| Autor |
Zpráva |
corgi
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2015 15:32 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
martin_s
Tollerům bylo věnované jedno nedávné číslo PPČ, dost tam rozebírali tu jejich zvláštní povahu - doporučuju přečíst. Podle mě je chodský pes rozumější volba. Jo, a k těm ovčáckým plemenům, vyskytují se v různých velikostech - viz např. corgi, hm? ;)
Edit: PPČ 3/2012 (tak to není nedávné číslo, ten čas nějak letí...)
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2015 18:07 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
PetraK
le - zadavatel píše, že už toler je na hranici, není choďák větší?
no hodně dělaj ty chlupy,někteří jedinci jsou fakt docela drobní,kor feny tady toller...
Velikost: Ideální velikost psů starších 18 měsíců je 48 – 51cm. Fen starších 18 měsíců 45 – 48cm. Jeden palec (2,5 cm) nad nebo pod ideální výšku je povolen. Hmotnost: Musí být ve správném poměru s výškou a kostmi psa – orientačně: 20 – 23 kg u dospělých psů; feny 17 – 20 kg.
tady chodák.... Výška
Výška v kohoutku musí být 52-55 cm u psa, 49-52 cm u feny. Od této ideální výšky se toleruje maximální možná odchylka + - 2 cm, kerá je již nedostatkem. Tzn. minimum u psa je 50 cm, maximum 57 cm, u feny je minimum 47 cm, maximum 54 cm.
11.2 Hmotnost
Hmotnost se pohybuje v rozmezí 16-25 kg.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2015 19:16
- Nahlásit
Šeltie hlučnější jsou, ale snadno se naučí, kde se štěká, a kde ne. Samozřejmě je potřeba ji najít místo, kde se pak vyřve, ale v bytě neštěkne. Zase pokud se plánuje do budoucna malé dítě, tak aby nebyla k dítěti moc křehká (většina taková není, ale pár takových křehulí znám).
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2015 19:34
- Nahlásit
No tak já bych nadhodila ještě špirngra. Pokud by ten pes měl skutečně pravidelně vyžití při agi nebo záchranařině, tak do bytu k malýmu dítěti taky ideální pes.
A jen bych podotkla, že každý majitel štěněte v bytě by měl být připraven na nějaký škody, pak nebude nemile překvapen, maximálně jenom mile, když žádný nebudou.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2015 00:13
- Nahlásit
Tollerům bylo věnované jedno nedávné číslo PPČ,
To je možný, ale ten časopis lže už svým názvem a paní šéfredaktorka to je taky pěkná umělkyně
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2015 00:19
- Nahlásit
zbrnd
paní šéfredaktorka to je taky pěkná umělkyně
Taky jsem to tento týden zaregistrovala. Nicméně to nemění fakt, že asi jako jediný časopis přináší portréty plemen od lidí, kteří s těmi psy skutečně žijí. Pokaždé několik různých článků od několika lidí, kteří dělají různorodé činnosti s týmž plemenem. Pro někoho, kdo se chce o plemeni něco dočíst, myslím přínosné
|
martin_s
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2015 10:18 - Změnil/a: martin_s
- Nahlásit
corgi
Dá sa k tomu článku nejak dopracovať? Všimol som si aj že v 7/2015 je článok venovaný Chočskému psovi.
Maya
Samozrejme že rátame s tým že nejaké tie veci padnú za obeť, hlavne v šteniatkovskom veku, kým sa naučí čo smie a čo nie.
Snažím sa k výberu vhodného psíka pristupovať čo najzodpovednejsie, preto s ním začínam uz v takomto predstihu, mám veľa otázok a nechcem nič uponáhľať. Prekročením prahu sa stáva platným členom rodiny a to na veľmi dlhú dobu (aj 15+ rokov) a tak ako sa on (ona) bude musieť prispôsobiť nám, tak sa budeme musieť prispôsobiť aj my jemu (jej).
Taktiež viem, že moje vyššie spomenuté požiadavky na psa sú len orientačné a bude treba v nich urobiť určité "kompromisy", pretože pes nie je niečo čo sa dá nalinkovať presne. Každý jedinec má svoje vlastné črty, ktoré sa môžu aj vymykať od charakteristických čŕt plemena...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2015 10:38
- Nahlásit
martin_s
tady si muzes objednat a prohledat, ktery cislo je to, co bys rad
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2015 11:00
- Nahlásit
PetraK
ti jsou ale kapek hlučnější - se říká
to jo. To ale můžou být i třeba ti choďáci.
Rozhodně si myslím, že vychovat knírače a pinče k tomu, aby doma neřvali jak protržení, zvládne i začátečník bez nějakých výrazných problémů, zvlášť když budou mít dost vyžití a možnost se vyřvat jinde (třeba na té záchranařině). Rozhodně to bude menší výzva, než dělat se šibou záchranařinu a agi
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2015 11:20
- Nahlásit
davidkova renata
hm, tak tam tak velký rozdíl není, /váha paradoxně nižší, jestli dobře kouikám . No to už je halt na zadavateli,kam sáhne,
martin_s
ad ten článek- jedině si to číslo někde od někoho sehnat,nebo u nich objednat, protože na webu to není.
zbrnd
paní šéfredaktorka to je taky pěkná umělkyně
jáj sem dodnes nepochopila to, že tam publikovali lidi jako člověk o kterém se ví, co za brutální metody výcviku /kopance a spol/ a člověk, který má oficiáloně slušnou množírnu jednoho plemene. Jak to, že když o tom ví laická veřejnost, neví o tom odborný časopis a tak trochu si neověří od koho články bere a koho tím pádem zviditelní.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2015 11:45
- Nahlásit
martin_s
Dá sa k tomu článku nejak dopracovať?
u nás třeba mají ten časopis i v knihovně na půjčení
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2015 13:34
- Nahlásit
PetraK
Mám takový nejasný pocit, že zbrnďa asi spíš narážel na aktuální problémy v ČKS, otevřený dopis zmiňující p. Jansovou atd... - což se netýká výběru plemene, takže je to vlastně úplně mimo téma ;)
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2015 13:36
- Nahlásit
martin_s
V knihovnách mívají PPČ na půjčení. Jinak se to dá koupit ve formátu pdf na tomhle webu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2015 13:55
- Nahlásit
corgi
že zbrnďa asi spíš narážel na aktuální problémy v ČKS, otevřený dopis zmiňující p. Jansovou atd... -
ááha, tak to já nevím o tutom, wocogo? já malý autista tyhle věci nestíhám sledovat
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2015 18:45 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
corgi
je to mozne, asi by to bylo na delsi diskuzi nicmene urcite nejde vyloucit, ze v onom casopise nemohou byt kvalitni informace to jsou koneckoncu nekdy i tady
ad pani Jansova - vsem devucham co tu k tomu reagovaly
Ninini ja jsem si na onu pani udelal svuj nazor v dobe, kdy probihala kauza Šaryk a paní Jansová si IMO spolecne s pani Daušovou vybíjely na Desenským zlost. Vyměnili jsme si tenkrát pár emailu a ja si jak jinak nez vytvoril jeji psychonelogicky profil ... a bo su tvrda palice tak z nej vychazim až dodnes .... nesleduji, co dela a o cem pise jeji casopis, ona je pro me proste plevel tedy i jeji casopis ...
|
whitedevil
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2015 09:51
- Nahlásit
Dobrý den všem,
Chceme si s přítelkyní pořídit pejska do našeho 1+1.
Já jsem doma standartně od 15 hodin přítelkyně jezdí domů až navečer nebo večer... ale zas odjíždí do práce později.
Pejska chceme taky "mazlícího" občas jezdím služebně na týden nebo i dýl pryč... Tak aby měla přítelkyně doma společnost...
Já mám pár zkušeností s chovem psů - a i jiných zvířat... Doma v baráku jsme měli huskyho kříženýho s německým ovčákem, jezevčíka a kolii... Přítelkyně měla s rodiči doma kokršpaněla...
Jsme poměrně dost aktivní lidé a za domem máme i malou zahrádku...
Přítelkyně vybírá psa hlavně podle toho jak se jí líbí, proto prosím buďte k těm plemenům schovívaví...
Nechceme určitě žádného malého psa...
Takže ve výběru je
Výmarský Ohař
Rhodéský ridgeback
Anglický špringršpaněl
Pak se nám líbí Cane corso - ale ten bude asi moc velkej...
No a pak Zlatý retriever, ale ten mám příjde příliš módní a jí se bojím nemocí...
Já osobně jsem spíš na ovčáky, ale rád se jí podřídím...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2015 14:20
- Nahlásit
whitedevil
No, tak upřímně, z toho výběru nahoře leda špringr. Mnohem lepší by byl retrívr, ale tam musíte sakra dobře vybírat. Samozřejmě s PP a nejlíp ještě sesbírat o daném chovateli všude možně co nejvíc informací. Pokud chcete míň módní verzi, tak třeba flat coated retrívr. Radím nevybírat podle vzhledu (ani podle obrázkových encyklopedií), ale podle původního určení toho kterého plemene. Ovčák - proč ne, respektive pes ze skupiny ovčáckých psů. Pokud je myšlen německý ovčák, opět by bylo třeba hodně hodně dobře vybírat...
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2015 18:39
- Nahlásit
Upřímně, z toho výběru nahoře leda CC . Pro pobyt v bytě (a patrně i nabízený režim lehce nastíněný) je velikost nepodstatná,podstatný je temperament plemene (a samozřejmě konkrétního štěněte) a ten má z vybraných plemen CC nejmenší. A samozřejmě povaha,mezi loveckými plemeny a molossem (a plemeny ovčáckými) jsou dost rozdíly.
|