Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Rhodéský Ridgeback zvrací
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
lancik
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 14:45
- Nahlásit

Dobrý den chci se zeptat mám teprve týden doma štěně Rhodézského Ridgebacka je to fenka je jí 9 týdnů. Mám s ní problém,že když jí krmím(5krát denně v menších dávkách) Tak strašně hltá a často potom zvrací…přitom chovatelka říkala že jí žádné ze štěňat nezvracelo. Je na granulích a na vodě..když jí cvičím tak dostane občas granuli nebo piškot a v pohodě ale jak dostane misku tak začne hltat a po půl hodině se poblije…nevím co s tím za ten týden zvracela v úterý večer ve středu večer včera večer a dneska v poledne…Nemáte někdo nějaké zkušenosti? Ještě mě napadlo namáčet jí ty granule předem. Jinak značka granulí Pro Plan…

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 15:27
- Nahlásit

lancik
A chovatelka krmila jak? Macene? Suche? Stejnou znacku granuli? A kdyz se stendo zeblije, sezere to posleze?

lancik
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 15:58
- Nahlásit

No takhle vycvikem myslím třeba ke mně sedni lehni a chůze u nohy to jsem ji začal učit už to docela zvládá...nic víc. Chovatelka krmila granulemi Brit suché..ty jsem ji dával zezačátku taky a pak jsem jí je mixoval s těmi Pro Plan,ještě těch původních trochu mám takže ji to mícham aby si zvykla nebo aby to nebyla právě taková změna...Hlavně průjem přitom neměla nikdy až dnes před chvíli...A je pořád hravá a přijde mi jinak v pohodě,změny v chování žadné jen prostě zvrací.Ale venku na zahradě pořád něco shání trávu,žere na co přijde nestíhám jí to brát...to se uhlídat nedá tak jedině tohle ještě by mohla být přičina

lancik
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 15:59
- Nahlásit

Jo a když se poblije tak to začne žrát znova a poblije se znova takže jí to okamžitě beru a uklízim to

aren
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 16:13
- Nahlásit

lancik
To vyblité ji neber, to je normální, že štěně to po sobě sežere, není na tom nic špatného. Jsou to přece jen ty granule a trochu už natrávené, takže líp stravitelné.
A ty Brity blinkala taky?
Co takhle zkusit změnit značku granulí?

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 16:16
- Nahlásit

lancik
To jste celkem rychlik, bezne si u noveho majitele tak male stendo zvyka na nove majitele nejaky ten tyden, je to pro nej stres samo o sobe. Zacit hnedka cvicit sedni, lehni, chuzi - to koukam, kdyz sotva stene zna sve jmeno.
Prujem, zvraceni, mozna toho chcete po takovy prdolce az prilis! Zklidnete tempo, na vycvik je casu dost, ted se venujte vychove a navazovani vztahu, dejte steneti chvili vydechnout. Granule zkuste namacet, taky je otazka, zda ma stene na zradlo klid. A zda ho dostava dostatek, kdyz davku denne vyzvraci, musi to v zaludku chybet.
Klasicka rada pri strevnich i zaludecnich problemech - dieta - uvarit kureci libove, ryzi a rozmackat uvarenou mrkev. Plus samozrejme otrepane dalsi rady - odcerveni fenky, vse konzultovat co nejdrive s vetem.

Mar
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 16:31
- Nahlásit

lancik
mam 4 mesicni stene a sem tam mi po jidle taky blije - ze zacne litat , skace, neni v klidu a samo jdou pak granulky ven - je po jidle v klidu? my se ji tohle snazime uz od mala ucit a pokud nelita a neskace, tak neblinka.......

lancik
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 17:48
- Nahlásit

No prave ze kdyz se vylita na zahrade tak pak se najim ona si trosku odpocine mezitim pak dam nazrat ji a pak ji dam kousat jeste kost z buvoli kuze aby byla v klidu po chvilce ji tu kost vezmu a ona usne jak je unavena a nazrana a treba za pul hodky se vzbudi a zacne blejt....nechapu co je spatne...Ty Brity neblinkala prej u predchozi majitelky. No zvyka si skvele vubec neni smutna beru ji vecer pelech k posteli a spim s ni v loznici do postele mi neleze to ji neucim...Byl jsem s ni cely tyden vzal sem si dovolenou a nikde sem nebyl za celou dobu jen doma s ni tak treba proto si tak zvykla na jmeno uz slysi kdyz ji vezmu na zahradu treba vecer tak se pekne vycura a jdem hned zase domu spat) doma uz necura no a ty povely jsem ji ucil hrou proste sem ji ukazal granuli a kdyz se rozebehla rekl jsem ke mne a od ty doby to umi uz i bez granule) Jen to bliti me stve

aren
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 17:55
- Nahlásit

Pěkně se staráš o pejsinku
Já myslím, že to bude i tím, že tak u jídla hltá a pak to bříško nezvládne. To se spraví. Zkus tu dietku s kuřecím masem, co navrhovala Fifi. A vyblinkané ji nech sníst, už s tím má půl práce s trávením hotové
Taky udělá své až zapomene na maminku, bude klidnější, je u tebe teprv týden.

lancik
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 18:35
- Nahlásit

Jo jo snažim se je to v podstatě moje první štěně..No nechce se mi moc přecházet na vaření aby si na to nezvykla a pak třeba nechtěla granule...teď jsem jí je namočil dostala v půl páty a vypadá to dobře odpočívá...jo to je asi pravda to vyblinkaný ji brát už nebudu...podle mě je to tím že hltá i když nevím proč má na to klid...no na noc ji dávám PET lahev naplněnou horkou vodou a zabalim jí to do moji mikiny a hodím jí to do pelechu ona pak hned usne a ani se mi nedobývá do postele a ani nekňourá)

aren
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 18:45
- Nahlásit

Jo, a nemá toho jídla třeba málo? Nemívá hlad? Sní všechno nebo trošku nechá? Já bych ji dávala kolik sní a sebrala až co nechá, tabulky netabulky, já vím, je to nevědecké, ale živé zvířátko nemusí být podle tabulek.

lancik
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 19:26
- Nahlásit

Právě ta paní co jí měla předtím říkala že měli jídlo celý den v misce a brali si kolik chtěli...jenže já se bojím že když jí tam dám třeba celou denní dávku najednou tak jí sežere celou a určitě to pak vyblije...sice se prý tohle plemeno nepřežírá ale myslím že to není dobře sní třeba potom moc a vlastně bude rychle nabírat a ta kostra na to není ještě připravená zvlášť u takhle většího psa ale sní nebo spíš shltá všechno vždycky aještě by si dala hledá pak ještě všude okolo

lancik
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 19:28
- Nahlásit

uvdím namáčím jí to teď a dávám 5krát denně dohromady má 150g granulí na den...třeba to shltá pak jí to nabobtná v břiše a už toho je moc proto to vyhodí

MaggieM
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 19:52
- Nahlásit

lancik
má 150g granulí na den
mě se zdá, že je to málo. V dospělosti by měla vážit kolem 30kg. Tak teď, bych to odhadovala kolem 200g na den. No je to jen můj názor

aren
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 19:54
- Nahlásit

Podle toho, jak se chová, má hlad. To taky není dobrý základ pro vývoj
Kruci, proč lidi pořád mají potřebu všechno odměřovat a kontrolovat. Která vlčí máma když přinese malým kořist jim ji rozváží a podává v pěti denních dávkách

aren
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 20:09 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Psíček
kolik těch tvých vlků trpí obezitou ?
Představ si, že žádnej. Ono je totiž potřeba taky dostatek pohybu, jestli to nevíš.
(jasněže ne hned po jídle)

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 20:10
- Nahlásit

Psíček
od zacatku jsem zde zacal kyat nesmysly, aby jsis na to zvykl, protoze mi bylo jasny, jaky rady mozna dostanes....
Jiste.
Smarja, ze ja se jeste necham ve sve naivnosti nachytat.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 20:13
- Nahlásit

lancik
Po jídle klid, žádné běhání. Přidat na dávce, klidně ji pár dnů nech, ať jí, kolik potřebuje, a nebála bych se dávat i mleté maso. Brit bych štěněti nedávala, ale to je samosebou každého věc. Namočit bych doporučila.

lancik
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 20:34
- Nahlásit

No podle těch tabulek má dostat 100-220g není tam přesná dávka...možná zkusím přidat na max. zkusil jsem 150g tak nějak zhruba stejně ji občas během dne dám piškot nebo nějakou tu granuli navíc...no jako člověk taky před x lety žral syrový maso a nevadilo mu to zkus to sníst teď...ti psi dnes už taky prošli nějakým vývojem a jsou mnohem choulostivější a zdomestikovaní narozdíl od svých předků takže tím že dřív dostávali psi cokoliv a kdykoliv bych moc neoperoval

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 20:37
- Nahlásit

lancik
...no jako člověk taky před x lety žral syrový maso a nevadilo mu to zkus to sníst teď...ti psi dnes už taky prošli nějakým vývojem a jsou mnohem choulostivější a zdomestikovaní narozdíl od svých předků takže tím že dřív dostávali psi cokoliv a kdykoliv bych moc neoperoval
To jsou ti moji asi chudáci malinkatí, páč dneska měli syrové kuřecí krky. Choulostivými si je děláme jen my sami svojí blbostí.

lancik
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 21:45
- Nahlásit

no treba u techhlech pro planu a jeste treba eukanuba jsou opravdu z kureciho masa a ryze plus jeste nejake vitaminy...takze temhle docela verim a hlavne varit je docela nadlouho je to mnohem drazssi a zvlast u toho stene to chce dodrzet slozeni vitaminu a proteinu atd atd. coz dost dobre nejde u dospelyho psa uz bych to asi tolik neresil ale u toho stenete to je podle me dulezity dodrzet

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 21:55
- Nahlásit

no treba u techhlech pro planu a jeste treba eukanuba jsou opravdu z kureciho masa a ryze plus jeste nejake vitaminy...takze temhle docela verim a hlavne varit je docela nadlouho je to mnohem drazssi a zvlast u toho stene to chce dodrzet slozeni vitaminu a proteinu atd atd. coz dost dobre nejde u dospelyho psa uz bych to asi tolik neresil ale u toho stenete to je podle me dulezity dodrzet
Ale hovno. Sorry za ten výraz, je to cipovina, kterou se ti do hlavy snaží namlátit právě takové koncerny jako IAMS a Mars apod...
Naco si pořizovat psa, když je pro mne příprava žrádla pro něj omezující?
Vaření není dražší, plácnu kilo granulí 80 Kč, kilo jakž takž masa-jazyky, srdce, skelety, krky, nějaké podřadnější maso od řezníka dejme tomu v průměru 50 Kč a k tomu příloha-ta vyjde max. na 15 Kč na kg, sežere toho sice o něco víc, ale zato s větší chutí a v reáluto vyjde levněji, než nějaká Eukanuba. Sem tam mezi žrádlo hodím nějaké granule, jednou za půl roku vitamíny za 900 pro tři psy (kupovala jsem naposled v únoru), určitě je to levnější, než když jsem byl líná a kupovala jeden měsíc jen granule, vyžrali mi peněženku. Mladá vyrostla na mase a jak jí to sluší. Taky je možnost kupovat maso od Vetamixu a ze Zveráku, tam to vyjde na míň, na kolik přesně neřeknu, páč ty jejich sračky 10 Kč za kg neberu.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 21:58
- Nahlásit

lancikno treba u techhlech pro planu a jeste treba eukanuba jsou opravdu z kureciho masa a ryze plus jeste nejake vitaminy...
Proč si to myslíš, protože to napsali na obal? Myslíš, že každé ráno zabijou deset kuřátek, z nich okrojí jen masenko, prsní řízky, stehýnka, smíchají s nejkvalitnější kukuřicí a hodí to do extruderu? Hovno, posbírají zdechliny z okolních jatek, případně zbytky od řezníků, nějaké kůže, pařátky, zobáčky a podobné sračky, na obal to popíšou jako maso a naivkové se pak tetelí, co jejich pejsek nepapá dobrého. Občas tam mrsknou vitamínovou směs...sem tam udělají nějaký pokus na psících, jestli jsou ty granule ok...

