| Autor |
Zpráva |
ell
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 10:19
- Nahlásit
Mám 9měsíční štěně a začalo to asi před 2 měsícema. Přestalo žrát na co bylo zvyklé. Kupovala jsem tedy jiné žrádlo, ale to jí vydrželo třeba 3x, než se toho zase "přejedla" a zase to odmítala, musela jsem zkusit zase něco jiného. A takhle to jde týden co týden. A o granule už skoro ani nezavadí. Nechám jí je v misce třeba celý den, ale ona radši zvrací hlady, než by je snědla. Zvracení se už stalo denním rituálem! Jsem z ní už nešťastná...
|
slony
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 10:25
- Nahlásit
ell
Kupovala jsem tedy jiné žrádlo ... musela jsem zkusit zase něco jiného ... Nechám jí je v misce třeba celý den, ale ona radši zvrací hlady, než by je snědla
hm, neverim ze by pes radsej zvracal hladom ako sa nazral. S vynimkou extremnych pripadov (a to som presvedceny ze u vas nie je) u psa pud sebazachovy funguje spolahlivo, pes politicke hladovky nedrzi.
Kontrolovana hladovka nezabije ani stendo, v ziadnom pripade nenechavat granule k dispozicii cely den, zaviest prisny rezim krmenia a kontroly prijmu potravin. 9mesacne stendo este asi krmite v 2 pripadne 3 davkach. Takze to co ma zrat (granule) do misky v fixnom termine krmenia (stale rovnaky cas), nechat 15 minut, ak nezozere vziat. Ponechat vodu. V najblizsom termine krmene opat predlozit. Ak nezozerie tak opat vziat .... A dbat na to, aby mimo doby krmenia NIC ine stendo nedostalo, radsej necvicit par dni ak odmenujes pamlskami.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 10:30
- Nahlásit
ell
mně se nelíbí to zvracení ... co se zeptat veta ???
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 10:34 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
ell
jj, to zvracanie urcite nie je u psa normalne. Ake je to plemeno a cim krmis?
ja mam tiez doma "anorektika" - ale odmieta len granule, ine zradlo zerie v pohode...
EDIT: este mi napadlo: je psik odcerveny?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 10:38
- Nahlásit
Treba najskor vylucit akukolvek chorobu - zvracanie by mohlo byt priznakom nejakej choroby. Takze za vetom a potom vid prispevok slonyho. Mne obcas pomohol pangamin.
|
ell
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 10:47
- Nahlásit
Bela
Mám trpasličího pudla. Kromě granulí jí nejedou ani ty Pedigree kapsičky s kuřecím masem (dostávala je od mala). Zkoušela jsem tedy kupovat jiné konzervy s jiným masem. ze začátku to s chutí hltala, ale tam po 3 dnech k tomu zas jen čuchla a odešla... A když zvrací, tak jen žaludeční šťávy.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 10:51
- Nahlásit
ell
A byla jsi u veta?
|
slony
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 10:54 - Změnil/a: slony
- Nahlásit
podla popisu situacia trva dva mesiace ... ak to nebolo s vetom / vetmi konzultovane a riesene tak pardon, nemam co dodat. ak bolo (co predpokladam) tak sa nejedna o chorobu (inak by to vet riesil) a ide presne o to co autorka napisala - o ritual. bohuzial, ale z popisu mam pocit, ze zo stenda sa stalo, ako i uvadza nadpis temy, "vybirave stene"
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 10:57
- Nahlásit
ell
hm, tu je kazda rada draha. Ako reaguje na domacu stravu?
Byt na tvojom mieste neexperimentujem s komercnym zradlom
(Pedigree by som vobec nedavala - napriek masivnej reklame, ktora sa nas snazi presvedcit o opaku, je to nekvalitny prechemizovany srot ), ale konzultovala by som to s vetom.
Inac, zvracanie sa objavuje aj pri kontaminacii parazitmi
|
ell
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 11:16
- Nahlásit
abby
U veta jsem nebyla - připisovala jsem to pořád tomu, že zvrací hlady. Navíc jsem slyšela, že štěnata často zvrací žaludeční štávy...
|
ell
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 11:18
- Nahlásit
Bela
Myslela jsem, že toto žrádlo pro ni bude nejlepší (že má vyvážený poměr všech výživných látek, které potřebuje). Bojím se, že s domácí stravou to tak nebude. A odčervená má být příští týden.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 11:21 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
ell
tak sup-sup k veterinarovi!!!
pricin moze byt mnozstvo a bez odboneho vysetrenia a takto na dialku ti tazko poradime ten spravny postup.
Psi sice zvracaju castejsie a z nevinnejsich pricin ako clovek, ale take caste a pravidelne zvracanie, ako popisujes, urcite nie je normalne.
Mozno ta bude zaujimat pre orientaciu precitat si toto: http://www.veterina-info.cz/script/articledetail.a sp?rid=179
edit: priznam sa, ze o vyvazenosti granul (a specialne pedigree) mam svoje silne pochybnosti.
Ale myslim, ze tato diskusia by bola pre teba momentalne irelevantna - bez konzultacie s veterinarom by som jej nic nove nedavala. maximalne tak varenu ryzu s varenou mrkvou pripadne tvarohom.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 11:23 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
ell
Nezlob se na mě,ale tobě štěně zvrací 2 měsíce a ty s ním nejdeš k vetovi!!!!!!Nespekuluj a vem ho tam.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 11:26
- Nahlásit
ell
Mne tak pravidelne mesiac zvracalo trojmesacne stena a nasledky nesie doteraz - a to sme po druhom zvracani sli k vetovi. Takze sup-sup veterina. Aj ked mozno nepomozu (ako nam), tak aspon svedomie bude ciste
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 11:27
- Nahlásit
pigie
a co mu bolo?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 11:30
- Nahlásit
Bela
Nikto nezistil. Doteraz sa snazim zistit pricinu (ak ma pes podobne priznaky, zivo sa o to zaujimam, ci mu nieco zistili). Pes ma rozhodene odvtedy zazivanie. Bola to velmi silna gastritida, sposobena nevedno cim. Bol niekolko krat na RTG, pretoze priznaky ukazovali na upchatie predmetom. Creva vsak mal ciste, parazity ziadne (ani jednobunkove, ktore sa neodstrania beznym odcervenim), krv v poriadku. Proste zahada.... Za mesiac pes, kedy bezne priberaju za mesiac 6kg, nepribral ani deko... Chodili sme na infuzie, injekcie, bral antibiotika. Ako prislo, tak odislo. Zabrala az neskutocne tvrda hladovka, co sa stenatam bezne nerobi.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 11:39
- Nahlásit
Bela
U nás to bylo takhle: ne pokaždým, ale ob jedno případně dvě jídla zvracela, tak do půl hodiny po nažrání, všechno, co sežrala, pěkně jak to měla naštosovaný... jeden veterinář mi tvrdil, že je to prostě štěně a že se to stává, tady mě veterinářka hned hnala na RTG, že to může být "rozšířený" jícen, naštěstí se nepotvrdilo, takže to bylo doopravdy tím, že pes hltá a pak po jídle blbne...
ale to se nevztahuje k tomuhle...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 11:42
- Nahlásit
My měli problémy s průjmem.Taky to pár měsíců trvalo a problémy má pořád.Ale jen to,jak se ten pes trápil,by mě dohnalo k veterináři.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 11:46
- Nahlásit
pigie
hmm, to je fakt divne.
A teraz je uz v poriadku?
Jandulaale to se nevztahuje k tomuhle...
ved prave, to co popisuje ell sa mi ani trochu nepaci. ja by som bola uz davno naklusana u vetoch. V tychto veciach razim heslo: radsej sa poistit ako neskor lutovat. Specialne, ked ide o stena
|
slony
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 11:47
- Nahlásit
tak pripad, ak zacne 7mesacne stena zvracat opakovane az chronicky a zvracia nadalej aj po dvoch mesiacoch a nebolo na kompletnom vysetreni ... radsej nekomentujem a neriesim.
pre mna tema lock.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 11:51
- Nahlásit
Bela
Az na citlive zazivanie vypada byt OK. Teda, este aj hlava je vynimkou, ale to uz je o inom
Pes s pretrvavajucim problemom musi byt vysetreny vetom. A basta fidli.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 11:55
- Nahlásit
Bela
Taky mám stejný názor, radši aby se na mě dívali jak na blbečka než něco zanedbat (to se mi vyplatilo při zánětu dělohy...)...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 11:56
- Nahlásit
ell
Ani nevíš, jak ti rozumím. Můj pes taky nechtěl žrát, vždycky si dal tak maximálně 1/3 dávky, zkoušeli jsme kdke co, přidávali pribiňák, tvaroh, vývar, maso, konzervy, vždycky to sežral tak jednou dvakrát a pak zase vymýšlet něco jinýho. Žaludeční šťávy zvracel skoro každý druhý den, vždycky ráno po probuzení. Jinak byl v pohodě, u veterináře se zvracením jsme byli, ten ho prohlídl a řekl, že je zdryvý. Pes vypadal jak z koncentráku, lezli mu všechny kosti, vypadalo to, jako bysme ho vůbec nekrmili. On by prostě radši zdechnul, než by se pořádně nažral těch granulí. Jako poslední typ granulí jsme zkoušeli zátěžový. Po dvou měsících krmení těmahle granulema mi přibral půl kila. Nakonec jsem to vzdala a začala vařit. Pes mi krásně přibral, má krásnou srst, je prostě celkově v kondici. A jak se mi večer těší na žrádlo. Když vidí, že beru misku, už je u mě a čeká, misku má během pár minut snězenou a vylízanou do čista. A vaření mi nezabere moc času. Maso dám do pappiňáku, tam se vaří samo, za půl hoďky je to hotový, vždycky si navařím na pár dní dopředu. Každý den si vařím jen přílohy + nějakou zeleni k tomu nakrájím a to mi zabere tak 10 - 15 minut i s umytím nádobí.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 11:58
- Nahlásit
Hafina
a neskusala si surove?
tam odpada aj ta faza varenia
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 12:00
- Nahlásit
Akorát má trochu citlivý zažívání, nesmí dostat moc tučnýho, teda skoro vůbec, po tom má průjem a taky nesnese kuřecí a to ani vnitřnosti, ale jinak je v pohodě.
Jo a já taky lítám k veterináři s každou blbinou, maj nás tam rádi
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 12:02
- Nahlásit
Hafina
Jo a já taky lítám k veterináři s každou blbinou, maj nás tam rádi
My sme to uz dotiahli tak daleko, ze kazdu druhu navstevu nam neuctuju
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 12:03
- Nahlásit
Hafina
hele a dáváš nějaký vitamíny, nebo to jen to co píšeš ?
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 12:03
- Nahlásit
Bela
Já ti nevím, někde jsem slyšela, že pes pak načíná. Mám loveckýho, cvičíme lovečinu tedy se zvěří a mám strach, aby mi zvěž nenačínal.
Už jsem ale byla přesvědčená, že mu budu dávat syrový, ale měl 14 denní virózu a šílený průjmy, pak ještě týden dietu a to bych mu syrový nedávala no a pak už jsem se k tomu nějak nevracela. Ale přemýšlím o tom.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 12:05
- Nahlásit
wensday
Přidávám vitamíny od beapharu Vitamin cal, každej den lžičku. Teď mám Roboran, ten se má dávat jen 2x týdně, ale ještě jsme na něj nepřešli. Někdy když nestíhám, tak mu dám jako "přílohu" granule a to pak vitamíny nepřidávám.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 12:07
- Nahlásit
Bela
A taky mám trochu strach, no spíš hodně, aby neměl z toho syrovýho průjem. Nemám se syrovým zkušenost. Ty dáváš syrový?
|