| Autor |
Zpráva |
KatkaP
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2015 11:48
- Nahlásit
cernej caj
zkus obcas krmeni z ruky
Jj, to jsem zkoušela a trochu toho sní. Teď jsem jí dala kus kuřecího křídla a zblajzla to v pohodě. I s kostí, kterou si pěkně rozkousala. Akorát zelenina zůstala netknutá.
od tech firem co zavazi
Už jsem si to zjišťovala, že mají trasu i k nám, určitě něco objednám.
birma
A proč by něco takovýho měla dělat?
Proto je tam ten smajlík
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2015 18:32
- Nahlásit
KatkaP
Však já jí za každou cenu nechci dávat granule
To je od Vás hezký. Opravdu.
Jenom jsem si nebyla jistá, jestli se nejedná o nějaký její testování, co panička snese a co ne.
Možná ano, ale to přeci není v té věci priorita. Přeci ji nebudete krmit něčím horším jen proto, aby jste ji ukzala, že toto si dovolovat nebude. Budete mít přeci spoustu dalších příležitostí ukázat ji, jak si vaše soužití představujete.
BARFu se vůbec nebráním,
Na BARF se vykašlete, je to podobná módní vlna jako byly či jsou granule a slouží to hlavně k seberealizaci Barfistů. Ale samozřejmě, že čím více si toho o krmení zjistíte, tím lépe, ovšem nic nemá smysl hnát do extrému.
Taky nemusíte zrovna krmit syrovým ... my se tím taky nekrmíme a neškodí nám to. A pes moderní domácí má k tomu syrovýmu podobně daleko jako my ... není to třeba prostě hrotit.
Kladl bych důraz na to, abych měl co největší přehled o původu krmení a o tom, čím si to krmení prošlo.... takže vetamixům a podobným firmám bych se z principu bránil .... přeci jen žijeme kde žijeme ....
|
KatkaP
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2015 20:29
- Nahlásit
zbrnd
Na BARF se vykašlete
Aha, a jak mám teda krmit, poradíte mi? Granule nežere, zeleninu nežere, syrový žere, vařený taky. Já neříkám, že se musím striktně držet BARFu, ale může mi sloužit jako mustr. Už jenom ty krmný dávky...dávat jí od oka si u štěněte prostě netroufnu. Buď mi bude nekontrolovatelně tloustnout a nebo hubnout. Takže se snažím řídit rozumem, maso mám od řezníka (prověřeného, nebojte). To, co u něj nepůjde koupit, koupím jinde. A prostě dokud si nezajedu nějaký režim a nebudu si v tom jistá, tak to řešit budu. Každý nějak začínal, ne?
nebudete krmit něčím horším jen proto, aby jste ji ukzala, že toto si dovolovat nebude
To zcela určitě nebyl můj záměr.
pes moderní domácí má k tomu syrovýmu podobně daleko jako my
Takže má blíž k vařenýmu?
my se tím taky nekrmíme a neškodí nám to
Neškodí, ale pokud by jsme chtěli, tak by nám to taky neškodilo.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 00:35
- Nahlásit
KatkaP
neříkám, že se musím striktně držet BARFu, ale může mi sloužit jako mustr
ano, tak je to správně myslím .. nebrat BARF jako bibli už proto, že je to jen slovo, jehož obsah je vytvářen mnohdy i neznalými lidmi, chybně apod ...
Už jenom ty krmný dávky...dávat jí od oka si u štěněte prostě netroufnu.
no to si právě troufněte, prostě ji trochu dejte a sledujte co a jak...to se nedá nijak přesně spočítat, to se domnívají jen některá individua na netu ... teda dá, ale to by bobek musel absolvovat hodně vyčetření, aby se co nejpřesněji zmonitoroval jeho/její metabolismus a pak v porovnání s aktuálním výdejem, který byste taky musela přesně sledovat by se něco propočítalo.. jako orientačně velikost krmné dávky zase samozřejmě můžete někde vyčíst, ale to je opět jen a ryze ten muster o kterým píšete, pak byste se stejně měla snažit přizppůsobit Vašemu pesovi a vaši situaci
Buď mi bude nekontrolovatelně tloustnout a nebo hubnout
Proč by měla?
Tak od toho jste přeci Vy, aby jste na to dohlídla, aby se tak nedělo.
Takže se snažím řídit rozumem, maso mám od řezníka (prověřeného, nebojte). To, co u něj nepůjde koupit, koupím jinde. A prostě dokud si nezajedu nějaký režim a nebudu si v tom jistá, tak to řešit budu. Každý nějak začínal, ne?
Jistě, já jen psal svůj názor, že vetamixům (nemám nic konkrétního proti této firmě) a podobným firmám bych spíše nedůvěřova.
To je správný, že řešíte
Takže má blíž k vařenýmu?
Může mít, nemusí, těžko posoudit, když nemáme unifikované modely psů
Proto jsem psal "podobně".
|
KatkaP
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 21:12
- Nahlásit
zbrnd
nebrat BARF jako bibli
Jasné, ono to ani moc nejde. Hodně věcí, co tam je napsaných, mi ani nežere. Myslím ale, že samotná myšlenka není špatná...
Známá mi právě psala, že měsíc přemlouvali štěně ke žraní granulí a pak přešli na BARF, ale podle svého a všechno v pohodě. Mají vitálního a krásného psa. Říkala taky, že dělají všechno od oka a v pohodě, zatímco její známá se stejným plemenem, která všechno úzkostlivě propočítává a zaznamenává, nemá psa vůbec v dobré kondici...Takže je to asi vážně individuální a nějaké počítání moc nemá smysl.
Proč by měla?
No protože budu dávat buď málo žrádla a nebo moc..a tím se zase vracím k té krmné dávce. Ani kdybych chtěla, tak to nemůžu spočítat, protože zrovna moje fenečka se nevejde do žádné tabulky. Takže jí dávám, jak si myslím, že by měla jíst a všechno ok.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 01:56
- Nahlásit
KatkaP
Myslím ale, že samotná myšlenka není špatná... ttak to rozhodne, myslenka je fajn...ale to je tak skoro se vsim na Zemi, fajn myslenka a provedeni...a jeho dusledky )
Takže jí dávám, jak si myslím, že by měla jíst a všechno ok.
to bude asi správně
|
KatkaP
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2015 12:31
- Nahlásit
Ještě mě tedy napadla jedna věc a sice to, jak mám krmit přes poledne, když nejsem doma? A nemám možnost, aby někdo přišel a nakrmil ji a granule nežere.
Jak jste tohle řešili?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2015 12:57
- Nahlásit
KatkaP
Nijak, když nikdo nebyl doma, tak prostě nic nedostali. Ale pro ty úzkostlivý teda prodávají automatický misky.
Ale myslím, že z krmení psa není třeba dělat kosmickou expedici.
|
KatkaP
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2015 13:21
- Nahlásit
Maya
I když je to dvouměsíční štěně krmený 4x denně a teď víc jak 8 hodin nic nedostane? Je mi jasný, že to vydrží, nic jinýho jí nezbývá, jenom mě právě nenapadá jak to jinak udělat...
z krmení psa není třeba dělat kosmickou expedici
To určitě ne. Ale i ta mi v porovnání s krmením přijde jako jednodušší.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2015 13:25
- Nahlásit
KatkaP
Ale i ta mi v porovnání s krmením přijde jako jednodušší.
no tak ono to 4x denně je jen takový orientační, někdo dává třeba i 5x a neboi 6x a někdo, kdo holt jinak nemůže, dá 3x
a nebo jak už jsem psala, zainvestuje
http://www.tvojezvire.cz/kynologie-hobby-psi/krmit ka-pro-zvirata/automaticke-krmitko-1.htm
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2015 13:37
- Nahlásit
Nakrmte ji ráno. Pak bych jí tam klidně nechala trochu granulí (kdyby umírala hlady, tak si vezme) a pak nakrmila po návratu z práce a pak večer. Prostě třikrát...
Zase je to individuální - všichni tři předchozí moji psi (stejného plemene) začali vynechávat sami od sebe oběd už před rokem věku, tento až ve čtrnácti měsících. Všichni vynechali oběd a přešli normálně na režim ráno-večer, tenhle si trvá na tom, že snídani vynechá a chce oběd a večeři...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2015 13:53
- Nahlásit
Maya
a nebo jak už jsem psala, zainvestuje
a já si představila Bubici, jak by jí naštvalo, že mistička nevydává, když ona do ní flákne tlapou, rozbombardila by ji na kusy jako tu kasičku, když ji necinkne a nevydá, přesto, že do ní řeže tlapou
pardono za O.T. mě to jen pobavilo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2015 15:25
- Nahlásit
PetraK
Bubici bys holt musela pořídit něco nerozbitnýho
http://www.elovec.cz/automat-na-krmeni-zvere-6v-s- digitalnim-nastavenim
ale obvykle to člověk nepotřebuje pro dospělce, ale pro malý roztomilý štěňátko přece
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2015 15:33 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Maya
nerozbitnýho
Nenenéééé!! to je tank, a ne krmítko ovšem ona je schopná jít a rozkousnout těma svejma křivozubkama granát /aniž by se jí něco stalo, je jí ten granát dost rozčílí /, takže to by asi taky dlouho nepřežilo
nepotřebuje pro dospělce,
jojo, jen jsem tam nakoukla ze zvědavosti a asociovalo mi to, kdybych to musela použít kvůli ní třeba, jak by to dopadlo. Chytal by nerva a zlikvidovala by nepřítele ve vteříně
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2015 19:55
- Nahlásit
KatkaP
jestli to dobre chapu, tak bude 8 hodin sama?
to bych se spise strachoval, ze teda bude 8 hodin sama nez ze nebude 8 hodin papat
ze nebude mit 8 hodin jidlo by si mela zvyknout bez vetsich problemu a pokud by se Vam zdalo, ze se nejake zdravotni problemy diky tomuto rysuji, tak pak bych to doporucil resit, ale ne dopredu
spis tu snahu vlozte do toho, co ji a jestli je to kvalitni, aby ji ve strave zcela neco duleziteho nechybelo, nehrotit zbytecne, protoze pes Vase starosti vyciti a bude nejisty, cimz mu muete uskodit vice nez nejakou dietetickou chybou
proste nic se nema prehanet....zlata strednni cesta atd ... to jsou takova ta stara moudra, na kterych je kusanec pravdy
|