Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / ako zariadit aby mi stendo pribralo a pritom mu neublizit v raste?
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
gabi
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 16:37
- Nahlásit

Hi hi skade ruka skade noha. Aku ma kvalitu srsti?
Ak rastie, pribera je odcerveny a inak je v kondicke a pohode, tak by som to nevidela tragicky. Mozno mu navysila trochu dennu davku a pridala nieco na prilepsenie. Ale desivo nevyzera.

Mika
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 16:41
- Nahlásit

srst ma podla mna skvelu, leskne sa, nepada, akurat teraz meni strukturu zo stenacej na taku tu hrubsiu dospelacku, ale vcelku je to este stale hodvabny macko je to vesele stena, ktore beha a objavuje svet, dnes sme boli prvy krat vo vode veterinarka mi to odovodnila tym, ze ma zvyseny pohyb, z cim vyrobca granuli nepocita, takze mozem kludne zvysit.. a zacala som mu davat pribinaky, po ktorych sa len tak zaprasi...a aj predtym odsudzovane piskoty uz dostava ako odmeny a rozne tie hrtany a usi a rozne chrupavkovite veci krmim ho eagle packom, co je podla mna spicka, tak verim, ze sa mi coskoro spravi odcerveny bol pred mesiacom takze nas coskoro caka dalsia tabletka, krmim ho niekedy surovym masom, tak si to strazim.

Mika
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 17:49
- Nahlásit

obraciam sa s prosbou na vsetkych krmicov "normalnou stravou" resp. tych co kombinuju granule a k tomu aj nejake ine suroviny kolko toho mozem svojmu psovi denne naservirovat? a co vsetko vlastne? zaujimaju ma take tie veci ako su pribinaky a jogurty, moze to dostavat aj kazdy den? aby som to neprehnala s vapnikom. co este by som mu mohla dat aby trosku pribral? dajte nejake tipy dakujem pekne

gabi
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 21:39 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit

sice to niesu bielkoviny ale psikovia to maju radi a aj hadam zasyti, zabavi a aj pri vymene chrupu vzdy padlo vhod. To su suche rohliky a chlieb, sem tam nejaky ten kus maso+kosti(rebro ci skelety) a hadam zeleninu ochutenu rybacou konzervou na spestrenie.
Ked som mavala doma nalezence v stenacom veku, nechavala som im na hranie surove jablka a mrkvu, a oni to pri hre aj zbastili.

Radecha
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 09:05
- Nahlásit

Mika
obraciam sa s prosbou na vsetkych krmicov "normalnou stravou" resp. tych co kombinuju granule a k tomu aj nejake ine suroviny kolko toho mozem svojmu psovi denne naservirovat? a co vsetko vlastne? zaujimaju ma take tie veci ako su pribinaky a jogurty, moze to dostavat aj kazdy den? aby som to neprehnala s vapnikom. co este by som mu mohla dat aby trosku pribral? dajte nejake tipy dakujem pekne

To je právě základní úskalí tohoto způsobu krmení. Nikdo ti nedokáže zodpovědně říct, kolik čeho můžeš dodávat, abys psu neublížila, alespoň ne takto obecně. Záleží totiž na spoustě faktorů - čím je pes krmený, jakými granulemi, kolik čeho obsahují. Pokud krmíš granulemi správnými (tedy takovými, které mají pro tvého psa vhodný poměr vápníku a fosforu) a budeš do toho přidávat mléčné výrobky, jednak pes dostane víc vápníku, než by měl (což je špatně, neplatí, že čím víc vápníku, tím bude zdravější, kosti pevnější apod.) a jednak narušíš jeho poměr s fosforem (což je také špatně, poměr Ca:P je velmi důležitý).

Určitě uslyšíš spoustu názorů typu: je to šumák, my mu tam občas plesknem pribiňáka, občas jogurt, občas párek, občas nic, a jakej je pěknej..., ale zejména pokud je pes ve vývinu a jedná se o štěně velkého plemene, experimenty tohoto typu opravdu nedoporučuji. A totéž je s přibíráním během růstu - granule pro štěňata large breed jsou postaveny záměrně jakoby "light" - právě proto, aby štěně příliš rychle nenabralo. Je to záměr.

gabi
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 09:56
- Nahlásit

Radecha vzdavam sa, dufam ze aj deti vychovavas podla tabuliek a mas presne namerane kolko vapniku a pomeru s fosforom a pomer Ca:P je velmi dolezity.

Pre mna, a pre mojich blizkych je dolezity pomer lasky a zdraveho rozumu.
A psy patria medzi mojich blizkych a nie medzi nejake masiny, do ktorych ked napchas presne co potrebuju, tak budu dokonale..
Svojmu zdravemu usudku verim viac ako nejakym tabulkam, ktore neviem kto vymyslel a kto si na nich masti vrecko, navyse uz je davno prekonany nazor, ze granulova strava je najlepsia.

Meta
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 10:25
- Nahlásit

Radecha
Co je víc? Člověk nebo pes? Psa musíme krmit vědecky a na člověka kašlem? Nebo pro sebe rovněž propočítávnáš poměr vápníku a fosforu a ubíráš si Pribiňák? Právě z lásky bude mít můj pes pestrý jídelníček, aby si jeho tělo vybralo, co potřebuje.

Radecha
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 10:34
- Nahlásit

Meta
Co je víc? Člověk nebo pes? Psa musíme krmit vědecky a na člověka kašlem? Prosím?

Krmte s láskou, krmte pestře, jsou to vaši psi, takže krmte, jak uznáte za vhodné.

Určitě máte mnohaleté zkušenosti, já pracuji na veterině osm let, ale abych někomu radila po netu "přidej tu tohle, tu tamto, vono mu to neublíží, když to bude s láskou", na to bych si netroufla. Nepovažuji to za zodpovědné. Nic víc, nic míň.

Bela
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 11:28 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

Radecha
no vidis, a ja zase nepovazujem za zodpovedne tvrdit ludom po nete, ze najlepsie co mozu svojmu psovi dat su tzv. kvalitne granule
a strasit ich, ako moc ublizia svojmu psovi, ked mu chudakovi pridaju k tym granulam jeden jogurt alebo pribinak...

Bela
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 11:36
- Nahlásit

Mika
ja ked som este kombinovala, tak som rano daval porciu granul a vecer domacej stravy - masove kosti, hovadzie srdce, drzky, nejake ryby, obcas tiez jatra, trochu vlociek, ryze, pohanky abo krupkov, struhana zelenina, do toho trochu acidka, jogurtu, tvarohu, huspeniny...proste rozne kombinacie
raz dva krat do tyzdna som mu davala tvrahovo-vajcovu veceru - to robime stale: 3-4 vajicka plu cca 10-15 deka tvarohu, k tomu struhane jablko, abo mrkva, teraz aj sparena zihlava, za hrst vlociek - ide sa obzrat

Radecha
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 12:30
- Nahlásit

Bela
no vidis, a ja zase nepovazujem za zodpovedne tvrdit ludom po nete, ze najlepsie co mozu svojmu psovi dat su tzv. kvalitne granule

Špatně pochopeno. Rada zněla, do kompletních granulí nepřidávat potravu, která narušuje poměr CA:P. O jednom pribiňáku řeč nebyla. "...Kolko toho mozem svojmu psovi denne naservirovat? a co vsetko vlastne? zaujimaju ma take tie veci ako su pribinaky a jogurty, moze to dostavat aj kazdy den?..."

nels
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 12:33
- Nahlásit

Radecha

jenomze ta otazka puvodne smerovala na lidi co krmi "normalni stravou" a ne na tebe,ktera krmi pouze granulema... tak myslim,ze uz tam to bylo spatne pochopeno

Radecha
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 12:41
- Nahlásit

nels
OK, za nevyžádané příspěvky se omlouvám. Cílem bylo varovat před krmením, které může, ať se to někomu líbí nebo ne, zvířeti ublížit. U GR, jako plemene postiženého ortopedickými problémy velmi často, bych byla velmi opatrná. Ale samozřejmě že je to každého věc.

Mika
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 19:10
- Nahlásit

dakujem vsetkym za dobre mienene rady, ja sama som na pochybach, ku ktoremu taboru sa mam pridat vsetci chceme pre svojho psa to najlepsie a pravda bude zrejme niekde uprostred, co sa tyka nasich najdrahsich, tazko uznavame, ze pravdu ma ta "druha" strana (ci su psi alebo deti, hadame sa tu ako mamky, ktore riesia, ci je lepsie davat dietatu ako prve mrkvicku alebo hrasok, resp. ci je hamanek menejcennejsi ako vlastnorucne nastruhane jabko ) myslim ze v oboch taboroch sa najdu zdrave i menej zdrave psy a hadzat vsetko na granule resp. prirodzenu stravu je trosku obmedzene. Rada svojmu psovi pridam, kde len mozem, dostava ovocie a zeleninu, suseny chlieb, chrupavky na hryzenie, sem tam surove maso, jedine coho som sa obavala boli prave mliecne vyrobky kvoli vapniku. Nechcela som tu rozduchavat vasne tak si podajme ruky a majme sa radi, kazdy z nas to v konecnom dosledku mysli dobre

maixnerova
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 19:52
- Nahlásit

Mika

ahoj, vášnivá debata – granule versus "přirozená" strava je nedílná součást zdejšího folklóru .
Popíšu jen svou vlastní zkušenost. Můj pes (větší vořech, asi novofundlanďan x kokr, 14 let), byl a je krmenej granulema celej život a i teď je v dobré kondici - občas, vzhledem k jeho věku, mu udělám kůru a podávám chondroprotektiva.
Nemá vůbec problém s klouby, přesto, že jako malé štěně byl vykrmován jako pašík na maso a klouby měl ve velmi špatném stavu. Vet. tenkrát říkal, že pokud se nám to nepodaří zvrátit, do 2 let mu odejdou klouby a páteř.

Co nám tehdy vet. kladl na srdce bylo to, že mimo podávání podpůrných prostředků na klouby

1) MUSÍME hlídat ve stravě správný poměr fosforu a vápníku (ať už granule nebo přirozenější strava...)

2) Nesmíme mu dávat mléko

3) dostatek pohyb ano, ale ne do padnutí (jak to štěňata často se svou neutuchající energií dělají). Čili hlídat i míru pohybu.

Musím říct, že tenkrát jsem všechny tyto rady důsledně dodržovala a vyplatilo se to.
Nesouhlasím s názorem, že štěněti by se mělo dát tolik jídla, kolik sní a tolik pohybu, kolik vydrží - jsem přesvědčena o tom, že zejména štěňatům větších plemen, tento přístup může hodně ublížit.

Držím palce, aby tvoje štěndo zdárně rostlo do zdraví a krásy

Eny
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 08:10
- Nahlásit

Mika
ještě k tomu Eagle packu, jakým přesně HOLISTIC krmíš? já jen protože já krmila svojí fenu lososím Holistic, protože ho potřebovala jako dietu, ale právě na to bacha, to je dieta, tj. pes ti po ní sotva přibre, mě fena přibrala až když jsme přešli na jinou značku, takže to ani tak nemusí být dávkou, ale spíš složením té dávky, že ti nepřibírá, i když na té fotce tedy zrovna moc hubený není, brala bych to, že je v naprosto normální štěněcí kondici a nelámala bych si s tím hlavu, ono taky GR mají hodně sklony k obezitě, tak pokud jsou kolem tebe samí obézní GR, tak tvůj normální a zdravý proti nim vypadá jako vyhublý, ale je to jen o subjektivním pocitu, chápeš?

Mika
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 08:25
- Nahlásit

Eny
krmim holisticom pre stenata velkych a obrich plemien, radou urcenou presne pre neho, takze verim ze krmivo je uplne v poriadku. on takto zboku vyzera celkom normalne. on od hlavy do polovice chrbta vyzera skutocne dobre - pekne klenuty hrudnik, silne predne labky, skor ma strasne slabe zada - zadne nozicky ako palicky, a hranaty zadok, co mi pride ako labutia piesen pre jeho klby... ale o mesiac s nim ideme k moru, kde verim, ze sa trosku osvali a bude to lepsie. mam strach z DKK tak dufam, ze ked sa trosku osvali na zadnych nohachm tak ten rast nebude taky narocny na jeho klby.

Radecha
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 09:34
- Nahlásit

Mika
on takto zboku vyzera celkom normalne. on od hlavy do polovice chrbta vyzera skutocne dobre - pekne klenuty hrudnik, silne predne labky, skor ma strasne slabe zada - zadne nozicky ako palicky, a hranaty zadok, co mi pride ako labutia piesen pre jeho klby... ale o mesiac s nim ideme k moru, kde verim, ze sa trosku osvali a bude to lepsie. mam strach z DKK tak dufam, ze ked sa trosku osvali na zadnych nohachm tak ten rast nebude taky narocny na jeho klby.

Mně na té fotce taky připadá naprosto ok, přiměřeně k věku. Jinak štěňata typicky rostou takto nerovnoměrně, je to úplně normální, pokud mají přiměřený pohyb a odpovídající výživu, obvykle to vyrovnají. Nespěchej na něj. Lepší štíhlejší, než tlustší, opravdu.

gabi
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 10:05
- Nahlásit

Mika, mne sa prave tie zadne nohy pacia. Presne k jeho veku.
Cely je taky neforemne vytiahnuty. Presne ako ma vo svojom veku vyzerat.
Ale ked sa lepsie pozrieš, ma krasne vypracovane svaly. len ich ma take detske...

Mika
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 10:15
- Nahlásit

takuto selmu ja doma chovam

gabi
tak to si prva, ktora si vsimla, ze ta moja chobotnicka ma aj nejaky ten sval

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 14:11
- Nahlásit

Mika

hele nejsem žádný odborník, ale prcek mi nepřijde jako koncentráčník. Ash měl taky zadnici celou kostnatou když byl mlaďošek. Oni ti velcí psi se "dodělají" později. Až bude starší, tak se mu pořádným lítáním a makáním ta zadnice taky nasvalí. Měla bys vidět fotky Ashe jako prcka do jednoho roku a pak tak v roce a půl. Nejdřív se mu nasvalil předek a ta zadnice to dorazila nakonec.

Mika
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2008 18:34
- Nahlásit

obnovujem vlakno po piatich mesiacoch lebo sa chcem hec pochvalit
athos ma 10 mesiacov a je to zdravo vyzerajuci, pekne nasvaleny pes. nie je to typicka zlatacka gulicka, je skor slachovity a ako pozeram na jeho pomer strava - pohyb, tak sa o jeho figuru asi bat ani nemusim uz dva mesiace krmim surovym masom a som nadmieru spokojna, pes mi prospieva, maso mu chuti, stolica je krasna, akurat zo mna asi bude vegetarian lebo mrazak mam plny psieho zradla

prikladam fotku a som skutocne pysna na to, co z mojej chobotnicky vyrastlo

papillon_girl
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2008 22:19
- Nahlásit

Mika
krása!

aren
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2008 15:36
- Nahlásit

Mika
Krásný pes

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání