony
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2008 17:12
- Nahlásit

Psíček
ale bez bez Ebony, jeste kdyz jsem pred tremi lety utrousil kdekoliv na techto spickovych diskuzich cokoliv o krmeni necim jinym nez granulemi, byl ohen na strese....
hele, já krmím masem skoro pět let
takže mě laskavě neházej do stáda,ju, protože mně je úplně jedno, kam jde stádo, mám svojí hlavu a svojí cestu, ale zrovna na tobě mě mrzí, že sis toho nevšiml

lancik
normalni pes co ma vetsina z nas doma tim jde vykrmit uplne normane
ty si vykrmuješ psa?!
v tom případě chápu, že ti stačí granule, jen je trochu odvážné to vytáhnout na pejskařském fóru

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2008 17:20
- Nahlásit

Psíček
Rika se tomu impertinentni invektivy!
takze on je vlastne asi kralik a ted me napada, ze mozna proto on ma nebo teda spise mel ty problemy, ze ja ho krmil jako psa..
Takze mas mrtvyho kralika, kteryho krmis granulema a driv si ho krmil jako psa? No jeste, ze nemas fenu.

RenataL
Nedá mi to - moc se mi líbí, jak reklama a antireklama funguje. U kamarádky chovatelky jsem si ověřila, že co sedí jednomu psu, nemusí vyhovovat druhému a tak stejně končí u kompromisu granule + vařené.
Ale to nemusi byt jen o reklame a anti reklame, nekdy je to i jen o tech zkusenostech. A samozrejme, ze je kazdy pes indivindi, ale v nejvetsi mire zalezi jen na jeho panickovi, zda vubec bude o krmeni psika premyslet. Univerzální pravda neexistuje.
Souhlas.

Ebony
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2008 18:26
- Nahlásit

Psíček
a predtim?
ani se neptej

no jeste ze jsem ti tam psal, at si to neberes osobne
sem si nevšimla,no, jsem byla tak zdrcená...

čéče tobe asi taky prdla céfka
čéče asi jo, mně už prdá ze všeho

jakyho ty mas vubec macka?
myslíš dr.macka?

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání