Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Krmivo Brit Care
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
sramka00
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 20:12
- Nahlásit

BRIT Jan

Užitečné poučení, kdo ví, jestli nás paní Fišerová ještě navštíví a příjme pozvání na prohlídku

Tommante
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2010 19:45
- Nahlásit

Škoda, že tu neni nejake nova informace okolo vyrobny Brit care....nuda....

Tommante
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 17:22
- Nahlásit

Psíček
Teď by zase zajímalo mě komu to adresuješ....

Překvapuje mě, že zrovna ty nevíš všechno....

BRIT Jan
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 15:32
- Nahlásit

Brit informace, RE: Psíček:
Živinové parametry, uvedené na obalu zboží jsou označeny jako garantované hladiny živin. To znamená, že obsah těchto živin musí být při rozboru nalezen. Samozřejmě zde platí i odchylky, které jsou dány zákonem – viz NR (ES) 767/2009.
Pro zařazení krmiva do třídy prémium a super prémium neexistují objektivní ukazatele. V podstatě si každý výrobce může své krmivo označit jak chce. VAFO Praha proto stanovilo svůj vlastní standard pro super prémiová krmiva. Je to souhrn vlastností, které musí dané krmivo splňovat, aby mohlo být zařazené do třídy super prémium.
Tyto vlastnosti jsou:
1) Chutnost – krmivo musí být složeno z komponent, které zajistí bezproblémový příjem zvířaty, bude pro zvířata chuťově atraktivní.
2) Vysoká stravitelnost – podle našich testů se stravitelnost krmiv Brit Care pohybuje na úrovni 95%. Tento znak je velmi důležitý. Chovatel, který si koupí toto krmivo očekává, že z něj bude jen málo odpadů.
3) Hypoalergenita – krmiva třídy super prémium nesmí v žádném případě vyvolávat vznik potravních intolerancí a alergií. To znamená, že krmivo třídy super prémium nesmí obsahovat žádné komponenty, které by zakládaly byť jen možnost vzniku těchto nepříznivých reakcí. Naopak musí být schopno napomáhat ke tlumení těchto příznaků.
4) Výrazně pozitivní vliv na zdravotní stav zvířat – krmiv brit Care jsou reprezentanty tzv. funkční výživy. To znamená, že jejich používáním je možné pozitivně ovlivňovat některé životní funkce a projevy. Je to např. ochrana před volnými radikály, zlepšování zdrví kůže, zlepšování kvality a přirozeného zbarvení srsti. Toho se v krmivech Brit Care dosahuje použitím celé řady tzv. funkčních aditiv. Je to např. lososový olej, organické formy mikroprvků včetně selenu, prebiotika apod.
Suroviny, použité při výrobě krmiv Brit Care jsou povýtce zahraničního původu. Jedná se především o jehněčí a lososovou moučku, rýži a bramborovou moučku. V krmivech Brit jsou použity některé suroviny i českého původu, např. drůbeží moučka.

Kdykoliv neváhejte napsat, JK

nefritt
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2010 08:07
- Nahlásit

Máte někdo zkušenost s tou řadou ze zvěřiny?
Psíček
nejsi ty zaměstnanec konkurence, že se snažíš vytáhnout výrobní tajemství?

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2010 08:24
- Nahlásit

No hlavně jsou zajímavý ty podmínky pro superpremium. A já si doteď myslela, že superpremium má mít hlavně lepší složení.
Je vidět, že si výrobce může na ten pytel fakt napsat co chce.

nefritt
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2010 09:20
- Nahlásit

Psíček

Maya
no vidíš a Ty si myslíš kdoví čím třeba nekrmíš a taky nemusí být pravda co máš na pytl i

nefritt
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2010 09:22
- Nahlásit

Psíček
a není pravda že nenapsali odkud jsou
Suroviny, použité při výrobě krmiv Brit Care jsou povýtce zahraničního původu. Jedná se především o jehněčí a lososovou moučku, rýži a bramborovou moučku. V krmivech Brit jsou použity některé suroviny i českého původu, např. drůbeží moučka.

