| Autor |
Zpráva |
Radecha
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2008 16:22
- Nahlásit
sarax
Nedealuju nic, ale znám dost pejsků, jejichž páníčkové jim ve snaze o přilepšení dávali ke granulím hrozně moc masíčka a tvarůžku a pribiňáčků, a voni maj teď křivý nožičky, moc na ně nemůžou a choděj si k nám pro léky proti bolesti.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2008 17:16
- Nahlásit
Radecha
Budeš-li do toho přidávat něco dalšího (hl. maso a mléčné výrobky), poměr narušíš a pes z toho může mít problémy.
dávali ke granulím hrozně moc masíčka a tvarůžku a pribiňáčků,
znám spoustu pejsků kterejm páníčci přidávali maso a mléčný výrobky a mají nožičky i kyčličky v pořádku...pokud si to přečte někdo neznalý vyděsí se a pes bude jen na granulích..to bude príma život ne???by mě zajímalo který granule jsou podle tebe ty "kvalitní"
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2008 17:19
- Nahlásit
sarax
Radecha
holkýýýý,nehádejte se,ideální je granule spláchnout do WCa krmit jen masem aby čék něco nenarušil
P.S.pokud na WC nejni zavřená Gerda,jakože tutově jo
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2008 17:25
- Nahlásit
davidkova renata
,ideální je granule spláchnout do WCa krmit jen masem aby čék něco nenarušil
no šak to myslím..ale teda prej neodhadnem ty poměry
já poměry vodhaduju a grancle máme fakt když je nutnost..časovej pres a cesty
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2008 17:26
- Nahlásit
sarax
Každopádně menší zlo je krmit drahejma granulema, než štěněti natláskat co nejvíc masa a mlíčnejch výrobků, všeho vod voka. Páč tady neplatí "čím víc, tím líp".
Superprémiovky, a to drahý. Značku jmenovat nebudu, abych zas nebyla v podezření, že je dealuju . Ale na granulích pro štěňata rozhodně nešetřim.
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2008 17:27 - Změnil/a: Radecha
- Nahlásit
davidkova renata
P.S.pokud na WC nejni zavřená Gerda,jakože tutově jo
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2008 17:41
- Nahlásit
Radecha
a, než štěněti natláskat co nejvíc masa a mlíčnejch výrobků, všeho vod voka. Páč tady neplatí "čím víc, tím líp".
hele vo tom nikdo nemluvil jen ty..myslím že lidi co sou tu a krměj masem tak si taky načetli něco k tématu...
tož asi tak....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2008 17:44
- Nahlásit
Radecha
Ale na granulích pro štěňata rozhodně nešetřim.
Vidis to, ja zase naopak od tri tydnu veku stenat jejich travici soustavu prirozene zatezuju podavanim masa a vseho moznyho. Granule maji jen jako doplnek, aby taky byly zvykla. A na kvalitnim mase pro stenata tez nesetrim.
Každopádně menší zlo je krmit drahejma granulema, než štěněti natláskat co nejvíc masa a mlíčnejch výrobků, všeho vod voka. Páč tady neplatí "čím víc, tím líp".
Samozrejme, jako vzdy uplatnit selsky rozum. A neco o tom vedet. Ale mohla bych polemizovat o tom, zda treba krmeni supergranulema je pro stene to mensi zlo a zda bude pak schopny stravit treba kost a tak podobne.
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2008 17:46
- Nahlásit
sarax
znám spoustu pejsků kterejm páníčci přidávali maso a mléčný výrobky a mají nožičky i kyčličky v pořádku...pokud si to přečte někdo neznalý vyděsí se a pes bude jen na granulích..to bude príma život ne???
Btw., pokud si to přečtě někdo neznalý, mávne nad tím rukou, a bude dávat štěňátku tu granule, tu tvaroh, to polívku, tu maso - může pěkně splakat nad vejdělkem. Pro představu, jak jsou někteří nešťastníci schopni krmit:
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2008 17:49
- Nahlásit
Je to návod, který zkušená chovatelka dává novým majitelům svých štěňátek.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2008 17:50
- Nahlásit
Radecha
Hele, docela pekny, takhle nejak nestastne krmim, s drobnymi obmenami. Ovsem s tim, ze kdyz uz musi byt granule, tak s co nejnizsim podilem bilkovin, takze radsi vzit radu Large breed. A dodavat maso..
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2008 17:53
- Nahlásit
Hodně vtipný mi přijde, že s prošlapy a růstovými ortopedickými problémy už dopředu počítá... pročpak asi?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2008 17:55
- Nahlásit
Radecha
Zato pri granulich se pro obri plemena nic pridavat nemusi????
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2008 17:57
- Nahlásit
Fifi
šiš,to je mi taky nějaký povědomý ,spousta svazarmovců by se v tom asi taky poznala
Radecha
vtipný mi přijde, že s prošlapy a růstovými ortopedickými problémy už dopředu počítá... pročpak asi?
počkej,chceš tím říct,že štěně krmený supergranulema nikdy nemá žádné růstové ani jiné problémy pramenící ze stravy ?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2008 18:00
- Nahlásit
Ale tu jsme trochu asi OT, to by chtelo mozna presunout do Krmeni klasickou stravou...
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2008 18:06
- Nahlásit
Fifi
Zato pri granulich se pro obri plemena nic pridavat nemusi????
No pokud jsou to kvalitní granule pro danou kategorii, tak nemusí. Nebo lépe - nemělo by, jinak to ztrácí smysl.
davidkova renata
počkej,chceš tím říct,že štěně krmený supergranulema nikdy nemá žádné růstové ani jiné problémy pramenící ze stravy ?
Chci tím říct, že štěňata krmená takto problémy často mají. Tenhle pejsek měl torzi v osmi měsících (což je spíše výjimka). Návod koloval po nemocnici dlouho a je uložen v archivu kuriozit.
Nechtěla jsem rozpoutat debatu granule x vařený, každý má svoje a o každém je třeba něco vědět, jen jsem chtěla varovat před bezhlavým přidáváním doplňků ke kompletním granulím.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2008 18:12
- Nahlásit
Radecha
No pokud jsou to kvalitní granule pro danou kategorii, tak nemusí. Nebo lépe - nemělo by, jinak to ztrácí smysl.
Obavam se, ze z tohoto svetanazoru jsem jiz vyrostla. Ale nic, nebudu to tu plevelit. Kazdy sveho stesti strujcem.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2008 18:14 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
Radecha
Hodně vtipný mi přijde, že s prošlapy a růstovými ortopedickými problémy už dopředu počítá... pročpak asi?
hele to nevím ale já čtu a sem laik že takže vidím že dávkování nějaké a při potížích možno zvýšit??jakože mi to nepříjde že se s tím počítá že to bude,ale oznamuje se tato alternativa?
což ně každej udělá
a nepřidávat nic ke granclím??měla jsem pro štěně celkem slušný teda superpremia a vet mi přidávání doporučil..a nemyslím že je fakt zlej
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2008 18:31 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
Radecha
Návod koloval po nemocnici dlouho a je uložen v archivu kuriozit
No jasně,nebudem rozpoutávat věčnou a nekonečnou debatu,ale na tom kuriozním návodu krom těch odpoledních granulí teda asi vyrostlo dřív hooodně psů To měl ale NO běžně kolem 50kg
jinak nevim,možná by se ke granulím přidávat to všechno fakt nemělo,proto je mám pouze jako nouzovku.Já zas znám jednu ze služebně nejstarších vetek v Praze ,kdysi tam přišli lidí s totálně vyřízeným štěndem kolie ze špičkové stanice.Pes byl na utracení páč poslechli "chovatelku" v tom,že pes NESMÍ dostat maso!!!Tomu řikám kuriozita zas já
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2008 22:34
- Nahlásit
davidkova renata
ale no tak, to jsou pribehy. kolik psu je JEN na granulich a jsou uplne v pohode. kdyby to nebylo tak drahe tak taky krmim granulema.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 09:13
- Nahlásit
argosek
kolik psu je JEN na granulich
to jako jo.a kolik psů je akorát vo namočeným chlebě ve vodě...zvažte to,pane,to jr celkem nejlevnější varianta
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 12:03
- Nahlásit
Mika
Každý svého psa strůjcem. Když jsem pořizovala štěně, načetla jsem, co se dalo i kolem krmení psů a slavných granulí. A dospěla jsem k názoru, že nejvíce nemocných psů je těch "granulovaných". Ostatně je to logické - zkus jíst celý život instantní stravu. Vážnějších problémů se vyvarovali leda majitelé citlivějšího srdce, kteří sice ofiko krmí granulemi, ale ve skutečnosti si pes od huby vyžebrá kde co. Takže jsem nakonec dospěla k názoru, že pes má jíst jako člověk - tedy -pestře - (jistěže s větším podílem masa a chrupavek). Mám psa velkého plemene a normální strava mu svědčí, DKK má nulové a nikdy nestonal. Krmení štěňat podle tabulek považuji za zločin a týrání. Asi tak...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 12:10
- Nahlásit
Meta, vidím to stejně. My teda jsme na granulích hodně, z důvodu mé lenosti, ale aby mi štěně bylo neustále hladové kvůli tomu, že v tabulkách píšou cosi, tak do toho bych nešla.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 12:24
- Nahlásit
aren
Přesně. Slyšelas o tom štěněti loni, jak majitel kvílel, že sežralo na zahradě celou velkou dýni, jak ho zachránit? To teda muselo mít hlad, aby to udělalo , štěňata jsou sice pažravá, ale to je způsobeno právě obrovskými nároky na růst. Uvědomte si, že do půl roku se vybuduje skoro celý pes (člověk roste kolik let a přesto moji dva puberťáci požadují tři večeře)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 12:26
- Nahlásit
Mika
těžko může člověk poradit takhle na dálku. Jedna věc ale jistá je- dávkování může člověk hodit často za hlavu. Když jsem ještě granulovala - tak nám tedy nestačila ani mnohem vyšší, než doporučovaná dávka a pes pořád vypadal jako zrezavělý radiátor. Určitě je lepší, když je štěndo štíhlé, než koule, ale vychrtlík pochopitelně taky není ideál. Můj pes začal vypadat jako pes, když jsem přešla na vařené a posléze syrové krmení. Konečně nevypadá jako koncentráčník, ale jako sportovní osvalený zvíře.
Jinak můj osobní souhlas s tím, že mi přijde, že nejvíc nemocných psů je na těch granulích. Dojem, že krmení přirozenou stravou psovi ubližuje produkují výrobci granulí. Pestrost ještě nikoho nezabila. Takže se nebojím, že by zabila mého psa.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 13:13
- Nahlásit
Prave mi napadlo prirovnanie s autom. Treba do neho dať to čo treba. Benzin určitej kvality, olej určitej kvality atď. Ono pôjde aj ked do neho nalejete niečo menej kvalitne, ale tie škody potom... Ale ak je to auto už stavané tak, že sa bude kaziť, tak to tým benzinom a mazanim nezlepšíte.
Ani pri psovi neopravite krmenim to, na čo ma geneticky predispoziciu.
Ale hlavne POZOR! Toto je len naša predstava a túžba o krmeni psa. Uvedomte si ale že v skutočnosti to takto nefunguje.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 16:15
- Nahlásit
gabi
ty, koukam, v posledni dobe nemyslis na nic jineho nez na to sve subaru :-))
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 16:31
- Nahlásit
prvy krat vkladam obrazok tak verim ze to bude fungovat toto je Athos z dnesneho rana... tak posudnte sami, ako vyzera
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 16:32
- Nahlásit
sakra ta fotka je nejaka mala .... tu je odkaz na galeriu, kde to mam ulozene...
http://www.cz-pes.cz/obrazek-13393-q-athos_20
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2008 16:33
- Nahlásit
uz som prisla na to, kde je chyba ..
|