| Autor |
Zpráva |
wensday
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 12:07
- Nahlásit
Hafina
a jo... my sme granuláci, ale za starejch časů jsme měli kníračku a taky jsme krmili vařeným / tehdá snad ani ganule nebyly / a přidávali jsme právě Roboran a Plastin... tak se ptám, jak je to teď
|
ell
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 12:16
- Nahlásit
Hafina
Jééé, to jsem "ráda", že se našel taky někdo se stejnými potížemi, ale úplně stejnými. Taky vždycky zvrací ráno před prvním žrádlem! Je fakt, že jí nejvíc chutnalo kuřecí maso jen uvařené ve vodě, ale jakmile ji k tomu dám třeba rýži, to už ji nejede. Ale dobrá, zajdu hned koupit horu prsíček a uvidíme, jak dlouho ji to vydrží. Když se to nezlepší, zajdu k vetovi. Díky všem§
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 12:28
- Nahlásit
ell
Ty sis z toho pěkně vzala,co jsi chtěla.Nic nekupuj a běž okamžitě k vetovi.To je ponaučení,které sis měla vzít!!!!!!!!
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 12:30 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
Hafina
uhm, ja davam surove od jeho cca 3 mesiacov. Aj teraz tu pri mne lezi a chrumka kridelko
prujem nemal ani raz, len po jatrcah mo obcas makksiu stolicu, ale kedze davame hodne aj kosti, tak sa mu to aspon vybalansuje.
Mám loveckýho, cvičíme lovečinu tedy se zvěří a mám strach, aby mi zvěž nenačínal.
tak toto fakt neviem , este som o tom nepocula ani necitala
Ono sa celkovo siril jeden cas taky mytus, ze pes zo suroveho zvlci ale o loveckych veciach nemam zial potuchy...ale pocitam, ze to tiez asi tak celkom nebude - ved cim sa lovecki psi krmili po starocia? napr. v stredoveku? pochybujem, ze im varili...
ell
ja tiez celkom nerozumiem, preco na nej chces takto zbytocne exeprimentovat...
|
slony
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 12:42
- Nahlásit
Když se to nezlepší, zajdu k vetovi
najlepsie bude spojit s dohadovanim kastracie ....
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 12:44
- Nahlásit
ell
mam hodne vybiraveho psa,granule by nezral,ani kdyby mel umrit hlady,nad kureci polevkou premysli,syrove sni,ale jen hovezi - no,proste si vymysli .A to je,prosim,utulkac,ktereho jsme vykrmovali,aby se dostal na normalni vahu.
Takze psum varim (rodine ne:lol ,nejradsi maji pohanku nebo ovesne vlocky,ktere nasypu do silneho vyvaru,uvarim a zamicham do toho varene kureci nebo treba syrove hovezi.Take treba kureci jatra s ryzi uvaris za chvilku a ani to neni moc drahe.
Jenze tohle plati skutecne pro rozmazlene vybirave psy.Kdyby zvraceli,nepovazovala bych to za "vybiravost" a letela bych na veterinu. .Pokud to trva 2 mesice a jeste jste tam nebyli - a mam dojem,ze porad to chces resit jinak,tak to je fakt nebezpecne,resis pouze nasledky...myslim,ze nejaky zdravotni problem v tom bude,tak to nezanedbej,ono je zbytecne cekat (jak dlouho?) na zlepseni.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 12:45 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit
ell
No k tomu veterináři určitě zajdi i tak. My tam taky pro jistotu byli, aby v tom nebyl nějakej jinej problém...
Navíc my byli u toho veta asi po tejdnu, což bylo zvracení asi 3x...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 12:51
- Nahlásit
Bela
Jo to jsme taky slyšela, že zvlčí. Jako já nemám takovej strach, že by načínal, to si při výcviku docela dokážu ohlídat a jelikož je to velkej prohřešek, tak by asi docela dostal nasekáno, spíš mám strach z toho průjmu. Zkusím mu dát syrový v pátek, přinejhorším se posere v sobotu a to mě nebude tížit, když budu celej den doma...
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 12:54
- Nahlásit
ell
Jééé, to jsem "ráda", ze se nasel taky nekdo se stejnymi potizemi, ale úplne stejnymi. Taky vzdycky zvrací ráno pred prvním zrádlem! Je fakt, ze jí nejvíc chutnalo kurecí maso jen uvarené ve vode, ale jakmile ji k tomu dám treba ryzi, to uz ji nejede. Ale dobrá, zajdu hned koupit horu prsícek a uvidíme, jak dlouho ji to vydrzí. Kdyz se to nezlepsí, zajdu k vetovi.
Ahoj Ell, co pises, to zvraceni trva prilis dlouho, na tvem miste uz bych davno sla k vetovi...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 13:06
- Nahlásit
ell
hm....slony to připoměl dobře,ty řešíš zda čubu kastrovat???Když zvrací 2 měsíce,?SIce jsem ti na otázku kastrace odepsala ale to jsem nečetla tohle Nikoho nekastruj,běž na veterinu,vyřeš nejdřív zvracení a pak řeš míň podstatný věci....Jako nechápu na co čekáš???Mě si pes líže 2 dny tlapu,nevidím co tam má,tak radši k vetovi zajdu...mno nic....
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 13:09
- Nahlásit
Jandula
pes hltá a pak po jídle blbne...
Hele na to pozor. Je to docela velký plemeno. Pes hltá od přirozenosti, ale po jídle by měla mít klid, jinak to zavání průserem.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 13:12
- Nahlásit
sarax
naprosto s tebou souhlasim...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 13:13
- Nahlásit
Hafina
Zkusím mu dát syrový v pátek, přinejhorším se posere v sobotu a to mě nebude tížit, když budu celej den doma...
posrat by sa nemal, zavisi ale od toho co das - napr. nezacni s jatrami.
Barfisti napr. radia:
Remember to keep things simple for the dog when you are starting. You might start with chicken or turkey and feed wings, necks or backs for the first couple of days. Let their body get used to the new foods before you start feeding them a huge variety of foods. Some dogs might not know what to do with the bones at first, but they will get the hang of it. If you have a small dog or a dog that doesn't get the hang of it, you can try crunching the bone into smaller pieces, or holding one edge of the bone for them.
Wait to add the richer foods, such as liver and eggs, for a few weeks.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 13:16 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit
Bela
No ja, jenže Aris se po kuřeti 100% posrajdí, on kuřecí nesnese. Myslíš, že krůtí je jiný? My prostě asi začnem s tím, na co je zvyklej a to je hovězí trhaný...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 13:25
- Nahlásit
Hafina
hm, ak ma intoletranciu na kuraci protein, tak jasne, ze nie...skus tu hovadzinu - specialne, ked je na to zvyknuty. nas napriklad nesmierne miluje aj hovadzie srdce
s tou krutou to neviem na sto pro, ale myslim, ze to moze byt to iste ako s kuracim
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 13:41
- Nahlásit
ell
Mazej k tomu veterináři, a to fofrem!!!
Může to být úplně cokoliv, žaludeční šťávy navíc naleptávají sliznice, tohle žádné experimentování s druhem krmení nespraví!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 13:52
- Nahlásit
Walda
Jo jo, teď už si to hlídám, tenkrát, když byla Sára ještě prcek, tak mi nepřišlo, že by dělala po jídle kraviny, ale veterinářka mi řekla, že při jejích problémech mám radši po jídle jí až dvě hodiny udržet v klidu...
|
ell
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 14:41
- Nahlásit
Sarax
Na kastraci se ptám jen předběžně - do budoucna. Je jasný, že bych nešla k vetovi na kastraci a přitom se nezmínila o zvracení...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 14:50
- Nahlásit
ell
mno jak moc do budoucna??z jakejch důvodů budeš kastrovat?
|
ell
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 14:55
- Nahlásit
Sarax
Ted hárá poprvé, takže se poradím s veterinářem, kdy by to bylo nejvhodnější a půjde. Nemá PP, takže chovná nebude, tak nevidím důvod, proč nekastrovat. Navíc předejdu nemocem, jako je rakovina dělohy apod.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 14:56
- Nahlásit
ell
Spíš běž k vetovi se zvracením a přitomse ho zeptej na kastraci a ne naopak.
O co ti vlastně jde,že s ní k tomu vetovi nechceš jít.O peníze?
|
ell
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 15:00
- Nahlásit
abby
Ano, přiznám to, tady u nás je veterinář drahej, jen za vyšetření chce 200Kč! Ve čtv odjíždím jako každý týden do jiného města, kde je veterinář mnohem lepší, zkušenější a hlavně za vyšetření nic nechce. Možná si řeknete, že v tomhle případě bych peníze řešit neměla, ale bohužel, na to fakt nemám. A do čtv to snad vydrží, ne?
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 15:32
- Nahlásit
ell
Prosím ťa, čím vlastne kŕmiš? (typ, značku)
Ak pes vo vývoji dva mesiace nič nežerie a zvracia, bola by z neho kostrička.
Mne to pripada, že by si chcela aby stále krásne papkal a papkal a papkal. Pripomina mi to starostlivu mamičku, ktorá keď dieťatku nechutí, tak beží kúpiť iný keksíček.
Ak by si mala pocit že je to zo psom zlé, tak by si bežala k veterinarovi hneď.
Takže ak chceš variť, var. Ak chceš krmiť granulami, kŕm ale KVALITNOU ZNAČKOU.
Ved ten peso môže mať rozhasené zažívanie aj tým stálym striedaním.
Navyše, dospievajúca fenka, ktorej sa prvýkrát búria hormóny a pripravuje sa na prvé háranie má nárok na trochu "trucovania" či už v jedle alebo v počúvaní alebo sa jej dokonca môže meniť povaha.
Ide len o to, či to ustojíš a nespanikáriš ale naopak budeš dodržiavať zabehnutú rutinu kým z toho nevyrastie.
|
ell
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 15:43
- Nahlásit
gabi
Není to tak zlé, jak to vypadá! Ona žere, ale myslím, že na svůj věk a váhu málo. Samozřejmě, že kdyby nejedla vůbec a stále zvracela, hned bych s ní zašla k vetovi. Krmim převážně Pedigree.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 15:45
- Nahlásit
ell
tak především bych začala u toho Pedigree, vždyť jsou přece na trhu docela kvalitní značky za dobrou cenu... a pudl toho zase tolik nesežere...
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 15:46
- Nahlásit
Pedigree vyhoď a pred tyým ako poletí von oknom tak si prečítaj zloženie a nájdeš tam: "maso: max 4%"
Oni tí hafíci majú naozaj pred háraním iné starosti, ako žrať.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 15:49
- Nahlásit
gabi
nehovoriac uz o tych vsetkych chemickych svinstvach, ktore toto krmivo obsahuje...
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 15:50
- Nahlásit
ell
uplne chapu, ze ted nemas prachy (znam to), ale podle toho co pises, bys to uz opravdu nemela odkladat, to uz jsi podle meho nazoru delala az prilis dlouho... Nemuzes si od nekoho pujcit? Dobre vysetreni 200,- a pokud bude nemocna, tak dalsi vydaje, ale v tomto pripade se fakt neda nic jineho delat, pokud mas sve psisko rada, jako, ze urcite mas.... nebudu opakovat to, co uz tady psali jini....
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 15:51
- Nahlásit
Ešte napíš čo všetko si skúšala meniť a v akých intervaloch.
Prednedávnom som čítala niekde na fóre téma, kde mali psíka hyperaktívneho a stále hladného.
Pedigree.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 15:53
- Nahlásit
gabi, ell
nehovoriac uz o tych vsetkych chemickych svinstvach, ktore toto krmivo obsahuje...
a velkeho mnozstvi soli, ktere pejsum skodi...(nemocne ledviny)
|