| Autor |
Zpráva |
BERUŠKA
|
# Zasláno: 12 Čec 2005 10:51
- Nahlásit
Eimy
mILÁ EIMY JESTLI SI MYSLÍŠ, ŽE SE TÍM CHLUBÍM TAK TO SE MÝLÍŠ - PŘIZNÁVÁM ŽE TO JE MOJE CHYBA, ŽE JSEM TO NEUHLÍDALA. CHTĚLA JSEM TI JEŃ NASTÍNIT, ŽE PEZPAPÍRÁK MŮŽE VZNIKNOUT I Z KVALITNÍCH PSŮ. A TO ŽE TĚ ZARÁŽÍ MŮJ ANONYM??? TAK DOBRÁ LÍBÍ SE TI MOJE KRÁSNÁ PŘEZDÍVKA beruška TA TVOJE SE MI MOC LÍBÍ
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 10:59
- Nahlásit
BERUŠKA
Moje přezdívka je jmeno mýho psa, navíc v mým profilu jsou jjí stránky a dokonce i moje fotka a je fakt, že mě vlastně vůbec netrápí, že někdo bude vědět, kdo jsem Když ti to udělá radost, tak tam klidně dopíšu ke svýmu jménu i přijmení, ale stejně ti to řekne houby
|
BERUŠKA
|
# Zasláno: 12 Čec 2005 11:25
- Nahlásit
Eimy
VO TOM SAMÝM JSEM TEĎ PSALA TAKY. PROTOŽE JMÉNO TI STEJNĚ NIC NEŘEKNE, TAK NEVÍM PROČ SE ZAOBÍRÁŠ TÍM ŽE NEJSEM PODEPSANÁ
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 11:32
- Nahlásit
BERUŠKA
Protože o tom, že tvuj pes "udělal" štěňata bez PP bys možná měla radši mlčet a ne to psat na netu Ale je to tvůj boj...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 11:33
- Nahlásit
BERUŠKA
Ale jinak nevim, možná je to chovatelskýmu klubu pod kterým chováš jedno...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 11:36
- Nahlásit
Ale to sme se od barvy labradora dostali někam uuuplně jinam
|
BERUŠKA
|
# Zasláno: 12 Čec 2005 11:50
- Nahlásit
Eimy
TAK TEĎ SI TREFILA DO ČERNÝHO - DŮVOD PROČ JSEM SE NEPODEPSALA A NENAPSALA ROVNOU SVOJÍ ADRESU A TEL. ČÍSLO. TAK NEVÍM ČEMUS SES TAK DIVILA JINAK SI VELICE MILÁ A DÍK ŽER SES TAKHLE MUSELA OTRAVOVAT S ČLOVĚKEM KTERÝ UDĚLAL CHYBU, ALE CHYBAMA SE ČLOVĚK UČÍ,NÉ?
|
Maya
|
# Zasláno: 12 Čec 2005 14:53
- Nahlásit
Beruško,
ani tebou popsaný případ nemusí být důvodem k odchovu bez PP. Nevím, pod jakým klubem chováš, ale v hodně případech se i při takovéhle "nehodě" nechá s klubem dohodnout. Musíš sice zaplatit pokutu, nejspíš i nechat udělat štěňatům testy otcovství, samozřejmě uchovnit psa, ale štěňata nakonec PP dostanou.
Jenže to stojí hodně času a peněz, co?
|
Terkoun
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2013 13:25
- Nahlásit
"No ale nejlepší je, jak vždycky majitelé "čistokrevných bez PP" začnou na nás útočit, že oni nemají psy pro peníze a proto je mají bez PP. A přitom jediný skutečný důvod, proč si pořídili bezpapíráka byl, že chtěli ušetřit. Nakonec to z každýho vypadne. Takže ať pak nestěžují - mají co chtěli. Když si koupím trabanta, tak asi nemůžu čekat, že bude jezdit jako ferrari, že."
Proboha, tohle je opravdu diskuze na úrovni Hledala jsem cosi o barvách labradorů a spíš omylem rozklikla a přečetla i tohle... A fakt to nikam nevede
Znám hodně lidí, kteří mají pejsky křížené, jsou to kříženci všelikých plemen, když pominu vořechy, tak u ostatních nelze popřít například to, že se jedná o křížence berňáka, westíka, staforda atp. Zjevem rysy plemena prostě nezapřou Takže i o své fence budu nadále spokojeně říkat, že je labrador, rýpalům pak, že je kříženec labradora s labradorem Můj i všichní podobní pejsci které znám se dostali ke svým majitelům velmi rozmanitými způsoby a náhodami a opravdu mě překvapuje tvrzení, že všichni kdo psa bez PP mají se jen kašou tím, jak ho koupili levně a bla bla bla. Asi máte nějakou podivnou zkušenost. Nikoho podobného neznám.
Ve výsledku je to celé ovšem jen a pouze o zodpovědnosti majitelů/chovatelů. Po shodě mnoha okolností jsem si spokojeně koupila pejksa bez průkazu původu, znala jsem oba rodiče i okolnosti početí vrhu. Počítala jsem se vším, co výchova a péče o psa obnáší, zároveň jsem si brala fenku bez vystavovatelských a chovatelských ambic. Mám teď vychovaného, bláznivého psího parťáka pro všechno. Za sebe mám pocit, že jsem zodpovědný majitel, který rozhodně nemá potřebu se kasat nějakou nákupní cenou psa nebo co a znám velkou hromadu pejskařů, kteří jsou na tom úplně stejně, přesto, že mají steně jako já pejsky bez průkazu.
A když už jsme u těch peněz, tak i když čubina neměla hodnotu špičkového štěněte, je to stejně úplně jedno, protože se ve výsledku k podobné sumě prokousala přes několikery boty, hromadu zahradní květeny a dalšího zahradního příslušenství, atd.
Prostě jen není nutné svoje dojmy a zkušenosti sumarizovat, protože to nemusí být vždy pravda. Pokud chci psy chovat, zařídím se podle toho, pokud nechci, zodpovědně vychovám libovolné štěně, které se narodilo a zaslouží si mít dobré majitele. Pak jsou všichni spokojeni.
Důležitou věcí je samozřejmě nějaké obecné povědomí, které třeba většina osob, o kterých je výše poněkud hanlivě psáno, vůbec nemá. Pak je fajn ho šířit, ale trochu jinak než v této diskuzi! Vzhledem k tomu, že já v rámci možností informovaná jsem, dávám svou plnou podporu chovatelům čistokrevých pejsků, znám negativa množení psů bez papírů, sama bych taky od své nepapírové fenky štěňata nikdy nechtěla.
Samostatnou kapitolou s tímto související je pak nákup bezpapírových psů od množitelů. Kdybych nevěděla, že něco podobného existuje a koupila bych si od podobných lidí pejska, asi bych jim věřila a taky bych tvrdila že je čistokrevný.
No, buďte trochu tolerantní Pokud nejde o život, jde o ho***! ;)
Zdraví Tereza a její "laciná" NElabradoří kamarádka.
P.S.: Nečetly jste v poslední době třeba nějaké články o tom, jak se současné urputné šlechtění mnohých plemen stává zároveň taky jejich zkázou? Docela se mi líbí snaha některých chovatelů vracet se k původním nebo alespoň již starším rysům jednotlivých plemen. Mnohá z nich potom působí celkově mnohem použitelnějším a zdravějším dojem.
http://retrieverman.files.wordpress.com/2012/07/la brador-type-variances.jpg
http://retrieverman.files.wordpress.com/2011/02/br amshaw-ben.jpg?w=500&h=375
http://retrieverman.files.wordpress.com/2011/05/se ntry1.jpg
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2013 13:42 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Terkoun
Konkrétně u labradora bych si psa bez PP nevzala ani zadarmo (ale ani štěně od mnohých chovatelů s PP). Ne proto, že jsem snob a nutně potřebuju mít "ferrari a ne jeho napodobeninu", ale proto, že labradoři obecně jsou na tom zdravotně (a tuším i povahově) dost špatně. Do chovu s PP je povinný aspoň ten rentgen kyčlí a loktů a základní zkouška, která aspoň trošku prověřuje povahu, ale zodpovědný chovatel udělá víc, než jen to povinné minimum. Vzala bych si jedině štěně, u kterého oba rodiče mají rentgen kyčlí, loktů a ramen a vyšetření očí, a aspoň jeden z rodičů genetický test na PRA a EIC, ideálně i na další hnusné choroby postihující labradory - CNM, narkolepsii a RD/OSD). Chovatelé bez PP většinou nedělají ani úplný základ - rentgen kyčlí, takže tam je opravdu sázka do loterie, jak štěndo zdravotně dopadne (nemluvě o tom, že ani není jak zjistit, jestli rodiče vrhu nejsou třeba bratranec a sestřenice...) Bohužel těch kulhajících, často agresivních bezpapírových labrošů potkávám po parcích děsně moc... Jestli je tvoje fenka v pohodě, je to super, a moc držím palce, ať vám to vydrží!
Jinak souhlasím s tím, že chov s PP se u mnoha plemen často zaměřuje příliš na přehnané exteriérové znaky na úkor zdraví a praktické využitelnosti psů... ale chovatelé, kterým jde víc o psy, než o výstavní tituly, pořád existují a je jich dost. A navíc existují i pracovní linie plemen, kde jde vyloženě jen o povahu, zdraví a pracovní vlohy; a exteriér je u nich až někde na desáté koleji - zde pracovní labrador:
Takže je z čeho vybírat i v chovu s PP, ne že ne.
|