Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Pes do bytu
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
corgi
Člen
# Zasláno: 1 Led 2015 09:46
- Nahlásit

katerina459
Mám ráda jezevčíky, v rodině jsme měli již 4
Tak to pro vás retrívr bude procházkou růžovým sadem

katerina459
Člen
# Zasláno: 1 Led 2015 16:33
- Nahlásit

corgi
A je velký rozdíl mezi zlaťákem a tollerem?Snad jsem to napsala dobře. Myslím tím péče o srst a chování v bytě? A za kolik se asi pohybuje cena štěněte s PP ? Děkuji

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Led 2015 17:03
- Nahlásit

katerina459

co myslíte mám tedy přemýšlet nad zlatým retrívrem, nebo zvolit jiné plemeno?

při výběru plemene by měl člověk přihlížet i k tomu, co může psu nabídnout, kolik času, jaké aktivity a tak. A taky péči o psa, já třeba nejsem člověk "česací" , takže pro mě je ideální hladkosrstý pes. Je to zdánlivě maličkost ale.... . Další co je dobře si uvědomit je velikost psa - myšleno vzhledem k manipulaci s ním.
výběr plemene se těžko radí, každý máme své preference.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Led 2015 17:32
- Nahlásit

katerina459
Ono i v rámci plemene jsou velký rozdíly mezi jedinci a těžko říct, jaký bude ten váš, známí mají dva zlaťáky v baráku, oba stejný režim, první naprosto v pohodě a druhý jim zničil půlku baráku. Samozřejmě se dá zjednodušeně říct, že čím větší pes, tím větší škody, když už se do něčeho dá.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Led 2015 17:50
- Nahlásit

katerina459

zlaťák versus toller - to tu těžko někdo může posoudit ty rozdíly, pokud sám to plemeno nemá. Prolezla bych si různý stránky jednotlivého plememe, hledala bych různá info i o zdraví plemene, je možné že toller, kterýho tedy já osobně mám za většího aktivistu, než je zlaťák, ale můžu se mýlit, plemeno osobně neznám, tak ale nejsou tak populární, mohli by být zdravější??? těžko říct, posháněla bych informace a případně i navštívila výstavu nějakou a zkoušela sehnat nějaké info i tam. Při výběru chov. stanice bych se rozhodně vyhnula těm, kteří jedou ve velkém, preferovala bych ty chovatele, kde jsou psi součástí rodiny, nežijí v kotci, kde třeba i dožívají staří psi, nedávají je pryč, když doslouží. Snažila bych se zjistit co nejvíc o tom, jak se chovatel psům a potažmo štěňatům věnuje. Protože štěně, které nezná nic jiného než matku a kotec bude špatně socializované. Pídila bych se po zdraví rodičů, zda spolu nejsou příbuzní. U mě třeba velké plus při výběru bylo to, že chovatelka dovezla psa ze zahraničí, aby sem dostala novou krev. Prostě než vyberu stanici, pídila bych se.

katerina459
Člen
# Zasláno: 1 Led 2015 20:11
- Nahlásit

Děkuji, manžel mi říká, že už mi z toho hrabe sedím každý večer u počítače a pročítám různé stránky. Máme rodinný dům na vesnici, zahradu, žijeme spíš aktivněji - máme tři raubíře, tak jsme pořád v pohybu. Dřív jsem měla labradora a k tomu jsme měli doma jezevčíky, tak už nějakou zkušenost se psi mám, i se cvičákem. Zlaťáka já můžu , na tollera jsem narazila nedávno, a taky se mi moc líbí, ale jak tu píšete a dočetla jsem se v jiných diskuzích, je jich málo a nemusí být zdraví. Jinak moc děkuji za Vaše odpovědi a toto fórum. Katka

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Led 2015 21:42
- Nahlásit

katerina459

no já teda spíš myslela, že toller by mohl být zdravější zlaťáka. ale je možný že se pletu s ohledem na malý počet. Já na to koukala z toho pohledu, že to není módní plemeno.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Led 2015 07:58
- Nahlásit

nemela nefritt tolery? ta by asi umela rict, ale uz sem nechodi

corgi
Člen
# Zasláno: 2 Led 2015 11:04
- Nahlásit

katerina459
Tolleři měli poměrně komplexní portrét v jednom čísle PPČ, zkusím se kouknout, co to bylo za číslo. Matně si pamatuju, že tam povahově byli popisováni tak nějak rezervovanější, než ten zlaťák - ten (pokud je to jedinec povahově odpovídající plemeni) bývá hned s každým kamarád.

corgi
Člen
# Zasláno: 2 Led 2015 11:08
- Nahlásit

katerina459
Tolleří portrét: PPČ 3/2012
Flat coated retrívří portrét: 12/2014

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Led 2015 11:42
- Nahlásit

cernej caj

nemela nefritt tolery? ta by asi umela rict, ale uz sem nechodi

jo!! myslím že to byla ona?? ale nejsem si jistá, právě že jsem marně vzpomínala. Určo by se šiklo dívnout se jí na stránky. Ona s nima tuším i dělala lovečinu?

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Led 2015 11:45
- Nahlásit

cernej caj

našla jsem její stránky - ale......... o tollerech už
nic???
http://nefritt.webnode.cz/

asi to byl někdo jiný? vím, že měla dva

Xerxová
Člen
# Zasláno: 2 Led 2015 12:15
- Nahlásit

PetraK
má je ve veteránech...

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Led 2015 12:21
- Nahlásit

Xerxová

áááha, já jsem našla jen toho jednoho ve vzpomínáme

katerina459
Člen
# Zasláno: 2 Led 2015 21:34
- Nahlásit

Děkuji Vám za odkazy, nefritt jsem poslala mail tak uvidím jestli odpoví, a na časopis kouknu. Moc Vám děkuji

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Led 2015 22:21
- Nahlásit

katerina459
nefritt dcera je chovatelka tollerů, tak můžeš zkusit i jí http://zdejzynadvora.webnode.cz/

martin_s
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2015 11:53
- Nahlásit

Plánujeme si zaobstarať prvého psa do rodiny a vyberáme vhodné plemeno. So samotnou kúpou ešte počkáme (1/2 roka, možno rok a viac), ale keďže ide o spoločníka na veľmi dlhú dobu tak chcem venovať dostatok času výberu toho pravého plemena pre nás a vyhnúť sa tak tomu, že si prinesieme psíka domov a potom zistíme že ho nedokážeme zvládnuť a poskytnúť mu všetko čo potrebuje.

Ale k mojej otázke, či otázkam. Bývame v byte v BA a máme (zatiaľ) 1 dieťa (7r.). Čiže hľadáme plemeno menšieho vzrastu, vhodné k deťom, ktoré je možné socializovať aby nebolo agresívne k ostatným ľuďom a psom, nepreštekalo celý deň kým sa vrátime z práce ale súčasne vydržalo a nevykonávalo potrebu doma (venčenie ráno a po príchode domov je samozrejmosťou). Hľadáme teda plemeno vhodné aj do bytu, vzhľadom na to, že nemáme výbeh na ktorom by mohol celý deň behať. Čo sa týka aktivít (pes nie je predsa vec a potrebuje aj nejaké činnosti, ktorým sa bude venovať), vzhľadom k tomu, že sa venujem prvej pomoci v rámci Červeného kríža, chceli by sme v tomto smere cvičiť aj nášho plánovaného psa, čiže by sme boli radi aby sa dal vycvičiť na pátracieho zachranarskeho psa (vyhladavanie na ploche), prípadne aj agility alebo iné športy. Tiež by sme neboli príliž radi aby nám pes zničil všetko v byte. Ešte by som dodal, že by sme chceli radšej fenku (nesterilizovali by sme ju aj keď by sme neplánovali odchov).

Najviac sa mi páči plemeno Shiba-inu. Tu by však pravdepodobne mohol byť problém s jej "mačacou" povahou a s naučením ju bez vodítka tak aby neutekala.
Ako druhé mám vo výbere zatiaľ Kanadského retrievera. Tu sa však obávam, či nie je až príliž aktívny a či vydrží v byte kým sa vrátime z práce. Navyše je podľa všetkého ťažko zohnateľný...
Je podľa vášho názoru a skúseností Shiba-inu alebo Kanadský retriever vhodným psíkom do našej rodiny?
Ďakujem.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2015 12:10
- Nahlásit

martin_s
no zrovna šiba asi nebude úplně nejvhodnější..nakonec třeba se dostaví uživatelka (nemůžu si vzpomenout) a poreferuje
toller zas neni tak nesehnatelný ..pro vaše plánované aktivity je určitě vhodnější.Devastace vaší domácnosti je přímo úměrná výchově a vyžití vašeho psa

corgi
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2015 12:21
- Nahlásit

martin_s
Shibu bych taky nedoporučila. A co se týče tollera, mám pocit, že zrovna ten je povahově "nejhorší" ze všech retrívrů - jinými slovy, má nejméně retrívrovskou povahu. Každopádně tahle plemena pode mě vhodná moc nejsou, pokud si představujete vyloženě rodinného, snadno cvičitelného psa. Být vámi, vybírala bych ze společenských nebo ovčáckých plemen.

Neumi
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2015 13:02 - Změnil/a: Neumi
- Nahlásit

martin_s
shiba inu - na výcvik patrně nebude to pravé ořechové.

