| Autor |
Zpráva |
Mispule
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2014 17:44
- Nahlásit
Ahoj všichni Chceme si s přítelem pořídit psa. Žijeme v bytě 3+1. Děti zatím neplánujeme. Jsme oba sportovně založení, v létě kolo, výlety, túry, v zimě lyže. Já pracuji od 6 do 3, víkendy volné, přítel má nepravidelnou pracovní dobu, takže pes by doma sám moc nebyl. Líbí se nám dlouhosrstí psi. Hledali jsme v atlasu a podle povahy nás nejvíce zaujal australský ovčák? Jaký je Váš názor na toto plemeno? Máte s ním někdo nějaké zkušenosti? Předem moc děkujeme za odpověď
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2014 20:05
- Nahlásit
Není to už moc velký akčňák?
Co flat coated retrívr?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2014 20:11
- Nahlásit
LucieS
podle povahy nás nejvíce zaujal australský ovčák
Není to už moc velký akčňák?
akčňák to je, ale umí odpočívat, na rozdíl od např. borderky, já osobně (protože jej sama mám) bych si jej do bytu vpohodě pořídila, pokud bude mít vyžití, pro zbytek dne rád spočine na sedačce či v posteli, když jsou páníci mimo domov
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2014 20:14
- Nahlásit
Mispule
Jestli jste na dlouhosrstaky, zapremyslela bych i nad bearded kolii (neplest s borderkou). Mohla by to pro vas byt idealni volba.
|
Mispule
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2014 20:20
- Nahlásit
Borderky se nám taky líbí, ale přijdou nám až moc akční. Australák mi přijde klidnější.
Eninka: Vyžití mít určitě bude A ty ho máš v bytě nebo u baráčku?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2014 20:26
- Nahlásit
Mispule
Jen myslete na to, že první rok bude třeba vlastní aktivity dost omezit a věnovat se psovi, aby vás pak mohl doprovázet
|
Mispule
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2014 20:34
- Nahlásit
To je nám jasný, že první rok bude hodně hodně náročný. Navíc já jsem začátečník, nikdy jsem psa neměla, ale jelikož po psovi toužím už 10 let, mám načteno nespočet knížek, sjezdili jsme x výstav, tak snad alespoň trochu vím, do čeho jdeme
Ale děkuji za připomenutí
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2014 20:42
- Nahlásit
Mispule
Borderky se nám taky líbí, ale přijdou nám až moc akční.
Jestli to bylo na me, tak ja psala prave bearded kolie. A ty mi prave prijdou i ve srovnani s australakem o chlup klidnejsi.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2014 09:39
- Nahlásit
Bacha na ty popisy v atlasech a encyklopediích - většinou jsou tam samé klady, o záporech se moc nedočtete
Konkrétně australáci - mně by vadila ta jejich rezervovanost vůči cizím (znám tedy osobně jenom 5 nebo 6 AUO, ale všichni tuhle plemennou charakteristiku splňují). Já jsem prostě zvyklá na psa, který "je kamarád s každým". Teď jde o to, jak by to při rodinných aktivitách venku bylo nebo nebylo na překážku
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2014 09:42
- Nahlásit
Všestranný chlupatec do bytu - hovawart!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2014 09:52
- Nahlásit
corgi
Ještě že je tolik plemen, já třeba rezervovanost vůči cizím považuju za velké plus
Mispule
To je dobře, že se tak připravujete, kéž by to bral tak zodpovědně každý
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2014 10:33
- Nahlásit
birma
Ještě že je tolik plemen
Akorát v Čechách se mi zdá že jich existuje jenom 10
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2014 14:34
- Nahlásit
Chlupaty temperamentni inteligentni pes do bytu - tibetský teriér.Pozor,mezi teriery nepatří,je to pasáček,což je plus,neboť si nas v prirode hlídá, a vždy se k nam i bez povelu vrací.Pasení nema tak hluboce zakodovane jako borderka,protože už delši dobu existuje jako pes společensky.Lze s nim podnikat takřka vše,rychle chape,ale nesmi se na něj tvrdě,po dobrem uděla cokoli
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2014 15:40
- Nahlásit
sicluceatlux
tibetský teriér
toho měl jeden pán, co chodil k nám do krámu. Také je strašně chválil. Známá má chovku tibeťanů a taky je s nima nesmírně spokojená, kromě toho, že si stěžovala, že jí fena svou březost "oznamovala" tím, že jí zadávila slepice importované z Německa. Ale jestli není moc malý?
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2014 19:57
- Nahlásit
kachna_
Slepice,tak to se mi ještě nestalo,jak jsem psala,není to lovec,spíš hlídač,maximalně prohnala srnku,zmizela v dali a po zahvizdnuti se s hubou od ucha k uchu vratila,to same když narazila na bažanty Je to spiš takovy šašek,pořad vymyšlí nějake skopičiny.K cizi. Je take rezervovana,což oceňuji,neboť když byla štěně,milovala všechny lidi,psy atd Psi miluje porad,ale me uz vic A mala? No když mi s rozběhem vleti do naruče jsem rada,že to neni labrador,to bych ležela Dle meho ma idealni velikost,je stredne velka ,tedy se da vzit i donaruče a s funěnim odnest k veterinari,když je treba. Jen se musi počitat s peči o srst.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2014 21:35
- Nahlásit
sicluceatlux
no však ona to ta fenka udělala za celý svůj život jen dvakrát, v době březosti, to nebyl lovecký pud, ale mateřský
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 08:32
- Nahlásit
kachna_
No to je vlastně pozitivní , znamená to asi , že nebudou až tak zdegenerovaní
|
jitkan
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2014 07:52
- Nahlásit
Ahoj všichni . Prosím o radu. Máme dvouleté dítě a chceme si pořídit nějakého vhodného pejska. Zvažujeme nějakou menší rasu, ale nevíme, která je k dětem nejvhodnější. Něco jsme si pročetli, ale spíše nás zajímají vaše zkušenosti. Líbí se nám čivava, dívali jsem se tady, ale nemáme páru, podle čeho vybírat. Díky moc za každou radu a zkušenost. Jitka
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2014 08:49
- Nahlásit
jitkan
Myslím, jestli není čivava ke dvouletému dítěti příliš křehká. Já, když pořizovala k dítěti svého prvního psa- zvítězil havanský psík, a nikdy jsem nelitovala.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2014 09:09
- Nahlásit
jitkan
Jj, čivava je k dvouletému dítěti moc malá, takový dítě nemá ještě ten cit a je víc než pravděpodobný, že by jí něco udělalo, zvlášť štěněti, chce to psa, který má v dospělosti alespoň pár kilo a i tak u štěněte to bude s dítětem dost hlídání, aby to nedopadlo blbě
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2014 13:49
- Nahlásit
Já tedy nevím - mám pražského krysaříka 1,5roku a roční holčičku - lepší parťáky nenajdeš ;) Bezvadně si vyhrajou a čuba si malou srovná sama, když je potřeba.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2014 14:08
- Nahlásit
Dines
Kamarádčin dvouletý vnuk , na štěně šlápl- bohužel nepřežilo .
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2014 19:21
- Nahlásit
Dines
roční dítě ještě psa nehoní a nesnaží se ho umačkat k smrti jak to dělají 2-3 letý děti, to je prostě ten nejhorší věk, kdy to tomu dítěti nevysvětlíš, ale fyzicky a pohybově je to dítě už jak blesk, štěně čivavy je fakt mrňavý a stačí když ho takový dítě víc přimáčkne a je po něm nebo ho zvedne a pustí
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2014 20:18
- Nahlásit
šarplaninec na vysílačku
|
smekve
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2014 08:33
- Nahlásit
Zdravím všechny. Chceme si s přítelem pořídit psa. Žijeme v bytě 3+1. Já pracuji od 6 do 4, víkendy volné. Líbí se nám maďarský ohař nebo irský setr. Jaký je Váš názor na tyto plemena? A jestli se dá řící, který z nich je méně aktivní? Já bych osobně více toho maďárka, jen se bojím, že bude neutahatelný. Máte s ním někdo nějaké zkušenosti? Případně kolik času denně potřebuje (ráno, odpoledne, večer) A co setr? Je na tom o něco lépe třeba ve srovnání se zlatým retrívrem? Předem moc děkujeme za odpověď! V+M
|
katerina459
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2014 21:39
- Nahlásit
Dobrý den Všem, plánujeme pořídit zlatého retrívra s PP, máme 3 děti a 3+1 v rodinném domku se zahradou, v okolí pole, louky, potok. Jak zvládají Vaši pejsci čekání na Vás. Odcházím do práce v 6.00 domů kolem 13.30, když mám druhou směnu tak odcházím v 9.00 a přijdu V 17.00, vydrží to pes doma? Počítám s nehodami a tak trochu s devastací ve štěněčím věku.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2014 09:01
- Nahlásit
katerina459
Počítám s nehodami a tak trochu s devastací
Nehody ze začátku ano, ale devastace být nemusí. Prevence je lepší než léčba. Před odchodem psa vzít ven, utahat (i hlavu, ne jen tělo) - takže ne ve stylu "pustím tě navolno a ty si běhej". Doma kromě obyčejných hraček různých druhů a materiálů může mít i plnitelné hračky, těmi se pěkně zabaví a některé jsou i "na hlavu". Samozřejmostí je nenechávat v dosahu štěnda lákavé věci (boty, ponožky...) a věci potencionálně nebezpečné (kabely, některé kytky....). V nejhorším případě, kdyby jedinec byl opravdu hyperaktivní a demoloval byt, může být po dobu Vaší nepřítomnosti v ohrádce / kleci. Ale to předpokládám u retrívra nenastane Vybírejte štěndo klidnější, rozvážnější - už jen proto, že máte 3 děti
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2014 09:05
- Nahlásit
katerina459
Mimochodem, tady máte inspiraci, proč řádně zabezpečit domov
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2014 10:15
- Nahlásit
corgi
no ty krááso jak si tam chodí jak do sámošky!!
katerina459
jak to bude pejsek zvládat sám záleží hodně na vás a jak se budete věnovat nácviku samostatnosti. Tedy ne být s ním týden dom a pak šup bez příprav nechat štěndo doma samotné.
My si vzali dovolenou nastřídačku, jeden byl doma ráno, druhý odpoledne, tím pádem jsme si vystačili s jedním týdnem, který se takto pro každého z nás natáhnul na 14, protože jsme měli vždy jen půl den. A měli tím pádem dlouhou dobu k dispozici na učení, že se nic neděje, když se jde pryč. Pochopitelně se štěně musí doma nejdřív zabydlet. Pak ho zvykejte, že se nic neděje, když je samo v jiné místnosti než vy, že za vámi nemusí chodit jak ocásek, že má svoje místečko na odpočívání, kde se bude učit čekat (hodí se velmi po příchodu domů, utřete tlapky a pesan jde automaticky sám na místo, kde počká ještě chvilku) no a pak zvykáte na kratičké odchody nastavené tak, aby je štěně zvládalo a bylo v klidu, u některého to bude po malých chvilkách, pár minut. U jiného to půjde třeba rychleji, záleží na povaze a pevnosti nervů štěněte. a pak postupně prodlužujete. Nácvik dělejte v různou denní dobu, aby si to pes s ničím nespojil a byl v klidu ať jdete do práce, nebo na nákup. Nácvik samostatnosti opravdu nepodceňte a věnujte se mu, je to důležité jak pro štěně, aby v klidu zjistilo že nemusí vyvádět, a nevypěstovalo si tak separační úzkost, s kterou byste se pak museli potýkat.Bude v klidu pesan, budete v klidu i vy.
|
katerina459
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2014 20:32
- Nahlásit
Corgi To bylo super
PetraK Děkuji za vyčerpávající odpověď , a co myslíte mám tedy přemýšlet nad zlatým retrívrem, nebo zvolit jiné plemeno? Které by jste doporučila? Mám ráda jezevčíky, v rodině jsme měli již 4, tak vím co od nich čekat.
|