| Autor |
Zpráva |
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 17:18
- Nahlásit
To mu výcvikář taky samozřejmě říkal,ale pointa byla v tom,že ten chlapík nechtěl věřit svým uším,že jeho pes není výstavní labrador. Bylo mu prý sice trochu divný,že mu paní chovatelka psa předávala někde na náměstí,ale že by z toho mohlo vyrůst něco jinýho ho nenapadlo...
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 17:37
- Nahlásit
ola
No to teda nevím, jak by ho vůbec něco takového mohlo napadnout! Přeci když si kupuju u vietnamců teplákovku, tak si taky nemyslím, že by to byl podvrh! Čím víc pruhů, tím víc Adidas, ne?
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2005 17:38
- Nahlásit
Nikita
Já jsem mu zase říkala,že může být rád,že má jen drobet agresivního křížence,protože z toho taky mohl být hóóódně agresivní medvěd!!!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 06:54
- Nahlásit
No ale nejlepší je, jak vždycky majitelé "čistokrevných bez PP" začnou na nás útočit, že oni nemají psy pro peníze a proto je mají bez PP. A přitom jediný skutečný důvod, proč si pořídili bezpapíráka byl, že chtěli ušetřit. Nakonec to z každýho vypadne. Takže ať pak nestěžují - mají co chtěli. Když si koupím trabanta, tak asi nemůžu čekat, že bude jezdit jako ferrari, že.
|
ilona
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 07:31
- Nahlásit
Ketrin
Ve výsledku je asi jedno, jesli někdo chce pejska s PP nebo bez. Nejdůležitější je najít si na něho čas. Ale z celého povídání vyplývá, že se prostě majitelé ratlíků a papíráků nemají rádi. Vím o případě papírového labradora, který je od štěněte těžce nemocný - zvracení, spec. strava,diety, průjmy ap. Taky znám jiné majitelé psa s PP, ale ten pejsek zná jen svoji zahradu. Prostě se mu nevěnují. Na druhou stranu jsou lidé, kteří mají ratlíky ve věku 16 let - jsou pak už nevidomí, ale oni se o ně postarají!!! Takže to není o psech, ale o lidech. Přeju všem papírovým i nepapírovým pejskům hodné a vzájemně k sobě tolerantní chovatelé!!!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Čec 2005 07:44
- Nahlásit
Ketrin
Pokud jsou tví psi zdraví a mají dobré povahy, pak máš velké štěstí a já ti to ze srdce přeju. Ale prosím tě neříkej, že máš labradory, protože máš křížence
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 07:46
- Nahlásit
ilona
Ty to bereš strašně osobně. Samozřejmě je spousta majitelů psů s PP, kteří si jich neváží a špatně se o ně starají a spousta majitelů voříšků nalezenců, kteří pro ně udělají první poslední. Ale o tom nebyla řeč. Řeč je o tom, že pokud chci prostě jen NĚJAKÉHO psa, tak si vždycky radši vezmu psa z útulku. A pokud chci určité PLEMENO, tak zvolím psa s PP a pečlivě si vyberu chovatele.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Čec 2005 08:00
- Nahlásit
ilona
my máme zlatého retrivera s PP protože sme chtěli mít záruku že bude zástupkyní rasy GR tzn. že bude splňovat standart - prostě sme chtěli mít větší jistotu že po nás jednou bezdůvodně nevystartuje protože jí přeskočí nebo nebude mít těžkou displazii navíc sme s ní chtěli skládat různý zkoušky atd.... jasně že často ti ani papíry tohle nezaručí ale určitě ti dávají větší jistotu... na druhou stranu máme doma nalezenýho křížence naprosto neznámýho původu - vořecha. kterýho sme si nechali protože je prostě hodnej a jinak by asi nedopadnul dobře... můžu ti říct že rádi máme oba psy uplně stejně- GR skládá zkoušky a dělá předváděčky a u vořecha máme radost z každý nový věci co se naučí, můžu ti říct že je dokonce o něco bystřejší než GR ale zároveň taky,promiň ten výraz, vychcanější, ale máme radost z každýho jejího pokroku protože víme že prostě neměla dobrej start ale pokud bych si měla pořizovat dalšího tak jdu do "papíráka" už jen proto že se mi to osvědčilo... je to prostě individuální volba člověka a mě připadá zodpovědnější jak vůči tý rase tak vůči psovi i jeho okolí
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 08:26
- Nahlásit
ilona
Já nechápu, proč se tolik rozčiluješ... Já mám voříška a jsem s ním spokojená, ale pokud si budu chtít koupit určitý plemeno, tak si nebudu kupovat bezpapíráka, kde nemám ani jistotu, že to plemeno z toho mít fakt budu
V podstatě totiž nevidím jedinej důvod, kupovat si psa bez PP...
|
ilona
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 08:55
- Nahlásit
Eimy
nerozčiluju se, ale mrzí mě taková nevraživost. Kdysi jsem chtěla pomoci pejskovi z útulku - byl to čistokrevný oříšek. Nádherný malý Ňuf, který by vděčný za nový domov. Za čtyři dny jsem ho musela nechat utratit - psinka. A protože byl slaboučký, dostal svou poslední injekci přímo do srdce. Mi z toho srdce puká pokaždé, když si na to vzpomenu.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Čec 2005 09:02
- Nahlásit
RÁDA BYCH SE TAKY PŘIPOJILA DO DEBATY O TOM JAK MAJITELÉ BEZPAPÍRÁKŮ JSOU HROZNÍ.
ONO SE TAKY TŘEBA MŮŽE STÁT - MÁM CHOVNOU FENU A Z RAKOUISKA JSEM SI PŘIVEZLA ŠTĚNDO PSA,SE KTERÝM JSEM ZDE PLÁNOVALA KRÝT. jENŽE NEŽ JSEM STAČILA PSA UCHOVNIT NAKRYL MI MÝM NEDOPATŘENÍM CHOVNOU FENU.
tAK TEĎ MI PORADTE I TIHLE BEZPAPÍRÁCI JSOU TAK STRAŠNĚ VADNÍ? A LIDI CO SI JE VEZMOU TAKY?
|
ilona
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 09:04
- Nahlásit
mám bezpapíráky a nejsem vadná, alespoň se tak necítím
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Čec 2005 09:07
- Nahlásit
A CO TŘEBA TOHLE. MÁM CHOVNOU PAPÍROVOU FENU PŘIVEZL JSEM SI S RAKOUSKA ŠTĚNDO PSA , S KTERÝHO JSEM CHTĚL TADY UCHOVNIT A NAKRÝVAT S NÍM, JE NŽE MÝM NEDOPATŘENÍM PES NAKRYL DŘÍV NEŽ BYL UCHOVNĚNÝ.
I TIHLE BEZPAPÍRÁCI JSOU VADNÍ???? A LIDI CO SI JE KOUPILI JSOU TAKY VADNÍ????
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Čec 2005 09:09
- Nahlásit
SORRY DLOUHO SE TO TU NEUKÁZALO TAK TO PŘÍTEL NAPSAL ZNOVA ZA MĚ
|
ilona
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 09:12
- Nahlásit
Je to smůla, když někdo chce psa na chov a tohle se mu stane. Ale já si stále nemyslím, že pes bez PP či jeho majitel je něco méně. Fandím všem, kteří mají rádi psy!!!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 09:12
- Nahlásit
Tohle je o ničem, to nemá smysl. Kdo tady kdy řekl, že jsou nějací lidi hrozní anebo vadní?
Já končím a jdu ven se svými psy (kterým je samozřejmě úplně jedno, že mají PP, hlavně že se proběhnou po lese :biglol
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 09:14
- Nahlásit
Anonymní
ilona
Vy jste bohužel vůbec nepochopili o co tu celou dobu šlo...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Čec 2005 09:22
- Nahlásit
Hafina
To právě ti majitelé čistokrevných psů bez papírů jsou nejhorší
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Čec 2005 09:23
- Nahlásit
MYSLÍM, ŽE TOHLE JSI NAPSALA TY,
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 09:29
- Nahlásit
Anonymní
Hold máš líp hlídat Nebo příští hárání feny ti ji tvuj pes zase nakrye a zsae budeou štěňata a takhle to půjde pořád dál?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 09:32
- Nahlásit
Teď se zde připojím já s příspěvkem, svou vlastní blbostí a nedostatkem znalostí jsem si taky pořídila rádoby čistokrevnýho psa bez papíru (tzn. rodiče papíry měli a pán tvrdil, že neměl čas s nima jezdit po výstavách a tak moc se jim věnovat, ze štěnda papíry nemají, protože rodiče nebyli uchovněni). Mám retrievera (podle správné terminologie, kterou jsem se tady naučila - nějaký kříženec), žiju v Chorvatsku, tady také koupenýho, miluju ji, je to nádherný šikovný štěndo. Ale musím říct, že kdybych si znovu kupovala psa, tak jedině s papíry. Byla jsem si ochotna připlatit i tehdy, bohužel psa jsem si nekupovala já, ale dostala jako dárek. Já si prostě a jednoduše myslela, že když nechci na výstavy, že je jedno, jestli pes má papíry nebo ne. Teprve teď, když jsem se o to začal víc zajímat, povídat si s lidma, kteří o tom vědí mnohem víc než já, tak bych do psa bez papírů nešla. ALE SÁRU MILUJU...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 09:36
- Nahlásit
Hm, to jsem sice napsala, ale ty bohužel špatně čteš. Je to trochu vytržené z kontextu.
Moje reakce na:Tím, že se předháníte s PP od svých psů mi připadáte tak trošku jako nacisti. Prostě - čistá rasa!!! Pes je tady přece i z jiných důvodů než jsou výstavy, tvar lebky a přesné centimetry v kohoutku!!!
byla: A věř tomu, že většina lidí, co má psa s papírama se s tím nevytahuje. To právě ti majitelé čistokrevných psů bez papírů jsou nejhorší.
Nějak ti unikla pionta, ne???
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Čec 2005 09:38
- Nahlásit
Eimy
PEJSEK JE UŽ UCHOVNĚNÝ A MÁME ZASEBOU UŽ I ŠTĚNÁTKA S PP.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 09:39
- Nahlásit
Jandula
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 09:40
- Nahlásit
Anonymní
No tak to teda gratuluju
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 09:42
- Nahlásit
Anonymní
Jinak by mě zajimlao, proč se nepodepíšeš, když se tady vytahuješ tím, že po tvým psovi jsou i štěňata bez PP. Je lehký to napsat jako anonym, že?
Ale napsat to pod správným jménem, tak z toho by už mohly bejt problémy nebo se pletu?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 09:47
- Nahlásit
Ještě mě k přirovnání toho, že nějakej člověk nemá "rodokmen" napadlo... Co je asi rodnej list?
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 10:07
- Nahlásit
Anonymní
Mě je úplně jedno, jestli je pejsek papírovej, bezpapírovej, chlupatej, nechlupatej, jednookej nebo jakej. Já mám ráda všechny psi. Já chtěla welššpringra a nechtěla, aby mi z toho vyrost kokr, nebo kavalír, tak jsem si koupila psa papírovýho.
Mě jen dokážou vytočit majitelé, kteří si koupí bezpapírovýho psa a pak se vytahujou, že mají čistokrevnýho psa bez papírů a jak nás všechny trumfly, že tak pěkně pořídili za levný peníz, nebo pak pláčou, že jejich pejsek má dysplazii a epilepsii a kdejakýho čerta. Psi za svý pány ale nemůžou a proto je mám ráda všechny, toho svýho ale samozřejmě nejvíc
Jo a naše psí kamarádka je kříženkyně NO a welššpringra a je moc fajn a nos nad ní určitě neohrnuju....
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 10:12
- Nahlásit
Hafina
No, děda s babičkou mají fenku welššpringra bez PP a když ji srovnám se dvěma papírovýma fenkama, který znám, tak to není ono, ale možná to bude i tím, že má trošku nadváhu. Ale jinak je moc fajn hodně hravá, i když už je docela stará.... Ale vzhledem to typickej welššpringr taky není... Ale mám ji ráda, vlastně mám taky ráda všechny psy, pokud zrovna nevisí na mojí psici
|
ilona
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2005 10:24
- Nahlásit
Děkuju všem za příspěvky, podporu a bohatou diskuzi. Ať se vám daří. :
|