Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / NO-ŠTĚNATA
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Pupy
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2005 18:43
- Nahlásit

Dobrý den tenhle měsíc má začít moje fenka hárat. Chceme ji nechat nakrýt. Už po 3. (předtím bezvísledně) pujdeme s ní i k veterináři. A kdyžtak pujdeme na umělé oplodnění...chtěla bych se zeptat kolik se na poprvé rodí štěňátek. Četla jsem že prý kolem 3. ale nevím jestli je to pravda.

wami
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2005 21:07
- Nahlásit

Zalezi, kolikrat se pes s fenou spoji a jak je fena plodna... U prvnicky byva stenat mene, ale nemusi to platit vzdycky. Zazila jsem prvnicku se 3 stenaty, ale taky s 9-12...

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2005 21:16
- Nahlásit

A já se 14

Anonymní
# Zasláno: 11 Říj 2005 06:34
- Nahlásit

No my totož bydlíme v bytě. Samozdřejmě by byly odchované venku. Tak abych měla představu. Souvisí to i s velikostí feny? Já jen že ta naše je drobounká.

Eny
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2005 07:48 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit

Nechci rejpat, ale proč chcete tu fenu krýt, když není schopná sama zabřeznout, to už svědčí o tom, že tam není všechno v pořádku. Má ta fena papíry? je chovná ? poté tedy jaký přínos do chovu to bude, pokud i její potomci budou mít problémy s reprodukcí? Jestli nemá papíry, tím spíš bych jí nekryla.
Pokud nechce fena sama zabřeznout, můžeš předpokládat, že bude mít problémy i s donošením vrhu, porodem... Podle mě je to riziko moc velké a být tebou tak bych to nedělala, toť můj názor. Nezlob se.

Ebony
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2005 08:21
- Nahlásit

jo, Eny má pravdu, a máte dost zájemců o štěňata? Co když vám jich několik zbyde doma? Budete je mít v bytě, nebo půjdou do výkupu, k překupníkům. Podívej se do inzerátů, kolik je německých ovčáků, i úspěšní chovatelé mají problém udat štěňata. Chov není jen o penězích nebo krásných očích štěňátek, je také o zodpovědnosti za ty malé živé tvory.....

Ebony
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2005 08:23
- Nahlásit

A zajímalo by mě, když fena začne v říjnu hárat, v prosinci porodí a bude se štěňatama v mrazech venku?

kery
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2005 08:33
- Nahlásit

Eny
Ebony
Souhlasím s vámi! Není k tomu, už co dodat.

Pupy
Neblázni a nepouštěj se do toho. Finance vynaložené na inseminaci využij lépe, třeba na nějaké vitamíny pro fenku, blíží se zima, tak ať je v dobré kondici, nebo si udělejte pěkný výlet...., co já vím. Ale moc prosím, zvaž to. Ju?

Evik
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2005 10:22
- Nahlásit

Já se taky připojuji k apelaci....Pupy, Eny a ostatní mají pravdu, pokud fena nezabřezne ani na poněkolikáté, tak s ní asi není něco vpořádku a jestli je naví drobná...a bez PP....atd...no prostě všechno co už tu bylo popsáno....NEPOUŠTĚJ SE DO CHOVU. Ne s touto fenkou, pokud bys chtěla v budoucnu seriózně chovat, vyber si pečlivě štěně - fenečku a pokud vše dobře dopadne (bude zdravá, pěkná....) chovej pak na ní.....
Pokud bys chtěla po své současné fence štěňata jen proto, abys po ní měla jedno, které by sis chtěla nechat, pak si taky raději další štěndo vyber u nějakého dobrého chovatele.
Neber tyhle naše poznámky ve zlém, ale jen jako dobře míněné přátelské rady -jde přece o zdraví Tvé fenky...

Anonymní
# Zasláno: 11 Říj 2005 15:25
- Nahlásit

Ebony
Oni nebudou v mrazech venku. Ona ne že by nezabpřezla. Když jsme ji chtěli nechat nakrýt po 1) tak to nechtěla vubec a neměla ani o toho psa zájem. Když jsme to zkoušeli po 2) tak sice zájem měla ale bolelo ji to tak vždy ucukla.
Fena je s pp.

Ebony
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2005 17:31
- Nahlásit

a je chovná?, jestli ne, tak je jedno, jestli má PP nebo ne, tak jako tak to budou bezpapíráci

Ebony
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2005 18:00
- Nahlásit

tak jsem koukala na mujpes, tak fena není chovná, takže chceš jen rozmnožit bezpapíráky. Kolik pak máte zájemců na štěňata? Zodpovědných. Psala jsi, že štěňata budou odchovaná venku, prosinec, leden, únor - do doby odběru- jsou venku mrazy, pokud já vím......tak to budou kde. Nezlob se, ale tvoje chování mi připadá silně nezodpovědné.

Anonymní
# Zasláno: 11 Říj 2005 18:53
- Nahlásit

Nemysla jsem jako že budou odchované venku. Mysla jsem to tak že je na chvíli vememe před barák(to kvuli vtiskávání a socializace) kdyby byli zavření na jednom místě tak by se špatně socializovali. Samozdřejmě že bych nenechala štěnata v zimě venku.

Ovčanda
# Zasláno: 11 Říj 2005 19:05
- Nahlásit

Anonymní
Neber si to tak. I má kamarádka měla bezpapíráky a udala jej do dobrých ruou.

Ona se chtěla pouze poradit a vi na ni takhle. měli by ste ji spíše poradit jak správně na to krytí, na jak dlouho brát štěnata ven( před barák jak píše). jak na porod...
myslím že kdyby byla nezodpovědná tak se nebude ani ptát na názory. Chtěla se pouze poradit.

Poslední dobou místo aby se stu radilo tak tu lidem vytkáte tohle nědělejte...spousty lidí se narodí štěnata v zimě. a někteří je v té zimě a venku i odchovají. Ona je chce odchovat v bytě. Ven je chce brát jen kvuli socializaci.

Ovčanda
# Zasláno: 11 Říj 2005 19:06
- Nahlásit

Ona je chce odchovat v bytě....přepasala jsem se mělo to být v teple.

Ebony
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2005 21:21
- Nahlásit

Ovčanda
milá ovčando, spousta lidí chce jen "poradit" tak jí radíme, tak jak to cítíme (a hlavně taky s trochou gramatiky). Já chovám ovčáky, tedy spíš cvičím, skoro dvacet let, a za ty roky jsem viděla spoustu štěňat, který skončily tak, jak ani nejde zde publikovat, hlavně bezpapíráků. Nevěřím tomu( ne nevěřím, vím to), že sežene natolik schopné a slušné zájemce pro všechna bezpapírová štěňata, jsem realista, a navíc nechápu, proč všechno ta štěňata mají vůbec přijít na svět. Na světě je spousta psů, kteří potřebují domov, tak nevím, proč další přidělávat. Ale pokud o tyhle rady nestojí, stačí říct, tady, si myslím, to každý myslel upřímně a jen pro dobro psího života......
A odchovávat vrh NO v bytě, nu, jednou jsem to zkusila, bylo jich "jen" šest, ale vyléčilo mě to dokonale, není to žádná sranda, a to jsem měla všechna (papírová) štěňata zadaná, nedovedu si představit, kdyby mi nějaká zůstala dýl.......ale o tyhle rady asi budoucí "chovatelka" nestojí.....

Anonymní
# Zasláno: 12 Říj 2005 05:55
- Nahlásit

Já sem moc ráda že jste mi poradili ale ne všechny štěnata jsou s pp. A jestli jde o zájemce tak u nás se hned štěnata ztratí tak o to starost nemám. Mám spíše starost o ten porod.... zkusim fenu ještě nakrýt a když to nevyjde tak se na to vykašlu.

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2005 07:57
- Nahlásit

Víš, jestli je fenka moc malá či subtilní, tak bych se do toho krytí fakt nehrnula....právě kvůli tomu porodu. Taky bys mohla o fenku přijít. Fena musí mít na mateřství dost síly. Já vím, že spousta fen odmítá psy, a že se jim často pomáhá, ale podle mě by člověk do toho zasahovat neměl, když fena psa nechce, má proto asi nějaký důvod.....

Anonymní
# Zasláno: 12 Říj 2005 11:03
- Nahlásit

ať se štěňata rychle ztratí z domu, a jedno komu,hlavně ať hodně neprožerou

kery
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2005 12:30
- Nahlásit

Když víš o lidech, kteří mají zájem o ovčáky, tak pomoz Pavlovi rozdat 3 štěňata NO. Viz "Kdo chce vlkošedá štěňátka NO za symb. cenu"
Doufej, že fena nebude muset rodit císařem, že po porodu se nedostaví eklampsie, a že se jí nerozharaší funkce štítné žlázy, že nemá DKK a není z chovu s DKK - takže ať se jí kyčle "nerozjedou" a štěňata pak taky nejsou "mrzáčky" od narození.
Pokud má PP, proč tedy není uchovněna? Že by nesplňovala standart plemene? Pokud je po rodičích s PP, tak je nejspíš vážný důvod, proč nebyla uchovněna její matka. Jen aby z krásných NO za chvíli nebyli zakrslíci.

Anonymní
# Zasláno: 12 Říj 2005 13:58
- Nahlásit

Obávám se, že tady nemá problém fena, ale chovatel. Tebe to snad poprvé bylo hned příjemné? Myslím, že jste nebyli ve správnou dobu na správném místě. Chtělo by to více trpělivosti.
Umísťování štěňátek je druhá stránka - my jsme udali v pohodě 7 kžíženců: mamaka No+RR a Taťka RR, a všechny se mám podařilo udat do dobře vypadajících rodin, žádný nejde na hlídání.

Petra
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2005 15:02
- Nahlásit

Ahoj proč jí všichni strašíte. Já má belgičanku a taky jsem jí nemohla nakrýt ze stejných důvodů. a pokud vým tak se tak kryjí i psy s PP. Prostě to ty holky jenom nechtějí. Nakonec se nám narodilo osm krásných miminek. Jsou bez PP ale ze super spojení. Všechna se moc dobře prodala, (tím nemyslím za dobré peníze) ale k výborným a schopným majitelům. Kteří je chtěli jen jako mazlíky a né na výstavu a tím pádem za ně nechtěli dávat velké peníze.

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2005 15:17 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Petra

Boli casy, ked som si aj ja myslela, ze PP znamena len vstupenku na vystavy. Bohuzial, je to len cast z toho co PP obnasa...

Anonymní
# Zasláno: 12 Říj 2005 17:30
- Nahlásit

kery
Ale já se sem nepsala že není uchovněná.

Danuš
# Zasláno: 12 Říj 2005 18:32
- Nahlásit

to anonymní

Pokud je uchovněná, pak nechápu proč by štěňata měla být bez PP. Odchovávat na papírové, chovné feně bezpapíráky je podle mě blbina non + ultra.

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2005 18:35 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Jemine, Pupy nikdy nepovedala nic z toho, co jej tu predhadzujete, akurat, ze jej fena sa este nenakryla a chce vediet, kolko by mohla ocakavat steniatok.

Akurat Já sem moc ráda že jste mi poradili ale ne všechny štěnata jsou s pp moze nasvedcovat, ze budu bez PP, ale Pupy ich bude mat isto s PP, nie?

Eimy
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2005 18:44
- Nahlásit

Pupy - proč vlastně chceš, aby tvoje fenka měla štěňata?

Píšu to tady už po několikátý, moje fenka - malej kříženec - je ze 4 štěňat. Kamarád, od kterýho ji mám, měl všechny štěňátka zamluvený předem, ale nakonec jsem z těch slibujících zůstala já a myslim, že ještě nějakej známej od něj, jeden pejsek byl zamluvenej na inzerát (aspoň tuším) a druhou fenku už měli problém udat, nakonec se jim to povedlo, ale když si představím, že by se jim těch štěňat narodilo třeba 8, asi by v tom už byl docela problém... Vím, že mluvím o křížencích, ale i tak zkus zvážit, jestli opravdu ti "slibující" zájemci vydrží a budou mít zájem až do odběru štěňátek...

Anonymní
# Zasláno: 12 Říj 2005 18:47
- Nahlásit

ne budou bez pp ale u nás ovčíčci se hnded rozeberou.

Ovčanda
# Zasláno: 12 Říj 2005 18:49
- Nahlásit

Takže kdo je s (pro) to aby měla Pupy štěnata ...a kdo je proti že je to blbost?
Já sem pro. Jednou snad fena muže mít štěnata ne?

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2005 18:49 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Pupy

Inak moja kamaratka mala 7 steniatok a jedno jej zostalo na krku a nebol to prave najlepsi napad... Predstav si, ze ich budes mat 13...

Ja so za s PP, ved by to nemal byt problem, nie?

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání