| Autor |
Zpráva |
tondan
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 13:38
- Nahlásit
Od neděle máme 6-ti týdenní štěně. Když je v přítomnosti člověka, tak je v klidu a hraje si, ale když odejdu, tak začne kňučet a plakat. Nejhorší je to v noci, to třeba hodinu spí a další hodinu šíleňe kňučí. Nevíte (ze svých zkušeností), za jak dlouho s tímto přestane (si zvykne)? Díky za odpovědi.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 13:40
- Nahlásit
tondan
Štěně jste si brali v 6ti týdnech, proč nebylo ještě dva týdny u matky?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 13:42
- Nahlásit
tondan
co je to za plemeno...?
Takhle male mrne chvili pofnukavat bude, nekdy to trva par dni, nekdy par mesicu... Pocitejte ale s tim, ze si z nekoho z vas udela "nahradni matku", na kterou bude opravdu HODNE vazany, mozna bude mit hysteraky z toho, ze ho nechavate o samote... Chce to trpelivost...
Presny cas, kdy to prejde, tu nikdo neporadi...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 13:44
- Nahlásit
tondan
je to fakt individuální...naší Trinče bylo bez 2 dnů 7 tejdnů a nekníkla ani jednou..kňučí jen ,když jde ven nebo má hlad
|
tondan
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 13:45
- Nahlásit
je to labradorka. Jo a mam ji chodit utesovat (v noci) nebo ji nechat o samote? Nekde na netu sem cetl, ze se ma spise nechat osamote, i kdyz je me ji strasne lito.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 13:46
- Nahlásit
tondan
Dej si na par noci jeji pelisek ke sve posteli a nechavej z te postele viset do pelisku ruku...
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 13:48
- Nahlásit
tondan
Týýý brďo 6 týdnů se mi zdá teda dost málo. min. týden měl být určitě ještě u maminky.
Jinak moje fenka si takhle vynucovala pozornost. První dva dny jsem spala s ní, ale nechtěla jsem aby si na to zvykla,takže jsem jí nechala vyřvat. Sice jsme se asi 5 dní nevyspali, ale brzo pochopila,že v noci se prostě spí. Dokázala řvát v tahu třeba 3/4 hoďky pak 5 min. pauza a začlo to nanovo .
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 13:50
- Nahlásit
tondan
Dej si na par noci jeji pelisek ke sve posteli a nechavej z te postele viset do pelisku ruku
Jo to je taky dobrej nápad.
|
tondan
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 13:53
- Nahlásit
taky se mi to zda jako dobry napad, ale problem je v tom, ze ona nespi celou noc, vzdycky treba jenom 1 hodinu a dalsi hodinu by behala po loznici a delal bordel (toto sem zkousel 1 noc a moc sem se nevyspal).
|
wami
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 13:57
- Nahlásit
tondan
to tak proste ale je, je v cizim prostredi, nejista... To se vsechno casem urovna, proste ty v noci spis a ona na to casem prijde taky, ze se v noci spi...
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 13:57
- Nahlásit
Frog
Tak s tím pelíškem u postele mám docela nedávné zkušenosti. Od prosince mám nové štěndo a měla jsem s ním 10 dnů dovolené - ležela jsem na gauči, ruku v pelíšku, kde ležel. Když jsem dala ruku na postel, tak se probudil a šmejdil, tak zase ruka do pelíšku. No a šla jsem po dovolené do práce a chytla jsem strašný bolesti do zad.
Já pořád z čeho to mám, vždytˇjsem měla dovolenou, až pak mi to došlo - ruka v pelíšku.Ale stálo to za to, záda přestala bolet a pesan už je v pohodě.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 13:58
- Nahlásit
já mám maldou na noc v prádelním koši u postele,a teda je u nás přes týden a v noci ven chodíme....prostě kníkne a jdeme
Frog
prosím tě a to se vám pes v noci ani nepočůral???já teda myslím,že pes je do smečky a lidi chce,takže psi spí s nám anebo dětma v místnosti vždy...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 13:59
- Nahlásit
tondan
Zkoušej to, musí si zvyknout na váš režim, kdy se spí a kdy se hraje... Když začne takhle v noci blbnout, tak jí vrať do pelíšku, dej jí třeba svoje starý tričko a rukou jí hlaď...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:03
- Nahlásit
Jandula
dej jí třeba svoje starý tričko
tak to by moje ®onie pochopila jako vyzvu ke hre ...zacala by cupovat tricko a mela by desnou radost, ze si ma s cim hrat i kdyz by mela spat ....
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:06
- Nahlásit
sarax
Nepočůrala se jelikož když se probudila a začala plakat, tak jsem vystartovala já, popadla ji do náruče a běžela s ní na zahradu vyvenčit. Pak jsem jí zase odvedla zpět na místečko a řevu už jsem si nevšímala. Takhle jsem to dělala třeba 4x za noc a ona pochopila,že když si zakňučí,tak se jde čůrat.Ale ne hrát si, muchlovat se nebo něco jinýho. Prostě vyčůrat a spát.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:06
- Nahlásit
Jirikovo
já nevím, mně Sára spí celou noc odmalička, když jsem jí přinesla domů, tak hned první noc spala jak dudek až do pěti do rána, já jí neustále kontrolovala, jestli je vůbec živá... K nám se někdo vloupat, tak se ani neprobudí (když jsme byly v ČR, tak táta přišel z odpolední asi ve 23 a Sára si spokojeně chrupkala do tý doby než jsem vstala já, jinak vůbec nepostřehla, že táta chodí po baráku...)
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:08
- Nahlásit
Jandula
no tak ®onie nema problem s usinanim v pelisku bez knuceni, pak jenom steka, ale to jsme uz resili. ona vi, ze kdyz se zvednu z obyvaku a reknu ji at jde do pelechu, tak ze se jde spat. nikdy se ji z gauce nechce, tak ji trochu pomuzu rukou, ona zaleze do pelisku a dela ze spi. sotva ale v loznici zhasnu, tak prijde za dvere, zkusi dvakrat zaknucet a kdyz zjisti, ze to se mnou nic nedela, tak jde zase do pelisku spat ....
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:08
- Nahlásit
Frog
mno takhle to u nác fungá od startu...v noci žádný hry,narvu jí do koše,už do druhýho a spí se a ven lítáme jen čůrat
Jandula
to ti závidím.....jak je to možný že spí a nechche ven??já chodím v tak děsný hodiny...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:10
- Nahlásit
tondan
Zkus se vcítit do štěněte-doteď bylo s matkou a sourozenci. Je strašně malé a ještě nezralé na odchod od nich. Já bych neradila "nechat vyřvat". Nejlepší je to co píše wami - pelíšek k posteli a nechat viset ruku, uklidňovat, ale zároveň pomalu vést k tomu že v noci se spí a neblbne. A vyplatí se 1x v noci vstát a jít ven čurat.
A neodpustím si poznámku - kterýpak super "chovatel" dává štěně z domu v 6 týdnech. Minimální věk k odběru je totiž 50 dní!
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:10
- Nahlásit
Jirikovo
nelido....já bych je nemohla nechat samotná v noci...přes den je vyhodím na místo klidně ale v noci se mi nechce....hlavně starej bejt sám nechce a mladou samotnou nenechám,když on spí s náma
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:13
- Nahlásit
to ta moje prdola je taky hodna hodna od mala...mela jsem ji teda az od 4 mesicu....ale kolem 10hod vecer byla posledni vychzka a pak se spalo az do pul 6....ted jak uz je velika...tak vecer chodime tak v 9 a rano jde taky v 6....ale kdyz sem ji treba dovolila spat se mnouv posteli..tak to vydrzela(treba o vikendu) treba az do 11hod dopo se valet v posteli..drzela curani, jen aby nemusela ven
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:13
- Nahlásit
No já se první noc u svýho sedmitýdenního štěnda taky nevyspala, prdelka se budila každou hodinu, já pochopitelně s ní, hned na noviny, vyčůrat, pak hladit, než znovu usne, na chvíli spát a po chvilce nanovo. Děsný. Další noc už jsem tak neblbla, dala ruku do pelíšku, kterej byl u postele a byl jakž takž klid. Jenže po týdnu mě tak strašně z té nepřirozené polohy bolelo za krkem, že jsem šupla štěndo k sobě do postele. A najednou klid, ticho, pejsek prospal celou noc bez sebemenšího probuzení a pípnutí! Vychovala jsem si sice postelového psa, ale mně to nevadí, naopak, už bych bez ní snad neusla....
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:14
- Nahlásit
Tím ale samozřejmě nechci radit se psem do postele....to je každýho věc a názor, jak se rozhodne, protože pak už se to odnaučit nedá.
|
ati
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:14
- Nahlásit
Ketrin
mluvíš mi z duše, dát tak malé štěně. To nechápu,kdy tetovali a očkovali? Ode mě odchází mimča nejdříve ve dvou měsících a co mi majitelé psali žádný problém se zvykáním neměli.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:18
- Nahlásit
sarax
Já ti nevím, ona fakt odmalička (hned od první noci prochrápe celou noc, krom jednou, to měla průjem a vzbudila mě asi v půl pátý) spí, první týden jsem téměř nespala, protože jsem jí neustále kontrolovala, jestli spí, jestli nevstává a nechce se jí ven... a ona si spokojeně chrupkala... (pripomněla mi Robina - jak si ráno uvědomili, že zapomněl proplakat celou noc steskem po mámě a po sourozencích)...
|
Míša 79
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:21
- Nahlásit
No já s mým šňátkem spím v obiváku, já na gauči a mrňous na pelíšku, nejhorší to bylo tak čtyři dny, teď už je to klidnější. Chtěla bych ho už nechat spát samotnýho, jenomže mám ještě 2,5 letého kluka a bojim se, když pudu spát do ložnice, pejsek začne kňučet a bude budit Mirečka. Tak mi teď taky poraďte.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:25
- Nahlásit
ati
nechci nikomu kazit radost, ale asi to bude od někoho, kdo o tetování a očkování nikdy neslyšel, natož o tom, kdy je štěně zralé na to jít od matky.
|
ati
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:27
- Nahlásit
Ketrin
taky myslím
|
pama
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:32
- Nahlásit
Ketrin
ati
Nezlobte se, ale já si nevšimla, že by tondan napsal, proč má 6-ti týdení štěně a nelíbí se mi jak hned víte, že je všechno špatně. Může přece nastat situace, kdy to jinak nejde. Nevíme jak to bylo, tak nesuďme, prosím.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2006 14:35
- Nahlásit
Ketrin
Já si zase myslím,že časté chlácholení a utěšování může být také na škodu.Pokud chci aby pejsek pochopil,že občas musí zůstat osamotě, tak musím lecos překousnout a nechat pejska vyřvat. Naše pochopila záhy,že v noci se spí .
Jinak metoda pelíšku u postele se mi zdá taky moc fajn.
|