| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2005 18:59
- Nahlásit
Ovčanda
Mě ale pořád napadá ta neodbytná otázka proč? TO je snad to jediný, co na tom nechápu.
Byl to i důvod, proč jsem svojí fence nenechala štěňata, ještě před tím než musela kvuli zdravotním problémum na kastraci. Nebyla jsem si jistá, co by se štěňatama potom bylo, nebyla jsem si jistá, jetli o to vůbec moje feňule "stojí" atd...
|
Ovčanda
|
# Zasláno: 13 Říj 2005 06:28
- Nahlásit
Eimy
Možná to chce jen jednou prožít...
pigie
ona sice napsala ne budou bez pp a ne že nebuou, ona odpovída jako že ne -nebudou s pp a budou brz pp. Teda tak jsem to pochopila já. vždit skoro celou diskusi píše že budou bez
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 07:32
- Nahlásit
Ovčanda
Ja len nechapem, co je za problem, ak fena ma PP a je chovna, aby boli aj steniatka s PP.
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 07:36
- Nahlásit
Pupy
trošičku si nevidíš do pusy viď, na MUJPES.cz si psala že fena chovná asi není, že to nevíš protože si s ní nikde nebyla, a teď najednou chovná je???
Takže buďto místo tebe odpovídá někdo jiný, a dělá si z nás akorát legraci, nebo ne ale pak nechápu, proč se neumíš znovu přihlásit a psát pod svým jménem.
Takže ještě jednou, pokud nevíš zda fena chovná je či není, tak na 99% není, protože jsi jí neuchovnila (pokud jsi si jí ovšem nekoupila už jako dospělou uchovněnou, což by bylo v PP napsané)
Pokud jsi jí neuchovnila, tak nechovej! bezpapíráků je už dost a dost i bez těch tvých.
Pokud je fena subtilní, je tam riziko obtížného porodu, můžeš o ní i přijít.
Pokud fena odmítá psa je tam něco špatně, příroda na rozdíl od nás není tak zdegenerovaná a ví co dělá. Tak jí nekryj!
Takže můj osobní názor je na této feně nechovat ať už z PP nebo bez. Je to riziko a opravdu nechápu, proč ho podstupovat, když to stejně žádný přínos do chovu nebude.Útulky už teď praskají ve švech, právě díky těmto psům.
Pokud chceš chovat, pořiď si psa s PP, zdravého, věnuj se mu a splň s ním podmínky pro chov, najdi si vhodného krycího psa a pak si chovej jak chceš. Chov není sranda, ale zodpovědnost, i za ty malé tvorečky kteří díky vám přijdou na svět, tak se k tomu tak stavte.
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 07:55 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit
Jinak sem vám dávám otázku Pupy na jiné téma, onrázek o ní a její představě chovu si můžete tedy udělat sami
Chtěla bych v životě chovat psy. nemohla sem nic nejít kde by bylo napsaný např: kolik potřebuji kotcu,psu a fen, jak velký by měl být pozemek na chov psu...kolik to asi stojí: zařízení...jestli se na tom dá něco vidělat...ne že by mi šlo o peníze to ne. ale chtěla bych chovat psy a abych z toho i něco měla. Sice vím že je to radost a taky v téhle době není nic zadarmo(očkování,kvalitní granule...). tak aby z toho něco bylo. Jinak budu ještě dělat keramiku tak si budu přividělávat i na ní.
jestli byste mi někdo neporadil nějaké odkazi a intrnetové stránky kde o něčem píšou. Děkuji moc a pac pejskum, fenečkám a štěňátkumj
Ještě bych ti chtěla říct, že pokud je fenka bázlivá vůči lidem a je agresivní vůči psům, jak se dá vyčíst z tvých příspěvků na jiných diskuzích, je to jen další důvod proč na ní nechovat.¨
Štěňata jsou v době vtiskáváni s matkou a většinou od ní okoukají její zlozvyky, proto jsou bázlivá a agresivní zvířata vylučována z chovu. pokud tedy nechceš mít vrh samých malých piraň, které budou na každého vyjíždět a před každým utíkat, tak zase opakluji nechovej.
Hele nic ve zlém, ty ještě nejsi dospělá viď? Tak počkej, až budeš trochu starší, choď na výstavy, jdi na cvičák, uč se od lidí, kteří již něco dokázali, kteří sami chovají a pak budeš mít svoje vlastní zkušenosti a uvidíš že se na některé věci budeš koukat úplně jinak.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 08:15
- Nahlásit
Ahoj Pigie, já se o pejsky zajímám už dlouhá léta tak vím na co jsou PP, jezdila jsem i po výstavách s Belgickým ovčákem Tervueren "Benedeto Joiner" byl velmi úspěšný a dobrý plemeník. Na Světové výstavě třetí míst. Opravdu jsem se tomu všemu věnovala s vervou. Chodili jsme i na cvičák, tak mě u pejsků opravdu nic nepřekvapí. Než se našel idiot myslivec a sprostě mi ho zastřlil. Ale to je na dlouhé vyprávění. Odpovídám tedy že vím na co jsou u pejsků PP. Petra
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 09:12
- Nahlásit
Petra
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 09:15
- Nahlásit
pigie
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 13:35
- Nahlásit
Pupy
my jsme měli taky NO, která na sebe taky nechtěla pustit žádného ženicha, tak jsme jí pak nechali být, když neche tak nechce, no a pak, když už jí bylo 10 let a byla zní taková vrásčitá babička a s nádorem na noze, tak ejhle v boudě v lednu z ničeho nic bylo malý hafadlo (asi se tím chtěla s námi rozloučit a zanechat něco po sobě ). No pak jsme ovšem taky zjistily, kdo je ten potencionální taťka - byla to kolie. Jenže štěndo podědilo po kolii akorát tu krásnou zlatou barvu, jinak byl celý po mamince a maminka byla na něj dosti hrdá, tak v srpnu jsme jí našly znovu, to už porodila pod takovou dřevěnou chajdou a prozměnu už rovnou dva kluky, do boudy jsme jí odnesly oba, ale pak už našli jen jednoho, asi poznala, že by je oba nezvládla, nikdy jsme to štěně už nenašli, otcem byl opět její milovaný - kolie, jenže už po kolii druhý výrostek podědil trošku protáhlejší čumák, jinak zas po mamče takže zlatý NO. Co trošku druhý prcek odrostl tak už nás navždy opustila, protože tu zanechala na sebe vzpomínku. (Jen dodatek, čuba si za tou kólií doběhla sama, když se jí podařilo zdrhnout, pudy, jsou pudy asi její velká tajná láska, neboť otec u nás nikdy zbloudilý nebyl )).
Tak neztrácej naději, třeba se čubině prostě ještě nechce a až bude trošku starší tak třeba chtít bude. A porod? Rodily jsem už hodně štěnat, my ne čuby a ty vždycky zvládly samy.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Říj 2005 14:00
- Nahlásit
Tak nějak už docela dlouho si pročítám tyhle diskuze a o pár lidech už jsem si udělla "obrázek" PUPY, nechci tě nějak urazit, ale podle toho, co tady od tebe čtu, máš sice krásnou čubinku s pp, vypadá to, že se jí i věnuješ a máš jí ráda, ale o psech a jejich chovu toho asi moc nevíš (podle mě ani nevíš, co to je když je pes chovný). Nemáš ještě dost zkušeností, aby jsi chovala štěnda a zakládala si ch. stanici a živila se tím. Neříkám, že se to třeba jednou nezmění, nechci ti brát iluze a sny, ale myslím, že teď na to ani čubinka a hlavně ty nejste připraveni. Nevím, jestli je to tvůj první nebo desátý pejsek, ale teď si nech radši zajít chuť a sbírej zkušenosti. Pejsků bez PP je dost a znám i krásný psy s PP, kteří jsou v útulcích.
Chápu, že tě to láká, mít po svojí čubince mimča, já to znám. Mám jedenáctiletou čubinu NO bez PP. Když byla mladice, strašně jsem po ní chtěla štěně, je to úžasná holka, tak jsem si jí prostě chtěla ještě jednou "nakopírovat" A přiznávám se, že jsem to zkoušela. Třikrát. Měli jsme stejný problém. Psa na sebe nepustila. "Naštěstí" se nenechala. Psům dala na frak, a tak z toho nic nebylo. Dodnes je stará panna a žijeme si spokojeně. Mám další psy (už s PP), sice nejsou po ní, ale je to tak lepší. Věř mi. Teď s odstupem času, jsem ráda. Jinak hodně štěstí a fakt to promysli...
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 17:31
- Nahlásit
Problém je v tom že polovinu příspěvku píše někdo jiný. Někdo si ze mě dělá asi blázny. Já sem byla pouze ta 1. Přihlášená. 6e jsem se ptala kolik je štěnat. Jo a ny ty kotce se chtěla zeptat má kamarádka. Ale poprosila mě jestli bych to tu nenapsala.
děkuji za pochopení
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 21:12
- Nahlásit
Někde jsme četla (možná i od někoho z vás), že člověk by neměl chovat pokud si lepší stěně může kouápit. Lepší povahově, zdravotně exteriérově a podle mě se s tím nedá než souhlasit
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 14:51
- Nahlásit
I když sem já psala jen tu pervní otázku Tak podle odpovědí soudím že se na to asi....
Ona to bude asi opravdu lepší a možná to nechám až na léto kdy budou moci být štěnátka víc venku
|
kery
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 16:10
- Nahlásit
Pupy
Tak co? Je uchovněná? Budeš si registrovat chovatelskou stanici? Má kvalitní předky, povahové vlohy a exteriér? Je pracovně vedená? Předpokládám, že pracovní plemeno německý ovčák bude mít nějaké zkoušky z výkonu. Ujišťuji tě, že pokud budeš pečlivá chovatelka, tak na tom proděláš. Dvakrát měř, jednou řež, nezapomeň.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 20:04
- Nahlásit
kery
že pokud budeš pečlivá chovatelka, tak na tom proděláš a když nebudu pečlivá něprodělám ?
Ne uchovněná není, řekla bych že kvalitní předky má , No jestli je pracovně vedená.....ccvičím ji atd. ..bohužel žádné zkoušky nemá.
No doufám že už tady žádné nedorozumění nebude.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 20:40
- Nahlásit
Pupy
když nebudeš očkovat, odčervovat a budeš krmit odpadem, tak neproděláš, tohle je na tvym svědomí
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 21:15
- Nahlásit
birma
To bych neudělala naočkovala bych atd. Nemohla bych prodat štěnata bezočkování...je to nezodpovědnost.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 21:31
- Nahlásit
Pupy
já to vim, já neříkám abys to dělal, ale je to jedinej způsob jak na chovu neprodělat ale vydělat - jenom jsem odpovídala na tvojí otázku
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 22:17
- Nahlásit
birma
jj to je jasné ale pochybuji že budou chtít lidi platit za neočkovaná štěnata.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 07:56
- Nahlásit
Pupy
malinký dotaz, za klik budeš prodávat? To jen aby se dalo spočítat, jestli ti to vynese?
|
Danuš
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 08:26
- Nahlásit
Puppy: Lidé jsou ochotní zaplatit za jakýkoliv póvl. Tím nechci říct to, že bys odchovala špatná štěňata, ale odpovídám na to, že by lidi neočkovaná štěňata nekoupili. Spousta lidí si pořizuje psa a o očkování má znalost velmi povrchní, o tom, že se štěňata a vlastně i dospělí psi odčervují vůbec nevědí.
Jinak, na štěňatech velkého plemene proděláš v každém případě. Víc či míň, podle toho, jestli máš štěňata s PP nebo bez a podle toho čím krmíš, očkuješ a tak. Takže pokud máš peníze na vyhazování, určitě si štěňata pořiď. Pokud počítáš každou korunu, nemůžeš štěňatům dát to co potřebujou. Mimochodem, já chovám malý knírače. Každoročně jsem cca 50 tis. v mínusu, naštěstí mám slušné zaměstnání, poměrně stabilní a tak si můžu dovolit sponzorovat svého koníčka.
Jo a co se týče toho, že se fenka nechce nechat nakrýt, tak já osobně bych na takové fence neodchovávala ani štěňata s PP, natož bezpapíráčky, protože ta fenka má oslabený rozmnožovací pud a to má být nejsilnější pud zvířat (teda vlastně i lidí :biglol . V přírodě by štěňata neměla a příroda moc dobře ví co a proč dělá.
|
kery
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 11:40
- Nahlásit
Pupy
Když má fenečka PP a kvalitní předky, proč ji neuchovníš? Měla bys být i členem klubu NO, aby jsi měla přehled o tom, co se děje kolem NO - sledovala standart, odchovy (jak vypadají psi v liniích), exteriér... Taky by ses měla zúčastnit s fenkou! nějaké výstavy, alespoň národní, nejlépe klubové (speciální), kde by tvou fenu posoudil rozhodčí a věděla bys, jak na tom je. Zodpovědné chovatelství je opravdu náročné.
A proč vlastně chceš mít štěňátka? Chceš si zkusit zvládnout chov? Chceš mít kolem sebe štěňata? Pak hledej zaměstnání nebo brigádu v útulku a ročně se budeš moci starat o desítky odchovů od nezodpovědných lidí. Nebudou to jen štěňata kříženců, ale i ovčáků, rotvajlerů, pudlů, jezevčíků, špiců, ohařů, pitbulů....
A co ta rizika pro fenu? Nemáš o ni strach?K.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 17:20
- Nahlásit
kery
Jasný ž o ní mám strach..... problém je v tom že by ji ani neuchovnili. Ona je docela bojácná. doma ne ...ale venku když je kolem hodně lidí, tak je taková nesvá....neumí výstavní pustoj...brigádu s pejskama jsem hledala ale nic jsem nenašla v okolí mého bydliště. Nejlépe směr praha( já bydlím v Č. Brodě. Ty štěnata ješte nevím za kolik bych je prodala. A hlavně by je měla ted jen 1. a to bysme přežili ) myslím ty peníze.
A děkuji vám všem za rady.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 18:42
- Nahlásit
Pupy
a můžeš mi říct, proč chceš rozmnožovat bojácné ovčáky , aby zas lidi mohli pomlouvat, jací jsou ovčáci sračky takže fena vyřazená z chovu pro bázlivou povahu bude produkovat bezpapíráky, ať žije zodpovědnost
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 18:58
- Nahlásit
Anonymní
Ona se normálně nebojí, ale když je kolem ní 20 lidí tak je nesvá. Nic víc. Jinak je suprová a má rára když ji někdo hladí ale nemá ráda shluk lidí.
Jo a nemusíš se skrývat za anonym. Když se tak rozčiluješ
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 22:06
- Nahlásit
Pupy,
mít štěňata je velká zodpovědnost a pokud jim chceš dát všechno, do potřebují, tak tě to bude opravdu stát hodně peněz. A věř tomu, že to nikdo neocení. Neprodáš za tolik, aby se ti to vrátilo. I když některé rady jsou tvrdé, jsou míněny dobře, tak o nich přemýšlej. Co když bude fenka mít velké problémy? Nebudeš toho litovat? Rozmysli si to ještě, počkej, jak ti radili už výše a později, až budeš mít stabilní zaměstnání a budeš zajištěná, tak si kup pořádné zvíře a splň si svůj sen se vším všudy, a chovej. Je opravdu hodně zvířat, které si ani chudáci nezasloužili, aby je přivedl někdo nezodpovědně na svět. Doufám, že to, co jsem napsala bude pochopeno tak, jak to bylo myšleno. Ta slova jsou ošidná ...
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 07:16 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit
Pupy
Pupy přemýšlela jsi např. o dysplazii, na kterou NO trpí, máš fenu zrentgenovanou, pokud ne a je tam nějaký průšvih o kterém nevíš, projeví se ti to po porodu, kdy se pánev roztahuje, taky by ti už nikdy nemusela dobře chodit, pokud se bojí většího množství lidí, je velká pravděpodobnost, že se jich budou bát i štěňata, protože v době vtiskávání jsou velice citliví na chování matky... V chovu psů několikanásobně platí pravidlo, dvakrát měř, jednou řež. Já nevidím jediný pozitivní důvod proč na té tvé feně chovat, opravdu nechápu proč to chceš dělat, to ji asi nemáš moc ráda, když takhle naprosto nesmyslně a zbytečně riskuješ její zdraví.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 12:31
- Nahlásit
Eny
když takhle naprosto nesmyslně a zbytečně riskuješ její zdraví.
co zdraví tý feny,ale duševní zdraví budoucích majitelů,a osudy těch budoucích prcků.... zvířat z podobných experimentů jsou plný útulky,podél silnic se jich taky válí placatejch poměrně dost,jak takovej pes nemá pro lidi žádnou cenu...
NO je pes pracovní a jako takový se má cíleně chovat,kriplíků co se bojí až z toho ......jsou plný města a vesnice,pokud zvíře (a te´d nehovořím o PP)nepřesvědčí sakra stabilní povahou a výkony na stopě a obranách,že má co dál dát,a není z rodičů,co tohle měli v sobě taky,tak prostě nemá co se reprodiukovat!!!!!!! Chovám až teprv tehdy,když nemůžu koupit lepší zvíře než si vyprodukuju!!!!!!!
Jsou některé "linie" bezpapíráků,čistě na výkon,spojovaní generaci za generací s tímto účelem,ale ti se taky sakra tvrdě prověřují,protože výkon je pak jediným kriteriem.....
Ale tahle čuba to asi nebude....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 12:34
- Nahlásit
Pupy
mám ti natvrdo napsat,co si o tobe myslím? radši ne,to bys nerozchodila.....
Až se naučíš něco o ovčákách,naučíš se linie,významné jedince,cíle chovu,až se naučíš cvičit a připravit zvíře pro chov,až se naučíš na soutěžích předvést plody svého úsilí,a pak napíšeš,že chceš nakrejt,a máš vytypovanýho podobnýho makavýho krevně vhodnýho zdravýho psa,tak tio zatleskám.Dneska tě pošlu do rekta.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 12:38
- Nahlásit
Já tomu nikdy moc nevěřila, říkala jsem si, že výchova je alfa beta všeho a vrozené charakterové vlastnosti jsou jen jemná niance, kam výchovu směřovat, ale zrovna Garfieldova matka byla zlá jak kuna. Štěňata předváděli v jiných prostorách a fena řvala jak tarzan na celý dům. Garfield je od odběru mezi lidma, každej na něj byl vždy hodnej, štěně byl hravý přátelský a u lidí se setkával se stejnou reakcí a stejně má sklony po mamince. A to ještě není dospělej pes.
|