| Autor |
Zpráva |
Jandula
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 09:24
- Nahlásit
ell
ale tady vím, že to není nic vážného. Nebyla bych tak lehkomyslná...
promiň, ale každý ti řekne, že pokud štěně zvrací déle jak dva dny, tak už je to vážný... myslíš, že by bylo třeba normální, kdybys měla dítě a to ti obden zvracelo??? taky by si s ním šupajdila k doktorovi...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 09:25
- Nahlásit
ell
Psi nezvrací z hladu.Nemá to žádnou logiku.
|
ell
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 09:26
- Nahlásit
Nebo si myslim, že mi řekne, že je to z toho, jak jsem ji každou chvíli dávala něco jiného k žrádlu, protože tamto už nechtěla, tak má podrážděný žaludek...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 09:30
- Nahlásit
ell
tak tohle je o ničem... radši nepůjdeš na veterinu, aby ti neřekli, že je to z toho, co jsi mu dávala k žrádlu... příště si prosím pořiď psa plyšového...
|
ell
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 09:33
- Nahlásit
Jasně, že půjdu, ale až ve čtv!!!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 09:41
- Nahlásit
ell
Nechápu tě, fakt ne... 200 podle mě není zase tak moc (taky mě živí rodiče, ale i tak místo toho, abych si koupila nový kalhoty, radši koupím věci pro pesana...)... Je fakt, že mám kolem sebe i známý veterináře, takže běžný prohlídky většinou platit nemusím, ale zároveň, když byla psice malá, přišla nás na pěknejch pár tisíc (je to voříšek za karton cigaret), spousta lidí říkala, že ji máme nechat utratit a koupit si "pořádnýho psa"...
Jenže v tomhle ohledu se u nás ty peníze prostě vyhrabaly, aby pesan mohl zůstat s náma a byl zdravej...
|
ell
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 09:57
- Nahlásit
Tak já si rozhodně nekupuju místo toho kalhoty, ale zrovna musím koupit mámě dárek. A nevim, proč bych nemohla jít za 2 dny, když už to trvá tak dlouho. Peníze tady prostě s váma řešit nebudu, to je moje věc. Chtěla jsem jen radu, tu jsem dostala - jít k vetovi - takže půjdu, ale bohužel AŽ za 2 dny!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 10:00
- Nahlásit
ell
. A nevim, proč bych nemohla jít za 2 dny, když už to trvá tak dlouho.
Protožes tam měla být už před dvěma měsícema, možná právě proto... A ne hledat výmluvy, proč tam nejít, ale je to tvůj problém... Jen mi je líto toho psa...
|
ell
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 10:02
- Nahlásit
Jednou nám zvracela celý den, po každém jídle a pak i krev - to jsme samozřejmě jeli hned večer, když to nepřestávalo - dostala jen vakcinu na zklidnění žaludku. To jen abyste nemysleli, že je to takový chudák a že ji zanedbáváme...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 10:11
- Nahlásit
ell
No hlavně nám pak napiš jak jste dopadli, jestli jsme jen nestrašili. Pak zkus koupit nějaké lepší granule a uvidíš. Holky ti radili dost zanček, který tě vyjdou i levněji. Hlavně už to pedigree nedávej, je tam tolik soli, že to až pěkný není, navíc to kolem masa ani nešlo. A držíme palce ať je všechno v pořádku.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 10:12
- Nahlásit
ell
Jinak ale taky držím palce, ať to není nic vážnýho... A psice je v pohodě...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 10:13
- Nahlásit
ell
Chápu,že třeba teď nemáš těch 200Kč,ale nevím,proč ti vadí,že si za to vet bere peníze.Nevidím důvod,proč by to měl dělat zadarmo.Je to jeho práce a živí se tím.Pokud mi tohle vet udělá zadarmo beru to jako příjemnej bonus,ale neočekávám to.
Pokud fence něco bude,počítej s tím,že se to pěkně prodraží.Radši se zkus domluvit s rodičema,ať ti půjčí nebo mamce kup dárek později.Každej člověk to snad pochopí.
Tvoje jistota,že jí nic není mě fascinuje.Přála bych ti,aby to byla pravda a doufám,že takových laxních pejskařů moc není.