Saša
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 22:06
- Nahlásit

lancik
Tohle plemeno se nepřežírá? A to ti řekl kdo? Hele já když jsem měl fenku malou, tak jsem to hrozně řešil a kupoval jsem ty nejdražší granule...No dneska bych to už zase tak moc neřešil. Ten vycvik je fajn, ale bylo by fakt lepší to ještě chvíli odložit. Ale jinak důslednost nadevše, obzvlášť přivolání nezanedbat. Ještě nevíš, co máš doma

Saša
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2008 22:10
- Nahlásit

Jo jinak zrovna eukanuba opravdu kvalitu už nemá. To ti budou tvrdit akorát v obchodě nebo u veta, kterej na to má smlouvu. Ale jinak je pravda, že krmení masem od vetamixu, přijde zhruba stejně nebo možná i levněji, než granule. My krmíme, ráno granule a večer maso.

lancik
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 11:17
- Nahlásit

No asi takhle urcite to psum vic chutna to vareni to jo ale kdyz vezmu to ze je s tim vic prace ale hlavne to 1kg granuli vydrzi treba 5dni a jak casto za tyden musis varit? nebo to navaris na tyden dopredu? U mensiho psa bych se toho tolik nebal ale nechci riskovat ze mi bude teba kulhat az bude velka protoze ji jako steneti chybel nejaky vitamin nebo mela malo vapniku...i kdyby ty granule byli z horsiho masa porad je to vyvazena strava na 100procent a vyrostlo na tom hodne psu...slozeni vareneho jidla se tezko uhlida a je tam podle me vetsi riziko ze pes hlavne stene muze mit nejake problemy i zazivaci...jinak uz mi neblinkala namacim ji ty granule 10minut dopredu a v pohode

lancik
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 11:28
- Nahlásit

No tak prej krmit jednou granulema a jednou varenou starvou je to nejhorsi pze psi zaludek si vytvori latky na rozkladani nejake potravy a kdyz se ta strava takhle meni spatne se jim to travi..nevim pes neni clovek takze urcite bych to nebral podle sebe jako ze clovek nemuze jist porad to samy,jak to podle me dost lidi dela...granule mozna nejsou to nejlepsi ale vim ze s nima nic nezkazim takze hlavne ted kdyz roste nebudu delat zadny experimenty

lancik
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 12:42
- Nahlásit

Jako proc? Na granulich je od malicka takze v tom nevidim problem...doporucil mi to i veterinarka a to je znama takze nevim proc by mi mela tvrdit nesmysly...a to je hodne dobra veterinarka

Mel
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 12:55
- Nahlásit

lancik
No tak prej krmit jednou granulema a jednou varenou starvou je to nejhorsi pze psi zaludek si vytvori latky na rozkladani nejake potravy a kdyz se ta strava takhle meni spatne se jim to travi..
no, jasně, to je děsně chytrý
Jsem zastáncem pestré stravy, čím víc žaludek "maká", tím se stává odolnějším. Tohle, co tu tvrdíš, jsou reklamní triky výrobců granulí a jejich distributorů. Nehledě na to, že my uznáváme syrové maso - nic nevaříme...
Navíc chci, aby můj pes jedl maso - je to jeho přirozená potrava - a není jednodušší věc, než mu to maso hodit do misky, než řešit, jestli granule kolem masa aspoň kdy prošly.
Ale samozřejmě, pokud je mi jedno, co dostává, hlavně že je to vyvážený tak pak ano - granule jsou asi to nejlepší

Mel
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 13:18
- Nahlásit

Psíček
to jo... s tím souhlasím, asi jsem to špatně citovala - mě tam vadí to, že je to to nejhorší, co může bejt
Já jsem prostě toho názoru, že když se budu řídit těmahle radama, tak akorát psu tyhle alergie a trávicí problémy psů vytvořím...

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání