| Autor |
Zpráva |
ell
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 09:24
- Nahlásit
Ahoj, chtěla bych se zeptat pejskařů, kteří mají vykastrovanou fenu na zkušenosti. Změnilo se nějak její chování po zákroku? A je nějaký daný termín, od kdy se kastrace může provádět???
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 09:35
- Nahlásit
Mám vykastrované dvě feny.První Brita (kříženec jezevčíka) k nám přišla krátce po štěňatech,změnu jejího chování nemohu moc posoudit,protože jí z dřívějška neznám.Druhá fena Ambra (kříženec NO) se po zákroku vůbec nezměnila.Byla a zůstala velmi temperamentní,dobře cvičitelná.Dnes je po kastraci téměř dva roky a nepozoruju žádnou změnu chování.Psi se jí stále dvoří.Byla kastrovaná po druhém hárání.Vet jí odebral pouze vaječníky,děloha zůstala.
Brita je trošku tlustší,ale to spíše přičítám věku,je jí cca 14 let.Ambra bude čtyřletá a je jak proutek.
|
Margaret
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 09:49 - Změnil/a: Margaret
- Nahlásit
Zřejmě záleží na jedinci, moje feňule se zklidnila, je i línější, musím ji pořád honit, taky má sklony tloustnout... Pokud nejsou závažné zdravotní důvody.
.. já to nedopsala... pokud nejsou závažné zdravotní problémy, nikdy bych už do toho nešla.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 09:50
- Nahlásit
ell
Změna jedině v tom, že je ještě víc praštěnější než byla... Figuru si udržuje stále stejnou...
Termín? Myslím, že nejdříve měsíc po hárání, ale nevím to přesně...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 09:56
- Nahlásit
Moje fena byla kastrovaná v 8 letech kvůli pyometře, změnila se spíše k lepšímu - jakoby "omládla", byla pak nějaký čas čilejší... teď je jí 11, takže to už zas tak úplně neplatí, každopádně i když u ní celý život bojuju s nadváhou, tak po té kastraci se nám ta linie udržuje tak nějak lépe.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 10:30
- Nahlásit
ell
Moje čuba kastrovaná v 6 letech ze zdravotních důvodů - naprosto žádná změna.
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 11:50
- Nahlásit
Moje asi tak v 8,ze zdravotnich duvodu - zadna zmena,byla a zustala hyperaktivni.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 12:02
- Nahlásit
ell
mno diskuzí na tohle téma je tu fakt halda...
http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_4578_0.html#1
tady najdeš haldu názorů i na to kdy .
My kastrovali 2 měsíce po prvním hárání a čuba je v pohodě....mlátí s ní puberta,nikdo jí nechce sežrat,až na pár starejch fen ale to nemyslím že by souviselo,je aktivní...hyperaktivní,váha stejná a je víc mazlivá
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 16:31 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
fakt supr článek tady...
URL
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 18:12
- Nahlásit
Já mám fenku NO (teď jí bude 6 let) a vykastrovaná je od 15 měsíců - našli jí cysty, takže neměla ani štěňátka.
Nepřibrala ani deko, bláznivý trdlo je to stejný, takže u nás žádná změna, naopak jsme s tím spokojený.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 09:46
- Nahlásit
dobrý článek je také zde:
http://www.veterina-mi-vet.cz/pages/oblasti_pece/p revence/kastrace.htm
my mamé kastrované 2 feny, malé a velké plemeno. Obě byly kastrované po prvním hárání. Ani jedna se v povaze nezměnila, obě jsou pořád aktivní (někdy až moc) a štíhlé. První jsem nechávala kastrovat velkou a taky jsem u toho měla spousty pochybností. Ale měla opravdu silnou falešnou březost a spoustu problémů s ní spojenou, takže jsem se rozhodla takhle...cca po roce se objevila inkontinence, ale toho rozhodnutí nelituji. Je to problém, který se dá víceméně bez problémů zvládnout. Malou jsme už kastrovali preventivně.
|