Dám ještě jeden typ - hovawart

Devastace vaší domácnosti je přímo úměrná výchově a vyžití vašeho psa
bych řekla, že se to odvíjí od temperamentu. Do bytu bych rozhodně volila klidnější štěně.

martin_s
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2015 13:32 - Změnil/a: martin_s
- Nahlásit

davidkova renata
Je mi jasné že dosť záleží na výchove a vyžití. Niektoré plemená sa však začnú veľmi skoro nudiť (napr. shiba vraj rada "číta") a začnú byť deštruktívne... Samozrejme si uvedomujem že pes potrebuje aby sa mu majiteľ venoval a vychoval ho a toto by som rozhodne nechcel zanedbať, to radšej nemať psa žiadneho...

corgi
Ovčiarske plemená sú pomerne veľké, čomu by som sa chcel vzhľadom na to že bývame v byte vyhnúť. Veľkosť tollera je asi už aj tak asi na hranici...

Neumi
Hovawart je na byt veľký a podľa mojich skúseností potrebuje celý deň výbeh, teda aspoň ten s ktorým mám skúsenosť bol ako dostihový kôň (a zásadne nebrzdil, na čo doplatil môj nos - aspoň môžem povedať že som sa zrazil so psom )

Neumi
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2015 13:41
- Nahlásit

Hovawart je na byt veľký a podľa mojich skúseností potrebuje celý deň výbeh, teda aspoň ten s ktorým mám skúsenosť bol ako dostihový kôň (a zásadne nebrzdil, na čo doplatil môj nos - aspoň môžem povedať že som sa zrazil so psom

On ten pobyt v bytě není o velikosti, ale právě o tom temperamentu jedince ať už se jedná o jakékoliv plemeno - a s tím samozřejmě souvisí i potřeba zaměstnání psa. Já měla HW- psa, cca 50kg v bytě víc než 6 let a naprosto super. Žádná devastace, žádný bordel, žádní naštvaní sousedé. A na záchranařinu je to plemeno velmi vhodné.

birma
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2015 14:01
- Nahlásit

martin_s
Ovčiarske plemená sú pomerne veľké, čomu by som sa chcel vzhľadom na to že bývame v byte vyhnúť.
Velikost psa nijak s jeho životem v bytě nesouvisí. Může to být i třeba tak, že v podstatě psí prcek pes bude v bytě méně spokojený než psí obr.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2015 14:02
- Nahlásit

Neumi
bych řekla, že se to odvíjí od temperamentu. Do bytu bych rozhodně volila klidnější štěně.

mám v paneláku 2 plus jedna pracovní ovčandu..co se temperamentu tejče, byla z tehdy ní zoufalá i chovatelka ,která to dělá už asi 35 let ..nezničila nic ..teda ne chovatelka,čuba
martin_s
co chodský pes? to je celkem malá verze ovčáckýho plemene

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2015 14:08
- Nahlásit

anebo kokra..pokud bud e zlatej a s ocasem,i jako toler kapku vypadá )))

birma
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2015 14:11
- Nahlásit

já bych uvažovala o středním knírači nebo standartním pinčovi

martin_s
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2015 14:30
- Nahlásit

davidkova renata
Chodského psa určite tiež zahrniem do výberu Ďakujem.

S tým tollerom je to teda ako? Niekde totiž píšu, že je to síce aktívne plemeno, ale doma sa chová skôr kľudne... Ale jedno je čo sa píše a druhé sú skúsenosti (aj o shibe sa píše že je k ľuďom nekonfliktná, čo som mal možnosť vidieť aj keď som ju videl v chovateľskej stanici ale po prečítaní niekoľkých tém v tomto fóre mám pocit že tomu tak celkom nie je)...
Samozrejme rátam s tým, že aj plánované aktivity možno budem musieť prehodnotiť, podľa toho aké vlastnosti, danosti a talent bude mať už konkretny pes, keďže sa to pri výbere štenaťa spolahlivo odhadnúť nedá aj keď chcem psa s PP, kde sa to dá vraj aspoň čiastočne podľa rodičov odhadnúť...

birma
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2015 14:50
- Nahlásit

martin_s
Niekde totiž píšu, že je to síce aktívne plemeno, ale doma sa chová skôr kľudne...
tak to bude mít asi každý aktivní pes, pokud ho k tomu majitel povede a zároveň mu nabídne dostatečné vyžití venku.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2015 15:17
- Nahlásit

no ja musim samo pripomenout selmii a myslim, ze siba taky neni to pravy

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2015 15:28
- Nahlásit

birma

ti jsou ale kapek hlučnější - se říká. Takže by se na tohle musel zadavatel zaměřit (stejně jako u tý šeltie).

Já si myslím, že ten toller není špatný nápad, je to pes pracovní, takže na tu záchranařinu by se šiknul - muselo by se enem zapracovat na loveckém pudu asi.

davidkova renata
choďák mě taky napadl, ale - zadavatel píše, že už toler je na hranici, není choďák větší?

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání