Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Nové štěně
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
KatkaP
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 09:22
- Nahlásit

birma
Ok, díky. Ještě víc si to prostuduju a začnu nad tím uvažovat. Ale ty granule bych úplně vzdávat nechtěla. Musela bych taky překonat odpor k syrovýmu masu (ta ironie), protože třeba z takový vepřový nohy se mi vyloženě zvedá kufr :-D

Maya
večer bude lepší, tak si počká
Přiznám se, že to mě vůbec nenapadlo. Takže jí mám i dál dávat přes den granule nebo vařené? Ona jde vážně vyloženě po masu, to nejdřív vyjí, a když zjistí, že víc ho není, tak až po chvíli si dá rýži a mrkev.

A co krmíš za granule?
To právě nevím, dostali jsme je v pytlíku společně s výbavou. Ale tipla bych to na Pedigree...

KatkaP
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 09:38
- Nahlásit

Jinak průjem už nemá, nejspíš to vážně bylo z té buvolí kosti.

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 09:45
- Nahlásit

KatkaP
No jestli je to fakt Pedigree, tak to bych jí přestala okamžitě dávat.
Jinak to máš těžký, jsou prostě psi, kteří když mají maso, tak ti granule žrát nebudou, můžeš zkusit střídat maso a granule tak nějak nepravidelně, aby nevěděla, kdy co bude, nebo přidávat maso do granulí, ale hlavně bych koupila nějaký slušný granule a ne ten chemickej obilnej šrot co teď dostává, to se popravdě ani nedivím, že nechce.

KatkaP
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 10:00
- Nahlásit

Maya
Jj, už jsem objednala nové, dnes by měly přijít.
Maso do granulí už jsem taky zkoušela. Výsledkem bylo maso vyjedený a granule oslintaný Prostě pozná kvalitu mno.

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 10:23
- Nahlásit

KatkaP
V tom případě se asi budeš muset rozhodnout, čím krmit, buď granule a nebo maso a to druhý jí nedávat.

KatkaP
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 10:39
- Nahlásit

Maya
Aha, takže nemůžu třeba ráno granule (pak až bude krmení 2x denně) a večer vařené?

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 12:02
- Nahlásit

KatkaP
Ale můžeš, ale evidentně máš psa, kterej granule nechce a radší hladoví a počká si na vařený a je to malý štěně, u něj fakt není dobrý, když celej den nejí, když dáš jen granule, tak je dřív nebo pozdějc sežere, protože bude vědět, že nic jiného nebude a hlady dobrovolně neumře a nebo samo jí vař a máš to bez problémů. Tenhle systém co máš mi pro štěně připadá prostě blbej.

KatkaP
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 12:28
- Nahlásit

Maya
Však já vím, že je blbej, proto se s tím snažím něco dělat. Když jsme si ji přebírali, tak PRÝ byla zvyklá na vařenou i granule. No evidentně ne.
A už jsem z toho tak na větvi, že úplně zapomínám jíst (pes jí, jen já to nějak nezvládám)

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 12:55
- Nahlásit

KatkaP
Ale mohla být zvyklá, tam měla sourozence a s konkurencí pes obvykle žere daleko líp, protože ví, že co nesežere, sežere někdo jinej. Já bych se nezabývala tím, co bylo, ber jak je to teď a podle toho se zařiď.

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 13:13
- Nahlásit

Maya
. Já bych se nezabývala tím, co bylo, ber jak je to teď a podle toho se zařiď.
což je obecně jedna z nejlepších rad pro úspěšné držení psa

corgi
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 16:34
- Nahlásit

Já nevím, mně to přijde, že ten pes si o to vyloženě říká, dychtí po normální stravě, dává to najevo, jak jenom může, a stejně se mu za každou cenu nutí něco, co je "prý pro něj dobré". Ihned bych najela na maso....

kenzina
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 16:44
- Nahlásit

Snad nevadí když se v tomto tématu optám na můj problém ohledně stravy.
V případě, že pes žere granule bez problému, jak moc nevhodné ty granule jsou? Momentálně krmím ProPlanem ale po zjištění, jak špatný je budu přecházet na Acanu. Předtím ale chci ještě prozkoumat všechny možné varianty. Barf je syrové maso že? A toho syrového masa se právě bojím. Já sama masu neholduji, takže ho více méně nedělám doma k jídlu. Jak náročné (časově, finančně) je barf? A opravdu to je tak nepopsatelně lepší než granule? Přeci jen maso už je taky plné antibiotik atd.

KatkaP
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 16:53
- Nahlásit

corgi
Jasný, já to pochopila. Jenom to neumím uvést do praxe. Nezdá se mi, aby byl pejsek celý den jenom o rýži, těstovinách, popřípadě ovesných vločkách + něco k tomu + maso (samo ne u těch vloček). Nikde se to nemůžu dočíst, a to mě frustruje. Jaké všechny možné kombinace lze podávat, aby dostala všechno, co potřebuje. Prostě to jenom nemám ještě zažité, teprve se učím, i když jsem o tom načetla už takových věcí. Potřebovala bych pro začátek nějakou psí kuchařku a byla bych spokojená

birma
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 17:15
- Nahlásit

kenzina
Jak náročné (časově, finančně) je barf?
Ráno vyndám kuře, večer ho rozpůlím a půlku psovi předložím. Celkově asi půl minuty. Finančně záleží od koho a jaké maso kupuješ a co všechno přidáváš, ale řekla bych, že málokdo překročí částku, co by dal za kvalitní granule.

kenzina
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 17:45
- Nahlásit

KatkaP
kuchařka by se mi také hodila nejsem si jistá čím přesně bych krmila aby to bylo vyvážené

birma
No mám propočítáno že u Acany by mě vyšlo cca 130 dní krmení na 1600, nemám problém jít o trochu výš, ale nemohu jít do nějakých příliš vysokých částek.
Určitě nechci na pejskovi nijak šetřit, ale zase musím dbát na to, abych to finančně zvládla a pejska jsem si pořizovala s tím, že na ProPlan mít určitě budu a myslela jsem si že to je vhodné krmivo, když mi ho doporučila chovatelka.

birma
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 18:44
- Nahlásit

kenzina
U 30 kg psa jsem na nějakých max. 25 Kč/den (to když vezmu luxusní lososový nebo tuňákový ořez z rybárny). Jak bych na tom byla s granulema netuším

kenzina
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 18:53
- Nahlásit

hmm je to o něco dražší, ale zřejmě stále utáhnutelné Kort když mám jen malého JRT s tím to bude uplně v pohodě. Každopádně ještě zpět k jedné z mých původních otázek - opravdu to je tak nepopsatelně lepší než granule?
Druhou věcí je, zda už někdo řešil problém, kterým je takový ten psychický blok stylu "neumím si představit, jak by můj mazlíček, který mi sem tam olízne obličejm mohl jíst syrové maso".
Určitě nechci věci jen komplikovat, jen chci posbírat co nejvíce informací než se rozhodnu, co svému pejskovi budu servírovat.

kenzina
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 18:54
- Nahlásit

"neumím si představit, jak by můj mazlíček, který mi sem tam olízne obličej mohl jíst syrové maso"
- Teda maso ještě dobrý, ale ty vnitřnosti atd.. Zkrátka mě to trochu celkově děsí

corgi
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 19:22
- Nahlásit

KatkaP
Nezdá se mi, aby byl pejsek celý den jenom o rýži, těstovinách, popřípadě ovesných vločkách + něco k tomu + maso (samo ne u těch vloček).
Jaká rýže, jaké těstoviny, dejte mu maso

kenzina KatkaP
Ideální by pro vás byla knížka od Novosádové BARF. Přečíst, pochopit základy (že to nejsou těstoviny s masem) a pak zapojit selský rozum a normálně to tomu psovi hodit. Není to jaderné inženýrství, opravdu ne.

kenzina
opravdu to je tak nepopsatelně lepší než granule?
Asi jako rozdíl taženého domácího hovězího vývaru a čínské polívky?

neumím si představit, jak by můj mazlíček, který mi sem tam olízne obličejm mohl jíst syrové maso
A že v granulích je peří, kopyto, kůže...... to neva? Myslím, že jsou mnohem horší věci, které pes žere, než maso Napadá mě jako první kočičí hovno - asi z vlastní zkušenosti
Samozřejmě chápu, že člověk, který masu moc neholduje, nebo dokonce vegetarián, k tomu nebude mít moc blízko. Ale když má doma masožravou šelmu, měl by jí umět nabídnout pokud možno přirozenosti co nejbližší stravu....

KatkaP
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 19:34
- Nahlásit

corgi
Knížku mám doma, už prostudovanou.
Dnes jsem jí zkusila jen tak na chuťovku dát kus kuřecího (syrového) a zblajzla to jak malinu. Tož zítra se půjde k řezníkovi

KatkaP
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 20:38
- Nahlásit

birma
Můžu se zeptat, jestli jste tak krmila i štěně?

kenzina
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 21:49
- Nahlásit

corgi
(že to nejsou těstoviny s masem)
takže prostě jen opravdu syrové maso, vnitřnosti,..? Slyšela jsem i o vařeném masu se zeleninou, těstovinami rýží atd.

Napadá mě jako první kočičí hovno - asi z vlastní zkušenosti
Aha, tak pro to asi nemám pochopení protože ten můj zatím ve smšs nic moc nikde nesežral
Každopádně ze začátku jsem si myslela, že půjde varianta "vařené maso s těstovinami", ale teď jsem asi ještě trochu víc vyděšená Rozhodně mu ale nechci upírat jeho přirozenost jen kvůli tomu, že já taková nejsem Určitě si tuhle knížku pročtu. Děkuji

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 23:31
- Nahlásit

kenzina
Každopádně ještě zpět k jedné z mých původních otázek - opravdu to je tak nepopsatelně lepší než granule?
Ano, stačí se zeptat psa
Druhou věcí je, zda už někdo řešil problém, kterým je takový ten psychický blok stylu "neumím si představit, jak by můj mazlíček, který mi sem tam olízne obličejm mohl jíst syrové maso"
No, myslím, že lidi tady na fóru fakt tohle neřeší. Spíš se zasmějou, když vyprávěj jak jim pes sežeral třeba to kočičí hovno a pak je olízl. Mimochodem stalo se mi nedávno, nebyl to teda můj pes, ale smrad kočičince když mě olízl jsem poznala hned, fůůůj.

birma
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2015 08:58
- Nahlásit

KatkaP
Mám útulkáče od dospělosti, ale jestli někdy přibude štěně, tak taky nafasuje flákotu.

ssshhhhh
Spíš se zasmějou, když vyprávěj jak jim pes sežeral třeba to kočičí hovno a pak je olízl.
Zlatej kočičinec, takový lidský po bezďákovi.... Pak už člověk asi snese všechno

zbrnd
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2015 20:38
- Nahlásit

KatkaP
těstoviny) a přes den by měla jíst granule, ale ani se jich nedotkne. Večer se pak vrhá a zhltne misku tak, že je vidět, že musí mít prostě přes den hlad. Granule (cca 10 kusů) sní jenom, když jí je po jedné dávám, jinak ani ťuk.
tak vidíte, sama Vám dává najevo, že ji grancle moc nevoní

zbrnd
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2015 20:40
- Nahlásit

A co krmíš za granule? Jako můžeš zkusit změnit značku
tak tak změňte značku neboli přestaňte ji dávat granule a dávejte ji jen jídlo/žrádlo

zbrnd
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2015 20:42
- Nahlásit

KatkaP
Aha, takže nemůžu třeba ráno granule (pak až bude krmení 2x denně) a večer vařené?
a proč ji chete dávat ty granule?
to ji třeba taky můžete dvakrát denně zmlátit ..

KatkaP
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2015 21:18
- Nahlásit

zbrnd
grancle moc nevoní
Upřímně se jí ani nedivím.

a proč ji chete dávat ty granule?
Však já jí za každou cenu nechci dávat granule. Jenom jsem si nebyla jistá, jestli se nejedná o nějaký její testování, co panička snese a co ne. BARFu se vůbec nebráním, naopak jsem si o tom načetla co se dalo a teď sháním místo, kam budu chodit pro maso. Nejradši bych to brala přímo z jatek, ale tady u nás to není zrovna hospododářská oblast..

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2015 07:40
- Nahlásit

KatkaP
tak moje fena taky byla navykla na granule a i kdyz dostavala u nas ty stejny, tak sme meli hroznej problem, aby neco sezrala.

Jak sem psala, zkus obcas krmeni z ruky - by mohla timto zpusobem neco trochu snist. pokud se nebranis barfu, tak o to je to asi lepsi, dost lidi kupujou od tech firem co zavazi, nekde sou i mensi zverace kde nejakej sortiment maji nebo ti objednaji.

birma
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2015 10:07
- Nahlásit

KatkaP
Jenom jsem si nebyla jistá, jestli se nejedná o nějaký její testování, co panička snese a co ne
A proč by něco takovýho měla dělat?

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání