Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / KOČKA-je tu nekdo kdo mi poradi, moc prosim
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
nika00
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 09:45
- Nahlásit

Ja vim, ze tyhle diskute jsou o psech, ale uz jsem zoufala a envim, co mam delat, tak se obracim na vas...Krome pejska mam i cca 7mesicni kocku..nevim to jiste, protoze sem si ji vzala ze zveraku... Muj dotaz je, co delat, kdyz kocka celou n oc vyvadi, mnouka, vsude skace, vsechno schazuje...nepomaha nic...pokousela jsem se ji v podvecer unavit, to pomahalo zezacatku, ted uz nepomaha nic. Neusne ani na hodinu...tudiz anij a ne..celou noc na ni jen pokrikuju. Kastraci planujeme, ale vzhledem k neznalosti presneho stari, musime pockat az do dubna...Mame domek, ale ven ji pustit nechci, neb kocouri se uz sbihaji a ja nechci nechat kocku mrouskat a navic mam strach, aby ji napr. neprejelo auto, coz se mi stalo s minulou kocickou
Co tedy radite? Jak ji sklidnit? Diky moc za vase rady a pripominky

ladida
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 09:49
- Nahlásit

A máte doma takovou tu prolejzačku pro kočky??? U nás to hodně pomohlo - kotě bylo hypraktiv - lezlo po záclonách atd. a když jsme usli, lezlo po nás a mňoukalo. Taky je to celkem závislé na to čím a jak hodně krmíš. Na internetu existují i hezké diskuse o kočkách (myslím www.mazlicci.cz atd, zkus zadat do vyhledávače)

viky
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 09:53
- Nahlásit

nika00
nech ji vykastrovat, v semdi mes. je uz temer dospela a kocky se ted zacinaji mrouskat, ona chce nejspis taky kocourka. Kocicku je mozno kastrovat uz v pul roce ( kocourek az v roce ). Skakadlo ti muze pomoci taky, ale to je spis na to aby si vyhrala.

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 09:53
- Nahlásit

ok diky moc..podivam se...jinak prolejzacku mame takovou mensi, protoze se mi uz nikam bohuzel nevejde, ale ona vsechno schodi...skace i po obrazech,busi do oken. jinak jakmile se zvednu z postele, tak zacne prist a je klid...krmim purinou pro plan....uz od zacatku a od te doby je aktivnejsi cim dal tim vic....

pajinka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 09:57
- Nahlásit

No nasi maji kocoura, kastrata a pres noc spi v koupelne v pelisku, pac by po dome delal blbosti. Shazoval vazy, kytky apod. Zkratka kocka je nocni zvire Kamoska ma dve kocicky, obe kastrovany a v noci vyvadej jak cerna ruka...

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:00
- Nahlásit

to u nas nakej pelisek je nezajem..pelisek je proste jeden oblibenej polstar...ale kdyz kocku na noc zavru, tak to je revu....rve jak kdyz ji nekdo muci...

viky
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:01
- Nahlásit

nika00
jak dlouho uz ji mas doma ?

ladida
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:01
- Nahlásit

Kastrace určitě také pomůže, my jsme měli takhle aktivního kocoura a srovnalo se to věkem, potřeboval pozornost a hodně her, pak byl spokojený a usnul. Taky vždy večer jsme měli rituál, že dostane mléko a jde se spát, asi po 14 dnech to začal chápat, že po mléku už si s ním prostě nikdo hrát nebude a že ráno bude líp. Taky můžeš skusit vycházky - kup vodítko a můžeš vyrazit - jestli nejsi příznivcem vodítek pro kočky, tak vymýšlej hry a nenech jí přes den moc spát. Jelikož chodím do školy, tak mě číča dopoledne spala, ale pak už jsem jí nenechala a ona pak byla unavaná. Ale neboj, věkem se toto utlumí. Jinak s Purinou zkušenosti nemám, tak nevím kolik je v ní energií.

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:02
- Nahlásit

viky

asi tak od rijna

aren
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:03
- Nahlásit

nika00
Pouštim ven. I kastrovanou. Připadala mi uvězněná, pořád hlídala kde se udělá škvírka, aby se dostala ven, takže jsem volila mezi dvěma zly: týrání malým prostorem nebo nebezpečí venku. To druhé mi přišlo víc fér.