|
Dante
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 11:06
- Nahlásit
Shodou okolností jsem měla úplně stejný problém, jako řeší zadavatelka. Moje štěndo bylo od chovatelky navyklé na granule Royal Canin, ale po pár týdnech a zjištění, že existují i lepší jídla než granule, je začalo odmítat. Radši den a půl nežralo a z hladu zvracelo, než aby si vzalo granule. Řešila jsem to s kolegy na interně, udělali jsme odběry krve a rentgen, ale nic se nenašlo. Řešili jsme to Famosanem (H2 blokátor, na zklidnění žaludku) a 14-ti denní dietou bez granulí, jen vařené kuřecí a rýže. Krmila jsem vícekrát denně a poslední krmení jsem dávala až večer mezi devátou a desátou, protože se mi stávalo, že to přes noc rychle strávil a ráno zvracel, než jsem ho stihla nakrmit. Po 14 dnech jsem do diety začala přidávat granule, přešli jsme na štěněcí Purinu-Proplan, která mu víc chutnala (a tvrdí to i jiní majitelé nežravých psů) a zalívat vývarem. To už zvracel jen ojediněle, což mu vydrželo doteď. Ještě teď se mi totiž stává, že když se večer z nějakého důvodu nenají, tak ráno zvrací. Jo, a doživotně jej budu krmit 2 x denně, osvědčilo se mi to. Teď je mu 2,5 roku, ale granule bez ničeho mi prostě nežere. Musím je vždycky vylepšit buď konzervou, nebo trochou masa a rýže. Drobné plemena psů jsou bohužel vybíravé, taky se mi stalo, že mi kapsičku snědl dvakrát třikrát, a pak už ne. Prostě budete muset trochu experimentovat, než zjistíte, co jí chutná. Ale k tomu veterináři opravdu jděte, tím dlouhodobým zvracením se mohly přidat i jiné problémy, které nevidíte. Ale - jste si jistá, že veterinář, který za vyšetření nic nechce, je opravdu dobrý? Kde potom bere peníze na odborné knihy a semináře? Jak může investovat do sebevzdělávání? A jaké má vybavení ordinace? Jistě, pár takových altruistů s bohatým bankovním kontem určitě existuje, ale moc bych na to nespoléhala.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:38
- Nahlásit
Radši den a půl nežralo a z hladu zvracelo
Můžete mi někdo vysvětlit to zvracení z hladu?? Podložit to nějakým vetem? Podle mě nic takového není. Pes přece nezvrací, když má hlad.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:48
- Nahlásit
LucieS
Ale jo, zvrací, žaludeční šťávy. Někdy je to i u lidí, že se ti udělá z hladu zle a zvracíš žaludeční šťávy.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:55
- Nahlásit
HafinaNěkdy je to i u lidí
mam taku kamosku - tvrdi, ze nemoze byt hladna, lebo jej je hned blivno. Ale mozno je to len vymluva
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:58
- Nahlásit
Bela
Není, já jak se ráno nenajím, tak je mi hrozně zle, fakt na grcání.
|
SonaBurdejova
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 08:12
- Nahlásit
chceme si pořídi Výmarského ohaře našla jsem chovnou stanici kde maji 2 s deviti ale maji 6 tydnu nejsou moc malinci jit od mámi? Děkuji
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 08:25
- Nahlásit
ell
I ty sebelepší a sebekvalitnější granule jsou chemie.Převedla bych psa na klasiku,alespoň než se srovná.
P.S.... vet ti stejně poradí granule
|
Pajdal
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 08:26
- Nahlásit
ell
hele, zkus mu koupit nějaký pořádný granule a uvidíš, že se to zlepší. Jsou sice dražší, ale nakonec tě to vyjde levněji než vet. Zkus třeba Firstmate nebo Eagle Pack. Koukni na www.ichovatelskepotreby.cz.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 08:36
- Nahlásit
Pajdal
neni nad reklamu zadarmo, vsakze?
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 09:10
- Nahlásit
Já když mám hlad, tak je mi taky na b..í, ale jenom ten pocit.
Pes mi taky někdy zvrací žaludeční šťávy, ale nikdy to nespojuju s hladem. Je to když se nalíže chlupů, sežere trávu, moc lítá, moc se nalemtá vody, ze stresu... ale z hladu... proto by mě to zajímalo z veterinárního hlediska.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 09:13
- Nahlásit
Pajdal
Máš tam blbě tečku za celou doménou. Pak to háže jakýsi úplně jiný stránky.
www.ichovatelskepotreby.cz asi bude to co jsi myslel/a
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 09:18
- Nahlásit
Hafina
ty si dobra dusa
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 09:26
- Nahlásit
LucieS
Je to když se nalíže chlupů, sežere trávu, moc lítá, moc se nalemtá vody
Jo, jo. Náš vet říká, že pes má nárok blít jednou týdně, to je v normě. Víckrát je to podezřelé.
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 09:43
- Nahlásit
ell
když jsem si brala svého půlročního hafa, tak zvracel tři dny za sebou po krmení...je možné, že to bylo ze stresu, ale protože byl krmený nejdřív K-9 a pak pedigree, měla bych tip, proč to bylo...nechtěla jsem mu hned měnit i krmivo, vydržela jsem to celý dva dny, cpát ho tou s..čkou a pak jsem přešla na proplan a bylo po zvracení..a taky mu přestalo týct z očiček atd...krmení bych určitě změnila a za veterinářem jdi stejně určitě..
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 10:04
- Nahlásit
SonaBurdejova
jo, jsou moc malincí jít od mámy v 6 týdnech.... normálně bývá odběr štěňat kolem osmého týdne...
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 10:17
- Nahlásit
Dante
jste si jistá, že veterinář, který za vyšetření nic nechce, je opravdu dobrý? Kde potom bere peníze na odborné knihy a semináře? Jak může investovat do sebevzdělávání? A jaké má vybavení ordinace? Jistě, pár takových altruistů s bohatým bankovním kontem určitě existuje, ale moc bych na to nespoléhala.
No proc by vet mel dostavat za svoji praci penize,vzdyt to dela snad z lasky ke zviratum?Proc lekari chteji vic penez,vzdyt to neni prace,ale poslani?Co by chteli ucitele,vzdyt stejne nic nedelaji a jeste maji prazdniny? A tak muzeme pokracovat jeste hodne dlouho.
Doufam,ze pejsanovi nic (vazneho) neni,ale jinak,jak to ctu - fakt neco...
|
ell
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 10:55
- Nahlásit
Lexa
Naprosto s tebou souhlasím!!!
|
abby
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 10:57
- Nahlásit
ell
Ty si ji vůbec nepochopila,co!Víš,co to je ironie.
|