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2010 12:37
- Nahlásit

nefritt
Myslím, že přejdu na Pedigree, tam hlavně ta chutnost bude vysoká
A zahraniční původ, to je teda dost široký pojem, asi rozdíl, jestli třeba z Německa nebo z Číny

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2010 15:24
- Nahlásit

Mě by spíš zajímalo, proč nakupujou v zahraničí jehněčí a bramborovou moučku. Jako u lososa a rejže to chápu.

nefritt
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2010 17:57
- Nahlásit

Maya
Když se zeptáš ve Fitminu řeknou to samý - někdo se na to ptal v té jejich poradně. Odpovědí bylo, že suroviny z ciziny jsou v lepší kvalitě.
Já se BC neodříkám, protože mýmu vlčímu sedne dobře. Ale to přece víš.

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2010 19:25
- Nahlásit

nefritt
Jj, já vím že Charlie to baští.
Mě by jen zajímalo, proč tak tají odkud to nakupujou, když je to teda z důvodu vyšší kvality, tak snad není za co se stydět, ne?
Psíček
Myslíš, že by pes zůstal živ a zdráv i zadarmo?? Prosím tě, poděl se o to jak, to by bodlo, kdybych jim nemusela kupovat ani to žrádlo.

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2010 08:04
- Nahlásit

Psíček
Hezky jsi se z toho vykroutil.

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2010 10:25
- Nahlásit

Psíček
A vypustila bych to zdráv, takže formulace by pak byla - proč platit jen za to, že pes zůstane živ
konec jazykového okénka

kiwikik
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2013 10:32
- Nahlásit

ahoj,
můžete mi prosím napsat vaše zkušenosti s Brit care Venison? mám 10letého psa malého plemena, vždy měl citlivější zažívání. již dlouho ho mám na ProPlance, vím že to není nejlepší ale nechtěla jsem ho zatěžovat zkoušením nových krmiv. Brit care se mi ale delší dobu líbí a chtěla bych ho zkusit, nyní váhám jestli venison nebo normální brit care (pravděpodobně jehně). díky Ivana

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2013 10:50
- Nahlásit

kiwikik
No ono hlavně kvalitou je to úplně jedno jestli Proplan nebo Brit care jakýkoliv, takže je pak otázka, jestli psovi co má s krmením potíže to vůbec měnit.

kiwikik
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2013 11:58
- Nahlásit

Maya
četla jsem diskusi o masokostní moučce v Brit care, pořád se mi zdá ale Brit care oproti Proplance o chlup lepší. o peníze mi nejde sakumprdum toho malej moc nesní (3kg míváme tak na 3-4měsíce). co tedy za granule doporučuješ? vařit mu nemůžu skrz to citlivý zažívání.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2013 12:28
- Nahlásit

kiwikik
pořád se mi zdá ale Brit care oproti Proplance o chlup lepší. o peníze mi nejde
Když ti nejde o peníze, tak proč krmíš psa zpracovaným odpadem? Nebo nekrmíš?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2013 12:36
- Nahlásit

BRIT Jan
A kde se dají prosím dozvědět fakta a surovinách použitých pro výrobu těchto mouček, o jakou jde rýži a ty ostatní suroviny?

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2013 12:45
- Nahlásit

kiwikik
Nejde ani tak o masokostní moučku jako o vedlejší produkty díky nimž je BC spíš horší než Proplan.
Pokud ti nejde o peníze, tak zkus třeba Canine Caviar, Taste of the Wild, Annamaet, Power of Nature, Artemis, Orijen co mě jen tak napadá.

kiwikik
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2013 13:07
- Nahlásit

zbrnd
hmm to je radost se na něco zeptat. pes si na ProPlan zvykl má pěkný hovínka, je dostupná, byla jsem ráda že jsme se na něčem ustálili a po týdnu mi to nepřestane žrát. teď jdu do rizika a chci koupit kvalitnější granule, měla jsem za to že BC je kvalitní vidím že ne. tak si prověřím něco jiného ale 10 krmiv zkoušet nechci, zbytečně by ho to zatěžovalo.

Maya
děkuji, z jmenovaných krmiv znám jen Orijen, je vidět že to nějaký ten pátek neřeším.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2013 13:39
- Nahlásit

kiwikik

Vzhledem k věku bych a zažívacím potížím bych kmivo neměnila. A pokud tedy chceš riskovat, páč chceš krmit kvalitnějším, tak bych pak zvolila ty značky jak Maya píše.

