Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Československý vlčák
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Lenka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2005 20:17
- Nahlásit

Ahojte lidičky,
mám takový dotaz. Přemýšlím o koupi štěňátka, docela mě láká československý vlčák. Hlavně jsem se chtěla zeptat těch, kteří mají s těmahle pesanama zkušenosti, jak jsou snášenliví s ostatníma pesanama. Mám jedenáctiměsíčního pejska německého ovčáka. Dál jestli jsou to pesani vhodní ke zvířatům, myslím tím koně, krávy atd. Všem moc děkuju za radu.

Anonymní
# Zasláno: 20 Úno 2005 20:37
- Nahlásit

Mrkni se i do diskuze na http://artemis.erbak.com
Je tam hodně majitelů ČVček.

VerčaB
# Zasláno: 21 Úno 2005 07:37
- Nahlásit

Ahojky,
já mám vlčačku (ČsV). Snášenliví jsou tak jak si je vychováš ) Já mám naší se zvířaty, sice to nejsou krávy a koně, ale "jen" morčata, na návštěvách králíci a kočky a všechno je v pořádku (teda krom toho, že krade morčatům jablka).
Jestli chceš opravdu druhého psa ČsV, bylo by fajn, aby jsi se zamyslela jestli to zvládneš - dvě štěňata na výchovu (a to ten NO v 11 měsících furt ještě je) není nic snadného.

Alča K.
# Zasláno: 21 Úno 2005 18:17
- Nahlásit

Nám jich chodí na cvičák asi 6 a děda jednoho má, takže o nich docela dost vím, i když je doma nemám. Je to pes zkřížený s vlkem a tak se k němu jako k vlkovi musíš trochu chovat. To znamená...např. když ti vyjede po jiném psovi, tak alespoň u všech, co já znám nestačí trhnout vodítkem a říct fuj, majitel je většinou převalí na záda a symbolicky si na ně "lehne". Hodně tvrdohlavého psa majitelé na cvičáku občas i při tom "zalehnutí" trochu kousnou do čumáku. Tak to dělají vlci a čsv to pochopí mnohem lépe, než normální pes. Mají takovou zvláštní povahu, kterou člověk musí pochopit. Ale já jich znám jen 7, tak mám možná zkreslené představy...

Anonymní
# Zasláno: 22 Úno 2005 09:12
- Nahlásit

Alčo není tohle zalehnutí čistě náhodou až u zkažených psů? Mě teda při nežádoucí činnosti to trhnutí vodítkem postačuje. No je fakt, že někdy jen zvýšení hlasu!

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2005 10:01
- Nahlásit

O ČSV by vám toho asi nejvíc dovedl říci pan Desenský - ten s nimi žije a rozumí doslova jejich řeči. Jsou to nádherní psi, ale rozhodně ne pro začátečníky. Rozumný začátečníky si nejdřív přečte dostupnou literaturu a pak by si měl pořídit plemeno podle povahy a ne podle exteriéru.

Anonymní
# Zasláno: 28 Úno 2005 21:49
- Nahlásit

Docela mě nadzvedla odpověď Evika nebo Eviky.Nevím zda zná pana Desenského osobně a nebo zda o něm jen četla či slyšela.Já si velice dobře pamatuji útulek který se snažil provozovat v Děčíně a také si dobře pamatiji psa kterého tam nechal zmrznout a také si pamatuji podmínky za kterých tam byli psi ustájeni a znám spoustu lídí kteří má slova potvrdí.Takže já bych se takového člověka na žádné rady neptala.Lenka si myslím je docela rozumná když se před koupí štěněte ptá lidí jaké mají zkušenosti.Protože něco jiného je osobní zkušenost a něco jiného se píše v literatuře.Což mi potvrdí každý zkušený pejskař.

Sali
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2005 07:56
- Nahlásit

prosímvás lidí co rozumí čévéčkům bude doclela dost,chhce to se obrátit na stránky jejich klubu,mívají i vvšude možně reklamu....
Ad známá jména-mají prostě to štěstí,že se jako dost kontroversní osobnosti dosta,li do médií a tím jsou známí....

moll
# Zasláno: 1 Bře 2005 10:02
- Nahlásit

Asi bych si nejdříve prohlídla stránky http://www.cswolfdog.cz/ - je to klub, s nímž spolupracuje tvůrce plemene ČsV ing. Hartl. A pak se najde hromada jiných odkazů. S "Anonym Zasláno: 28 Úno, 2005 21:49:10" je opravdu možno souhlasit. moll

Evik
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:57
- Nahlásit

Ješte přidám jedno jméno . ČsV přímo chová v Praze také pan doktor Andrle. Chová je společně s vlky. Je to zodpovědný člověk, který o vlčím chování ví opravdu hodně a své svěřence (jak ČsV tak vlky) doslova miluje. Jednou jsem se s panem doktorem setkala, je fakt třída.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 14:19
- Nahlásit

Zkus se obrátit na paní Slavičínskou z Kroměříže, také toho ví docela dost, kontakt někde najdeš, má chovnou stanici jihomoravský kraj

Palpatine
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2005 23:14
- Nahlásit

Ahoj ,
Chtěl jsem se zeptat zda by jste mi nepomohli sehnat českoslovenkého vlčáka bez PP do 4000 , - jsem student a abych mohl psovi věnovat náležitou péči nemohu si ho pořídit s PP za 9000,-
Děkuji předem
Je jedno zda pejska nebo fenu hlavně bych rád aby to bylo od štěněte

Artemis
# Zasláno: 21 Čen 2005 00:21
- Nahlásit

U čévéček bez PP je problém s DKK a hlavně s povahou. Pokud chceš vědět, jací jsou v reálu, zavolej a stav se, běhá mi jich tu docela dost. Mám tu k dispozici i psy s PP a nic za ně nechci, jen to, aby se měli doživotně fajn. Pokud víš, do čeho jdeš, pomohu ti, avšak jestli na ně nemáš (a poznám to), doporučím ti NO nebo cokoli jednoduššího na zvládnutí. [email=]artemis@psycholog-psu.com[/email]

Anonymní
# Zasláno: 21 Čen 2005 18:22
- Nahlásit

Palpatine´
péče kterou štěněti věnuješ začíná už jeho správným výběrem. navíc prvotní investice je nic proti tomu jaké náklady tě čekají pokud na to nemáš měl by sis znovu celou věc zvážit. jestli si pořídíš nekvalitní štěně bez PP a bude mít (vrozené) zdravotní problémy věř, že je ani kvalitním krmivem (nebo co si tou péčí myslel) nevychytáš. Navíc finanční náklady na veterináře by pak mohli několikanásobně převýšit částku 9000,-

Palpatine
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2005 22:58
- Nahlásit

Problém s penězi na pořízení je kvůli rodičům psa chtějí ale nechali mě vybrat sami ale nechtějí psa kupovat je im jedno kde s epes sežene ale nemohou si dovolit koupit psa živit mi ho rádi pomohou a hlavně mu budou dávat i lásku ovšem na psa si musím vydělat demokraticky sám protože to bude jak říká má matka hlavně můj pes!
Proto jsem se ptal levně pokud to nebude možné nevadí budu muset shánět dlouhodobě dál...
JInak děkuji artemisovi jeho nabídka e zajímavá ....chtěl jsm se ho jen zeptat zda vlastní i štěňata

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 06:43
- Nahlásit

Palpatine
Když děti chtěly druhého psa a podle mého názoru bylo ještě brzy (stávající pes byl ještě mladý), z "výchovných" důvodů jsme společně na štěně šetřili stylem-kdo měl deseti- nebo dvacetikorunu, dal ji do prasátka. Tímto způsobem jsme za rok a něco našetřili potřebných 12 tis. na štěně a první fenka zároveň dospěla, dozrála a byla už schopna té nové být adoptivní matkou a naučit ji spoustu věcí.
Doporučuji i z toho důvodu, že v mezičase člověk může shánět informace všeho druhu a dobře se připravit. Někdy je fakt lepší počkat!

Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 07:03
- Nahlásit

Vyveďte mě z omylu jestli se pletu, ale stále narážím na to, že se mě lidi ptají, jestli mám Československého "ovčáka" (už podle této otázky usuzuji, že o psech moc neví a nedivím se, ale jiní se ptají na Československého vlčáka a já mám přitom klasického NO vlkošedého, navíc je oproti jiným NO jemnější, né nižší ale lehčí (možná je to věkem 10 měsíců, spíš ale takový zůstane). Úplní laici si myslí, že jak je to vlkošedej pes, tak to nemůže být NO, ale i lidi více znalejší se pletou. Nežiju v omylu, když si myslím, že ČvVč je vyšší, statnější jak NO, většinou světlejší než kterejoliv vlkošed, má "chladnější" rysy a mimiku vlků?

Alča
# Zasláno: 22 Čen 2005 08:18
- Nahlásit

Garfielde, dobrá otázka Taky by mě to zajímalo. Někteří vlkošedí NO jsou docela dobře rozpoznatelní, ale u některých dost váhám, jestli je to vůbec NO nebo ČSV.

Palpatine
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 20:59
- Nahlásit

Hmm to šetření je nádherná věc , ale teď byc hsi měl vydělat na letních brigádách něco kolem sedmi tisíc , příští rok nastupuji do práce rpoto se chci vrhnout na chov psa příští rok , takže uvidíme možná se sežene nějaký levný čsv a nebo holt budu muset hledat každopádně má známá kynoložka která bydlí kousek ode mne a soustředí se na chov vlčáků (krásná náhoda) již shání nějaké kontakty a říkala že pes bez PP byl v inzerátech světa zvířat....jen doufám že pejska seženu a jeho výchovu zvládnu abych si s vámi pak mohl promluvit již jako chovatel....

Palpatine
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2005 21:15
- Nahlásit

Přemýšlel jsem také o psu z útulku ale toho bych chovem nezvládl musím si pořídit psa od štěněte abych ho stoprocentně naučil povelům , s pomocí kynoložky to určitě zvládnu

Palpatine
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 18:52
- Nahlásit

Já bych rád psa s papírama ale na to nemám peníze jestli to Fist chápe , ono sehnat najednou deset tisíc není jednoduchý když jediný příjem je pro mě brigáda , ovšem péče o psa se potom platí postupně ne najednou , a na to peníze mám.

Tchor
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 18:57
- Nahlásit

Palpatine
Co so pocnes pokud se ti pes zarani takova trochu komplikovanejsi zlomenina je 10-20tisic na jednou - treba. To nemluvim o mnoha dalsich aspektech. Kynologie rozhodne neni levny konicek.

Tchor
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 19:00
- Nahlásit

Nehlede na to ze 10tisic za stene neni nijak moc.

Eimy
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 19:19
- Nahlásit

Tchor
Co so pocnes pokud se ti pes zarani takova trochu komplikovanejsi zlomenina je 10-20tisic na jednou -
Předem řikám, že netvrdím, že Palpatine by to udělal. Ale mně fakt spousta lidí "radila" ať nechám psici utratit a koupim si místo ní za peníze, který bychom dali za léčbu jinýho psa(s PP). Proč dávat takový prachy do psa, kterej má v podstatě nulovou hodnotu...
Ale je fakt, že přece jen pes bez PP bude dražší...

Palpatine
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2005 20:54
- Nahlásit

No to jsou rady , mám dojem že papírový psi se mohou zranit stejně jako bezpapírový a nemoci se jim asi taky nevyhnou a povinnost papíráka je pro mě moc

Tchor
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2005 21:01
- Nahlásit

povinnost papíráka je pro mě moc
Tomu nerozumim jaky povinnosti s papirakem myslis. Zadny nejsou jen je mnohem vic moznosti.
Ja osobne bych si psa bez PP nekoupil zadnyho, ale u CsV uz urcite ne i v papirovem chovu jsou veliky problemy s plachosti a neduverou v lidi, co za povahy muzou vybehnout u bezpapiraku si radsi ani nedomyslim.

Tchor
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2005 21:31
- Nahlásit

Palpatine
No to jsou rady , mám dojem že papírový psi se mohou zranit stejně jako bezpapírový a nemoci se jim asi taky nevyhnou
Ja tim chtel rict ze pokud nemas na to si poridit stene za velmi rozumnou cenu 10tisic tak jak zarucis ze budes schopen tomu psovi zajistit odpovidajici peci i v pripade komplikaci? To co psala Eimy totiz neni zdaleka vijiumecne reseni u docela hodne lidi a podle mne lidi co takhle uvazuji nemaji co vlastnit psy. Netvredim ze tak uvazujes ted, ale nemusis byt schopen zakrok zaplatit.

Nela
# Zasláno: 25 Čen 2005 22:15
- Nahlásit

Palpatine
Můj názor je rozhodně pro psa s PP. Určitě by bylo lepší počkat, ušetřit si na štěně s PP. U zvířat bez PP člověk nikdy neví, co z nich vyroste, jaká budou povahově. Pokud koupíš štěně bez PP, možná ušetříš na nepravém místě. Rozhodně i výživa štěněte minimálně do roka není levnou záležitostí, o veterinárních ošetřeních, očkováních atd. ani nemluvě. K pořízení psa bychom měli přistupovat zodpovědně, nemůžeš to mít finančně tip ťop, jinak nevím, co budeš dělat, když se objeví jakýkoli problém, se kterým nepočítáš.
Povinnostem s papírákem také nerozumím. Určitě souhlasím s tím, že se psem s PP máš mnohem víc možností ať se to týká exteriéru nebo sportu. A navíc říkáš, že začneš chodit do práce, tak taky popřemýšlej, jak všechno zvládneš dohromady. Štěně potřebuje hodně času. A nejen štěně, ale až z něj bude dospělý pes, tak stále potřebuje, abychom se mu věnovali. Nepřehodnotíš svůj názor? Nebylo by lepší pořídit nejdříve štěně NO? Možná jsem to špatně pochopila, ale jsi začátečník, nebo ne? NO by se dal sehnat určitě levněji než ČsV a pro začátečníka je štěně NO určitě lepší.

Artemis
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2005 22:51
- Nahlásit

Palpatine
Nemám z tvých názorů dobrý pocit. Už jsem ti psal, že tu mám dost čéveček a také jsi byl i na mých stránkách, takže víš i to, proč se ke mně tito psi dostali. Tyto psy (dokonce všechny s PP) si je pořídili lidé bez zkušeností a nakonec je nezvládli a těžce se jim to vymklo z rukou. Chovat psy je jedna věc, ale čévéčka mají v sobě kus vlka a laikům je naprosto nedoporučuji. Zval jsem si tě k nám z jednoho hlavního důvodu. Když na čévéčko nemáš a nic ze složitostí jejich výchovy nevíš, je lepší jít do něčeho jednoduššího. S čévéčkem musíš dělat denně, ne jenom tak jednou za týden. Máš na to? Jseš připraven na to, že znuděné štěně čévéčka absolutně všechno zničí a je schopno se při tom i vážně zranit? To ti tvá známá asi ještě neřekla, že se u čévéčka mohou v nervozitě projevit i vlčí sklony sebepoškozování. Pokud nedáš štěněti tolik času, kolik potřebuje, zajistíš mu (ale i sobě) hodně špatnou budoucnost.
Když tak čtu, co o tom víš, je jedno, jestli zlikviduješ svou neznalostí psa s PP nebo bez.

Artemis
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2005 23:07
- Nahlásit

FiSt
To s tebou naprosto souhlasím

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání