| Autor |
Zpráva |
MaggieM
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2009 18:34
- Nahlásit
Mucholabka
tak podobně to vypadá u nás, ale jen ze sourozencama
Tak to už se těším ještě víc. Konečně nebudem za agresory
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 09:17
- Nahlásit
tak jsme vcera zase byli drandit a zjistila jsem ze budto mam psa uplnyho cvoka nebo se nekde stala chyba
vcera jsme jeli trasu technikou "pes na volno" nez jsme presli v klidu vsechny silnice abysme se dostali na pozadovanou trasu, pes tahl na voditku jak magor a nemohl se dockat. pote jsem konecne nasedla a vyrazili jsme. co me ale prekvapilo- jela jsem v klidku abych ho neutavila, ale ten blb letel prede mnou jak raketa a jeste se ohlizel s pohledem "no tak kde seees"a kdyz jsem ho nedojela tak jeste stihl tryskem obihat stromy atd...musela sem ho okrikovat at spomali, ale on proste nechtel...porad tryskal prede mnou a opravdu se mi zdalo ze ho to bavi, naplnuje...timto tempem vydrzel bezet dobre dva kilaky. pak jsem musela zastavit, pac by snad bezel doted....
takze-dotaz: delam neco spatne, mam jet pomalu at se proste on prizpusobi, nebo se mam drzet jeho tempa (vazne bezel tak 10m prede mnou)?
jinak btw: po prichodu domu vypadal strasne stastne a porad se tulil
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 14:32
- Nahlásit
nika00
Nějak jsem se ztratila v tom, jak je tvuj hafuš starej, ale uže dospělej vyvinutej, ne?
Nech ho lítat, nějak energii vybít musí a pokud to bereš na vylítání psa, tak OK. Pokud s ním ale budeš chtít někam dál dojet, je dobrý krotit, nebo přikurtovat ke kolu, protože po 4 kilácích tryskem už ti těch zbylejch třeba šest nedá
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 14:35
- Nahlásit
Taky mam otázku, mam psa s blbym loktem, a trochu s nim jezdim na kole, jen teda nemá absolutně fyzičku, a já dumám jak mu zvýšit výdrž - dělat okruhy až takřka "nadoraz", kdy už se za mnou ke konci vleče jak smrad, nebo jen ty kousíčky? Jezdím s ním odhadem tak 1,5km, pauza, občerstvení, a pak zpátky....
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 16:00 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit
Dines
joj, v srpnu mu budou 4roky.
tak super..ja se bala jestli se blbec sam dobrovolne netavi...ale jasny...chci ho ucit i u kola na voditku v klidovym tempu.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 16:37
- Nahlásit
nika00
My sme kdysi mívali psa a ten naprosto necvičenej netušil co je k noze, nedejbože u kola, takže s náma jezdil navolno - stylem trysk, očuchat, trysk, počůrat, trysk, napít....a zvládnul takhle ještě v pěti letech i 4 kiláčky - a to nebyl úplně zdravotně v pořádku
Pokud fakt nemá nějaký zdravotní problémy nebo tak, tak bych ho nechala projevovat radost z pohybu po svém
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 17:07
- Nahlásit
Dines
dumám jak mu zvýšit výdrž - dělat okruhy až takřka "nadoraz",
Ty umíš anglicky, že? Poslala bych ti návod, jak postupně trénovat a zvyšovat zátěž.
Dobré je trénovat pravidelně, vícekrát do týdne, a začít na opravdu minimální zátěži, hlavně pokud je psík nemocný. Nesnaž se jej v prvních dnech utavit, pes bude přetrénovaný a je dobré pamatovat, že svalová hmota nepřibývá za tréninku, ale za odpočinku. Takže začneš na 15 minutách a v dalším týdnu po pěti minutách a později po desti minutách přidáváš. Běhání se zátěží u vás asi v úvahu nepřipadá. Ale každopádně běhání, dokud se pes utaví není dobré pro jeho kondici, je přetrénovaný, zaplavený kyselinou mléčnou a ničemu to neprospěje-je to dobré teda zařadit vyloženě občas, občas to dělám, ale až když má pes natrénováno, dřív ne.
Rozhodně bych nenechala je běhat na volno, abyste si zátěž kontrolovali. Tryskem je nechávám běhat, ale až když ví o co jde, oni pak stejně zjistí, že se jedná o práci, aspoň většina teda, a i když víc táhnou ze začátku, jak uvidí kolo, pochopí že jde o vytrvalostní trénink a snaží se síly rozložit jak se dá. Tryskem pak nechám když už natrénováno něco mají a mají tu sílu, kterou v tréninku všechnu neužijí, protože není čas, nehrozí že by si tím ublížili. Je to i o poslušnosti a trpělivosti to čoklíka naučit, u mě s nějakým taháním na stranu nebo pokusem mě z kola shodit moc neuspívají
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 17:24
- Nahlásit
Mucholabka
Ty umíš anglicky, že? Poslala bych ti návod, jak postupně trénovat a zvyšovat zátěž.
Umím, pošli
Dobré je trénovat pravidelně, vícekrát do týdne, a začít na opravdu minimální zátěži, hlavně pokud je psík nemocný.
Plánuju dle počasí víceméně každodenně
Běhání se zátěží u vás asi v úvahu nepřipadá.
Co tím konkrétně myslíš?
Ale každopádně běhání, dokud se pes utaví není dobré pro jeho kondici, je přetrénovaný, zaplavený kyselinou mléčnou a ničemu to neprospěje-je to dobré teda zařadit vyloženě občas, občas to dělám, ale až když má pes natrénováno, dřív ne.
Fajn, tak to nechám taky jen jako dneska , když tam potřebuju dojet, a nenechávat zbytečně psa doma ...
Rozhodně bych nenechala je běhat na volno, abyste si zátěž kontrolovali.
To já zatím nenechávám - by se ani pořádně neunavil (to je to, čeho jsem dnes především chtěla dosáhnout.)
Já ho ani nepotřebuju nějakýho vytrvalce, jen obyš aktivního psa, kterej zvládně normálnim tempem řekněmě 6km tam, přestávka, a 6 km zpátky...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 09:58
- Nahlásit
Mucholabka
Čekám na ten návod, ale nevím jestli máš muj mail
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 10:00
- Nahlásit
Dines
Budeš čekat asi dlouho, teď jsem v práci a nemám k němu přístup, a celý víkend jsem zavalená, asi se k tomu nedostanu, ale připomínej se mi prosím, a pošlu to.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 10:05
- Nahlásit
Mucholabka
OOOOK, takže otázka zní, co s nim mam dneska a zítra, a možná i v neděli začít podnikat?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2009 10:24
- Nahlásit
Mucholabka
Tak už?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 22:23
- Nahlásit
Tak máme od úterka za sebou taky křest kolem vypadá to gůtově, když jedu na kole čoklid cválá po cestě. Zatím jsme měli běh volným stylem. POvel ke kolu jaksi bude oříšek, stále se nám tam motá to, že se řadí k noze a navrch se mu to asi evidentně plete s povelem Okolo!, protože když řeknu ke kolu! namastí nejdřív k levý noze a když to zamítnu , že "ne, to je špatně, Ke kolu!" tak mě začne obíhat asi mu to zní podobně. Takže musím zvolit jinej povel, jinak bude vždycky čokl dělat satelitní drůžici
Ale teda sem myslela, že aspoň na tom kole budu rychlejší, ale kdepak, kdepak. Dneska jsem si dali lehký opáčko. Ale fakt jen lehký, páč moje zadel dost protestuje
|
podracky
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2009 22:36 - Změnil/a: podracky
- Nahlásit
Mám doma šestiměsíční borderku a je to hyperaktivní nezmar. Takže jsme začali před několika dny i normálně běhat, protože ten pes má naprosto šílený přebytek energie. A nenadělají s tím nic ani několikakilometrové pěší procházky.
Jen to běhání mám s tím rozdílem, že s ní neběhám u kola, ale normálně po svých. Jelikož na mně všichni koukají jako na vraha malých šťěňat, mám z toho taky trochu černé svědomí, ale jak to tak vypadá, psovi to nadmíru vyhovuje. Dá si rychlostí kolem 10 km v hodině nějakých sedm km po loukách kolem řeky, a je spíš otrávenej, že už musí zpátky domů.
Takže jsem došel k názoru, že běhat si budeme nadále. Zatím ale výhradně jen na měkkém povrchu, jednou až dvakrát týdně, což by mohlo stačit do jara a pak teprve v roce začneme trochu přidávat. Tím bych mu snad neměl nijak ublížit.
VP
ŠÍLENÉ STORY NAŠEHO NEMÉNĚ ŠÍLENÉHO PSA:
http://podracky.blog.idnes.cz/r/18078/Pesoviny.htm l
|