Být v tvé situaci, asi bych už psa nechala na tom co je zvyklý.

Mám to podobné s kočkou, mrcha žere jen jedny granule a rozhodně ani trochu kvalitní, jenže už je na nich nějak tak závislá a vhledem k věku (12let) jí je nehodlám měnit.

Zkoušela jsem to, ale vždy byla úplně nepříčetná, stála u misky a řvala a řvala, že chce svůj hovězí whiskas a nic jinýho. (Musej do toho dávat fakt něco na co mají ty kočky pak návyk nebo co).

zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2013 15:59 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

kiwikik
hmm to je radost se na něco zeptat. pes si na ProPlan zvykl má pěkný hovínka, je dostupná, byla jsem ráda že jsme se na něčem ustálili a po týdnu mi to nepřestane žrát. teď jdu do rizika a chci koupit kvalitnější granule, měla jsem za to že BC je kvalitní vidím že ne. tak si prověřím něco jiného ale 10 krmiv zkoušet nechci, zbytečně by ho to zatěžovalo.
hele sry, ne prostě na to jdeš špatně
To, že já zde napíši, že je něco blé a někdo jinej, že je to dobrý vůbec neber jako fakt. Jsme na netu, každej plácá jedna radost.
Ale pokud tu někdo napíše, že je to blé, koukni, jestli to nějak zdůvodňuje a zkus si nějak zjistit ze zdrojů, kterým jsi ochotna věřit, jestli to pravda spíše bude nebo nebude.
Obecně ale platí, že skoro každé granule a podobné produkty jsou vyrobeny z odpadních surovin.
Většina značek vůbec neznamená výrobce. Neboli Absolutní většina značek granulí, které jsou na trhu, neznamená, že je nějaká fabrika ILUMEN a ta vyrábá granule značky ILUMEN. Je to otom, že nějaká Franta Novák si vymyslí recepturu a požádá nějakou plnírnu, jestli mu ji nasype do pytlů označených ILUMEN, které si nechá jinde natisknout. Kvalitu vstupních surovin, která ovšem nemá šanci být pro normálního člověka uspokojivá si samozřejmě neohlídá. To se týká i některých ze značek jmenovaných kynoložkami přede mnou.
Obecně dále platí, že granule se vyrábí z maskostních či jiných mouček, což je semletý odpad, nucený odleželý výsek apod.
Obecně pokud chceš krmit kvalitně, nemá moc význam krmit granulemi.
Pokud jimi prostě chceš krmit a momentální stav či značka očividně neškodí, asi bych taky nezkoušel novoty. Ta nová značka škodit může nebo může uškodit třeba jen ten přechod na ni.
Granule takové ty klasické, které známe coby granule budou vždy zpracovaným odpadem...když se někdo snaží vyrábět sušené krmení pro pesany z kvalitních surovin, dopadne to s cenou totiž radikálně jinak
http://www.upejska.cz/ziwipeak
http://www.k9natural.cz/

Granule ani pamlsky pro psy prostě nejsou z absolutní většiny nic, co by bylo vyráběno pro dobro psů a jejich výživy.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2013 16:02
- Nahlásit

kiwikik
vařit mu nemůžu skrz to citlivý zažívání.
chlazená krůtí prsa + na kašičku rozvařená rýže ... to snese skoro každý...ale nechci tvrdit, že to je zrovna pro Tvého psa to nej, to samozřejmě určit tady na netu nejde, záleží, co s tím zažíváním mám, ale pokud jen prostě citlivější, tak třeba tohle by vadit nemuselo no.

kiwikik
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2013 16:18
- Nahlásit

zbrnd
chlazená krůtí prsa + na kašičku rozvařená rýže
je schopný 3x to pozřít bez problému a počtvrté z toho průjmovat týden

zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2013 16:23
- Nahlásit

kiwikik
chlazená krůtí prsa + na kašičku rozvařená rýže
je schopný 3x to pozřít bez problému a počtvrté z toho průjmovat týden

To je konkrétní zkušenost s tímto konkrétním papáním či nějaká obecná, jak funguje psisko s vařeným?
Já měl totiž podobnou zkušenost, jak jsi popsala, skoro stejnou a dalo se to řešit opravdu pozvolným přechodem tedy od malinkých porciček.

Tím Tě ale nenabádám, že to je správná cesta pro Tebe a Tvého psa, může být , ale nemusí, píši jen o své zkušenosti.

On to zažívání má prostě "jen citlivější"(myslím jestli toto Tvé hodnocení vychází prostě z odpozorovaného) nebo na to máte nějakou diagnozu či odhad vetrinářů?

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2013 18:49
- Nahlásit

zbrnd
Hele ale nemyslíš si vážně, že maso pro psy, co prodává Vetamix a spol. je něco jiného než odpad?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2013 19:50 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Maya
Hele ale nemyslíš si vážně, že maso pro psy, co prodává Vetamix a spol. je něco jiného než odpad?
Nevím, co prodává Vetamix, ale moc iluze si o tom nedělám.
Na druhé straně asi si nebudou moc dovolit prodávat maso, které se ještě "vleze" do granulí třeba už kvůli toxinům, přeci jen tím spečením se jich hodně zlikviduje, u syrového by s tím mohl být dost problém.
Prostě do granulí "se toho" vleze ještě krapet víc.
Mohu vědět, jak jsi dospěla k úvaze, co si myslím o masu z Vetamixu a spol?

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2013 22:14
- Nahlásit

zbrnd
Mohu vědět, jak jsi dospěla k úvaze, co si myslím o masu z Vetamixu a spol?
prostou úvahou, že jako znalec víš, že tím je krmená většina psů co žerou barf a ne granule
jako když řekneš A že granule jsou z odpadu, tak je třeba dodat i to B že to maso pro psy je odpad taky, navíc se mrazí, takže ty toxiny a jiný vymoženosti bych tam nevylučovala
jo holt masem z řeznictví pro lidi si může dovolit krmit psa málokdo
ale jinak samo nic proti, že i takovýhle maso je lepší než granule

zbrnd
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2013 02:21
- Nahlásit

Maya

prostou úvahou, že jako znalec víš, že tím je krmená většina psů co žerou barf a ne granule
Aha, nyní rozumím. No to he z toho, že si každej přebíráme věci dle svýho náhledu na ně a nezohledňujeme ten pohled druhé strany při diskuzi.
Na Barf má v mnohém podobný názor jako na granule. Hlavně v tom, že jde opět hlavně o jakýsi šlágr, "Barfem" krmí většina těch, co před pár lety krmili granulemi a prostě tohle přišlo jako něco IN. Stejný typ lidí, co by se Ti před 20 lety posmívali, že jsi pokérovaná jak nějakej kriminálník a o 10 let později zjistili, že ty kérky jsou vlastně pěkný a stopro okrášlí jejich tělo.
Navíc jsem tu o syrovým přímo nepsal, tak mi to přišlo taky divný ta Tvá úvaha, ale jak jsi to vysvětlila, tak je to hnedle zcela pochopitelný.

A že granule jsou z odpadu, tak je třeba dodat i to B že to maso pro psy je odpad taky, navíc se mrazí, takže ty toxiny a jiný vymoženosti bych tam nevylučovala
Jasný, ale jak už jsem psal, tohle(rozdíl mezi krmením syrovým masem tzv. pro psy a granulemi) jsem tu přímo neřešil, řešil jsem granule a případně vařený.

jo holt masem z řeznictví pro lidi si může dovolit krmit psa málokdo
Spíše je ochoten málokdo za to platit než že by si to nemohl dovolit.
A pokud opravdu nemůže, to je pak myslím spíše o úvaze, jestli by měl mít psa/psy, který má.
Navíc troufnu si tvrdit, že skoro každej je schopnej zajistit si nějaký levnější maso v kvalitě lepší než to z vetamixu za rozumný peníze.
Mnohdy to chce jen něco pro to udělat.

ale jinak samo nic proti, že i takovýhle maso je lepší než granule
Ano, to se shodnem , nejen ty toxíny a odleželost, ale přeci jen do těch granulí toho i více schováš, když už to není vidět v originálním stavu

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání