Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / barva labradora
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
ilona
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2005 09:37
- Nahlásit

Ráda bych se zeptala zkušenějších, zdalipak může mít černý labrador bílý flek na zadních nohách ve špičce - u drápků. Koupili jsem štěně, jehož rodiče namají PP, ale dle informací majitelky jsou čistokrevní. Děkuji moc za odpovědi!!!

LUCKA
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2005 11:06
- Nahlásit

Labradoři nesmí mít žádné fleky na sobě! Labrador může být černý, zlatý nebo hnědý ale bez fleků!! Je možné, že rodiče štěňátka můžou být čistorekvní, ale nemají PP. Čistokrevný pes a pes s PP je rozdíl!

Anonymní
# Zasláno: 10 Čec 2005 20:10
- Nahlásit

pes bez PP proste neni zastupce toho daneho plemene... a je to ještě větší zmršenec než absolutní kříženec-vořech. přece říct že mám čistokrevnýho psa bez PP si už samo o sobě protiřečí!!!

LUCKA
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2005 21:32
- Nahlásit

Anonymní
No to bych neřekla. Podívej, v kynologii "plavu" asi 7 let, takže žádný odborník nejsem. Ono je to v podstatě jedno. Čistokrevný pes, to je podle mě pes, co má šanci mít rodiče s PP, ale pes bez PP je podle mě každý pes - pes co nemá rodiče s PP, vořech...No asi to blbě vysvětluju (neumím se vymášknout), ale snad to pochopíš! Je to zamotaný, každopádně s tebou souhlasím v tom, že pes bez PP je na tom stejně jako vořech, možná ještě hůř! Ale tím zde nechci urazit ty, co mají psy bez PP!! To v žádném případě!! Já toho psa budu mít ráda i když bude s PP nebo bez, ale je to ničení plemene a všeho možnýho!!
Uvedu příklad: bydlím v Blansku (kousek od Brna), kde je snad milion labradorů - samozřejmě všichni bez PP - vysocí, čapatí, protáhlý čumáky a tak. Když jdu s mým labem po městě, lidi se na mě otáčí a ptají se mě, co to je za rasu. Nevěří, když jim řeknu, že je to labec s PP! a to se jen za mnou ozývá "Vždyť ti naši sousedio mají taky labradora a ten je úplně jiný?" "A proč je tak tlustej, když ti naši sousedi ho tlustýho nemají" a tak dále...A přitom Borg tlustej není, jen je malinkej a je to břicho a svalstvo na něm hodně vidět! nemůže být tlustý,protože má celkem kondičku. Děláme všestranný výcvik. A to je taky ono. Na druhou stranu ti lidi říkají, že Borg není labrador s PP, když dělá obrany. že labrouši jsou hodní a nekoušou síla

Anonymní
# Zasláno: 10 Čec 2005 21:50
- Nahlásit

LUCKA
no mě zas minule paní se psem kterýho bych typovala na celkem povedenýho křížence setra s čímsi řekla že je to retriver bez PP. zůstala sem s pusou dokořán a zeptala sem se "opravdu" a paní se to zřejmě dotklo...
myslim že nejhorší sou majitelé kteří sou ještě na ty bezpapíráky hrdí (neřikám že by je neměli mít rádi) ale oni maj pocit jakej udělali dobrej obchod když "čistokrevnýho" labrouše pořídili tak lacino. já řikám jakmile mi nikdo nemůže ukázat průkaz původu tak ať na ně nechodí s tim že má čistokrevnýho psa!!!! prostě nemá už proto že nemá důkaz! ani nebudu začínat debatu jak tim przněj rasu...

LUCKA
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2005 22:13
- Nahlásit

Jo, tak tahle situace, to je normální!! Ti lidi se pak diví, když potkají to "jejich plemeno" ale s PP!!
Debata o tom, jak ničí plemeno, je naprosto zbytečná!! Chápu to, jak to v dnešní době je,ale nechápu ty lidi!!
Když mají psa bez PP, nemůžou tvrdit, že mají "skoro" psa s PP, protože rodiče štěněte mají PP. Tak když mají rodiče štěněte PP tak proč štěně není s PP? No zřejmě proto, že rodiče měli nějakou vadu, která to plemeno vyloučí z chovu a tudíš to štěně pak není "skoro s PP podle standartu". To jsem taky už žažila,tuhle situaci. Jedna paní má prostě to nejkrásnější štěně, protože jeho rodiče mají PP, ale bohužel nejsou uchovněni...nikdo už nevidí,proč rodiče nebyli uchovněni.A to je chyba. A mnohdy kupující těm "chvatelům bezpapíráků" naletí. Kámoška si koupila jorkšírka bez PP (po papírových rodičích samozřejmě), jenže rodiče, ani jejich "papíry" nikdy neviděla a z malé roztomilé fenečky jorkšírka se vyklubala fenečka jezevčíka škoda slov...

cherry
# Zasláno: 11 Čec 2005 08:25
- Nahlásit

Já mám taky LR s PP, každý kdo ho vidí tak si myslí, že je tlustý. Ale já pořád říkám podívejte se na net na tatínka je po něm a ten má plno ocenění z výstav a zkoušky. Takže s tím mým s PP mám stejný zkušenosti, protože hodně lidí má LR bez PP.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 08:33
- Nahlásit

cherry
Na poznámky "znalců" o tloušťce mých LR mám standartní odpověď: "Naopak, má ještě tři kila pod váhu!"

Anonymní
# Zasláno: 11 Čec 2005 08:36
- Nahlásit

no specielně těch labradorů je díky těmhle lidem asi nejvíc "druhů" už sem viděla i takový který měli delší nohy než RR -skoro jak doga. a měli jemnější stavbu kostry...člověk by v tom labrouše už ani nehledal... to samý je u goldenů...fenka měla snad 25 čísel v kohoutku a lebku jak americkej kokr... oproti ní vypadá ten můj GR(s PP samozřejmě) opravdu jak konferenční stolek...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 08:41
- Nahlásit

Jojo, jednou se se mnou jeden pán opravdu do krve hádal, že to co mám já, přece není a nemůže být labrador, a už vůbec ne s PP, protože on znal jen ty typy "černý ohař".

LUCKA
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 09:14
- Nahlásit

Ti lidi, co mají labrouše, nebo reitívry, bez PP, jsou fakt praštění! To je totiž doopravdy z jedné strany slyšet že je můj pes vyžranej, z druhé zase slyším, že je moc malej a má nějaký divný krátký čumák. Fakt mi nezbývá nic jinýho, než se povznést, myslet si svoje a těm kecům se jen zasmát
Vidím, že jsme na tom všichni stejně

CHERRY
Po čem máš labrouše?

cherry
# Zasláno: 11 Čec 2005 11:03
- Nahlásit

Lucka
"Po čem máš labrouše?" Jako myslíš jeho rodiče?

Otec Vitality of Tankaram a matka Arlet Alexis z Kelče

ilona
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 12:26
- Nahlásit

Můžu vás všechny ujistit, že mám labradora s bílým flekem bez PP, pak mám ještě jednoho 7 letého - taky bez PP (bez jediného flíčku) a přesto si myslím, že nejsem praštěná. Mám je oba ráda, mají se u nás dobře a o to mi jde především. Tím, že se předháníte s PP od svých psů mi připadáte tak trošku jako nacisti. Prostě - čistá rasa!!! Pes je tady přece i z jiných důvodů než jsou výstavy, tvar lebky a přesné centimetry v kohoutku!!! To, že se někdo otáčí a něco se mu nezdá na vašem labradorovi přece není důležité. Mnohem důležitější je to co VY sami dáváte psovi a to co on dává vám. Labrador má ten nejdrásnější pohled, bez ohledu na to, jestli má nebo nemá PP!!! Srovnejte to sami se sebou. Budu-li mít dítě s černochem, bude něco méně??? Líbilo by se vám to?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 12:30
- Nahlásit

ilona
Ilono, nic ve zlém, ale je to úplně o něčem jiném a Ty jsi zcela mimo mísu. Podívej se tu na jiná témata- s PP x bez PP, třeba pochopíš, k čemu PP je.

ilona
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 12:35
- Nahlásit

Vím co je PP. Ale úpřimně: má matka je kadeřnice, otec elektrikář, já prostá středoškolačka, která má navíc malá dvojčata. Nemám PP!!! A přesto jsem ráda na světě, i když se mnou nikdo nechodí na výstavy!!! Opravdu si nemyslím, že PP je to nejdůležitější.

Hafina
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 12:47
- Nahlásit

Já labradora nemám, ale myslím, že se tady nikdo nechtěl vytahovat původem svého psa. Mluvilo se tady jen a jen o tom, jak jsou lidi hloupí. A věř tomu, že většina lidí, co má psa s papírama se s tím nevytahuje. To právě ti majitelé čistokrevných psů bez papírů jsou nejhorší.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 12:51
- Nahlásit

Jsem též středoškolačka se třemi potomky, pravda už trochu odrostlými. Ale to není vůbec podstatné.
Ilono, nikdo tady netvrdí, že nemáš mít ráda své psy bez PP. Řeč je o tom, že PP zaručuje jistotu plemene a rodičů, a s těmito informacemi se pak dál chovatelsky pracuje. PP také umožňuje účast na spoustě akcí, které jsou psovi i tobě ku prospěchu a radosti.
Bezpapíráčci se většinou rodí z rodičů, kteří v některém ohledu nevyhovují - mají nějakou vadu, nejčastěji zdravotní nebo povahovou.
Pokud jsou tví psi zdraví a mají dobré povahy, pak máš velké štěstí a já ti to ze srdce přeju. Ale prosím tě neříkej, že máš labradory, protože máš křížence.

Lubo
# Zasláno: 11 Čec 2005 13:10
- Nahlásit

Mám tiež 9-masačného čierneho LR. Kŕmim Eucanubou. Taktiež má srsť do hneda. Vraj sa to dá ovplyvniť vzšším podielom mäsa v strave.
Mimochodom, akú výšku má Váš LR? Môj má cca 49cm. Nie je na svoj vek trochu malý? Váži 30kg.
Zdravím všetkých. Lubo

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 13:15
- Nahlásit

Lubo
No, mohl by mít víc, ale může ještě narůst. 49 cm je málo i na fenku, předpokládám když píšeš v mužském rodě, že máš psa-samce. V roce by už měl mít správnou kohoutkovou výšku, tj. ideálně fena 54-56, pes 56-58. Ale výška je daná geneticky.
V tomhle věku jsou většinou takoví vyžlata, samá ruka-samá noha-samý ocas, a do těch 2 let ještě zmohutní.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 13:26
- Nahlásit

ILONA
Já jsem vůbec nechtěla nějak shazovat psy bez PP, zastávám názor, že některý pes bez PP nebo i voříšek, může daleko lépe pracovat než pes s PP (a možná právě proto, když se vrátím k všestrannému výcviku a ke zkušebnímu řádu IPO- na ten mohli ještě donedávna jen psi s PP a to jen 40 vybraných plemen!!) Co když třeba nějaký šikovný voříšek nebo pes bez PP má na to, aby složil IPO? To samé ohldně mého labrouše - i když má PP, taky na tu zkoušku nemůže-není pracovní!! Ti ovčáčkáři totiž měli strach z toho, že by mohl být nějaký bezpapírák lepší než jejich vynikají čistokrevný pesan!! No ale to je zase něco jiného! Ale stejně, ruku na srdce, množením psů bez PP se to plemeno ničí!

Naprosto zde souhlasím s Hafinou a Ketrin!! Díky

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 13:32
- Nahlásit

LUCKA
Lucko, když máš LR, docela by mě zajímalo, proč jsi šla ve výcviku tou cestou, kterou jsi šla, proč ses nedala na lovecký výcvik, který je jim vlastní a přirozený. Neber to jako kritiku, fakt mě to zajímá.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 13:35
- Nahlásit

KETRIN
v pohodě, beru to! máš mail? Napsala bych ti raději mail, je to lepší hm?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 13:36
- Nahlásit

LUCKA
Ketrin2000@seznam.cz

ola
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 13:42
- Nahlásit

K nám na cvičák chodí asi tři labrouši-dva ve smetanové barvě a jeden (štěně) v černé. Ti světlí jsou bez PP-jeden má dokonce přes ucho rezatou skvrnu (asi po dědečkoj ) a ten druhej má tělo s kratšíma nohama spíš jako beagle?! No a jeden z majitelů tvrdí,že matku jeho psa neuchovnili,protože se jim nechtělo a druhý,že ta skvrna na uchu je proto,že žere moc mrkve?!? (spíš se mu to vyrazilo po jablkách) To černé štěně je s PP a je to typický představitel svého plemene-nádhera. Mimochodem,já mám boxerku s PP a je to opravdu nádherný kousek a přitom je dost lidí,kteří se zeptají, co je to za rasu (dobře,beru,že to každý nemusí znát),ale řeči typu,že je malá a drobná (má 30kg!) ,to už nechávám projít ušima,neb nemá smysl předříkávat stále dokola standart boxera. Nemám osobně nic proti majitelům psů bez PP,ale někteří jsou opravdu nesoudní.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 13:44
- Nahlásit

KETRIN
za vteřinku sednu k mailu a napíšu ti všechno...

OLA - máš naprostou pravdu!!! Že by další rozumný člověk?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 13:56
- Nahlásit

LUCKA
Už se těším

Případně odpovím až zítra, protože taky musím někdy pracovat a momentálně jedu do banky a na úřady

jana33
# Zasláno: 11 Čec 2005 14:28
- Nahlásit

Štěně nebo mladý pes nepozná, kdy má dost. Odpadne až opravdu ve chvíli, kdy už je totálně vyčerpaný, k čemuž by u rostoucích štěňat nemělo dojít! Je samozřejmě kravina držet psa zavřeného a pomalu ho nosit, aby se nenamohlo, ale spoléhat na to, že samo pozná, kdy už je toho na něj moc, je nezodpovědnost.

jana33
# Zasláno: 11 Čec 2005 15:11
- Nahlásit

omlouvám se, předchozí příspěvek patřil do jiného fora

ola
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 16:35
- Nahlásit

Ještě k tématu : Jeden chlápek,co chodí na cvičák a bydlí u našich v ulici má taky "rádobylabradora". Když si přivezl štěně a já ho viděla batolit po dvorku,tak si říkám,že asi labroušek. Barva černá-malý medvídek. Když se přikulilo k bráně,tak koukám,že má na hrudníku bílou náprsenku a delší čenich. Už na štěněti bylo vidět,že je to míchnutý. Teď když vidím jeho agresivní chování vůči ostatním psům,zavalitý tělo, bílou náprsenku a špičku ocasu(?),tak je to jasný. Co mne však totálně dostalo,byl dotaz toho majitele,který se ptal výcvikáře,proč jeho labrador i přes vynikající socializaci nesnese cizího psa??? Když mu "cvikoš" řekl,že jeho pes není labrador,a že rodiče tipuje patrně na dalmatina a rotwíka,tak se pekelně urazil! Prý rodiče SICE NEVIDĚL,ale chovatelka se dušovala,že oba mají PP.

Evik
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 16:49
- Nahlásit

ola

proč jeho labrador i přes vynikající socializaci nesnese cizího psa???

tak tahle věta mě vážně pobavila Ten výcvikář měl říci, že je úplně jedno, jestli to je labrouš či cokoli jiného, ale že pokud se nedokáže v přítomnosti cizích psů chovat normálně, pak se mu o té "vynikající socializaci" asi jen zdálo

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání