| Autor |
Zpráva |
sarax
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:36 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
Jandula
tak to ti fakt závidím....Trinča nespí,ale čůrá jako koroptev v noci
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:38
- Nahlásit
pama
Může přece nastat situace, kdy to jinak nejde.
Jaká například? Ale máte pravdu nesuďme dokud o tom nic nevíme. Nicméně to,že je pejsek u majitele tak brzy není normální.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:40
- Nahlásit
Syska
Ty mi snad mluvíš z duše, dneska už je to druhý Tvůj příspěvek pod který se můžu podepsat. U nás byla fenka nejdřív v pelíšku v chodbě, celou noc kňučela, škrábala na dveře, tak pak pelech v ložnici, pak u postele, ruka z postele a nakonec skončila v posteli. Spala třeba 5 hodin v tahu, což jsem do té doby nezažila. A já se po dvou měsících konečně vyspala. Ještě teď když si na to vzpomenu, tak mám kruhy pod očima.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:41 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
Frog
hele my štěndo dostali taky dřív neb se chovatelé stěhovali ,prostě štěnda nebyla plánovaná a stěhování ano..takže těch pár dní před 49 dnem jsem zkusila,ale po konzultaci s vetem,a f pohodě....nepláče,papá,prospívá ,tak snad dobrý....
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:44
- Nahlásit
Martina
Tak to mě těší... Bylo to u nás přesně tak. Ale už jsem si na ni v té postýlce tak zvykla, že už bych neměnila....
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:44
- Nahlásit
sarax
Však jsem psala,že nelze někoho soudit dokud o tom nic nevíme. Lepe by se hodilo není obvyklé, než není normální
|
pama
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:45
- Nahlásit
Frog
Napadá mě, že třeba fena vážně onemocní, nebo se může něco stát chovatelce, fakt nevim, ale stát se to může. Spíš mě šlo o to, že tondan je tu nový, na něco se zeptá a pomalu dostane vynadáno. Ti kdo sem chodí déle už něco o pejskařině vědí, tak neodrazujme nováčky a snažme se jim pomáhat. Asi tak nějak jsem to myslela.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:46
- Nahlásit
sarax
Nicméně pokud by to byl chovatel,který je v klubu atd., tak by si to štěndo nemohl dovolit dát tak brzo. Jsou z toho potom postihy atd.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:47
- Nahlásit
pama
jasan souhlasím viz. výše
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:49 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
Frog
f poho...naše malá tryskomyška je úplně normální....i když tedka 8 týdenní.....a šíleně živá,ale fakt je že nebrečí,jen furt lítáme ven....
jasně,ale prostě tohle se stalo a musím říct že štěnda měly takovou péči u nic,že to zvládla v pohodě
Syska
já chci taky mladou v posteli ale asi to neprojde...máme tu jendoho psa a dva se prej nevejdou ....takový kecy
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:51
- Nahlásit
pama
Šestitýdenní štěně má být u matky, tečka. Chovatelské řády to nestanoví pro nic za nic. Nic nesoudím, pouze to konstatuju. Mimochodem je to pěkná ukázka toho, jak se někteří "chovatelé" bez PP "vzorně starají".
Frog
To štěně potřebuje zvládnout ten drsný přechod. Nepsala jsem nic o častém chlácholení.
|
ati
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:53
- Nahlásit
pama
psal že má od neděle šestitýdení štěně,a rozhodně mu nikdo nenadává(já určitě ne) jde o chovatele. Dávat tak malé štěně je prostě špatné.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:56
- Nahlásit
Syska
Já bych taky neměnila. A když se v noci vzbudím a fenka náhodou není v posteli (což se někdy stane, asi když se moc vrtím a má mě dost) tak se divím kde je a už ji hledám. A to jsme si pořizovali psa s tím, že do postele teda nééééééé.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:58
- Nahlásit
Ketrin
Kde je psáno, že se jedná o štěně bez PP? Pokud se každý dotaz někoho neznalého zvrtne v "boj" o papíry, tak sem za chvíli nikdo chodit nebude. Prosím, trochu klidu by to chtělo.
|
Mirka2
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:58
- Nahlásit
No my když jsme měli sedmitýdenní štěndo a stejný problém (navíc štěndo bylo na zahradě a mělo být vychováváno jako venkovní pes (píšu mělo, protože už ho mám dávno v posteli)), tak nám pro něj dal vetík nějaký uklidňující pilulky, než si zvykne. Takže vydrželo spát aspoň od 23 do 6 ráno (což muselo sousedům na spánek stačit) a po 4 dnech už nebyly oblbováky potřeba.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 15:02
- Nahlásit
brut
Slo o to, ze stene s PP se proste v tomto veku neprodava. Prave kvuli urcitym pravidlum, ktera je chovatel povinen dodrzovat. Nic vic, nic min.
Mirka2
Fakt vam vet dal pro psi mimco prasky na uklidneni, aby neknucelo???? Tak to je teda sila, to by me nenapadlo...
|
Ketrin
Člen |
- Nahlásit
brut
Chovatel s PP si na 99% nelajsne dát štěně dřív než smí.
|
brut
Člen |
- Nahlásit
ati
Moje kamarádka si taky brala štěně v 6 týdnech. Chovatelka dostala totiž infarkt, a byla v nemocnici. Její dcera se nemohla starat o štěňata a 5 dospělých psů. Bydlela totiž v jiném městě, měla 6týdeního chlapečka a musela dojíždět. Je to špatné? Štěně je naprosto zdravé a nic mu nechybí. Furt lepší takhle, než aby strádalo zavřené někde v paneláku a čekalo, až někdo z rodiny přijede.
|
Frog
Člen |
- Nahlásit
Kde je psáno, že se jedná o štěně bez PP?
No tak já si myslím,že je to z toho patrné.Pochybuju,že by si tohle nějaký chovatel lajznul.
Pokud se každý dotaz někoho neznalého zvrtne v "boj" o papíry, tak sem za chvíli nikdo chodit nebude
To je pravda
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 15:04
- Nahlásit
Ketrin
jsi to napsala dřív než jsem to stačila odeslat.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 15:05 - Změnil/a: brut
- Nahlásit
Fifi
Ketrin
Ale to snad tady řešit nemusíme, né? tondan se ptal na něco jiného, tak proč to děláte? Chápu vás, ale pochopte, že tímhle způsobem lidi akorát odradíte. A to by byla škoda, ne?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 15:08
- Nahlásit
ketrin
chovatel si toho lajsne mnohem vic nez si ty myslis....a o tom bych mohla povidat....ale uz dost o tomhle
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 15:09
- Nahlásit
brut
Ja nic nedelam, ja ti jen odpovedela na jednu otazku svym jedinym prispevkem. Nic vic neresim.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 15:09
- Nahlásit
brut
Ono to jaksi souvisí, ale ok, sorry, končím.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 15:12
- Nahlásit
Fifi
promiň,trochu mi to ujelo....
Ketrin
díky za pochopení
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 15:18 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit
Musím se zastat Ketrin, myslím, že se zase tak nic hrozného nestalo. Já se hned první příspěvek ptala proč si bral tondan štěndo v 6ti týdnech, proč nebylo u matky? Taky mohl odpovědět ne? A hlavně nikdo neodsuzuje jeho. Možná se něco chovatelce přihodilo, ale to mohl napsat. To ještě nic nebylo tyhle reakce. Já když si vzpomenu když jsem napsala nějaký příspěvek, tak to byla smršť na mou osbou, jako, že si nemám kupovat psa, když tomu nerozumím a tak. Takže proti tomuhle co se tady děje je to slabý odvar. Myslím, že se nic tak hrozného nestalo.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 15:31
- Nahlásit
Martina
Všimni si, že skoro každá diskuse (jako je tato) se postupn ězvrhne v něco jiného. Když chce někdo diskutovat na téma s PP a bez Pp, tak ať si založí svoje téma a neodrazuje lidi, kteří se ptají na něco jiného. Jesli odsuzuje nebo neodsuzuje jeho, to je věc úhlu pohledu. A pokud si vzpomínám na minulou debatu, tak tam taky dotaz zněl jinak a paní se dost divila. Proto to píšu.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 15:36
- Nahlásit
brut
Ja nevim, jestli se tady neco zvrhlo, ale proste jak pises - vse je o diskusi, a tak se tady diskutuje...
tondan
Ja patrim mezi hrisniky, kteri si stenatko na par dnu po dovezeni domu hyckaji v posteli. Stene neplace, citi telesny teplo, je jako "u maminky", a rychleji se aklimatizuje. Jinak pokud mimi nesmi do postele navrhuju dobrou vec, do PET lahve napustit pred spanim horkou vodu, zabalit do nejakyho tricka nebo mikiny s vasim pachem a dat steneti do pelisku. Bude citit teplo i pach panicka a urcite spokojene chrupkat.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 15:46
- Nahlásit
nekdo taky radi dat k pelisku budika..hafik uslysi tikani a bude mit pocit ze neni sam...ale nevim
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 15:51
- Nahlásit
No já s tou rukou z postele nevim nevim,dělala jsem to nazačátku a malá to teď vyžaduje pořád, takže když jdeme spát musím mít chvilku ruku v boudě a ráno, když nechci jít venčit ve 4, tak aby ještě spala mám ruku v boudičce dneska jsem se vzbudila asi v půl ž a pěkně mě bolely záda nahoře, jak mám tu ruku z postele
|