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:06
- Nahlásit

ladida

ja uz vsechno vyzkousela ...pred spanim ji honim s myskou , ze sotva popada dech a sotva se drzi na nohou... po sklidneni dostane naky papani a tak y na ni prdim, to pochopi a jde se spat..jenze zhruba od 2hod v noci zacina kolotoc, kterej se azstavi az v 7 rano s mym vstavanim do prace...
Jinak voditko mame...na prochazky chodime, ale je takova vyplasena...takze se spis nosi na ruce a hlavu ma schovanou nekde u me v rukavu, aby jako nebyla videt..hehe...i ted vzduch ji unavi..ale proste jen na chvili...predtim jsem mela 2 kocky..jedna byl auz starsi a hodne klidna...a ta druha proste sla na vecer ven...jenze prejelo ji auto, moc se prave niceho nebala...byla hodne zvykla chodit na voditku, takze auta, venkovni ruch atd ji nevadilo...proto se ted bojim kocku zvykat na denni provoz venku.

viky
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:06
- Nahlásit

nika00
delala to i pred tim ?

aren
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:08 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Venku kulí oči, ježí hřbet, lítá a děsně ji to baví. Celá obživne. Jak byly ještě mrazy, chtěla před půlnocí domů, ale teď poslední tři noci byla venku až do rána. Celý den je pak náramně spokojená a chrní.
Fakt je, že u nás moc velký provoz aut není, a v noci skoro vůbec.

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:08
- Nahlásit

aren

asi mi taky nic jineho nezbyde...ale asi az po kastraci...nechci ji nechat kotata...a budu doufat, ze kdyz se venku nauci sama, tak to sama dokaze i zvladnout, kdyz bude zvykla na to, ze se musi bat...

dejavu
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:09
- Nahlásit

Já mám kočky dvě a sousedka pět a na noc jsme je zavíraly jinam, kde se nespí, když mi ta má první kočka 32x po sobě přinesla myš, kterou jsem jí musela hodit a ona jí zase přinesla a když jsem usnula a ochabla v házení, narvala mi jí do pyžamových kalhot a pak ji lovila (to bylo probuzení :eek Takže doporučuju vřele
1) vykastrovat, to každopádně a vždy
2) zavřít na noc do místnosti, kde nespíte nebo do chodby, kde může rotovat a nemá co shodit, dát jí tam kálecí bedýnku, granule a vodu a nějakou průlezku nebo škrabadlo
3) kdyby sis otevřela knihu Skvělá kočka, nemožné chování, dočetla by ses tam, že podobné počínání koček jako je lítání po poličkách a shazování předmětů máš sledovat se zalíbením (to mi přivodilo ďábelské zachechtání), ale něco na tom bude, ono s tím totiž nejde dělat téměř nic.

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:10
- Nahlásit

viky
no kdyz sem si ji prinesla tak byla hodne placha a spala celou noc...ale po mesici se otrkala a od te doby janci...ale jak sem psala, vzdycky se dala nejak unavit pred spanim, a vydrzela spat az do rana, ale ted ma toho elanu proste moc a unavit nejde...

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:14
- Nahlásit

dejavu

no kastrace bude urcite! zavrit ji nekam kde nic neschodi...no tak ona klidne schodi i to , co je pribyte nebo prisroubovane...
jinak to s myskou znam naprosto stejne...moje nohy a ruce vypadaj jak kdyz jsem utikala z vezeni s ostrahou...kocka me pripada jak jack russel terier...proste neunavna..umi aportovat na povel..proste blazen....ale asi to budu muset brat jako "zalibeni"..i kdyz kdyz na me skoci ve spanku tak mam spis myslenky na to, jak ji zabiju nebo okamzite odvezu do utulku....a chce se mi brecet...

aren
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:14
- Nahlásit

nika00
Já jsem chodila ven zpočátku s ní, a později jsem aspoň chodila kontrolovat, jak si vede. Přesvědčila jsem se, že si umí najít úkryt a vylézt na strom, tak doufám, že to bude zvládat. Já jsem ji nemohla zavřít někam kde může neškodně blbnout, protože v paneláku žádné takové místo není.

aren
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:15
- Nahlásit

nika00
mam spis myslenky na to, jak ji zabiju
Tak to je přesné .

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:17
- Nahlásit

aren
no ja prave taky moc nemam moznost ji nekam zavrit, protoze vsude se da neco schodit...
uz sem ji taky zkusila asi 2x v noci pustit ven..jednou zacala uz za 10 min fnukat za dverma a podruhy se vratila asi za hodinu, kdyz se lekla,alarmu u auta...
no budu muset prekonat ten strach..prec jenom je dost placha, tak snad se o sebe postara...jinak mam jeste dotaz..ma tva kcoaka obojek treba s rolnickou nebo neco takoveho?

viky
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:17
- Nahlásit

nika00
protoze byla malicka, ted uz je skoro dospela. Mam tri cici. Prvnimu bude 8 mes, kocicka bude mit 7 a ta nejmensi 5. Ale vsechny jsou naucene, ze v tydnu se jde v devet spat a pres to nejede vlak. Ven je taky nepoustim, protoze prvniho kocourka nam nejspis nekdo ze sousedu umlatil lotatou nebo cim.
Urcite se domluv s vetem a nech ji vykasrovat uz ted. A tak jak pise Dejavu, na noc ji dej do jine mistnosti a tam at si dela co chce. Mozna bude prvni dve noci rvat jako o zivot, ale pak si zvykne.

aren
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:20
- Nahlásit

nika00
obojek treba s rolnickou nebo neco takoveho?
Nemá. Kromě toho, že se mi obojky příčí, mám hrůzu z toho, že by se na něm mohla nekde oběsit. Kocourovi mých známých se to stalo.

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:20
- Nahlásit

aren...
ale to je hrozny..ja pak sama sebe pristihnu jak premyslim, jak bych ji mohla zabit..ze ji treba udusim pod perinou nebo otocim krkem a rano kdyz se proberu tak si rikam ze sem asi psychopat...a nechce se mi verit o cem sem to premejslela..

Meta
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:22
- Nahlásit

nika00

Mě se zdá, že si tě kočinda zkrátka cvičí k obrazu svému
Náš kocour má vycvičeného páníčka - jakmile ten jde do kuchyně, začne kocour kvílet u misky a pokaždé(!) mu páneček něco dobrého dá, žbrblaje si něco o tom, jak té ubohé kočce nikdo nedá nažrat...Kastrace v tomhle nepomůže, jen důslednost.

dejavu
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:22
- Nahlásit

nika00
ja bych ji ven nepoustela, kdyz ji hrozi prejeti, navic ti prinese usni svrab, blechy, skrkavky a tasemnici od ostatnich kocek a od mysi. Za par mesicu se zklidni, uvidis. Je to jeste mladinka kocka. Pripadne ji najdi nekde jinde bezpecny domov, kde muze mit vybeh nebo kde nerusi a porid si klidnejsi starsi kocku.
Ja vim, ze je to celkem kruta a neprijemna rada, protoze vim, ze kocku mas rada, ale jestli jsi nekde u silnice, kocka tam driv nebo pozdeji skonci a to by ti bylo moc lito.
Znam to od venkovskych pribuznych, kterym zarvaly u silnice drive nebo pozdeji vsechny kocky, pak uz si je kvuli tomu neporizovali, nenaucila se to ani jedna respektovat ten provoz.

dejavu
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:25
- Nahlásit

nika00
Ja jsem mela taky hodne nelaskave myslenky, kdyz mne kocka vzbudila a je zvlastni, ze kocka to okamzite vedela, jakmile jsem se zvedla z postele s tim, ze ji zabiju, tak to poznala a zaplula do nejakeho kouta, kam jsem na ni nemohla. Sedla jsem si do kresla, protoze bylo razem po spani a asi tak za ctvrt hodiny (mne to nikdy netrva dlouho) mne ten bes vzeku a rozespalosti presel, kocka to okamzite vycitila a skocila mi na klin a zacala prist a nechala se hladit, mrcha chytra

Meta
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:29
- Nahlásit

dejavu

To já jsem jednou vynadala kocourovi, když chtěl ve dvě ráno pustit ven a spala dát a ta bestie mi za trest počůrala deku!

Ale jinak to byl strašně skvělý kocour, až na to, že mi ho letos v lednu zastřelili noví sousedi přímo na naší zahradě přes plot. (Nemají rádi kočky.) Doufám, že je myši sežerou.

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:33
- Nahlásit

dejavu
jiny domov ji rozhodne nenajdu..to bych nikdy neudelala...jinak ja bydlim na okraji prahy takze je tu klid a takova trochu zivejsi silnice je az o blok dal....ale prave tam mi prejeli tu predchozi..to se mi ale stalo jen jedinkrat a to kocky mame skoro celej zivot a vsechny byly vzdy venku....ta predchozi zajeta byla jen moc naucena a niceho a nikoho ani hluku se nebala...tahle se zas boji vseho...a navic mam i psa a ona vidi ze pes chodi ven, citi to z nej a chce taky..a navic si nedovdu predstavit ze v lete budem na zahrade a kocka bude civet doma

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:35
- Nahlásit

meta
jo ta moje mrcha mi zezacatku pocurala ciste prevlecene periny..asi se ji nelibila avivaz...pak kdyz uz to mela zasmradene tou svou mocuvkou tak to neudelala zas az do dalsiho prevlikani perin

nika00
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2006 10:37
- Nahlásit

meta
jinak s tim sousedem to je docela kruty..bych hos mejda asi zabila..ikdyz me kdysi davno, kdyz sem chodila jeste na zs, sousedi kocku otravili..a psovi hazeli pres plot kosti z ryb

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání