| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 22:14
- Nahlásit
zbrnd
ak lidi projektuji vlastni myslenkove pochody a vlastni vzorce chovani do svejch psu aniz by si to uvedomovali
no hele nevím, ten poznatek o psu o kterém jsem psala já, byl od člověka s dosti pragmatickým přístupem ke psům, má psy spíš na práci, nebere je třeba jako já, živí se i výcvikem psům, takže žádný naiva jako Püp. Pesana jsem i znala a byl to machr pes. Jak pracovně, tak tím, jak dokázal vést smečku. Od těch malých, po dospělce. Měl svoje odžité a spoustu zkušeností.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 22:30
- Nahlásit
zbrnd
vlastni myslenkove pochody a vlastni vzorce chovani
No nevim, já tohle udělat v práci, tak jsem na koberečku po první hodině ;)
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2015 09:44
- Nahlásit
PetraK
corgi
Tož děvuchy, já reagoval na to, co jsem tam dal kurzívou, tedy na toto:
ale už všude byl, všechno viděl, proč by jako měl dělat to, co se po něm chce, zejtra je taky den....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2015 10:56
- Nahlásit
zbrnd
co jsem tam dal kurzívou, tedy na toto:
no já vím, ale myslím, že ty slova to dost dobře vystihujou. Moje přeposlušná Bubrdle má taky občas názor, že vzhledem ke svému věku a vzhledem k mému věku se mnou diskutovat nebude . Kulantně řečeno. Potíž je v tom, že v tom člověk toho starého pséka sám utvrzuje
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2015 11:01
- Nahlásit
corgi
ti jsou božíí, teda než vstanou a je vidět, že nemaj nožičky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2015 11:08
- Nahlásit
corgi
Zde hrdý tatík s dcérou
hele jako..... tatík se v jejím výrazu tak nějak nezapře
škytalas včera? Zrovna jsem narazila na článek o pánovi co je chová už roky a před časem se s korgíšem pustil do pasení. Asi ho budeš znát, není vás moc. Hnedle jsem si právě na vás vzpoměla.
Pupík malej je boží, jak čumí!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2015 11:08
- Nahlásit
Maya
ti jsou božíí, teda než vstanou a je vidět, že nemaj nožičky
mě to neva, přijdou mi právě ftipní. A když se k tomu přičte jejich povaha..... nemají chybu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2015 11:30
- Nahlásit
PetraK
však jo, jen je to takovej nezvyk vidět špicoida na krátkejch nožičkách a já je navíc nikdy neviděla naživo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2015 11:33
- Nahlásit
Maya
však jo, jen je to takovej nezvyk vidět špicoida na krátkejch nožičkách a já je navíc nikdy neviděla naživo
jsi měla vidět tuhle tu BŠO varianta brod byla veleftipná.
U nás byl jeden kadriak a jeden pembrůk. Mně jsou hodně sympatičtí. Možná, vlastně asi nejvíc ze všech ovčáků. Tím jak jsou úplně jiní a hodně sví a mají příšernej smysl pro černej humor
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2015 11:52
- Nahlásit
PetraK
no já vím,
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2015 15:22
- Nahlásit
Maya
než vstanou a je vidět, že nemaj nožičky
Prosiiim? Cožeeee?
Se asi ukážem někde naživo a vydám nemilosrdně povel "Hele teta a má rohlíček"!!!
PetraK
tatík se v jejím výrazu tak nějak nezapře
IQ má po otci - 4 měsíce a vyčůraná jak mraky
o pánovi co je chová už roky
Známe se docela dobře, i když v lecčems se absolutně neshodneme, včetně přístupu k chovu plemene Ale je to celkem normální pohodový člověk, jako většina lidí od corgů.
mají příšernej smysl pro černej humor
Kdo nezažil, neuvěří. A když narazí na páníčka, co ten smysl nemá, nikdy si nemůžou sednout. Pemíci prý jsou v tomhle větší záškodníci než Cardi, vyloženě si z páníčka dokážou dělat prd.l a zasmát se tomu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2015 15:46
- Nahlásit
corgi
Q má po otci
no takže jemu už žádný nezůstalo! Tak to všechno ale pak vysvětluje, ne?
včetně přístupu k chovu plemene Ale je to celkem normální pohodový člověk, jako většina lidí od corgů.
, jo říkala jsem si, že asi budeš znát, článek jsem ještě nečetla celý, tak nevím, zda je to čistě jen o pasení, nebo to má širší záběr.
A když narazí na páníčka, co ten smysl nemá, nikdy si nemůžou sednout.
no myslím, že máme u nás příklad. A z toho psa je myslím, dost nepřiíjemný zvíře. Ale ono jsou to obecně lidi, co o psech vědí kulový, jen se jim líbil
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2015 16:34
- Nahlásit
PetraK
článek jsem ještě nečetla celý, tak nevím, zda je to čistě jen o pasení, nebo to má širší záběr
Článek je vesměs jenom o pasení, ale dotyčný je příklad takového toho silně přemotivovaného chovatele/sportovce/čehokoliv. Za každou cenu mít všechno, jít přes potřeby psa, jeho zdraví atd. Ale to sem už nějak nepatří
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2015 10:25
- Nahlásit
corgi
Za každou cenu mít všechno, jít přes potřeby psa, jeho zdraví atd.
ejch :-/ no jo, a člověk by v tomto věku čekal, už nějaký nadhled a zkušenosti.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2015 10:52
- Nahlásit
corgi
Se asi ukážem někde naživo a vydám nemilosrdně povel "Hele teta a má rohlíček"!!!
ty jo, to je teda hustej povel, bojim bojim
nějaká historka toho černého humoru by nebyla?
podle popisu se mi teda zdá, že je to špic jak vyšitej, včetně toho, jak se ti pak směje do ksichtu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2015 12:59
- Nahlásit
corgi
Jsou fakt boží Aygo byl letos na táboře největší sympaťák
U nás chodí jeden, tuhle jsem ho viděla, panička telefonovala a v jednom kuse na něj řvala
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2015 13:09
- Nahlásit
Maya
špic jak vyšitej, včetně toho, jak se ti pak směje do ksichtu
No tak příbuzenstvo to je, ale oproti špicovi je tam přece jenom víc ovčáka, že se s tím dá pracovat celkem rozumně.
historka toho černého humoru by nebyla?
Až si na něco konkrétního vzpomenu, tak to sem dám
Můžu uvést nějaké příklady IQ. Ríša miluje rohlíky. Přijdu z nákupu, tašku nechám v průjezdu a jdu za psy na zahradu. Po chvíli vidím, že Ríša se vypařil. Anžto nejsem vůl, namířím si to zpátky k tašce (upozorňuji, že mí psi nekradou jídlo ani ze stolu, z odpaďáku atd.). V půli cesty mi jde naproti Ríša, který v tašce otevřel sáček s rohlíky, jeden vzal do huby (neaportující pes, který si nehraje) a jal se mi ho přinést, aby mi připomněl, že mu ho mám dát. Nechtěl si ho odnést a sníst, nebo schovat, normálně mi ho nesl, abych mu ho dala.
IQ jeho dcery ve 3 měsících věku: Všichni moji psi mají "povel" Čůráme. Jdu s malou naposledy večer ven za účelem vykonání potřeb. To slovo už párkrát slyšela, takže se znova snažím "Čůráme, čůráme" - Julča přičapne, vyčůrá se, pochválím, dám pamlsek. V tu chvíli mít nad hlavou žárovku, tak se jí rozsvítí. Normálně bylo vidět, jak jí to zapálilo. Obešla mě z druhé strany a přičapla naprázdno, koukajíc mi do očí, jestli jako je to dobře! No rozesmála jsem se a šla dál, ona mě předběhla a znova přičapla - ne do sedu, ale skutečně jak to fenky dělají. Opět pohled do očí, tentokrát s výrazem "jak to, že z tebe nic nepadá, když to dělám dobře!"
Až si vzpomenu na nějaké další příhody, dám vědět
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2015 13:16
- Nahlásit
corgi
ale s tim rohlikem teda je skvela
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2015 13:53
- Nahlásit
corgi
. Nechtěl si ho odnést a sníst, nebo schovat, normálně mi ho nesl, abych mu ho dala.
miluju jejich myšlenkový pochody
mimochodem - ad to nekradení - u nás se taky neprovozuje, a byla jsem teď fakt ráda, že to mají oba takhle naučené, protože vzhledem k současnýmu komplikovanýmu provozu, kdy je při každým odchodu oddělujeme, beru za naprostou samozřejmost, že je nechám v kuchyni s odpaďákem třeba nebo s jídlem na stole a tohle řešit nemusím, páč spešl při odchodu do práce ráno, kdybych měla ještě myslet na to, že tohle musím,támhleto tam nesmí být, tohleuklidit..... by mě šlehlo A fčera pobavil Rumíček. Jedli jsme pizzu, pili jsme víno a flákali se, konečně taky jednou. Odešla jsem od stolu, na talíři dva dílky pizzy zbyly, ve skleničce víno.... Rumiště se vysápal na židli, usednul za stůl, jako lev salůnů a tam seděl a zadumaně hleděl na tu pizzu. Vypadal naprosto dokonale . A má drahá polovina, která seděla u stolu vypadala, že se udusí pizzou, jak se mu tlemil.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2015 13:54
- Nahlásit
corgi
to jsou skvělý historky, prostě fakt celej špic, vymyslet jak si přilepšit uměj pěkně
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2015 13:57
- Nahlásit
PetraK
a doufám, že pak dostal kousek pizzy za odměnu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2015 14:02 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
chce-li se vám brečet i nadále
jako je to tutově pravda, teď jsem strávila dva dny tím, že na fakttuře má bejt nově další věty a někde joo, někde neee a kompe poper se s tím
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2015 14:05
- Nahlásit
Maya
a doufám, že pak dostal kousek pizzy za odměnu
nedostal, dožral ji Brtnik ale dostali oba kousek před tím, za to, že vzorně leží na pelechu.
jako je to tutově pravda
ty to už je snad parodie, tohle není možný!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2015 15:11
- Nahlásit
PetraK
ty to už je snad parodie, tohle není možný!
a koukám jsem to dala do blbýho vlákna, to měl bejt buď do vtipů a nebo k tobě, ale to už je fuk, však tady se taky lidi můžou povabavit
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2015 15:47
- Nahlásit
Maya
do blbýho vlákna, to měl bejt buď do vtipů a nebo k tobě,
sem si říkala, že ses asi spleta
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2015 00:48
- Nahlásit
PetraK
a co kosti?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2015 10:49
- Nahlásit
Přidávám víkendovou dávku humoru made in corgi PetraKMaya
Vpustili jsme Jůlinku dovnitř, že se jako blíží čas večeře. Vlítla do baráku jako šílená, ocasem vrtěla jak vrtule, já hned začala šišlat, páníček padl na všechny čtyři, taky se rozšišlal, já taky padla na všechny čtyři "Julífek, nu Julífek, nu ty prdítko...." "Hele, kde je?" Jůlinka sedí ve vedlejší místnosti (= psírna, kde dostává najíst) za dveřmi a kouká na nás, jak v kuchyni lezeme oba po zemi, a směje se nám do očí. "Ty, hele, nedělá si z nás ten pes prd.l?" Dělal
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 16:32
- Nahlásit
corgi
Ty, hele, nedělá si z nás ten pes prd.l?"
žiš kdo se ještě může takhle naivně ptát??
mě teď pobavil Rumíček, v neděli. Byl tak jako spíš doma pozavřenej, krzevá to svoje zvracení a kašlání, tak aby byl v teple. Jenže jako on neviděl důvod proč být v teple, jemu přece nic není. Takže klasika - nutně předstíral, že potřebuje čůrat, já mu na to sedla. Tak se tak jako potloukal kolem a hledal místo, kde by se asi tak mohl vyčůrat, dlouho nemohl žádný vhodný najít. Pochopitelně, že jo, máme malou zahradu...... a pak jako nenápadně vyrazil na louku. Zkoumat myše. Branka co zpravidla bývá otevřená, teď ale mrcha co? Nespolupracovala a byla zavřená. To nestihnul zaregistrovat a zastavil se o ní makovicí Jouda. Sem mu sdělila, že to má trest z hůry za to, že lže.A jel ke kamnům
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2015 11:11
- Nahlásit
corgi
zdá se ještě lepší verze toho jak člověk hledá psa, kterýho má za zadkem
|