| Autor |
Zpráva |
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 14:33
- Nahlásit
PetraK
No myslim, ze to popisujes uz trochu neco jinyho. Ten posledni povel je uz blizko tomu, ze pes, kterej ma slusnej vztah s paneckem reaguje na podnety od panecka.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 14:35 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
zbrnd
No myslim, ze to popisujes uz trochu neco jinyho. Ten posledni povel je uz blizko tomu, ze pes, kterej ma slusnej vztah s paneckem reaguje na podnety od panecka.
halt, halt. tetkon ti nerozumim. Reaguješ tím na to, co jsem psala zadavatelce a nebo na to, kde jsem reagovala birmě a Tobě?
ma slusnej vztah
neslušný vztahy nepěstuju
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 14:36
- Nahlásit
PetraK
no použila jsi formulaci "má ho naučený" což mi přišlo nevhodný
samo je to slovickareni jenze tady je to jen o tech slovickach...nicmene podstatny stejne je, jak to vstreba ta, pro kterou jsi to psala
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 14:38
- Nahlásit
PetraK
neslušný vztahy nepěstuju
no to si nemyslim .... peklo .... partnerstvi s brtnikem ... vzdyt Ty jsi na kriminal
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 14:40
- Nahlásit
zbrnd
"má ho naučený" což mi přišlo nevhodn
proč? On to ten pes doma v klidu asi naučený má, proč by neměl? Ale jinde ne,nepřenesla to zadavatelka do rušivého prostředí a tam pes ten povel prostě naučený nemá.
Ty jsi na kriminal
jo to říká šéf taky. A moje máma dycky říkala, že tam stejnak skončim.
No ale , dneska kdyby tam měli pohodlnou postýlku a teplý peřinky, tak klidně i na kriminál.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 14:45
- Nahlásit
PetraK
proč?
no protože já vnímám slovo naučený jako naučeny teda že to umí, kdežto to, co popisuješ Ty, bych popsal já spojením "ví, co to znamená" ale jistě, že to Tvé použití oněch slov není jednoznačně špatně neb je to prostě věc subjektivního vnímání a toho, co se nám zdá pro tu či onu situaci vhodné použít
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 14:48
- Nahlásit
PetraK
kdyby tam měli pohodlnou postýlku a teplý peřink
ja myslim, ze dnes uz i jo...preci jen i tam se aplikuje princip "saty delaji cloveka" obrazne mysleno: co na tom, ze 50% tech, co tu mame jsou nevinni a nemame tu zdaleka ani 5% tech, co realne vinni necim jsou vzdyt my jim preci poskytujeme luxus, humanni podminky a zachazeni
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 14:50
- Nahlásit
zbrnd
hele pokud doma funguje v klidovém prostředí spolehlivě, tak to má naučené. V klidovém prostředí. Pro mě "ví co to znamená" = pes ví co se po něm chce, ale povel ještě neovládá dokonale. Tedy ví co to znamená, je pro mě začátek nácviku. To že to má naučené = povel spolehlivě vykoná. Pak jde o to kde ho vykoná.
Toliko definice velikého Koláče - kynologické tlamy, pardon, lamy.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 15:01
- Nahlásit
PetraK
hele pokud doma funguje v klidovém prostředí spolehlivě, tak to má naučené
to nemuzes vedet )) v podstate se v debate da dojit i k tomu, ze vlastne nikdy nema zadny pes nic naucene, protoze vzdy dochazi k vyhodnoceni situace, kdyby nedochazelo, tak by nedoslo k zadnemu projevu toho psa, jasny, ze to vyhodnoceni muze probihat v ruznych pripadech definovanych ruznou merou naucenosti probihat ponekud jinak a i na jinych mistech nervove soustavy a snad i jinymi mechanismy, ale probiha vzdy tudiz vzdy je nejaka sance, ze dojde k vyhodnoceni jinemu nez tomu chtenemu predpokladanemu ocekavanemu ))
a da se to vzit i z jinych pohledu...treba mi tva teze:
hele pokud doma funguje v klidovém prostředí spolehlivě, tak to má naučené.
prijde jakoze i logicka treba i spravna nicmene na podobne urovni jako kdyz budu konstatovat treba ze:
"vzdy prekonam latku ve skoku do vysky, pokud neni vyse nez 5cm"
Jiz chapes me moudre myslenky devenko?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 15:12
- Nahlásit
zbrnd
v podstate se v debate da dojit i
takhle ale nedojdeš nikam , neb pes není stroj.
Jiz chapes me moudre myslenky devenko?
nikolivěk můj moudrý nadbože. Neb to máme každý nastavený jinak. Já teda na 95 cm, což byla max. výška laťky, kterou jsem coby děcko byla schopna přeskočit při skoku vysokém. Flopem. Dostala jsem za to dokonce pohár za třetí místo. Dnes jej pužívám coby vázu.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 15:28
- Nahlásit
PetraK
takhle ale nedojdeš nikam , neb pes není stroj.
no nevim, ale o tom jsem psal taky ne pravě?
nikolivěk můj moudrý nadbože.
no to se dalo čekat!
co včil?
Neb to máme každý nastavený jinak. Já teda na 95 cm,
jak vidno, nedostavala jsi vyvazenou stravu a beztak si se dokrmovala omitkou misto abys mela kazdej den na obet krasny vonavy kosti
Flopem
To je ten novej Canon, co ostří na tlapky?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 15:34
- Nahlásit
zbrnd
no nevim, ale o tom jsem psal taky ne pravě?
hele nevim asi jo, asi jo, jen to prostě nevidim.
co včil?
vyměnit mozek
(záměrně nespecifikuju v který mozkovně ten mozek leží )
jsi vyvazenou stravu
až se zbavim bacila a budu moct jít za mámou, ostře jí to vytknu. Místo vázy jsem tetkon mohla mít doma salátovou mísu třeba!
Canon
ale notak! copak nevíš co je kanon?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 15:51
- Nahlásit
PetraK
já mám taky dva - nebo tedy spíš tři povely
já mám povelů asi milioun od těch, který jsou něco ve smyslu "nejsi tady sám a kdyby ses aspoň otočil, bylo by to fajn" po ten kterej znamená "bylo by super, kdyby ses otočil na pětníku a dostavil se". Ale učený jsou všechny podobně Předsedací budu učit až se nám bude chtít na zkoušky (nebo taky ne a budu tam přivolávat k noze). Chápu, že má někdo větší množství povelů s více nebo méně odlišnejma významama, nechápala jsem, proč ale používat naprosto jinou metodiku nácviku pro dva povely, u kterejch nebylo řečeno, že maj znamenat různý věci. Pro někoho, kdo řeší jak vůbec psa zaujmout mi to přijde až zbytečný. Možn á bych to formulovala spíš tak, že "nevolej psa povelem Ke mně! protože kdybys někdy chtěl/a na zkoušky, měla bys o to složitější nácvik"
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 15:59
- Nahlásit
PetraK
asi jo, asi jo, jen to prostě nevidim
tak si kup novy voka niiii?
vyměnit mozek
to ni, jsem spokojenej
záměrně nespecifikuju v který mozkovně ten mozek leží
tak ale to vyplyva z toho, ze Argosek u tu nechodi ne?
uz utiiikam ... ))))
až se zbavim bacila a budu moct jít za mámou, ostře jí to vytknu. Místo vázy jsem tetkon mohla mít doma salátovou mísu třeba!
a nebo zed bez omitky
ale notak! copak nevíš co je kanon?
Vim, pamatuji, ze kdyz jsem dal Argosek nejaky fotky kanonu, tak ho Vita bloknul
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 16:01
- Nahlásit
birma
taky hezky napsany, skoro presne tak to myslim, jen to neumim napsat tak, aby to nekdo pochopil ... jsem proste strasne moc chytrej a tak mi nikdo nerozumi
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 16:25
- Nahlásit
zbrnd
tak si kup novy voka niiii?
si slibuju už dlouho, zatim šetřim na nový ucha
to ni, jsem spokojenej
a tak proč ne, někdo vystačí i s málem :
AU!
jehehéééé hehehehehehe., tetkon sem si to užila!!!
Argosek u tu nechodi ne?
no jo nemůže, hlídá kozi!
zed bez omitky
tu mám! Na chalupě, kde je přiznaná opuka, aby to hezky vypadalo. víš co to bylo za šichtu?
dal Argosek nejaky fotky kanonu,
nojo, když von sem dal fotky toho svýho kanonu, tak se neni čemu divit tohle nejsou péčko stránky, ale gynekologický stránky.
birma
proč ale používat naprosto jinou metodiku nácviku pro dva povely
sem asi něco ve svý rychlosti přehlídla?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 16:32 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Ivaraf
Pro přivolání je rovněž nesmírně důležitý oční kontakt.
Pro začátečníky je výbornou pomůckou na jeho utužení speciální kynologický make-up.
https://www.youtube.com/watch?v=edSb4gYR_Bg
PetraK
hlavne hned na zacatek me odpovedi se Tiii felice omluvuji, ten méééjkááp jsem objevil až nedáfno, takže jsem Tii ho nemochl poradit už na ten fečírek...snad příště no
zatim šetřim na nový ucha
hm aby pak nebylo převuchofáno
jehehéééé hehehehehehe., tetkon sem si to užila!!!
v pracovni dobe? no omg!
no jo nemůže, hlídá kozi!
komu ci jak proc?
tu mám! Na chalupě, kde je přiznaná opuka, aby to hezky vypadalo. víš co to bylo za šichtu?
tak nevim, ale zas tech vitaminu v bruchu ... to byl dobrej deal s tou zdi ni?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 16:35
- Nahlásit
PetraK
asi to na co jsem reagovala původně než jsi ty reagovala na mě?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 12:04
- Nahlásit
birma
asi to na co jsem reagovala původně než jsi ty reagovala na mě?
HIIIIL MIR bitte. Tjojá jsem fakt už asi vygumovaná, hoď mi, prosím to, cos měla u corgi nebo u koho? na mysli. Díkec.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 12:08
- Nahlásit
zbrnd
speciální kynologický make-up.
ježííš to je dokonalý!!! Hergot, ale tos mi to fakt nemohl hodit před tím mejdanem??? Víš, jak bych byla za ešče větší megahvězdu??
Jen teda ehm,......... ono.......... v mým podání........... by to asi nemuselo dopadnout
Každopádně fakt dokonalej nápak
v pracovni dobe? no omg!
á?
komu ci jak proc?
no hele to von právě už neví, páč von ty kozi už ani neuhlídá.
Ehm, a tetkon mi došlo, že to vlastně nebyl Argošek, ale pan Benda, kdo hlídal kozi, nebo se ZAS pletu?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 12:40
- Nahlásit
PetraK
tam je toho víc snad se corgi nebude zlobit...
Neplýtvejte zbytečně povelem pro přivolání. Používejte třeba "Pocem" nebo cokoliv jiného, co tolik "nezabolí", když to nebude splněno.
Ale brzo s tím přestane! Po přivolání nepřipínat na vodítko!!! To je naprosto zásadní, ten pes není blbec. Od toho budete mít právě ten povel Pocem, po kterém můžete připnou
Proto raději běžně radím udělat si povel "Pocem" a ten si prasit, jak je komu libo
No, asi jo, ale "Pocem" někdy zařvu hnusně, zopakuju, když ten jouda nepřijde, tak si pro něj s gustem dojdu, připnu ho na vodítko a jdu. To s "Ke mně" rozhodně nedělám
a o to mi šlo, že nechápu, proč se jeden povel prasit může a druhej ne. Proto jsem se na to ptala...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 13:30 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
birma
a o to mi šlo, že nechápu, proč se jeden povel prasit může a druhej ne. Proto jsem se na to ptala...
aha takhle.
Přemýšlím.... no já se přiznám, že povel Pocem taky nekynologicky chápu spíš jako volnou formu komunikace, kdy můžu psu dát najevo, že se mi nelíbí, že zrovna vypnul. Neupírám psu tu možnost, že není stroj a nemusí vždy reagovat tak jak si představuju (protože se třeba zrovna "začetl", stejně jako dítě může být zabrané do hry a na druhou stranu chci mít v běžným životě možnost mu dát najevo, že teda ale KRUCINÁLCOSEMŘEKLA. Nebo jak to nějak popsat.
edit - důležitý - tohle si můžu dovolit, ale až v momentě, kdy jsme se psem fakt sehraní. Ne v počátcích. sem zapomněla.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 14:00
- Nahlásit
PetraK
Ehm, a tetkon mi došlo, že to vlastně nebyl Argošek, ale pan Benda, kdo hlídal kozi, nebo se ZAS pletu?
Ten hlida uredniky z magistratu.
Fakt hele jako na mou te veru nevim, kozi nepamatuji jen Klarciny kraliky.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 14:06
- Nahlásit
zbrnd
Fakt hele jako na mou te veru nevim, kozi nepamatuji jen Klarciny kraliky.
věděla jsem, že sis vzpomněl právě na ně
Ten hlida uredniky z magistratu.
hm, tak to už uhlídá spíš ty kozikozi.Ešče, že je "krátkovlasatej" zešedivěl by.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 14:12
- Nahlásit
PetraK
mně šlo primárně o to, proč jedno má corgi učený tak, že je to vždycky suprdupr skvělý a u druhýho si pro psa s gustem dojde, po přivolání ho klidně připne na vodítko a tak. To my bylo vysvětleno a tak mi to stačí
povely pro to, že "nejsi tu sám, ale se mnou", mám taky, ale to je podle mě krapet něco jinýho
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 15:42
- Nahlásit
PetraK
tohle si můžu dovolit, ale až v momentě, kdy jsme se psem fakt sehraní. Ne v počátcích
Jůlince jsou 4 měsíce a ještě vůbec neví, co je to Pocem. Zato její mazák tatík to ode mě včera slyšel na plný kou.e, když neráčil jít stejným směrem jako my všichni ostatní a jal se lovit myšky směrem k sousední vesnici ;)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 16:25
- Nahlásit
corgi
hele! Novej přírůstek? Vlastní výroba?
ato její mazák tatík
jojo, všechno ví, zná, ty seš blbá, neotravuj říkala mi kamarádka, že když přišlo stáří na jejich vůdce smečky - vůdce v tom pravým slova smyslu, měl pod sebou osm, občas víc pesanů/fen, dalo se to přirovnat k pubertě, jen místo vzdoru tam bylo to, že on už všechno ví nejlíp
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 16:27 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
PetraK
Novej přírůstek? Vlastní výroba?
Ano prosím
místo vzdoru tam bylo to, že on už všechno ví nejlíp
Nejenom že to ví nejlíp, ale už všude byl, všechno viděl, proč by jako měl dělat to, co se po něm chce, zejtra je taky den....
Zde hrdý tatík s dcérou
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 17:33
- Nahlásit
corgi
oni jsou tak krásní a charismatičtí!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 20:06
- Nahlásit
ale už všude byl, všechno viděl, proč by jako měl dělat to, co se po něm chce, zejtra je taky den....
to je sranda jak lidi projektuji vlastni myslenkove pochody a vlastni vzorce chovani do svejch psu aniz by si to uvedomovali
|